Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kapitány79

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Évi a TGI Friday's különbejáratú Torkos Hétfőjén szembesült azzal, hogy étkezési jeggyel fizetni speciális kedvezmény. Ennyire rossz a kajajegyek árfolyama? Azt hitte a Homár, hogy már mindenki mindent azzal fizet: Minden héten hétfőn el szoktunk menni vacsizni, általában egy…..
Kapitány79 2010.01.13 12:59:38
Hát elég kommentet olvastam és leszűrtem egy-két dolgot belőle.Itt-ott mindenkinek igaza van.A lényeg:
mindenki számára látható az étlapon, hogy milyen árak vannak a TGI-ba, sőt az is, hogy 12 % szervídíj kerül felszámolásra a végén.Ez egyébként egyre inkább jellemző a több európai ország ill. Magyarorzságon is.A lényeg, hogy azért a 12%-ért tegyen is meg mindent a felszolgáló.Ezzel szerintem TGI-éknál nincs probléma.Az ajtóban fogadják a vendéget mosolyogva, asztalhoz kísérik, segítőkészek és érdeklődnek folyamatosan, hogy meg van-e elégedve a vendég stb.stb.stb.Egyébként a proforma mellé / ami nem adóügyi bizonylat / mindig kap a vendég egy hivatalos pénztárgép számlát is, ami tartalmazza a szervízdíjatis, tehát a cég adózik ezután is.
Szóval, ha valakinek a pénztárcája nem bírja el az adott árakat, nem kötelező ott fogyasztani.
A vákum csomagolásról csak annyit, hogy az ilyen módon tárolt hús 90 napig eltartható 0-4 Celsius fok között és így nem kell fagyasztani, tehát nem sérül 2X a hús rostozata, ergo finomabb lesz.
A hamburgerhúst pedig külföldről nem lehet beszerezni csak fagyasztott állapotban, de az legalább tényleg húsból van, nem fűrészporból.Valószínűleg nem véletlen, hogy havonta 900 db hamburgert értékesítenek az éttermek külön-külön.
Gondolom most már dereng, hogy miért tudok ilyen sokat a belső dolgokról:)
Kedvezmény:
Azért azt mindenki beláthatja, hogy ha Torkos hétfőn a 400 gr húst tartalmazó 4000ft-os hamburger "csak" 2000-be kerül, akkor ha elfogadjuk az 1000ft-os "Bonusz" utalványt, akkor adnánk 75% kedvezményt.Aki szerint ez járható út a vendéglátásban, az próbáljon meg így üzemeltetni éttermet, perzse GAZDASÁGOSAN!!!
Ami még szintén magyarázatot érdemel, az a szóban forgó BÓNUSZ UTALVÁNY!
Ezzel a cél az volt, hogy olyan emberek ismerhessék meg éttermeinket, akinek sejtésünk sem volt arról, hogy létezünk, vagy esetleg nem engedhették meg maguknak, hogy nálunk fogyasszanak.Ezt a kupont a cégek extrában adják a dolgozóiknak / aki esetleg nem így tesz, arról sajnos mi nem tehetünk /a kajajegyeken felül, ezért hívják bónusznak!Éppen ezért ezekből az utalványokból a cég 1 ft-ot sem kap vissza a Cheque Déjeuner-től, mivel be sem érkezik hozzájuk.
Az ár érték arányról is esett pár szó.Valóban drága 5000ft egy hambiért ás limonádéért, de döntse el mindenki maga, hogy a TGI-ban fogyaszt vagy a mekiben 1350-ért / persze azzal én még sohasem laktam jól, ráadásul papírpohárból ittam és műanyagtálcáról ettem a 100gr-os húsnak nem nevezhető valamit/
Én 7. éve dolgozom a cégnél és pulykamellel még soha nem láttam vendég tányérján, kivéve a sonkát a szendvicsben.
Hát ennyi lenne nem röviden és tömören:)