Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Manton Jager

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ismét egy animével jelentkezem ezekben a dögunalmasnak nevezhető napokban. Igen, remélem mindenki rájött, hogy azért kezdtem megint animézni (miután végigrágtam magam a Fullmetal Alchemist mind az 51 részén és a movie-n is), mert untam magam. Még szerencse, hogy az ilyen esetekre…..
Manton Jager 2011.05.26 17:17:46
Hehe. ide is írok neked...

Nem nagyon értünk egyet. Kezdjük azzal, hogy Light EGYÁLTALÁN NEM szerethető, én legalább is úgy gyűlölöm, ahogy karaktert még nem gyűlöltem. És nem a 26. rész miatt, hanem már sokkal előbb - azért, mert olyan, amilyen. Mert egy aljas kis szemétláda, nincs mit tisztelni, pláne nem szeretni rajta. Mikamit szeretem helyette, aki dettó ugyanezt csinálta volna magától is… De benne legalább megvan a hit és az elkötelezettség, ő egész életében tett is valamit a világ megjavulásáért, majdhogynem erején felül, nem csak unatkozott a suliban, és gondolatban köpdöste le az embereket... Namindegy. Szóval Light nem. Ráadásul fele olyan okos, mint L, egyszerűen csak mázlija volt. Mázlija volt, hogy Misához került a füzet, mázlija volt Remmel, és mázlija volt Ryukkal…
L örök favorit, ez tény, de hogy unalmas lenne a játékuk?... oké, a Higuchis részek uncsik voltak, de fontosak. Viszont a második fele sztem nem hogy leült, de sokkal pörgősebb és életszerűbb, mint az első!
Jó, láttam vagy tízszer az animét az elmúlt egy évben, és nem tudom megunni, mert még mindig vannak benne érdekes újdonságok, összefüggések (a mangában még több!). Az új karakterek sokkal jobban ütnek (Rodd Forevör!:D), csak nem hagytak nekik időt a kibontakozásra. Sokkal jobban megvágták ezt a részt, mint az elejét a magnához képest… Ezért tűnik Near L utánzatnak, Mello meg egy idegesítő kis ripacsnak, pedig… Áááá, ha teheted, olvasd el a mangát, meg fogsz lepődni! Sztem… Igen,nagyon meg fogsz lepődni…
És ha rám hallgatsz, nem várod ki azt a tíz évet, hogy megnézd.:D Elsőre nem lehet megérteni ezt a sorozatot, úgy értem, nem lehet átlátni. Túl sok a visszacsatolás, az ok-okozat, és értelmetlennek tűnnek a dolgok, főleg a második felében, közben meg nagyon is ki van az találva… tapasztalatból mondom. Én is utáltam az utolsó tíz részt, míg rá nem jöttem, hogy nem értem:D
Azzal viszont egyet értek, hogy nincs mély mondanivalója. Az egész csak egy villogó felkiáltójel a világnak, hogy ez van, így gondolkodnak az emberek, így reagálna a társadalom egy Light-féle elmebetegre, úgyhogy gondolkozz el rajta, mi folyik körülötted, és tedd azt, amit jónak látsz. Csak figyelemfelkeltés, a maga szórakoztató módján, mert hát valljuk be – annak szánták. Kérdéseket felvet, de választ nem ad. De mostanra már ezt is megszoktam, sőt, pont ezt szeretem benne:D

Ui: megint sokat írtam, pedig nagyon-nagyon visszafogtam magam… de dicsérj meg érte, a DN-ről szó szerint hónapokig tudok csevegni…XD

UI2: imádtam a filmeket is:D Még a 3 is tetszett, pedig az már ugye nem DN…
Szegasztok! Miután már bemutattam az általam 10 legjobban utált animét, és még nem érkezett több versenyző, úgy gondoltam, hogy akkor bemutatom a 10 kedvenc animémet is, melyek szerintem a legjobbak. Figyelem: Mint a cím is mutatja, csak az anime sorozatok vannak a listán, mert én…..
 Haitin a világ szeme, még néhány napig a napi hírbe belefér egy-egy szétroncsolódott ember teste, ugyanazok a romok, dob a hírértéken, hogyha valami amerikai kókler, Britney -vagy a többi főgyarmatosító hazájának köszönhetően- "sztár", ad egy segélykoncertet,…..
Manton Jager 2010.01.22 10:18:01
Dr. Traktor (meg a többiek), komolyan, hogy a büdös fenébe lehettek ennyire biztosak benne, hogy a "niggerek" meg a többiek ekkora szerencsétlen barmok? Persze, lehet őket lesajnálni, jajj, szeeeegények, milyen szeeeeegények"... Csak egy ku*rvára fontos dolgot felejtetek el, hogy ők AZÓTA szegények, mióta a NYUGATI "CIVILIZÁCIÓ" fogalmai szerit mérjük őket! Lehet, hogy sokhelyen Afrikában, Haitin, vagy mittudomén, hol, tényleg nincs plazmatévé, se BMW, de még csak egy nyomorult rendes élelmiszerüzlet se, ettől függetlenül remekül megvoltak magukban. Amíg fehér "ember" nem ment oda, minden szép volt, és jó, élték a maguk életét, a maguk szintjén. Lehet, h nem volt veszett magas életszínvonal a mi fogalmaink szerint, viszont tartós, 8-10.000 éve alig változik, és a legfontosabb, h MŰKÖDIK!!!!!.
Nézzétek már végig, meddig tartottak a naaagy, civilizált birodalmak? Két, vagy háromezer év, maximum. Minél fejlettebb, annál hamarabb pusztul el (már ha egyáltalán megéri a párezret, ugyebár...) Ez volt Rómával, ez volt hellász-szal, sőt, ez volt Egyiptommal is, és mit ad isten, az orvostudományunk jó része, a jogrendszerünk, jaaa, és a fene nagyon jól működő társadalmunk erre épül! Demokráciára, olyan renszerre, ami többször is hatalmasat bukott már, ugyanis, DIKTATÚRÁBA torkollik MINDEN ESETBEN!
Ez nem duma, ez tény, bizonyítja a történelem, filozófia, sőt, így tanítják már a gimnáziumban!
Hát normálisak vagyunk??! Bukott, a főld színéről eltűnt birodalmak példáját követjük, kényszerítjük más országokra, és verjük a mellünket, h Őőők, milyen életképtelen országok!
Naná, hogy azok! magyar ember, amerikai ember is éhen pusztulna egy zulu faluban, ők meg rajtunk röhögnének! (Ja, nem, bocs, ők a kezedbe nyomnák akaját, hogy nesze, egyél, ápolnának, ha beteg vagy, és befogadnának a családjukba. Bezony!!)
Persze, h szegények, basszus, pontosan azért, amiért Mi lennénk szegények az ő társadalmukban. Nekünk pénzünk van, (jaaa, és ez csak töredéke, alig 1-2 százaléka a fizikailag nem is lézező, virtuális vagyonoknak, amihez, ugye, néhány kiváltságos emberen kívül SENKI se férhet hozzá, még MI sem, nemhogy ők...)szóval, nekünk pénzünk van, nekik - csak a példa kedvéért - kagylóik vagy kavicsaik, vagy mittudomén, mijük volt...Undorító dolog elvenni tőlük, és a miénket rakni a helyébe, mert ETTŐL szegények! Képzeljétek már el, ha ma azt mondanák, holnaptól a narancsos rágó ér sokat, a forint/dollár meg szinte semmit...
Milyen alapon erőszakoljuk rájuk a mi beteges, eleve hamvába holt társadalmunkat, de most komolyan? Mért nem lehet békénhagyni őket? Mért kell köztársoságot csinálni ott, ahol a falu sámánja az úr, ahol csadorban járnak, ahol évezredeken át remekül működik, hogy a nőket "elnyomják"? (lány vagyok) Ha nem lenne jó, nem csinálnák, mert nincs még egy állatfaj rajtunk, Európaiakon(és gyarmatainkon, mert az USA is gyarmat volt, ezt megint elfelejtitek!!), akik másodszor, harmadszor, negyedszer is belefutnak egy olyan berendezkedésbe, amivel már megszívták...
És akkor ők az éretlenek? Ne röhögtesetek már...
Nem azt mondom, hogy nincs szükség fejlődésre, és mindenki másszon vissza a jurtába, hanem arról, hogy ha egyszer valaki eljut oda, hogy egy magasabb életszínvonalon tud élni, az teremtse meg a lehetőséget másoknak is - a LEHETŐSÉGET, és ne KÖTELEZZE arra, hogy az a másik még emeljen ezen a szinten! Mert itt ez a baj, nem az, hogy ki termeli ki a bauxitot, hanem az, hogy abból nem kap semmit az ország! Ha csak feleznék a hasznot (a hasznot vagyis a profitot, tehát a gépek, stb költségek nem tartoznak ebbe bele! Csak a gyengébbek kedvéért) már senki se szólhatna egy szót se!
Higyjétek el, az utolsó kis Zulu falu is építtetne kórházat, meg miegyebet, mégse lenne nyomortanya.
ÉÉéés, hogy a posztról is írjak...
Nem, nem vagyok tisztában Haiti körülményeivel, azzal vagyok tisztában, hogy ahol nagy a szegénység, ott tuti, hogy a fél ország külföldi kézben van. (Megjegyzem, Mo. földterületének kb 15-20 %-a már MOST külföldi kézben van, felfogtátok??! kilvásárolják alólunk azt a 93 ezer négyzetkilómétert!! És nem, nem a zsidók, nem is a kínaiak, hanem főleg a hollandok, és németek!)
És ezzel nem az a baj, h külföldi a cég, hanem hogy semmit, értsd, SEMMIT nem forgat vissza, csak és kizárólag a saját cégébe!
Pedig sokban csökkenthetné a saját költségeit is, ha élhetőbb világot teremtene maga körül, mert amit gyárt, nagyobb piacot kaphatna, ha költőpénzt adna az emberek kezébe, ami nagyobb gyárat jelent, ami több hasznot jelent...
De ehhez már hülyék a fene fejlett cégek, mi??!
Fogja már föl a világ,. ami itt folyik, amit itt szidunk Kis Hazánkban, a "rosszabbul élünk, mint négy éve", az folyik Odakinn is, meg Haitinis, csak ott a mondat úgy hangzik, "Rosszabbul élek, mint tegnap, holnap meg megdöglök végre"