Regisztráció Blogot indítok
Adatok
siklósitamás

11 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bár a cím vaskos lózungnak tűnhet, ez esetben tényleg van értelme: Gaschitz Andrea, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem végzős hallgatója olyan diplomamunkát tett le az asztalra, ami nem csupán a Balatonhoz érzelmekkel kötődő magyarok, de az ide látogató angol, dán, vagy német…..
siklósitamás 2011.06.29 22:58:29
Design Pumpa Piros-sárga-zöld 2010.10.13 22:24:00
Van a közlekedésnek egy fontos eleme, amit eddig igen keveset fejlesztettek. Ez nem más, mint a közlekedési lámpa. Pedig néhány viszonylag egyszerű és nem túl drága megoldással nagyban javulhatna a közlekedők biztonsága. Erre tett kísérletet Roberto Vackflores, enegiatakaréko s…..
Daniel Chinchilla Ochoa és Alberto Fernandez Albilares közös munkájaként született a terv, amit a Scuola Politecnica di Design-ban készítettek el és olyan jól sikerült, hogy kaptak is a srácok egy hat hónapos gyakornoki állást a cégnél. Lamborghinit tervezni hálás feladat, hisz…..
  A nyári szezonban kéthetente jelentkezik Budapest szívében a WAMP, melynek szakmai zsűrije júniusban Antal Balázs porcelántervezőt választotta a Hónap Designerének. A letisztult formavilágot képviselő gasztrodesigner június 16-án mutatkozik be, az Erzsébet téren rendezett…..
siklósitamás 2010.06.11 19:56:02
Végre elkészült és bemutatásra került az új Pannonia, 35 éve az első! A motor Kurucz György és Reisz János 1956-os 24 órás verseny győzelmének 55. évfordulójára készült (ami jövőre lesz, ekkor kerül a gép piacra). A motor fejlesztésében részt vett a Moro Racing,…..
(Szöveg: Siklósi Tamás) A Genfi Autószalonon ma mutatják be a Bertone stúdió új tanulmány autóját, melyet az Alfa Romeo megrendelésére készítettek. Legutóbbi munkájuk, a BAT 11 az 1953-as koncept folytatása, és igen merész formai megoldásokkal operál. Bár a közelmúltban…..
Design Pumpa Honda háromkerekű 2010.02.26 11:00:00
(szöveg: Siklósi Tamás) A nagy H-ra nem árt odafigyelni, főként ha motorkerékpárról van szó, mégiscsak a szárnyas márka gyártja a legtöbb motort a világon. Legújabb konceptjük  a 3R-C ugyan 3 kerekű és a vezető benne ül nem pedig rajta; mégis közelebb áll a motorokhoz,…..
Shigeichiro Takeuchi, japán designer tervezte a mindössze két elemből álló, sohe el nem romló és formai egyszerűségében időtlen kukát. Nagyszerű megoldás, remek arányok, igényes termék. Kell! Via: Swissmiss, Minimalissimo..
siklósitamás 2010.02.25 19:34:05
A nyáron kezdődő dél-afrikai futball világbajnokság egyik helyszíne, a 43 ezer férőhelyes Mbombela Stadium hivatalos betűtípusává választották Halmos Levente, a Dream Interactive tervezőjének saját tervezésű fontját, a Niobiumot. A betűtípus nem csak a stadionnal kapcsolatos…..
siklósitamás 2010.02.22 11:00:04
(Siklósi Tamás) A Peugeot designerei ezúttal nem autó, és nem is robogó koncepcióval álltak elő, hanem egy futurisztikus biciklivel. (Ebben is van némi tapasztalatuk, hiszen 1882 óta gyártanak kerékpárokat:) A carbon megjelenésével egészen merész formatervek láthatnak napvilágot,…..
siklósitamás 2010.02.22 10:27:20
@Sundance-: Rásegítés=elektro motor+tekerés...nyilván rásegítés nélkül megkerülheted a földet is...:)
(Siklósi Tamás) Vannak, ha nem is túl sokan, akiknek nem elég exklúzív és sportos a Mercedes egyik legbrutálisabb utcai szériája, az SL65 AMG Black Series. Ezt a szűk réteget célozza meg a Carlsson tuningcég a következő rajzokkal, melyek rövidesen "hús vér" autókban is…..
A beavatottak tudják: a világ legnagyszerűbb motorkerékpárja a Vincent Black Lightning. Arányai tökéletesek, hangja semmivel sem téveszthető össze – az alkotmányos rendet is megdönteném, csak valaha birtokolhassak egyet. Kevés esélyem van rá, az ezres V2-esek már gyártásuk…..
Belsőség Utolsó vezető masina 2010.02.08 07:53:33
  Evolúciókutatói szemmel a Bayerische Fünfer agresszív közegben élő ragadozó, amire a természetes szelekció egyre több izmot, vaskosabb páncélt és a nőstényeket vonzó látványos bőrredőket pakolt. Vélemények azonos című írásunkról...
Az orosz Kian ügynökség csomagolási konceptje a műanyag tőgybe csomagolt, tej jellegű készítmény, illetve maga a brand is, amely az ügynökségi keresztségben a Soy mamelle nevet kapta. A levélkével díszített csomagolás esetében a teljes képzavart az ital növényi eredete…..
A Leekaja Hairbis koreai hajstúdió különleges édességgel ünnepelte 37. születésnapját. A „Sweet and Lovely” szlogenre hallgató promóció a szalon erősségére kíván építeni: a változatosságra. Újító törekvéseik tudatosítására egy tölcsér fagylaltot…..
siklósitamás 2010.02.03 08:23:41
(Siklósi Tamás) A tűzről pattant ötlet Liam Ferguson munkája, aki iskolai projekt keretében tervezett tűzoltóautót. A koncept rengeteg innovatív megoldást tartalmaz, bennem mégis az fogalmazódott meg, vajon nem a hadsereg szponzorálta-e a projektet, mivel formailag sokkal inkább…..
Design Pumpa Paolo Martin: Modulo 2010.01.26 10:57:00
(Szöveg: Hajnal Emil Szilárd) Az 512 S Modulo koncepció a Pininfarina múltjából, véleményem szerint legalább annyira radikális, mint konkurenseinek remekművei, a Bertone Stratos ZERO, vagy a Marcello Gandini tervezte Lamborghini Countach. Érdekes, hogy mindhárom ék alakú kísérlet…..
(Siklósi Tamás) Akár az is lehetne, de nem az. Tervezője az a Chip Foose, akit gyakran láthatunk a Discovery-s sorozatokban, és összehozott már jónéhány ütős Hotrod-ot. A hűtőrács egy Bugatti Type 57-es másolata, míg a kaszni vonalvezetése tisztelgés a '30-as években működő…..
Design Pumpa E-car Renault módra 2010.01.13 10:07:00
(Siklósi Tamás) Régóta hallani arról különböző autógyárak kapcsán, hogy megoldják az elektromos autók kérdését, és velünk, vásárlókkal karöltve megmentik a Földet. Az örök probléma viszont az autók hatótávolsága, töltési ideje és ára. A megoldás egyszerű:…..