Regisztráció Blogot indítok
Adatok
liege

0 bejegyzést írt és 23 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Megnyitotta kapuit az év egyik legjobb műkereskedelmi vására !Art Basel 2010Több mint 300 galéria a világ minden tájáról, a modern és a kortárs művészet  szerelmeseinek. Festmények, rajzok, szobrok, installációk, nyomatok, fotók, videók és digitális munkák. Válogatás…..
Tegnap New York-ban a Christie's modern és impresszionista árverésén megdőlt a Sothebys Giacometti rekord. Pablo Picasso 1932-ben festett, Akt, zöld levelek és szoborportré című remekművét egy telefonos licitáló 106,5 millió dollárért vette meg.…..
Szeptember közepéig látható Bécsben, az Albertinában egy kiállítás a modernizmus szerelmeseinek. Három gyűjtemény kerül bemutatásra, igazi ínyenceknek való csemege.Monet, Renoir, Cézanne, Matisse, Modigliani, Miró, Klee, Kandinsky, Chagall, hogy csak egy pár nevet említsek.…..
Kedvenc spanyol művészem Pablo Picasso (1881-1973) alkotásaiból rendez kiállítást a Metropolitan Museum of Art /Met/ New York-ban. Ez  a múzeum rendelkezik a világon a legnagyobb Picasso gyűjteménnyel. Több mint 300 alkotást lehet megcsodálni 2010. április 27-től augusztus 1-ig.…..
liege 2010.04.22 22:35:13
 Kosztolányi Dezső - Akarsz-e játszani ? A játszótársam, mondd, akarsz-e lenni, akarsz-e mindíg, mindíg játszani, akarsz-e együtt a sötétbe menni, gyerekszívvel fontosnak látszani, nagykomolyan az asztalfõre ülni, borból-vízbõl mértékkel tölteni, gyöngyöt dobálni,…..
Nagyon szeretem Vaszary János(1867-1939) festészetét.Senki sem változtatta annyiszor az arculatát, mint ő. Azon festőink közé tartozott, akik már pályájuk elején kész művészek voltak. A siker már fiatalon elérte, de nyughatatlan lelke miatt  soha nem tudott a langyos vízben…..
Jobbról egy Van Gogh, balról egy René Magritte, az ember azt sem tudja, hova kapja a fejét, ha a maastrichti Tefaf (The European Art Fair) művészeti vásáron jár. Március 12. és 21. között 23. alkalommal nyitja meg kapuit a vásárok királynője a művészetkedvelők és a szakma elitje…..
   Ismerkedjünk meg a világ egyik leghíresebb video művészével!Bill Viola 1951-ben New Yorkban született. 1969-től a New York állambeli Syracuse Egyetemen vizuális és előadóművészetet tanult, 1973-ban itt szerezte diplomáját.Bill ViolaElőször 2008-ban láttam a…..
Gyűjteménybe keresem megvételre ezeket a festményeket !               Vörös Géza  -  Fekvő nő    50×69cm olaj,…..
                 41. Magyar FilmszemleForgács Péter dokumentumfilmjét, a Hunky Blues-t választottam a filmszemle egyik nyertesének. Nagyon tetszett, mindenkinek ajánlom. Kiváncsi vagyok rá, hogy a szakmai…..
Budapest, a Ludwig Múzeumban megrendezett Glenn Brown kiállítással felkerült a kortárs képzőművészet világtérképére. Rögtön elmagyarázom, hogy miért.             Ludwig Múzeum. (LUMU)- Budapest Glenn Brown…..
liege 2010.02.12 09:59:58
@2001: Ellent mondasz magadnak barátom ! A nem kellőképpen művelt vásárlók ezek szerint nem bízhatnak a nagyobb galériák aukciós kínálatának eredetiségében ? Azt feltételezed az aukciós házak, galériák kereskedői mögött olyan tudás, tapasztalat áll, ami kizárja a hamis képek előfordulását az aukciókon ? Akkor miért kell művelni magát egy vevőnek a "hamisítás elleni legbiztosabb védelemként" ? Érdekes ellentmondás !
liege 2010.02.11 13:55:41
@2001: Csak úgy fröcsög belőled a rosszindulat !
Az irigység , netán a féltékenység beszél belőled?Kellemetlen egy ember lehetsz!
Miért nem olvasol más blogot, ha ez ennyire irritál?
"Álnév mögé bújva" kritizálni, " apostolként eljövendő igazság pillanatáról " prédikálni , "piszkoskodni " 2001 néven ?
Bizonyára ismered a mondást.
Más szemében a szálkát, sajátodban a gerendát...... :-)
A neves aukciósház, a Sotheby's árverésén több mint 1,5 millió dollárért (kb. 300 millió forintért) kelt el egy olyan Leonardo da Vinci festmény, amit valójában nem is ő festett, ráadásul ezt mindenki, még a vevő is pontosan tudta - adta hírül a Reuters. A Sotheby's közleménye…..
Batthyány Gyula az a festő, akit ugyan kiírtak anno a magyar művészettörténetből, de manapság kétségtelen, hogy a honi műkereskedelem egyik nagy kedvence.A műgyűjtők nagyon nehezen válnak meg egy ilyen hányatott sorsú művész alkotásától. Érthető tehát, hogy az utóbbi 10…..
Melyik képet nem Aba-Novák Vilmos festette…..
liege 2010.01.28 20:56:53
@creo: Cccc !!Ezt nem sikerült eltalálnom.
A kedvencem az utolsóként feltöltött festmény, abban tuti biztos voltam, később rájöttem honnan is ismerős. Molnos Aba-Novák könyvének a borítóján van hasonló Aba-Novák festmény.
          1.  Paul Klee      Dieser Stern Lehrt Beugen, 1940            2.   Piet Mondrian      Opposition of Lines Red and…..
 Balázs Elemér Group   "Úgy gondolom, ma Elemér az egyik legjobb dobos a világon. Képes minden zenei pillanatot belülről hallani; muzikalitása, finomsága és spontán döntéshozó képessége révén minden…..