Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tőzsde elemező

20 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy kis specialitással térek vissza. A francia tőzsdéhez is vannak külön ingyenes tőzsde szimulátorok. Van több is belőle, de az egyik legjobbnak az alábbit találtam:Francia tőzsde szimulátorMeg lehet tekinteni, hogy kik mivel kereskedtek. Meg lehet nézni a legjobbakat, tehát számos…..
Az elmúlt hat hónapban milyen eredményt ért volna el a már többször említett egyszerű stratégia? A citigroup (c) részvényeivel való kereskedésünk első lépése 10.30.-án shorttal kezdődött volna 4,01 dolláron. 11.16-11.25-ig a papír oldalazott és nem tudta…..
Gondolkodtam, hogy beírjam-e ide ezt a tőzsde szimulátort, játékot, mivel nem az aszűken értelmezett tőzsde szimulátor, inkább tőzsde játék.A lényeg Hírbróker az a tőzsdejáték.Ebben a tőzsdejátékban a tőzsdéhez hasonló módon lehet kereskedni, de nem részvényekkel, hanem…..
Daytrade típusú szimulátorok1)Matematikai algoritmuson alapuló, kifejezetten tanulási célra fejlesztett, ahol az ember gyakorolhatja a kereskedés alapjait az alakzatokon. Magyar útmutatással.Bővebben itt mutatom be ezt a rendszert.2)Valós, de múltbeli adatokon daytradelhet. Teljesen…..
Az OBV indikátor a forgalomra alapozva ad jelzéseket a befektetők, spekulánsok számára. Jelzésnek minősül, ha emelkedő trendben van az árfolyam és az OBV-je pedig csökken az adott részvénynek. Ilyenkor trendfordulót várhatunk, amely a bikapiac végét jelenti. Abban az esetben…..
A „Commodity Channel Index” működése azon a feltételezésen alapul, miszerint a részvények vagy más tőzsdei „áruk” értéke ciklikusan mozog, a minimum és maximum értékek sokszor megfigyelhető módon, szabályosan követik egymást. Az indikátor lényege, hogy…..
Az investopedia.com oldalon (angol nyelvű) is van egy szimulátor. Előnye, hogy gyors és friss adatokkal dolgozik és opciókkal is lehet kereskedni. Jó még benne, hogy tartozik, hozzá verseny is, ahol kategóriánként össze lehet mérni a tudásunkat és szerencsénket. Sok egyéb…..
Mi lett volna, ha az elmúlt három évben egy sima mozgóátlag alapján kereskedtünk volna az OTP részvénnyel közép távon. Tehát, akár hónapig is tartjuk a részvényt, ha azt a jelzést kapjuk. Sok beállítás létezik és sok periódus lehet az alapja, mi most az egyik…..
Ez egy másik szimulátor, ami nagyon hasznos is lehet, kifejezetten, ha daytrade azaz napon belüli kereskedést szeretnénk gyakorolni, mondjuk egy olyan nagy piacon mint az amerikai tőzsde.Daytrade szimulátor valós adatokonEzen az oldalon alul kell egy gyors regisztráció (emailben kapod meg…..
 Az előzőekben bemutattam egy ingyenes szoftvert, amin ingyenesen és "igényesen" lehet elemezni az amerikai piac bármelyik részvényét indexét. Azt is ígértem, hogy kicsit bővebben írok a használatról, hogy könnyű legyen használni.Felül középen van egy olyan, hogy…..
p/e azaz Price per earning, azaz ár osztva nyereség mutatóEz egyszerűen az aktuálios árat a nyereségre vetíti és ez alapján hasonlítja össze a cégeket. Az elmúlt évtized számos elemzése azt mutatja, hogy ez az egyszerű sok helyen elérhető elemzési mód sikeres tud lenni. Viszont…..
A követkerző szimulátor, amit szeretnék bemutatni az nem is szimulátor igazából. Hanem egyszerűen az amerikai részvényeket lehet benne győnyörűen kielemezni.freestockcharts.comEhhez kell egy miscrosoft elem, ami sokszor eleve fent van a böngésződben, de lehet kéri, hogy töltsd…..
A technikai elemzéses módszereknél tekinthetjük az egyik legalapvetőbbnek és az egyik legerősebb módszernek a mozgóátlagokat.A mozgóátlag (moving average) egyszerűen az elmúlt néhány alkalom átlaga. Tehát az 50-es mozgóátlag, napi charton nézve, az elmúlt 50 nap átlagát…..
Ebben az esetben a közös az összes stratégiában az, hogy különböző módszerekkel megpróbálja megállapítani egy cég "valós" értékét. Ezt könyviteli adatok, vagy épp a jövőbeli bevételek jóslásából próbálja megtenni.Ezen módszerek tesztelésénél két nagy gond…..
Az egyik említett típus, ami matematikai algoritmus alapján működik. Ebben az esetben bizonyos összefüggésekre építve és a véletlenre egy virtuális részvény árfolyammozgásán gyakorolhatunk és gyakorolhatjuk be a különböző alakzatok felismerését.Itt kirpóbálhatsz egy ilyen…..
Számos technikai elemzésen alapuló stratégia van és ezeknek a típusa is nagyon változó, de egy mindegyikben közös. Mindig az árfolyam múltbeli alakulásából próbál a jövőre vonatkoztatni. Ezen jeleggéből fakadóan rövid távon azon belül is inkább daytrade (napon belüli…..
Alapvetően négy kategóriába osztom a tőzsde szimulátorokat.1)Amikor valódi adatokon tudod szimulálni a kereskedésedet, de mivel már meglévő adatokról van szó, így akár fel is gyorsíthatod, lassíthatod és persze ez akkor igazán izgalmas, ha napon belüli adatok is vannak.2)Amikor…..
A legfontosabb, hogy tisztázzuk, hogy minden profi tőzsdéző, vagy tőzsdeguru egyetért abban, hogy stratégia nélkül elvesztél a tőzsdén. Számtalan történet kering arról, hogy valaki csak úgy belecsapott a tőzsdézésbe, de még egy se végződött úgy, hogy gazdagon hagyta volna…..
A tőzsdével foglalkozok egyetértenek abban, hogy, aki nem csinál pénzt szimulátoron, az szinte biztos, hogy a valódi tőzsde számlán sem ér el sikereket. Viszont fordítva sem igaz, tehát a szimulátorokon elért siker sem garancia az éles kereskedői sikerekre.Tehát a szimulátorok…..
Nagyon sokat gyakoroltam mielőtt elkezdtem tőzsdézni és ez sokat használt nekem. Ezen a blogon szeretném összegyűjteni a legjobb tőzsde szimulátorokat, amik ingyenesek, nem kell telepíteni hozájuk semmit és sokat lehet gyakorolni velük.Ez mindenki számára hasznos lehet, aki a…..