Regisztráció Blogot indítok
Adatok
arg258

0 bejegyzést írt és 20 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de ami engem illet, amennyire vissza tudok emlékezni, zsenge gyermekkorom pályaválasztási elképzelései között (a szinte kötelező kovboj, villamosvezető és űrhajós után közvetlenül) előkelő helyen szerepelt a vérszomjas kalóz. Kismy mai…..
A lemilblog birtokába került exkluzív dokumentum tanúsága szerint a pártállam vergődésének utolsó perceiben is születtek olyan, büntetőjogilag is értékelhető előterjesztések, amelyek a Btk. módosítását, korszerűsítését tűzték ki célul. Sajnálatos (?) módon a…..
Nem azért, mert a ma reggeli futam első 30 körében több esemény történt, mint az előző évadban összesen, nem azért, mert ismét versenyben láthatjuk a sportág vitathatatlanul egyik legnagyobb alakját, és még csak nem is azért, mert Sebastian Vettel személyében egy nagyon…..
Kedves olvasónk ace22 nem kevesebbe vágta a szekercét, minthogy bemutassa a tűzfegyverek elterjedésének hajnalát és azok sokszínűségét. A téma harctéri vonatkozásaival Mentula barátunk és szerkesztőtársunk már foglalkozott a Landsknechtekről ír posztjában, ahol arra is…..
A 2. világháború idején számtalan erőd, bunker, és egyéb védelmi építmény készült, amelyek közül sok még ma is látható. Egyes erődítések méreténél csak haszontalanságuk volt nagyobb. A briteknek viszont volt egy erődrendszerük, amelynek tagjai hasznosnak bizonyultak, és…..
A napokban abban a megtiszteltetésben részesültem, hogy a katpolos kollégák nekem továbbították a magyar bloggervilág vándordíját, a „Kreatív Blogger” címet. Egy kicsit bizonytalankodtam ugyan, hogy milyen kreatív [hehe, figyelitek ezt az ötletes megfogalmazást? Mondom:…..
A lemilen már elég sokszor előfordult, hogy egy-egy többrészes poszt első fejezete után a feldühödött kommentelők terrorizálták a szerzőt, megfenyegetvén, hogy macskákkal tétetik tönkre szépen ápolt pázsitját. Viszont ahogy alább olvashatjátok, a macskák másként emlegetve is simán passzolnak a…..
Blogunk szenvedélyes olvasói már tudják, hogy egy átlagos különleges (ugye, milyen hülyén hangzik ez a jelzős szerkezet?) általában arra szokott felesküdni, hogy tudása legjavát nyújtva minél több embertársát teszi ilyen-olyan módszerekkel és eszközökkel harcképtelenné. És ez nem azért van így, mert…..
A Lemilklubosok (legalábbis azok, akik vették maguknak a fáradságot és regisztráltak közösségünk tagjai közé) megszavazták, hogy soron következő posztunk egy olyan témát boncolgasson, amely bizonyos szempontból még a konteóblogon is szerepelhetne. Elvégre mi is lehetne izgalmasabb, mint kitalálni,…..
A lemilblog hármas küldetéséből sohasem csináltunk titkot. Az ismeretterjesztésen és a szórakoztatáson kívül mindig is igyekeztünk egyfajta (virtuálisan egyenruhás) Róbert bácsiként segíteni olvasóinkon, megválaszolni az őket nyugtalanító kérdéseket. Vérnűsző Barom…..
arg258 2010.01.14 22:11:34
@Professor Pizka: Ezzel tökéletesen egyet értek, viszont nem értem,hogy végső soron hol tudják ma ezt kihasználni? Manapság nem harcolnak ilyen terepen..Ki állna ki velük szemtől szemben?(Mármint Amerikával)Senki.. Mert semmi esélyük.Inkább a gerilla hadviseléssel próbálkoznak,ha nem sikerül és van esélyük lelépnek. Ennek a harcmodornak meg nem kedvez a tank,legfeljebb besegíteni tud. Szerintetek?
arg258 2010.01.15 15:03:15
@molnibalage: Sziasztok.Naggyon rátapintottál a lényegre:) én is valahogy így gondoltam:) A meghibásodott hajtóműre viszont úgy értettem,hogy nem feltétlenül kell a harctértöl túl messzire szállítani(tegyük fel,hogy van idejük,és lehetőségük:) egy esetleges javítás miatt(pl max egy közeli támaszpontra,a turbinával szereltet meg cserélik, mert nem javítható)( A költséghatékonyságra gondoltam,de mondjuk Amerika soha nem erről volt híres),bár az is igaz,hogy a gázturbinát már kifejezetten úgy tervezték,hogy viszonylag gyorsan cserélni lehessen(most nem harctéri körülményekre gondolok,hogy van-e idejük hanem csak általánosságban) Egyébként meg mostanság ha jól tudom,nem is igazán van olyan gépezet,(aktív harci övezetben gondoltam, ahol ezeket a tankokat még bevetik )ami őket el tudja vontani,mert egy rendesen elakadt,tönkrement tankot még a saját társa sem bír elhúzni.. Vagy nem?
Tucano barátunk egy sokunk számára ismeretlen világba kalahuzol el bennünket. Ez a világ nem csak ismeretlen, hanem túlzás nélkül állíthatom felfoghatatlan: szabályai megbotránkoztathatnak, teszem hozzá, nem véletlenül. Egy országról lesz szó, ahol farkas törvények uralkodnak. Az életben maradás…..