Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zsoci10

59 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mi lenne, ha most meghalnék? Sajnálná valaki?  Siratnának, vagy azt mondanák, hogy végre? Eljutottam valahova, amit jónak érzek.  Eljutottam oda, hogy már nyugodtan halnék meg. Minden percért megérte, minden tapasztalat hasznos volt, még, ha sokszor fájt is. Nekem, aki az életet nem sokra…..
Inkább wave. Feldob, és lehúz. Utazom a fent és a lent között, de közben érzem az egyensúlyt is. Jobban tisztába kerülök a világgal az új ismeretségek révén, próbálom jobban érteni, hogy hogyan gondolkodnak mások, és közben még magamon is dolgozom.  Mostanában nem (volt) jó. Picit jobb lesz. Mini…..
A címben jelzett kedves ismerősöm megkeresett azzal, hogy nevezzek be egy Haiku versenyre. Nem az én világom, ezért végül nem neveztem. Cserébe összerendeztem néhány szót a formai kötöttségeknek megfelelően. Nem jók, de én élveztem az alkotás folyamatát. :) Variációk hentes üzletre. Már a téma is…..
"Nehéz, nehéz,sok hosszú év nagy súly a vállamon.nehéz, kicsit nehéz,mégsem ez bánt, ezt jól bírom" (Padlás) Nehezen viselem el az embereket, cserébe ők fokozottan nehezen viselnek el engem.  Mindeközben Budapest falván a főnökeim, kollégáim elfogadnak, elviselnek, sőt, viszik a hátukon a…..
Mást sugall a cím, mint a tényleges téma.  Tényleg dolgozom azon, hogy mások problémáját át tudjam élni, a magamévá tudjam tenni. Egyelőre nem megy. Csak, csak,.csak, csak azért is! Csak másért, csak értem. Értem. Nem értem, de jó a csak. Csak ennyi vagy csak más. Van más? Csak más…..
Véletlen talán, hogy miután elhagyott, életlen lettem? Egyszer végre nem tévedtem, Akkor én választottam az életet, és nem az lopott meg engem. Hazudott, ahogy én is tettem, Még a bohócsapkát is felvettem,  De kinek jó ez? Neked talán... Jót mulatsz a nyomoromon, Igaznak látod a mosolyom és…..
Nagyon sokan megijedtek a bezártságtól. Miért?! Félnek a családjuktól?! Félnek önmaguktól?! Na, ez az igazi para! Az egész életünket a szar kis hazugságok tartják fent. Én is hazudok, ha éppen nem akarok emberek közé menni, és mindig találok valami hihető kifogást. A jelenlegi helyzetet sokkal…..
A hajában lufival, a lufi halálával, ami mégis egy pozitív jövőt vetít előre. Lesz még "AZ", lesz még lufi és leszünk mi is, azon belül pedig én újra ott egyedül vagy nem, barátokkal vagy nem, a párommal vagy nem, vagy csak ahogy szoktam, az álmaimmal éberen.  Itt mindenki sáros. Lelked is rajta,…..
És azt tudom, az tudom, jó nagy. Megtervezek mindent. Folyamatosan analizálok, amivel megpróbálok a jövőbe látni. Minden eshetőséget figyelembe veszek. Ezzel telik minden pillanatom. Valószínűségeket kapcsolok minden lehetséges kimenetelhez.  Sajnos ezek a valószínűségek egyre biztosabban vetítik…..
Most még itt vagy, itt velünk. Még most is. És még mindig! Aztán ez elmúlik. Ma este az Inv... fosztóképző. Nem ezt akartad. Nem akarsz elszakadni ettől. Megértem. Beletettél egy negyed életet a tanulásba. És, ezután jobb lesz?! Igen! Jobb lesz. Úgy lesz jobb, ahogy Te akarod. Úgy lesz jobb,…..
Furcsa érzés, hogy 1 napja még rózsaszín gondolatokkal töltöttem meg a sötétség rejtő mélyét, mostanra pedig teljesen elillant a varázs. Lassan a zsibbadt, lomha undor veszi át az uralmat a fejemben. Vissza a valóságba. Már majdnem elfelejtettem, hogy milyen is ez. Nem mosolyog rám senki, nem…..
Azt sem tudnám, hol vagyok. (teljesült) Érezhetném, hogy fontos vagyok. Érezném, hogy más mit érez. Mások éreznék, hogy én mit érzek. Szerethetően és szeretően. Nem ideálok, hanem ideák mentén. Én szeretlek. Te szeretsz?   Zárójelben, mert a fenti nem erről szólt: (Szeretem szeretni a…..
Mostanában sokat tűnődöm az élet jóságán, rosszaságán, a lét jogosultságán és létjogosultságán. Az álmaimban élek, és vitát nem tűrő módon teszem azt, ami nem vezet el hozzájuk a valóságban. Halva születtem, csak engem nem siratott senki. Pedig olyankor szoktak. Szépet várnak, szépnek hiszik és…..
Vagyon-e szép lányod? Vagyon, VAGYON...   O' meg' a három faszom! Csalódtam, de sajnos ki tudom jelenteni, hogy újra magamat toltam telibe. Most igazából valami mainstream cuccot kellene tolnom, hogy végre olvassa is valaki,  Hülyék az emberek... Szabadítsátok ki Virit! Mi lesz…..
Ezt megint beszoptam.Lassan letérdeltem, óvatosan odahajoltamés megfogtam.Félreérthetetlenül ingattam a fejem. Jobbra, és balra.És megint jobbra, és megint balra. Nem! Én ezt nem akarom!A világomat teleszarom,De egy percig se hidd, hogy a számat azért nyitottam ki! Jobbra, és balra.És megint…..
Rendhagyó módon nem magammal foglalkozom. Illetve mégis, de csak áttételesen. Ez annyira beteg, hogy akár én is gondolhattam volna, én is írhattam volna. Csak annyira zseniális, mint én. Pilinszky János: Ne félj Ne félj Én megtehetném és mégsem teszem,csak tervezem, csak épphogy…..
Eddig dühös voltam, most már csak szomorú. A kettő között a könnyeim jelentik a különbséget. A barátaimért vagyok, de a barátaim nincsenek értem. Ezt értem. Csak azt nem, hogy akkor én miért vagyok mégis értük. Mindegy. Nyalom tovább a szart, és várom a megoldást. Mert, a nem csak váráshoz béna…..
A világba beleszarniBeleszarniLeszarni A világra ráélvezniRáélvezniÉlvezni A világhoz ragaszkodniRagaszkodniGazkodni A világon bohóckodniBohóckodniÓckodni A világban elmerülniElmerülniMerülni A világot így megélniÍgy megélniMegélni A világtól megijedniMegijedniIjedni A világról…..
Sok, a hézköznÉpi értelembe véve elvetemült gondolatom van. Pedig most vagyok a legegyszerűbb. Életemben nem voltam ennyire egyszerű és kiszámítható. Tényleg, miért vagyok ennek ellenére egyedül? Úgy általában? Úgy mindig? Az egyszerűségem miatt?  Elvesztettem valakit, akire feltettem, feltettem…..
Néha azt hiszem, hogy végre megtörténik.Aztán döbbenten nézem a megtört ént.Kívánom azt, hogy döbbenjen Ő is!Talán ráébred! Nem, nem én!Csak lássa, hogy a szerelem nem ront vért. Szerelem? Gyakran úgy érzem, hogy belőlem előtört.Aztán megint dühtől fájón húznék elő tőrt.Kívánom magamnak, hogy…..
Odaadnám a saját lelkemet, hogy elnyerjem a szerelmedet.   Adnám?! Adom, feladom magányom. Mégis egyedül sírok a romokon, És egyedül osztozom a bánaton.   Egyedül. Még mindig, mint mindig. Mert az életet nem koncerten élik. Veled kezdődik és veled végződik.   Veled?! Vágyaim délibábja…..
Lüktető élénk emlék. Elménk lüktető kellék: Kell még! Kell még!   Pihegő árnyak félnek. Térben pihegő lélek: Várj még! Várj még!   Némuló száraz ajkak. Zajban némuló dalnak: Higgy még! Higgy még!..
Van is és minden egyes napon átélem. Megélem. Élem. Szeretsz? Én is szeretlek! Most és mindig, még akkor is, ha nem egészen ezt látod rajtam. Szeretlek, mert velem vagy. Szeretlek, mert vagy.  Ez nem vicc, bár a gondolat vidámabbá tesz. A nagy piros orrom nem éppen kívánatos a cirkuszon kívül. Mert…..
Sikoly.Nem is annyira sikoly, mint inkább egy halk,alig kivehető nyöszörgés.Teret nem bont, üveget sem repeszt,csak fájdalmat közvetít.Haszontalan idő ez is.Ahogy az idáig vezető út sem vitrinbe való,ahol mindenki bámulja, büszkén ízlelgetve a szót: siker.És simogatja az elfajzott gondolatot, hogy…..
A nemzetközi helyzet fokozódik...Jó volt a termés, a pálinka fokolódik.Répát is vetettünk tavasszal, de abból nem lett pálinka.Ennek ellenére nincsen ok pánikra, mert a cukor-és a-tartalom alkoholt szül.Gésa halmokon is marad az űr, mert szabad. Mondom szabad!Mondta vala Kalevala.…..