Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bert Maverick

0 bejegyzést írt és 68 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Profigrammer's Pénz beszél… 2018.11.11 21:18:42
A fizetések kapcsán egy dologban mindenki egyetért. Az övé, kevés.   Az elmúlt hetekben egyre több - a magyar dolgozók keresetével foglalkozó elemzés, statisztika – jelent meg.  Mindemellett az év vége felé szokásos gazdasági jelentések is napvilágot láttak, melyek egy része aggodalomra adhat…..
Bert Maverick 2018.11.12 11:57:23
@nemecsekerno_007: a megtakarított félmillió forintjából, ami mellé hitelt sem nagyon kap a válllakozás beindításához?
Noha a közmédia azt állította, hogy egyszerű német járókelőkkel beszélgetnek a riportereik arról a Híradó március 20-i adásában, hogy "elüldözik a németeket a bevándorlók", és arról, hogy "egyre több német mondja azt, hogy nem akar egy társasházban élni a bevándorlókkal", az RTL Klub hírműsora…..
Mivel ma már mindenre (is) van megoldás és vállalkozó szellem, tulajdonképpen meg sem lepődtünk, hogy egy amerikai nő azt találta ki, önként jelentkezik örömanyának olyan LGBT+ párok esküvőjére, ahol valamelyik résztvevő szülei nem tudják elfogadni gyermekük másságát és…..
Bert Maverick 2018.07.28 13:55:15
@czerka: ja, egy egészséges huszonéves embernek képesnek kell lennie egy vállrándítással elintézni azt, hogy a szülei ktagadják otthonról, és nem állnak többet szóba vele, ugye?
Bert Maverick 2018.07.29 14:04:49
@czerka: nem is azt mondtam, hogy perelje be a szüleit (== tudomásul veszi), de azt ugye belátod, hogy kurva nehéz lehet feldolgozni, hogy az apád és az anyád huszon év szeretet után egyszer csak egy undorító valaminek tart, amire nem tud ránézni sem?
Joss Whedon azzal, hogy elkészítette a Buffy, a vámpírok réme, a Firefly című sorozatot, illetve az első Bosszúállókat bekerült a geekek pantheonjába, és bármit csinál azt az átlagosnál nagyobb érdeklődés övezi. Mostanában inkább azért lehetett róla hallani, mert a ex-felesége szerint hiába tartja…..
  Kedves Edda, most aztán megmondtad a tutit. Megmondtad, hogy szülni kell! Ha valaki ezt nem teszi, akkor bizony hozzájárul ahhoz, hogy afrikai kannibálok árasszák el Európát. Eddig azt gondoltam egyébként, hogy ezt nem gondolod komolyan, de a Hír Tv-ben elmondtad, hogy de. Megnyugtatlak, nem…..
Egyre többször döbbenhetünk rá, hogy magunknak kell megteremtenünk a lehetőségeket, így a jobb munkahelyhez vezető utat is nekünk kell megtalálnunk.  Sok helyen olvashattuk már e közhellyé vált mondatot, de a valódi értelmébe kevesen gondolnak bele. Aki szívét-lelkét beleteszi a munkába, a napi…..
Bert Maverick 2018.05.14 10:24:51
@Berelhetoreklamfelulet: ez azért rossz kérdés, mert kiderül belőle, hogy annyira sem érdekel a pozíció, hogy a neten megnézd interjú előtt a cég honlapját. Nem a te konkrét feladatodról van szó, hanem általában a cégről, amivel azért illik alapszinten tisztában lenni, ha oda jelentkezel állásra.
Tisztelt Őszinte Ingatlanos! Zuglóban vásároltam 2016-ban új építésű lakást egy passzív házban, még tervezőasztalról. Nagyon jó vételnek tűnt, az építtető haladt a munkával, gyakran jártunk oda ellenőrizni, minden ment a maga útján, fizettem a részleteket, a Földhivatalban tulajdonjog fenntartással…..
A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb fölénnyel nyerte meg a 2018-as választást, mint amire akár maga is számított. Ha megnézzük a választás…..
Bert Maverick 2018.04.09 11:05:31
@livengood: szerintem meg azt a tanulságot szűri le belőle, hogy tökmindegy, milyen állapotban van az eü meg az oktatás, ha a propaganda működik. Most is szar mindkettő, most sem lett belőle baja, akkor minek nyúljon hozzá?
Februárban azt ígértem, márciusban is csukafejest ugrunk a naiv afrikai (és délkelet-ázsiai, első sorban Fülöp-szigeteki) plakátok magával ragadó világába, hiszen igazi geek kincsesbánya ez a téma - nem véletlenül! Ghánába 1980 körül jutottak el az első filmek és kazetták. Ekkor jött létre egy…..
Bert Maverick 2018.03.21 10:53:58
@Bert Maverick: "Bruce Willis" feje meg kísértetiesen hasonlít Eddie Murphy haverjára, akit a film elején kinyírnak. Elég erős crossovert hoztak itt össze nekünk :)
6500-an jelezték eddig a részvételüket a Facebookon szerveződő tüntetésre, 25 ezer embert érdekel...
Bert Maverick 2018.01.08 08:54:43
@teéjesenmindegy: két tesiterembe és egy udvarra hogyan vezényelsz ki egyszerre öt-hat osztályt? És ez még a jobbik eset, ahova pl. én jártam (belvárosi gimi), ott volt két kis tesiterem, amikben együtt éppen elfért egy osztály, meg egy kis konditerem, amiben egyszerre max tizen fértünk el. Udvar nem volt. Na így oldd meg a napi tesiórát.
Ismerem a Gyurcsányista hangulatkeltést, nem rájuk tartozik, minek szólnak bele. Egyszerű, könnyű kis kirekesztő, emberi jogokat megtipró, végtelenül hazug demagógia. Mi közük hozzá? Mondjuk kezdeném azzal a nyilvánvaló szemponttal: Magyarország Büntető Törvénykönyve a magyar állampolgárok által…..
Bert Maverick 2018.01.04 15:32:44
@Ballib vagyok rettegek: én nem a magyarságukat vonom kétségbe. Én azt a jogukat vonom kétségbe, hogy befolyásolják egy olyan ország sorsát, ahol a büdös életben nem éltek, és nem is akarnak. Az itteni törvények minimálisan érintik az ő életüket, amiben meg igen, az főleg kedvezményeket jelent. Remek célcsoport szavazatvásárlásra: kicsit kimegy hozzájuk a politikus bazsalyogni, odaszór egy kis pénzt az állami költségvetésből,. aztán lehet őket újra leszarni a következő választásokig.

Én annak sem adnék szavazati jogot, aki kivándorolt, és nem tervez hazajönni.
Bert Maverick 2018.01.04 15:38:15
@Ballib vagyok rettegek:

"Te tudod egyedül hogy nyíregyházi vagy-e, a hatóságok nem tudják." Dehogynem tudják: sosem volt ott semmilyen lakcímem. Pont ezért
- nem akarok ott szavazni
- nem is engednének ott szavazni

És mondhatom én akármilyen átéléssel, hogy az anyám odavalósi, és én mindennél jobban a szívemen viselem Nyíregyháza sorsát, a másodikon ez sem változtatna, mivel nem élek ott és nem is éltem ott soha.
Sziasztok. Egy újabb toplistát írok, ezúttal hazai filmiparunk nagy sikerei kerülnek terítékre. Akár hiszitek, akár nem, ezt nehezebb volt összehozni, mint a legrosszabb listát, annyi jó filmet tudott hazánk letenni az asztalra. De nem szaporítom tovább a szót, lássuk az általam szeretett magyar…..
Egy betondzsungelben sétálva eszembe jutott, hogy milyen lehetett annak, aki a 1970-es évek elején volt felnőtt. A kétablakos kockaházak akkoriban modernnek számítottak, ahogyan a 60-as években divatos négyemeletes csupa szögletes lakótömbök is...
Újabb bizonyíték arra, mennyire nem értik Orbán csatlósai a valódi világ működését. Lehet keménykedni egy nemzetieskedő markatingblöff alapján, de ha veszteséget okozol egy cégnek, annak következményei lesznek...
Bert Maverick 2017.08.28 13:33:49
@meszena: a cégek már csak olyanok, hogy nem szeretik a kiszámíthatatlan környezetet. Ahol a kormány csak úgy szittyaságból beavatkozik két magánvállalat közötti jogvitába, az pedig nem egy kiszámítható hely. Nem tudom, pontosan miért zárják be a gyárat, de simán lehet, hogy inkább ott akarnak működni, ahol az év végi tervezés során már lehet tudni, nagyjából milyen törvények vonatkoznak majd rájuk a következő egy évben. Magyarország már egy ideje nem ilyen hely.
addict Gyilkos óriásplakát 2013.05.16 11:23:29
Hogy lehetne egy rovarirtószert annál hatásosabban reklámozni, mint hogy megmutatjuk annak gyilkos hatását. Erre gondolt az Orphea 4D rovarriasztó spray gyártója is, és egy olyan óriásplakáttal rukkolt elő, amin az elpusztított rovarok rajzolták ki a fő képi elemet, ami nem volt…..
A finn Rovio meglehetősen magasra tette a lécet az Angry Birds sorozattal, a madár-malac csata milliárd fölötti letöltésszámmal büszkélkedhet, ami egyedülálló a játéktörténelemben. Bár a már a sokadik bőrt húzzák le a sztoriról, az óriási rajongótábor -- velünk együtt…..
Az első egyedüli repülés mérföldkő egy pilóta életében, főleg ha egy homokzsák imitálja mögötte oktatója szellemét. Zolnai Lea vitorlázó repülőgép pilótanő számol be élete felejthetetlen napjáról. "Az első egyedüli repülésemre, 2011. július 17-én került sor,…..
Bert Maverick 2012.05.04 11:23:58
Továbbra is eredeti formájában fog működni a prágai Loretánské náměstí büszkesége, a híres Fekete Ökör (hostinec U Černého vola) söröző. Erről döntött szerdai napon a cseh főváros helyi, kerületi közgyűlése. Az elmúlt hetekben felmerült, hogy a kultuszhelynek…..
Bert Maverick 2011.12.15 06:17:57
Ebben a posztban végre kiszabadulunk a két kilométer sugarú körök vonzásából, és a határtalanság érzésével kezdjük meg menetelésünket a NASA Holdon hagyott legféltettebb kincsei felé. Egészen a következő határig. Bár rendszeres olvasóinknak könnyen támadhat azaz érzése,…..
New York számos világhírű múzeumának ad otthont. Museum of Natural History, Metropolitan Museum, Guggenheim Museum – csakhogy a legfontosabbakat említsem. Mind-mind megérne egy külön posztot, most azonban egy sokkal furcsábbal fogunk foglalkozni: Manhattan nyugati 46. utcájának…..
Bőr, vas, film noir és történelem - így kell újrafelhasználni az ipari hulladékotA repülés hőskora a sugárhajtású korszak előtt volt, ez egészen biztos. Sokkal férfiasabb (és gyomorforgatóbb) kaland volt repülni a légörvények közepette, mint ma, 10 kilométeres magasságban a…..
Számos hajmeresztő dologgal találkoztunk már itt a blogon, nem egy banális pilótahibával is. Na de ez? Itt még fejjel felfelé Az All Nippon Airways Boeing 737-700-asa szeptember 6-án Nahából Tokióba tartott, éppen 41 ezer lábas utazómagasságon, a gépet a…..