Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mester MM

0 bejegyzést írt és 342 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kérj tanácsot Hemüveg 2013.06.24 21:40:52
Amikor nyolc éves voltam, a szemorvos egyik pillanatról a másikra úgy találta, hogy erős - 2 dioptriás - szemüvegre van szükségem. Egészen addig semmi nem utalt rá, hogy rossz lenne a szemem, az órákon jól láttam a táblát is, a könyvemet is. A szocializmus kellős közepén egy…..
Jobban szeretek a születésnapjukon megemlékezni azokról a tehetséges, híres, fontos személyekről, akik jelentenek nekem valamit. Most mégis kivételt teszek, mert olyan sok ismerősöm emlegette fel, hogy éppen 75 éve, 1937. december 3-án este indult sétálni József Attila Szárszón,…..
Mester MM 2012.12.04 15:56:14
Kérj tanácsot Miskolc! 2012.10.31 14:29:00
"...A Bükk lábától a Sajóig ér,amit itt kaptál, mindig benned él.Mindegy, bárhol is folytatod,neked Miskolc mindig az otthonod!..." Elérzékenyültem tegnap, és eszembe jutottak utálva utált, de ma már nagy örömmel felidézett gimnazista éveim, amikor szembe jött velem a hír,…..
Kérj tanácsot Párizs-szindróma 2012.07.23 10:26:00
A Mona Lisáról írott cikknél került elő a téma: sok japán turista számára Párizs valami felfoghatatlan kulturális élményt, szinte sokkot jelent! Nemrég olvastam egy könyvben (Janelle McCulloch: Párizsban az élet), hogy ez a sokk néha éppen nem pozitív, a könyv a Le Journal du…..
Eljött minden iskolában a legizgalmasabb közös program ideje: az osztálykirándulásé. Általában ezen a héten utaznak el 1-2-3 napra a gyerekek - és én nagyon örülök, hogy a mi gyerekkorunk óta ez a hagyomány nem változott. Ilyenkor már úgyis egyre nehezebben terelik a…..
Kérj tanácsot Honnan jövünk? 2012.06.08 09:19:00
Tíz éves voltam, amikor az amerikai mozikban, és 12, amikor nálunk bemutatták a Nyolcadik utas: a Halál című sci-fi filmet, mely azóta alapművé vált (szinte nincs is olyan felnőtt, aki legalább egyszer ne látta volna, még ha nem is tartozik a műfaj legnagyobb rajongói közé). A…..
Mester MM 2012.06.09 08:24:38
@Ezt Zsófi mondja:: Akkor éppen ideje pótolnod!
A huszadrangú kereskedelmi csatornákon is felbukkan időnként.
Prométheus:
némiképp csalódottan álltam fel a végén, most már tudom, hogy "túl sokat" vártam tőle, de így néhány nap elteltével már azt vallom, hogy zseniális film! Bár nekem lehetne izgalmasabb és kevésbé kiszámítható.
Nóra! Mindenütt azt olvasom, hogy maga R.S. sem előzményi filmként emlegeti, noha összességében azért nagyon úgy tűnik...
Kötelező!
(David robot szerepében Michael Fassbender kimagasló!)
"Az Ikreknek jó hír, hogy június 12-én a szerencsét hozó Jupiter belép a jegyükbe, beteljesedhetnek vágyaik, ha nem is minden, de legalábbis elkezdődhet ez a folyamat. Szerencsés időszakot jelezhet azoknak is, akiknek az Ikrekben áll a Jupitere.  A Bikák kicsit…..
Mester MM 2012.06.05 16:46:14
Észrevétlenül történt, én legalábbis nem vettem észre akkoriban, amikor elkészült az új Kopaszi gát. Pontosabban nem a gát újult meg, hanem a gáton található létesítmények. A területet az 1838-as árvíz után kezdték átalakítani árvízvédelmi, a folyószabályozást…..
Mester MM 2012.05.27 14:31:35
Kérj tanácsot Mentőláda 2012.05.09 09:26:00
Az elmúlt hetekben attól volt hangos a sajtó, arról szóltak a felháborodott blogbejegyzések, a facebook-hozzászólások, hogy a rendőrség fokozottan elkezdte ellenőrizni az autósok mentőládáinak szavatosságát. Ha lejárt készletet találnak a csomagtartóban, akkor súlyos…..
Esős szerda délelőtt van, tökéletesen illik a mai naphoz az "Esős vasárnap délután" című sláger Kovács Erzsi előadásában - mely az Esős vasárnap című 1962-es film nagy slágere volt. Ez a film (Keleti Márton rendezése) tette felejthetetlenné Polónyi Gyöngyi színésznőt -…..
Kérj tanácsot A mi napunk 2012.03.08 09:46:00
Mivel blogunk mindkét szerzője nő, önünneplés lenne nőnap alkalmából valamiféle köszöntőt írni ezekre az oldalakra. Különben is, az előző években írtunk már a nőnap történetéről:kerjtanacsot.blog.hu/2010/03/08/nonap_alkalmabol_6 Írtunk a nőmozgalmak…..
Kevesebb, mint egy héttel Bálint-nap előtt elárasztanak bennünket a „Valentin”-t ünneplő (pontosabban az ünneplésre felszólító) reklámok, facebook-okosságok. Tavaly már írtunk erről az angolszász hagyományok közül hozzánk került (bár eredendően pogány és római…..
Mester MM 2012.02.12 08:38:50
@Krapulax7: Remélem nem gondolod komolyan, hogy a metróban (vagy bárhol másutt) ilyesmi plakátok lennének kitéve és azt a fantazmagóriát sem, hogy a rendőröknek kézikönyvük lenne ilyen hülyeségekkel teleírva!
A nők angyalok, ez minden vitán felül áll, te pedig légy végre férfi és tarts rendet magad körül.
Nagyon sok baj van a világgal, ennyiben egyetértek veled!
Kérj tanácsot Az igaz szerelem! 2012.01.31 18:27:00
Tac Ke lábát sütötte a forró homok, és boldog volt. A forróság átjárta a vérét, teste felmelegedett. Érezte, hogy végre megtalálta az igazit. Elindult Tom felé, és tudta, ez az amerikai elvette az eszét, nem menekül, vége a függetlenségnek, a jól kiszámított egyhangú…..
Az év végére felhalmozódó tennivalók és nyomasztó terhek ellenére az adventi hangulat lassan eluralkodik errefelé is. Tegnap, miután túlestem egy futó kétségbeesés-hullámon, arra jutottam: talán pont azért veszítünk el ezt-azt az anyagi oldalon, hogy jobban értékeljük…..
A tegnap már idézett Böjte Csaba-előadásból most egy komplett részletet emelik ki nektek (megjelent a Kulcslyuk Kiadó Nyitott Akadémia-kötetében,  2011-ben). „A múltkor valakit megbotránkoztattam. Azt mondtam, ilyen jó dolga még nem volt a magyar embernek, mint most. Hogy…..
 Találtam ma az interneten egy viccet :A világ legrövidebb meséje:Egyszer volt, hol nem volt, volt egy fiú, aki megkérdezett egy lányt:- Leszel a feleségem?A lány azt mondta:- Nem!A fiú ezután boldogan élt, horgászni, siklóernyőzni járt a barátaival, sört vedelt és akkor…..
Mester MM 2011.11.14 15:08:31
Zsófi! Ezt ismered?
(A vicc semmiféle személyes nézetemet nem tükrözi, és mivel a "zsidó viccek" létező kategória, nyugodt szívvel teszem közzé)
Kohn a 40. házassági évfordulójának megünneplésére feleségével Ausztráliába repül.

A repüpőút közben egyszer csak a kapitány váratlanul megszólal a hangszóróban:

Hölgyeim és Uraim, nagyon sajnálom de rossz hírem van. Az egyik motorunk leállt és kényszerleszállást kell végrehajtanunk. Éppen egy ismeretlen sziget felett vagyunk, amelynek a sík részén megkísérelhetjük a leszállást. Számítanunk kell viszont arra, hogy ezen az ismeretlen földdarabon soha nem fedeznek fel bennünket és a hátralévő életünket itt kell leélnünk.

A repülő gyakorlott személyzetének köszönhetően a gép sikeresen leszáll a szigeten.

Kohn kétségbeesve ül a homokban és lehajtja a fejét. Egy óra elteltével hirtelen magához tér és feleségéhez fordul:

Mondd Ráhel, befizetted a zsinagóga tatarozásának e havi részletét?
Nem drágám, teljesen el voltam foglalva az utazás előkészítésével, válaszolja az asszony.

És mondd Ráhel kifizetted a zsidó jótékonysági fogadalom esedékes törlesztését?
Nagyon szégyellem drágám válaszolja az asszony, de ezt a csekket sehol sem találtam.

De a zsidó szövetség tagdíját csak befizetted.

Ne haragudj drága férjem, de most ez is elmaradt.

Akkor minden rendben Ráhel, ezek meg fognak bennünket találni!
Kérj tanácsot Sose halunk meg 2011.10.26 11:58:00
Több olyan történet fog itt megint összefutni, melyek mind alátámasztják az elméletemet: a középkorba érkezők pánikolása teljesen felesleges, hisz annyi minden állhat még előttük, amit el sem tudnak képzelni!   Láttam egy filmet egy-két hete. Szerelem második látásra a…..
Kérj tanácsot Álomépítők 2010.10.03 10:59:00
 Egy tévéműsor, ami hatalmasat húzott be a bulvár-stílus uralta magyar kereskedelmi televíziózásnak! Végre!Teljesen véletlenül találtam rá, és az is jókora véletlen, hogy már az első adások egyikét elcsíptem. Persze majdnem továbbléptettem a távkapcsolóval – mert…..
Felborult az időjárásunk – nyár közepén őszies, esős idő volt, szeptemberben viszont végig nyárias hőség. És mégis, van néhány olyan azonosítási pont, amiből az ember tudhatja: minden a legnagyobb rendben zajlik!Azt már szeptember elején írtuk: a fények elárulják,…..
Egy pszichológusnővel beszélgettem a napokban, és érdekes, de egyben nagyon szomorú tényeket osztott meg velem kedvenc témánkról – hogy miben vagyunk mások, és miben hasonlók mi, nők és a férfiak! Elmondta: gyerekkorú páciensei között kétharmad a fiúk aránya! Döntően ők…..
Mester MM 2011.10.12 14:27:38
@Ezt Zsófi mondja:: Női. És párkapcsolati is.