Regisztráció Blogot indítok
Adatok
wel

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
(Nem tudja, mi az a PPO-botrány meg tömeges lehúzás? Itt az első Index-cikk, itt az első Homár-poszt, itt meg a második a legfrissebb információkkal, végül a legutóbbi itt olvasható.) Olyan tömegben érkeznek a feljelentések a rendőrségre minden idők talán legnagyobb magyar…..
wel 2010.01.13 01:56:54
@Scavolas:
Volt egy biztonsági jelszó megadás regisztrációkor, ahol ki volt hangsúlyozva hogy ez mire való. Pedig óvatosságból még utána is olvastam anno miért is kérik el a kártyámat. De mivel volt ellenőrző kód tranzakciók indításához amit szintén az OTP kért be megnyugodtam. Információk a rendszer működéséről PPO és OTP oldalról:

1.) PPO tudásbázisában most is elérhető a leírás:

"Bankkártya regisztrációról" link (nem tudom bemásolni mert javascriptes)

ppo.hu/usr_site.php?site=tudasbazis_hu.htm

Ez a bankkártya regisztráció a PPO leírás szerint _nem_ teszi 2 szereplőssé a 3 szereplős fizetési modellt, csak kényelmi funkciót nyújt, hogy ne kelljen megadni minden vásárlásnál az adataidat, csak egy jelszót, amit nem tud a PPO.

"Önnek létre kell hoznia egy jelszót (PIN), melyet az OTP rendszere rögzít az Ön kártyadadatai mellé. Későbbiekben, ha fizetni kíván, a rendszer már csak ezt a jelszót kéri a vásárláskor, kártyaadatait nem."

Ahogy a "D" mező magyarázatánál látszik is:

"Új jelszó: Egy Ön által kitalált jelszó! Gyakorlatilag egy PIN kód, ugyanis, ha legközelebb az Investech shopok bármelyikén szeretne fizetni, már csak ezt kell megadnia, a kártyaadatait nem."

2.) Ezt a regisztrációt az OTP oldalán itt találjátok:

www.otpbank.hu/portal/hu/KNV/Egyeb/Kartyaelfogadas/Internetes/Fizetofelulet
"Fizetés banki regisztrációval"

"...Ezáltal a shop a vevő nélkül le tud bonyolítani ismétlődő fizetéseket..."

Ez a kettő egy iciripicirit eltér egymástól, csak én gondolom így? Ha ez utóbbit tudom regisztrációkor ki van zárva hogy megadom az adatokat. Pedig a regisztráció az OTP oldalán történt, ott kérték tőlem a PIN (jelszó) kódot.
Most akkor az OTP vagy a PPO mulasztott? Költői a kérdés, valójában én hibáztam azzal hogy megadtam az adataimat. Meglepett milyen könnyen át tudtak gurítani aszf ide vagy oda :)