Regisztráció Blogot indítok
Adatok
MOME Media Playground

18 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mozgóképes élvezet a dominóépítéstől az utolsó kazetta ledőléséig, és tovább...  MOME Media Playground from mome line on Vimeo.Nézzétek meg a MOME line - design műhely többi videóját is a Vimeo-n, itt találjátok a design meetup előadásairól készült felvételeket…..
   A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem által kiírt új média pályázat nyertes alkotásaiból nyílt kiállítás csütörtökön a Műcsarnok apszisában. A MOME Media Playground megnyitóján Szirtes János, az egyetem Vizuális Kommunikáció Tanszékének tanszékvezetője…..
  Elsőként köszönet a videókazettákért az Odeonnak: a több, mint 1000 kazettából álló dominóhoz ők szolgáltatták az alapanyag javát.       És szintén köszönjük a segítséget annak a tíz embernek is, akik fáradhatatlan munkával, a BBS 50…..
Dávid pályamunkájához egy konkrét BBS-filmet választott, ez Hajas Tibor 1976-os Öndivatbemutató című kísérleti filmje. második rész  Dávid idén fog diplomázni a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem média design szakán, mellette kreatív igazgatóként dolgozik és nemrég…..
Az Under the Public Eye alkotópárosa, Góg Emese és Lovas Dávid munkája a befogadás témáját járja körül. Kontextustól és tartalomtól függően ugyanazt a képernyő vagy tv-készüléket szemlélhetjük műélvezőként, tv-nézőként vagy épp vásárlóként. Mi történik a BBS…..
Már kezdenek körvonalazódni az installációk.....
 A társadalom nagy részének mindennapjaiba vastagon beszűrődik az üres sztárkultusz, a hamburgerből és olcsó hírverésből szőtt ruhákba öltöztetett hamis idolok istenítése, a televízió és egyéb médiák által a tömegek elé mintaként állított, de az átlagostól…..
A fenti videó Doma werkfilmje a MOME 2009-es Sziget Fesztválon felállított sátrához készített grafikáiról. Doma harmadéves média design szakos, de tavaly már önálló kiállítással szerepelt a L'Office-ban; markáns (alapvetően a street-arthoz közeli) képi…..
viaDóra projektjének küldetése, hogy felhívja a figyelmet társadalmunk anomáliáira, az elidegenedésre, szociális érzéketlenségre, arra a tényre, hogy hiába élünk egymásra utalva, korunk embere nem figyel a másikra és az emberek elutasítóan viselkednek egymással. A…..
Este a megnyitó után 19:30-tól Filmszemle díjas filmeket vetítünk a Műcsarnok egyik termében berendezett moziban:Dokumentumfilmes kategória megosztott fődíjCsáki László: Bádogvárosoperatőr: Horváth ÁrpádTudományos-ismeretterjesztő filmes kategória rendezői díjPálfi…..
Az Aqua Glitch egy olyan interfész, amelyet az installáció részeként kihelyezett vizestálban, a víz felületén keltett hullámokkal lehet irányítani. Tulajdonképpen egy a víz természetes hullámzását audiovizuális rendszerek befolyásolására alkalmazó interaktív…..
MOME Media Playground Werkfotók 2010.02.08 17:24:00
Reggel nekiláttunk a kiállítás építésének, kis ízelítő:..
Bence és Ágoston közös projektjük, a Space scan előtt is foglalkoztak már az ember - tárgy - környezet hármas izgalmas és különleges egybefoglalásával. Bence diplomamunkája a Bug egy környezet reagens tárgy, interaktív ékszer, amely a hőmérsékletet fénnyé alakítja, Ágoston…..
Virág projektjében a BBS archívum azon forgatókönyveit dolgozza fel, amelyek soha nem kerültek megvalósításra. Ezeket a dokumentumokat lehetőségként értelmezve film still-eket fotóz, ezzel a múlt egy alternatívájára és a BBS működésének kereteire hívva fel a figyelmet. A…..
A Műcsarnokban jelenleg futó BBS 50 kiállítás több MOME Media Playground installáció alapanyagaként is szolgál, jöjjön tehát egy rövid poszt a Balázs Béla Stúdióról:A Balázs Béla Stúdió, a „BBS” a 80-90-es évekig megkerülhetetlen fogalom volt…..
MOME Media Playground Domino day 2010.02.04 09:50:00
Rengetegen jelezték, hogy jönnek a kiállítás csütörtöki megnyitójára, ahol egy VHS-dominót is elindítunk majd végig a Műcsarnokon.Nézd meg a facebook oldalt és iratkozz fel itt. ..
 MOME line presents:A MOME Media Playground egy médiaművészeti projekt, amelyben a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem diákjai hét, az új médiát a középpontba állító alkotással köti össze a jövő médiumainak vízióját a múlt és a jelen kritikai reflexiójával. A Műcsarnokban…..