Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lulemi

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Habár ez egy egész évben kapható teasütemény, én úgy érzem, a kandírozott gyümölcsök és a magvak miatt a florentine-nek igazán karácsonykor jön el az ideje.  Az enyém azért lett ilyen szabályos, mert egy szilikonformát használtam hozzá, mert szilikonforma mániás vagyok, de…..
Lulemi 2014.12.20 20:13:47
Ez nem a belga gofri, és nem is az, amit a Ferencieken a Jégbüfében árultak, és a tetejére szifonból nyomták a málnahabot. Ellenben ez az a gofri, amit büszkén teszel le a gyerekeid elé, és boldog vagy, hogy végre nem azokat a rémesen édes gabonapelyheket, és nem is a cukortól…..
Lulemi 2014.11.19 14:24:59
Pogácsának hívom, de csak azért, mert nem jut jobb magyar szó rá az eszembe, a pogácsát meg úgyis mindenki szereti. Kicsit édes, kicsit sós, kicsit hasonlít egy scone-ra, kicsit hasonlít egy biscuitre. Nincs benne élesztő, ami valódi pogácsává emelné (bár én a túrós…..
Ez az egyik kedvenc reggelink, amihez van egy alapreceptem, amit hangulatom szerint variálgatok. Mivel a szívem színarany, most ezt a receptet megosztom veletek. Az éppen aktuális hajdinás-mákos hozzávalóit alatta találjátok.  Mielőtt nekiállnátok megcsinálni, hogy el ne…..
Indulnak a muffin hetek!!! Leköltözöm két hétre a Balatonra, és mivel sütni ott is szeretnék, viszont nem akarom a fél konyhám felpakolni, csak néhány alapvető eszközt (mondjuk nálam ebbe az elektromos habverő/keverőgép is beletartozik!) és egy muffin tepsit viszek magammal. Ez…..
A legjobb benne, hogy amikor felvágod, a másik irányban lesz csíkos, mint ahogy azt egy tortától várnád. Vagyis mégsem ez, hanem az a legjobb benne, hogy amikor belekóstolsz, nem hiszed el, hogy létezhet ennyire szaftos és puha piskóta és ennyire könnyű karamellkrém.A kicsit…..
A minap az Etyeki Pikniken jártam néhány haverommal. 35 fok volt, úgy éreztem menten elpusztulok a hőségtől és semmit nem szerettem volna jobban, mint egy naaaaagy pohár bodza ízű jégkását. Ehhez képest a piknik hozta a szokásos fesztiválozó repertoárt töki pompossal,…..
A tésztája átmenet a csokoládépuding és a piskóta között. A tortarétegek között lágy mogyoróvajas krém és sós karamellás, pörkölt amerikai mogyoró bújik meg. Kívül bitang csokoládékrémmel borítottam.    Snickers torta (12 szelet) a tésztához:  130 g holland…..
Sokáig dúltak harcok a lelkemben a magyarok túlzott pogácsa rajongása miatt, de aztán beadtam a derekam. Rájöttem, hogy ha a fejem tetejére állok, akkor sem grissinit meg scone-t meg focacciát akarnak enni itt az emberek, csak pogácsát, pogácsát és pogácsát. És az igazság az,…..
A bútoráruházból jól ismert svéd fahéjas csiga és Lucia macskája (lussekatter) között félúton. Fonott kalács sodorva.  A kalácsokat és más édes élesztős tésztákat nagyon sokáig kell pihentetni, keleszteni, szokjunk hozzá. Nincs vele több munka, mint más tésztákkal,…..
Lulemi 2014.01.25 12:04:43