Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Egoplazma

0 bejegyzést írt és 73 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tisztelt praxis olvasók! Nem tudom, mennyire kapcsolódik a blog témájához az én levelem, mindenesetre a mai nap után azt gondoltam mindenképpen megírom az általam tapasztalt dolgokat. Az történt ugyanis, hogy reggel, amikor az unokámmal az iskola felé tartottunk gyalog, majdnem…..
Tisztelt praxis blog! Szerdán kora este egy vendéglátó egységből kifelé jövet barátaimmal észrevettünk egy földön fekvő férfit, aki nem volt magánál, ráadásul komolyan vérzett az arca több helyen. Nagyon úgy nézett ki, hogy valaki jól megverte szerencsétlent, attól került…..
Egoplazma 2011.04.04 08:10:55
@Máгia: Én is így gondolom, de attól még pedzegetik.

10 ezer forint költségtérítést nyugodtan ki lehet róni, csak aztán az esetek többségében bajos behajtani. Az ivócimborák meg... nos, akkor majd jön a duma, hogy "nem is velünk volt". Valamint általában hasonló állapotban vannak, mint az ellátott.
Egoplazma 2011.04.04 13:07:32
@Hatodéves: Jogos. Viszont vannak települések, ahol nincs más megoldás, mert az egész hajléktalan-ellátásban nincs egy darab autó sem. Az utcán meg mínusz 10 fok. Ilyenkor mi van? Én nem tudok megoldást. Mármint olyat, amiben nincs benne pá milliárd:)
Tisztelt blog! Úgy látom a hozzászólásokból, hogy az általam átélt rémálom már untat néhány kommentezőt. Nem kívánom nekik, hogy szintén hasonló megaláztatásban kelljen részt venniük, de biztos vagyok benne, hogy akkor ők is másként állnának az ilyen történetekhez. Ha…..
Egoplazma 2011.04.01 14:06:07
@Leroi: Szerintem nem véletlen, hogy ma került ki.
Egoplazma 2011.04.01 14:27:50
@Bikli néni: Ha raksz be neki önitatót, használja. Akkor elvan viszonylag kevés lédússal is.
Balatonnál nyaraltunk, előtte pár nappal tudtam meg, hogy terhes vagyok. Orvos még ezt nem állapította meg, ezt nyaralás utánra terveztem. Sajnos elkezdtem vérezni, éreztem, hogy baj van.   Párommal gondoltuk, hogy bemegyünk a keszthelyi kórház ügyeletére, talán nincs mégsem…..
Egoplazma 2011.02.28 09:45:40
@Babette_: Nőfüggő. Van, aki az első pillanattól beleéli magát az anyaságba, annak teljesen mindegy,hányadik héten következik be a vetélés. Mellékesen, anyukám nekem azt tanította, hogy ilyen szituban lehet másként gondolni, csak nem mondjuk ki, mert minősített bunkóság. De lehet mi vagyunk deviánsak.
Egoplazma 2011.02.28 10:08:00
@Babette_: Így van. Gondolni gondolhat mindenki amit akar, de van, hogy kimondani nem kéne. Akár modoros, akár nem.
A kisvárdai kórházzal kapcsolatos "élményemet" írnám le. Nem rég megjelentem a nőgyógyászati szakrendelésen. Arra voltam kíváncsi, valóban terhes vagyok-e. A teszt pozitív volt. Riadt voltam, de azért boldog is. Férjnél vagyok,pedagógusként dolgozó, tisztességesen…..
Tavaly április 24-én bevitte a mentő anyukámat a Dél pesti Kórházba.Másnap mikor bementünk meglátogatni az orvosnak fogalma sem volt hogy mi a baja ezért csak infúziót kapott.26-án délután telefonáltak hogy meghalt, és hozzátette a kezelőorvosa hogy reméli számítottunk rá.…..
Egoplazma 2011.02.12 12:37:29
@Hatodéves: Kübler-Ross leírta a lényeget. Viszont a fázisokat észrevenni, azokat kezelni, megfelelően hozzáállni... az megint külön tudás, és külön szakma:)
Egoplazma 2011.02.12 13:15:01
@Hatodéves: Igen, tudom, hogy ez egy ilyen blog, olvasom régóta:) Szerintem nem hülyeség amit írtál, az orvos is csak ember, mindenkinek van egy szint, ami után -jó esetben magában- elküldi a másikat a francba. Az erkölcsi győzelmet pedig a vesztesek találták ki:))
Tisztelt blog és olvasók!   Majdnem pontosan egy évvel ezelőtt édesanyámon életmentő műtétet kellett végrehajtani, mert elég súlyos, perforált gyomorfekély alakult ki nála. Szerencsére a műtét jól sikerült, nem voltak komplikációk és édesanyám jobban lett. Orvosunk…..
Egoplazma 2011.02.10 09:41:38
@cenzorilla: Ok, megtörtént:)
Tisztelt olvasó! Mi előtt bár mit is leírnék előre bocsátom,belülről látom a rendszert nem a pálya szélérő kiabálok befelé hogy mit kellene csinálni.Az egész rendszer elavult,korrupt,sok olyan dolgot lőcsöltek rá amivel nem kéne foglalkoznia,és azt állítják forrás…..
Kedves Blog!   A fiamat másfél hónapja baleset érte. 7 éves, most elsős. A napköziben játszottak, amikor a fiam véletlenül nekiesett a focikapunak és elkezdett ömleni a fejéből a vér. Természetesen agyerek üvöltött, de szerencsére nagyon jó napközis tanítónőjük van,…..
Egoplazma 2011.02.07 18:19:50
@Irise: 5*
Egoplazma 2011.02.07 19:03:14
@Mária:

Ha hozzászólhatok...

1,Jelen esetben lényegtelen mi van Angliában.

2, Vitatkoznék. Nem volt felügyelve a gyerkőc. Le volt ültetve a székre.

3, Vagy nem. Egy ilyen kicsi gyerek könnyen megijed, vagy felkelti valami a figyelmét. akkor viszont elmászkál.

4-5, a szülőnek az iskolával ne, hanem konkrétan a felügyelet hiányával volt/van baja. Ő maga írta: ".Nem volt mellette sem orvos, sem nővér, sem más"
Nekem ebből az jött le, hogy azt gondolta, a felügyelet ilyen esetben az egészségügyi dolgozók dolga. Mások szerinte nem. Ennyiről szól a vita:)
Egoplazma 2011.02.07 19:15:35
@Mária: Az elvárás -te írtad- jogos, teljesítve nincs. Akkor jogosan követelhető, nem?
27 éves okleveles gépészmérnök vagyok.Emlékszem milyen reményekkel jöttem ki az iskolapadból, hogy ilyen diplomája azért nem sok mindenkinek van, “nagy ember” lett belőlem, kapkodni fognak utánam a cégek és olyan munkát végezhetek, amilyet akarok, öltönyben fogok…..
Egoplazma 2010.08.30 08:54:08
@Ladyb: Vagy úgy... Valóban, az alap, hogy csak annyi időt fordíts a pénzkeresésre, hogy maradjon időd elkölteni..ahogy egy vállalkozó ismerősöm mondta:) A házasságok kihűlése pedig egy igen izgalmas téma, külön témakör. Meglepően jó könyvek vannak róla:)
Egoplazma 2010.08.30 09:00:58
@dalmata76: Annyira azért nem. Jelenleg a két kezem összetenném egy irodai munkáért. Mondjuk Tesco árufeltöltőért is:)
Egoplazma 2010.08.30 09:36:36
Nos, akkor elmondanék egy igaz történetet, ami egyik álláskereső ismerősömmel esett meg egy tehergépkocsi-vezetői állásinterjún. Tehát még egyszer kihangsúlyozom, hogy a történet nem a rádiókabaré legutóbbi adásából maradt ki, hanem a valóságban történt…..
Egoplazma 2010.08.28 10:33:29
@Ladyb: Az ember félelmetesen jól meg tudja magát játszani, akár 3, akár hat hónapig. a lényeg, hogy tudja, meddig kell. Innentől kezdve a próbaidő -észszerű határokon belül- mindegy, meddig tart.

A személyiség változásain pedig nem tudsz úrrá lenni, akár az életkor előrehaladása, akár valami trauma idézi elő. Igaz, aki dolgozott emberekkel, ezeket tudja. Viszont azt is- de lehet ez csak nekem egyértelmű,esetleg tévedek- hogy 3 hónap alatt a legszükségesebb tudás megszerezhető.
Egoplazma 2010.08.28 10:51:23
@Ladyb: Szerződésben nem lehet kötelezni valakit a továbbképzéseken való részvételre?
Egoplazma 2010.08.28 11:19:19
@Ladyb: mondjuk ez szemétség.
„Megalázva éreztem magam. Ezeket a Trófea-gyűjtő férfiakat most kasztrálnám, nehogy szaporodjanak.” - Többek örömére vagy bánatára, szokásos pénteki sorozatunk véget ért, mert a szerző visszavonta sorait. Ezért most egy új történet kerül terítékre: Levélírónk…..
Egoplazma 2010.08.27 08:36:23
@tarquin - menő, de nem árulkodós:P: Erről jutott eszembe: kislányom, ha éjfélre nem vagy ágyban, gyere haza:)
Egoplazma 2010.08.27 08:45:58
Egoplazma 2010.08.27 09:15:20
@Frigyesur: Igaz ami igaz, anno a hippimozgalmak nagy össznépi orgiái nem egy kemény szexuális zavart okozott, és el kell keserítselek, ugyanezen zavarok egyre fiatalabbaknál jönnek elő. De! Ha egy nő pár mondat után fekszik, miért tisztelje a férfi?
Tisztelt MHT! A következő a helyzetem: Egy multinál kezdtem el dolgozni még utolsó éves egyetemistaként, mint gyakornok 6 hónapos kezdetben határozott idejű szerződéssel. Pár hónap után mivel elégedettek voltak a teljesítménnyel bekerültem rendes állományba és…..
„Balázs szülei kedvelnek, de az anyja valahogy fura. Mosolyog és kedves velem, meg minden, de valahogy érzem, nem akar az anyósom lenni” – A lány már nagyon szeretne családot alapítani, de első lépésként azzal is beérné, ha párja végre megkérné a kezét. Ha ez…..
Kedves Terror blog,Angol nyelvtanár vagyok, 15 éves gyakorlatom van, 5 évet dolgoztam közoktatásban, gimnáziumban és szakközépiskolában. Rá kellett jönnöm, hogy a tanárok a mai értelmiségi Magyarország „dolgozó szegény” rétege, az értelmiségi munka legalja,…..
Nyerj Asus netbookot a Munkahelyi terror blog nyereményjátékával. Csatlakozz  facebook oldalunkhoz  és automatikusan részt veszel a sorsoláson.   A részletekért kattints ide       Tisztelt Munkahelyi Terror Blog! Az…..
Egoplazma 2010.03.29 10:27:01
@MEDVE1978: No azért itt álljunk meg. Szerintem cseppet megalázóbb hogy huszonévesen valaki az anyja nyakán él, mint az, hogy diplomával a zsebében fizikai munkát végez. Más kérdés, hogy pl anyagmozgató munkakörhöz nincs tapasztalata, mezőgazdasági idénymunkához meg túlképzett (ezeket a válaszokat én kaptam). Őszintén szólva cseppet sem érdekel, hogy mi ennek az oka, lehetne ragozni órákon át, engem szimplán dühít, hogy a mai rendszer -az oktatással együtt- egy kalap szart sem ér. Egy idealizált világban valóban fontos a nyugdíjas tapasztalatának átadása, ebben egyetértek, viszont nem hiszem, hogy a kassza kezeléséhez olyan iszonyat sok tapasztalat zükséges.
Egoplazma 2010.03.29 10:42:22
@Valaki1: Fenét. A minimálnyugdíj és a minimálbér közt kb 50 ezer forintnyi eltérés van, az utóbbi javára. Baromságokat ne beszéljünk!
Egoplazma 2010.03.29 11:12:48
@_Molly: Bocs, de valamit elnéztél. Én ugyanezt mondom:)
Munkahelyi (T)error Van hitele? 2010.02.20 06:00:00
Kedves Sorstárak!   Kb. másfél éve voltam egy állásinterjún, amiért bármire képes lettem volna, jó fizu, jó munka, stb... Már a második fordulóban voltam, amikor megkérdezték, hogy van-e családom, gyerekek, házastárs, stb...? Én nem értettem a kérdést, de mivel…..
Egoplazma 2010.02.20 13:19:44
@Strici: "A közösség egésze részesül a pénzből, továbbá szűkül azoknak a köre,akik közpénzhez juthatnak."

Ez mondjuk engem nem boldogítana.

"Továbbá lesz egy erkölcsi elismerés, hogy jogtalanul bánnak vele, és ezt később nem merik megtenni."

Igen, nyilván ettől lesz munkája.

"Az emberi méltóság tiszteletben tartása SOKKAL fontosabb, mint bármilyen állás, lottónyeremény, stb."

Lófaszt. Szép dolog az erkölcs, de egy fillér nem jár érte. Maslow piramis megvan?

"A Nürnbergi per se támasztotta föl a gázkamrákban meggyilkolt milliókat. De elégtételül szolgált mindazoknak, akik a fasizmus áldozataivá váltak."

Az életjáradékok azért sokat lendítettek a kedvükön. És még egy országot is kaptak. Vagy a bíróságnak ment minden pénz?

"biztosan jobb kocsmában lenni. "

Jobb hát. Felétek amúgy ez a 2 szórakozási lehetőség van? Kocsma vagy hatóság?
Egoplazma 2010.02.20 13:20:52
@Animacs: Elárulom én. MINDENT lenyelsz, ha rá vagy szorulva. Ideális alkalmazott.
Egoplazma 2010.02.20 13:32:54
@Animacs: Értem én. Ezek szerint ők így szűrtek. Ez van.
Sziasztok! Irodában dolgozom, ez az első munkahelyem. A vezetőséggel elégedett vagyok, a kollégákkal viszont nem túl jó a kapcsolatom. Egész másképp állnak hozzá a dolgokhoz, mint ahogy az normális lenne szerintem. Mindenki igyekszik túlélni a munkanapokat és mindent elkövetnek,…..
Egoplazma 2010.02.13 09:13:10
@tff: "aki az első munkahelyén meg akarja váltani a világot"

Mikor akarja, ha nem akkor?:) Azt hiszem, ez így van rendjén.

Tuti közszféra. Azt én sem értem, mi köze hozzá, hogy ki mit csinál meló helyett. Lehet az a gond, hogy őt nem hívják?:)
Kedves Szerkesztők!   Régóta olvaslak Titeket, habár a "közösségi életben" nem veszek részt. Mégis úgy adódott, hogy megosztanék veletek egy fura eseménysorozatot, ami mostanában történt velem, és ami jelenleg megakadályoz abban, hogy állandó munkát találjak. Ha…..
Sziasztok!   Az egyik kolléganőm miatt írok nektek. Napok óta betegen jön be dolgozni, fél percenként fújja az orrát, a köhögésétől már a saját hangunkat sem halljuk. Antibiotikumokat szed, látszik, hogy "alig él szerencsétlen". Próbáltunk beszélni vele, hogy…..
Egoplazma 2010.02.05 08:20:24
@Male39: Utóbbi. Persze nem muszáj ez sem. Lehet utalni a pénzt ellenőrzés nélkül is. Sőt! Segélyalapot sem kell létrehozni. Csak akkor nem kell csodálkozni, ha betegen is ott van a kolléga.
Egoplazma 2010.02.05 08:52:47
@Male39: "ebben a körben nekem belefér az adott dolgozó hazaküldése"

Valóban. De nem küldi.

"vagy ezentúl krízisalap nélkül mindenki dolgozni fog és veszélyezteti a többieket ? "

Igen. Erről szól a levél.
Egoplazma 2010.02.05 10:28:49
@kairouan: H1N1-re és bárányhimlőre igaz.
A lány külön noteszbe vezette azon férfiak nevét, akikkel lefeküdt. Hiába ígért hűséget a legújabb jelöltnek, nem tudta tartani magát. Újabb érdekes történetet olvashatunk, melyben egy srác kifejti elméletét a vörös hajú nőkről, és szomorúan veszi tudomásul, hogy immár…..