Regisztráció Blogot indítok
Adatok
wahed ithnen

0 bejegyzést írt és 130 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Majdnem pontosan két éve készült a témában ez a poszt és magunk is meglepődtünk, hogy mennyi minden megváltozott azóta, sőt inkább mondjuk úgy, hogy alig maradt valami, ami ma is ugyanúgy működik. Ezért aztán itt a friss, felújított verzió, már csak azért is, mert idén is szépen nőtt a két…..
Manapság tényleg bárkinek lehet weboldala. Az ingyenes tárhelyszolgáltatóknak hála pillanatok alatt létrehozhatunk egy honlapot, hogy onnan hirdessük az igét. Ez azonban nem mindig kifizetődő, hiszen amellett, hogy sokszor a név sem igazán professzionális (hiszen mögötte van a szolgáltató neve is),…..
A Jóban Rosszban Betty Tanakis nevű karakterét alakító színésznő a Blikk és a Bors szerint három hónappal ezelőtt sokallt be, és édesapja halála, valamit pasija, a sorozat kreatív producerének kirúgása után egyre nehezebben ment számára a meló, ráadásul a haját is…..
Nyitott ajtóval hagyta a kereszteződés közepén autóját, hogy a beszóló kerékpáros után rohanjon, egy sofőr a XI. kerületben, a Fehérvári út és az Etele út kereszteződésében. Az E-tanu blog szerint a személygépkocsi az Etele útról kanyarodott balra a Fehérvári útra,…..
wahed ithnen 2014.04.27 12:24:31
@[medi@slag]: amúgy békés természetű ember vagyok, de a motorosok már régen kiverték nálam a biztosítékot. Minden határon túlmegy az agresszív viselkedésük ( elsősorban "nagymotorosoké") a butapesti forgalomban. Ez már háború, amit a motorosok indítottak el.

Aki háborút indít az ne csodálkozzon azon, hogy a megtámadottak megvédik magukat. A közlekedésben a motorosok olyanok, mint a társadalomban cigányok. Részarányukhoz képest a közlekedés résztvevői között kimagasló arányú a deviáns viselkedésük. ( Nem, nem vagyok Jobbikos egyébként)

Motorosok ellen fel kell venni a harcot, móresre kell tanítani őket. Ez nem támadás, hanem védekezés.
wahed ithnen 2014.04.27 18:30:00
Ilyenek a motorosok. ld. a video második jelenetét.

indavideo.hu/video/A_legjobb_kudarcok_aprilisbol

Szívassuk a motorosokat az utcán minden alkalommal, hogy ne legyen kedvük tönkretenni az életünket.
Egy január 20-ai cikkel futtat a Blikk egy Indafilmen megjelent alkotást. Az "Orbán Viktor: Hihetetlenül elvert az apám" című cikkükkel fedezték fel újra a nálunk vagy fél éve bemutatott, Orbán Viktorral készült 2013-as mini dokumentumfilmet, melynek a címe: Mi…..
wahed ithnen 2014.01.20 16:53:14
@voi:
"....bár valószínű kitermeltünk volna egy másik őrültet"

Őrültekből itt nincs hiány. Közülük azok a legnagyobb őrültek, akik az államtól várják életük jobbra fordulását,és azt a pártot támogatják szavazataikkal, akik a legtöbb állami gondoskodást ígérnek családjuknak.
Meghozta a döntést a Kúria: úgy döntött, hogy nem dönt. Ahogy azt előző cikkünkben írtuk, a  21. század egyik legjelentősebb magyar bírósági ítéletére került volna sor tegnap, ám a Kúria elnapolta a döntést július 4-ére. Botrány a belvárosban A döntés…..
wahed ithnen 2013.06.27 10:17:23
@AlexWolf:

Sanyikám, mennyi időt töltöttél el eddig a származékos ügyletek gazdaságtanának, vagy legalább azon belül a devizacsere ügyletek lényegének megismerésével ? Kérdésedből ítélve egy percet sem.

Akkor mire alapozod azt a tudatlanságtól csöpögő állításodat, hogy a devizaalapú hitel esetében a bank kötelezettségei nem függnek a CHF kamatától, a keresztárfolyamok változásától, a kockázati feláraktól,... ugyanúgy, mint a devizahitel esetében ?

Neked mindkét esetben forintra volt szükséged ahhoz, hogy a lakás árát kifizesd, tehát devizában vállaltál kötelezettséged és a bank is ezt tette a refinanszírozást nyújtó piaci szereplők felé.
wahed ithnen 2013.06.27 10:24:20
@AXERMIX Pertársaság:

"Szertinem az a bank, ahol jelenleg is jelzálogban van az ingatlan"

adna még hitelt azoknak, akik addig nem fizettek neki ??? !!!
Te sem tennéd. Akkor miért várnád el mástól ? Épeszű ember nem adna hitelt a másiknak, miután pórul járt vele nem is olyan régen.

Bár nyilván a tarsolyotokban ott a megoldás: a magyar állam majd kötelezni fogja a bankokat, hogy a nemteljesítő adósoknak újból adjon a saját kockázatára.

Szállj már le a földre.
wahed ithnen 2013.06.27 10:35:33
@szuperkrumpli:

Ha az összes bank összes devizaalapú jelzáloghitel szerződése semmis lesz, akkor bizony ott együltő helyben kell a forró kását megenni az óriás hasáról.

Az a bankok értelmezésében a jogbizonytalanságnak olyan mérvű megnyilvánulása lenne, ami drasztikus, gyors kivonulásra késztethetné őket erről a lápos, ingoványos területről. Ahol semmi sem az, aminek látszik, és utólag visszamenőleges hatállyal mondják meg, hogy "ilyen állat márpedig nincs is", ( ld. rendőr esete az állatkerben a zsiráffal ) onnan jobb biztonságos vizekre átevezni, és most.
Lerágott csont ez a devizahitelezés, csak hát rendre fellángol, és a jelek szerint valós a veszélye annak, hogy még a bíróságok krémjének számító legeslegeslegfelsőbb bíróság sem érti, s így elkúria. Engem igazából régóta érdekel, hogy a devizahitelesek hány százaléka…..
wahed ithnen 2013.06.23 10:06:06
@kpityu2:

Pityukám, ez megint alapvető ismeretek hiányára utaló hozzászólás volt.

Nem fejtem ki miért, majd tanulsz, ha nem akarsz hülyén meghalni.
wahed ithnen 2013.06.23 10:39:16
@kaes:

bankbérenc, mi ?

a Pszáf is bankbérenc, mi ?

tényleg elovastátok már a PSZÁF Kúriának küldött válaszlevelét ? De úgy tényleg, nem csak olvasva, de értelmezve is ?

Szakmai szemmel értelmezve, nem a napi politika szódásüvegén keresztül átfutva ?

(jelzem, azt nem a Szász írta, abból egy betűt sem írt ő maga, hanem a Felügyeletnél dolgozó szakemberek fogalmazták)
wahed ithnen 2013.06.23 11:41:29
@sidol:

akkor tán néznéd ugyan meg a magyarországi bankok eredménykimutatását az elmúlt években.

Amikor éppen nem piros számot írtak a végére, akkor az adózás utáni nyereség aránya írd meg nekünk mennyi volt a befektetett saját tőkéjükhöz viszonyítva. Már ha van rá bátorságod, mersze szembesülni a tényekkel, és beismerni mekkora marhaságokat engedtél meg magadnak.
Amint tudjuk, a magyar bírói kar — miként a magyar köztisztviselői kar bármely másik része is — három alaptípusból áll: a rezsim által zsebre vágott korrupt gazemberekből, a fogalmatlan idiótákból és a lelkiismeretes szakmai munkát végző, megvesztegethetetlen bolondokból.…..
wahed ithnen 2013.06.19 21:55:01
@AXERMIX Pertársaság:

" Kölcsönadunk neked, amely kölcsönt 40.000 CHF-ben tartunk nyilván. Ezen kölcsönből maximum 6.000.000-t utalunk egy megadott számlaszámra. Az ingatlanra 45.000 CHF lett bejegyezve.
Meg tudod mondani, hogy mennyi a kölcsön összege és mikor lett teljesítve a szerződés a bank oldaláról? "

Elég aljas módon torzítasz. sehol soha nem szerepelt ilyen összefüggésben, hogy "max. 6 millió Ft-ot" !!!

A szerződésemben egyértelműen szerepel, hogy mely értéknapi árfolyammal kerül kiszámításra az adott franknak megfelelő forint összeg a folyósításnál.

Az ingatlanra azért szükséges több terhet bejegyezni, mint a folyósításkori kölcsön, mert nemcsak a tőkére kell, hogy fedezetet nyújtson a jelzálog, hanem a szerződésben foglalt járulékos költségekre is, amelyek a bank számára az ügyfél estleges szerződésszegése esetén valós kiadásokat jelentenek !

Igen, a szerződés egzakt módon előre paraméterezetten szabta meg a folyósítás összegét forintban.
wahed ithnen 2013.06.19 22:15:28
@ARP:

nyilván azért mondod ezt, mert halvány lila gőzöd sincs szakmailag arról, ami abban foglaltatik. Egész egyszerűen nem rendelkezel azokkal a szakmai ismeretekkel, amelyek segítenének abban, hogy felfoghasd.

Ez nem bűn természetesen, hiszen biztos van egy szakmád, amiben kiképezted magad, mindenhez nem érthetsz te sem, a polihisztorok kora évezredekkel ezelőtt lejárt.

De az, hogy megengeded magasnak ezek fényében azt, hogy ilyen nyilatkozatot tegyél, és elmarasztalj másokat, akiknek ez szakmájuk az túlmegy azon a határon, amit még el lehet nézni. Maradj a kaptafánál, és kellő szerénységgel és illő tisztelettudással kérdezz, amit nem értesz a levélből. Mindent nem érthetsz akkor sem, de legalább egy részét talán.
wahed ithnen 2013.06.19 23:07:09
@Gulogulo:

" Amennyiben a bank nem kötött határidős ügyletet a devizaváltásra ..."

A könnyebb érthetőség kedvéért tételezzük fel, hogy nem származékos ügyletekkel refinanszírozták a jelzáloghiteleinket a bankok, hanem effektív devizavásárlással. (Ennek megértése után áttérhetünk a devizacserével refinanszírozott megoldásra is majd)

Ad 1, a 20-35 éves futamidejű jelzáloghiteleink mögött nem létezik ugyanilyen futamidejű forrás a pénzpiacokon. Ebből következően a kereskedelmi banknak nagyon sokszor ( az egyszerűség kedvéért 20-szor) vissza kell fizetnie a refinanszírozáshoz igénybe vett deviza összeget, és ugyanakkor az éppen aktuális piaci kondíciók mellett új forrást kell bevonni ahhoz, hogy én zavartalanul élhessek a 20 éves futamidő előnyével. Ezt 20-szor el kell játszania.

Ebből egyenesen következik, hogy sem árfolyambiztosítás, sem derivatív eszközökkel hedge ügyletek formájában sem elérhető a teljes 20 éves futamidő egészére egy alkalommal "biztosítást" kötni.

A roll-over periódusok ( 20 x ) elején lehetne egy rövid időszakra ilyen jellegű fedezeti ügyletet kötni, azonban - nem meglepő módon - annak is ára van. Akár opciós ügylet, akár futures, akár forward ügylet keretében köti meg a bank a piacon a te javadra azért fizetnie kell. Minél volatilisebb a piac annál többet.

Ha ezt a költséget az elején bevállalta és természetes módon áthárította volna ránk, akkor azt a felszámított ügyleti kamatban érvényesítenie kellett volna. Magától értetődik, ugye ?

- Az egy-egy éves refinanszírozási roll-over periódusokra esetlegesen bevállalt és áthárított költségek csökkentették volna a forinthoz képesti előnyt a devizahitelhez képest. Akkor a költség biztos volt, a cserébe kapott biztonság pedig esetleges, hiszen senki nem tudja előre, hogy az árfolyamok a következő egy évben hogyan fognak módosulni. Egy stabilan maradó árfolyam esetén ezt a mai háborgók felesleges többlet kiadásként élték volna meg.

- mivel sok alkalommal kell a 20 év alatt a bankoknak visszafizetni a pénzpiacokon a refinanszírozást, és megújítani az aktuális kondíciók szerint akár a klasszikus árfolyambiztosítás, akár a fedezeti ügyletek által a 20 roll-over periódus elején az éppen aktuálisan elérhető piaci információknak megfelelő költségeket tükröző feltételek mellett lehetne újra kötni a fedezeti ügyletet is. Ezek ára olyan magasságokba emelné a periódusonkénti kamatokat, amik megfelelnek a forintban felmerülő költségeknek.

Azaz hiába kötött volna a bank biztosításokat periódusonként, azok ára ugyanoda emelte volna a mi költségeinket, mint amit eddig tapasztaltunk.

Sem a biztosítók az árfolyambiztosítással, sem a derivatív piacok szereplői a hedge ügyletek keretében nem szeretnek veszteséget elszenvedni, nem jótékonysági intézmények.

Ebből következően akárhogy is nézzük végső soron a pénzpiaci kamatok és az árfolyamok változása óhatatlanul bennünket terhel / vagy mi vagyunk annak nyertesei a piaci fejleményektől függően.

-
Azok után, hogy a Fidesz-frakció megdöbbent Szász Károly Kúriának írt levelén, szinte biztos, hogy a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete jelenlegi elnökének befellegzett. Bár már korábban is leírhattuk volna ezt, például amikor kiderült, hogy a Nemzeti Bank és a…..
wahed ithnen 2013.06.19 14:30:26
@igazi hős:

bizony így van !!

Amit az akkori forinthitel és devizahitel költségek között "megnyert", nem biztonsági tartalékba tette, nem kezelte a kockázatát, hanem még szebb, még nagyobb házra költött azon nyomban. Eközben az akkori havi jövedelemtermelő képessége felső határáig ment el, "csontra vette fel a hitelt".

Ha ez nem felelőtlenség, akkor micsoda az ?
wahed ithnen 2013.06.19 14:40:25
@AXERMIX Pertársaság:

azt a formális, könyvtárszagú jogi biztosítékot tökéletesen kiváltja egy 20 éves lejáratú kötelezettségvállalás esetében az adós számára a nagy számú piaci versenyző kínálata, és az átjárhatóság a bankok között.

Értelmét veszti az "egyoldalú kamat,- és költség emelés" vádja. Okafogyottá válik minden formáljogi, papírszagú érv a bankok visszaélését illetően.

Ha valaki lusta arra, hogy körülnézzen a 20 év alatt és felülvizsgálja meglévő kondícióit és ha megéri váltson bankot, az nem a bankok hibája, hanem az ügyfélé.

Nektek, jogászoknak az lenne a feladatotok, hogy nyomást gyakoroljatok a törvényhozó hatalomra, törvénymódosításokat fogalmazzatok meg, amely a piaci verseny elmélyítését szolgálja, és a törvények által ma irdatlan költséget generáló bankváltási szabályokat áramvonalasítja.
wahed ithnen 2013.06.19 14:51:38
@AXERMIX Pertársaság:

Annak a PSZÁF levélnek nincs egyetlen mondata sem, amibe jogosan beleköthetne bárki. Közgazdasági szakmai értelemben bizonyosan nem, jogászként persze bármibe. Belekotyogni én is tudok a száloptikai technológiákba is. Ha nincs következménye, mé ne ?

Há nem?
De!
Ugye ?
Nahát !
Ferenc felvette a harcot az ezoterikus kamutermékekkel, és bepanaszolta az energiaspirált. Az Echo Tv-n és a TV2-n is reklámozott mágikus energiaspirál a gyártó elmondása szerint mágneses piramisaival az asztmától a gerincproblémákon át a lábszárfekélyig a legkülönbözőbb…..
wahed ithnen 2013.05.07 18:59:27
@A csótány is ember:

A csótány nem ember. Csaxólok halkan.

Amúgy meg mindenki azt hisz, amit akar. Pl. Te azt, hogy a csótány is ember.

Meg 1ébként is, ennyi erővel a parfümöt is be lehetne tiltani. A gyártója vegyszert állít elő az üzemében, az üzleteiben meg a reményt adja el.

Bemegy a Pierre a Zillatszerbótba, me' elhitetik vele, hogy meqqrhatja a bombázót, ha azt magára keni. A bombanő meg kiröhögi, hogy ilyen fejjel mindegy mit ken magára.

Oszt megvan a kár, kiadott Pierre egy valag pénzt a reményre, oszt semmibű semmi.
A Hülye Járások Minisztériumában ez a péntek nem olyan volt mint a többi. Ezen a pénteken dolgozni kellett. Gyorsan be is pötyögte a szolgálati Nokia 3210-esbe, hogy "Segítünk! Sál, sapka, kesztyű! Belügyminisztérium”, aztán hátradőlt a székben. Légrugó, gázliftes…..
Etelka 2000 augusztusától 2019 augusztusáig vette fel a hirdetéseket a masszázsinfóra és a társlapokra. Etelka 2019 augusztusa óta nem tagja a masszázsinfó csapatának. Etelka valamikor fontos és megbecsült munkatársa volt a masszázslapoknak, aztán már nem. Pezsgővel ünnepeltük az elválásunk első…..
wahed ithnen 2013.01.25 23:20:33
Publius Mi lesz veled LMP? 2012.11.14 11:00:36
Miközben Bajnai stábja mindent megtesz, hogy az Együtt 2014-et az egyetlen lehetséges alternatívaként mutassa be, és hogy az összefogásra tett kísérletet ért - sokszor valóban túlzásba hajló - kritikákat elhárítsa, bizonyos igencsak fontos kérdésekre rendre megkerüli a…..
wahed ithnen 2012.12.02 21:58:14
@rockjano:

"Vagy valahogy csatlakoznak a szövetséghez és azon belül megpróbálnak minél hagsúlyosabb szerepet játszani vagy eltünnek a politikából. "

szerintem meg épp akkor tűnnének el a politikai életből, ha felolvadnának egy -természeténél fogva - örök ellenzéki E2014 kisebbségi tömörülésben, amiben olyan szélsőséges baloldali képződmények is vannak, mint a bohócvezér, aki olyan kommunista értékrendért küzd, mint pl. a derékszíjasok korengedményes nyugdíja, meg "egy élet egy szakma", stb., valamint egy, a drogosok jogaiért vehemensen érvelő személy.
A héten az ENSZ Közgyűlése „nem tag megfigyelő állam” státuszt (non-member observer state) adott Palesztinának, ami lehetővé teszi számára, hogy megfigyelőként részt vegyen a Közgyűlés munkájában, de nem ad neki szavazati jogot. Sokan féltek ettől a lépéstől és sokan…..
wahed ithnen 2012.12.02 20:16:25
@MetroGoldwinMayer:

Ázsia rendkívül túlnépesedett, egyetértünk. De a természeti erőforrásokhoz viszonyítva a világ minden országa túlnépesedett, legfeljebb a túlnépesedés mértékében van különbség.

A közös vonás minden ország esetében: az emberi faj túlnépesedése. Üres élhető terület tehát már sehol sincs a Földön, így áttelepíteni tömegeket csak háborúk árán lehetne, mert a "bennszülöttek" sehol sem tűrnék el őket.

A konfliktusok gyakoriságát és mértékét csökkenteni azzal kellene már végre, hogy a nemzetek pl. az ENSZ égisze alatt közösen törekszenek a saját népességük természetes csökkentésére. Ha ez elmarad, a háborúk valószínűsége exponenciális ütemben fog nőni.
wahed ithnen 2012.12.02 21:03:48
@MetroGoldwinMayer:

látom kezded kapisgálni. Ha 1900-ban 2milliárd ember élt a Földön és ma 7 milliárd, akkor hagyom neked hogy egyedül is rájöjj mi a következménye, ha nem kezdünk neki a népesség csökkentésének, még békés eszközökkel.

A technika valóban sokat fejlődött és ez az élemiszertermelés haékonyságának javulásával a népesség eltartóképességét javította, de a természet már olyan mértékben épül le az emberi épített környezet rohamos térnyerésével, amivel saját magunk alatt vágjuk a fát, de lassan már nem az ágat, hanem a tövet is. A hollótól meg már megtanultuk, hogy "minek veri a nyálást, aki nem tud repülni ?" ;O))

Szóval a túlnépesedés már nem kérdés, hanem szomorú tény, aminek egyenes következménye a háború. Szerencsés esetben több, rosszabb esetben csak egy, ami az utolsó is. Ha érted ennek paradoxonát.
wahed ithnen 2012.12.02 21:11:17
@MetroGoldwinMayer:

"Gaza is roughly twice the size of Washington, D.C., but its population is considerably more than twice as large, giving it one of the highest densities in the world."

Az élettér kifejezésnek van egy sajátos büdös szaga mióta egy bűnös eszméhez erősen kötődik, de ha ezt a bűzt lemossuk róla, akkor a hétköznapok valóságában mélyen beivódott összefüggést mutat az egész flórában és faunában. Megkerülhetetlen.
Pálinkás József közgazdász előadást tartott az 50. Közgazdász Vándorgyűlésen Egerben. Hogy egészen pontosan miket mondott nem tudom, még az is lehet, hogy megszabta az új, az üdvözítő irányt ennek a rettenetesen eltévelyedett tudománynak, legyünk türelemmel, majd…..
wahed ithnen 2012.09.28 12:29:26
@Kuruttya: Ha várna a vásárlással néhány hónapot, akkor nemhogy sorba kéne állnia másfél napot, de úgy vágnák utána, csak vigye már. Azt aligha hiszem, hogy 89-ben arra vágytunk volna, hogy sorba állhassunk valami hiánycikkért. Épp attól akartunk megszabadulni.

Most, hogy igen rövid türelelmet igénylő bevezetési szakasz eltelte után az eladó könyörög nekünk, hogy vegyük meg tőle az új ájfónnyát az a jelenség, amire 89-ben vágytunk. Aki birkaként ácsorog egy sorban ennyi időt azért, hogy a lefölöző árat fizethesse meg a kereskedőnek annak jó a létező cucilizmus is. Birka nép. Láttam őket tegnap az egyik T-mobile bolt előtt.
wahed ithnen 2012.09.28 12:42:06
@Kuruttya:

......."Pár napig azt érezni, hogy nem csak helyi viszonylatban, hanem a világ bármelyik pontján, New York-tól Tokióig valamiben az elsők közé tartozhatnak. "

Nohát ez az. Ez az értékrend az, ami beteg. Szerintem ez a piás is ezt fejezte ki, amikor azt mondta "elszakadtak ezek az emberek a valóságtól", csak ő diplomatikusabb. Nekem nem kell annak lenni.
Egy normális jogállamban a rendőrség szerepe arra kellene, hogy korlátozódjon, hogy a társadalmi normák felett őrködjön. A törvények betartatása és az ésszerűség egymást átölelve kellene, hogy érvényesüljön cselekedeteikben. Ozora. Lehet hallani az ozorai fesztről ezt-azt.…..
wahed ithnen 2012.08.11 17:52:14
@tildy:): "csirkeporkoltet, akkor en most lelki fuggo vagyok? "

igen, de a csirkepörkölt gyakori fogyasztása legfeljebb a csirkének okoz maradandó, és vissza nem fordítható károsodást, de neked nem. Feltéve, hogy a kipukkadás előtt felfüggeszted a zabálást. ;O)

A drog viszont másik káposzta.
wahed ithnen 2012.08.11 18:02:21
@A fidesz a betegek kiirtására készül:

" amit pl. a rokkantakkal műveltek ezek "

mármint az álrokkantakkal, ugyebár.
Azért az varázslatos, hogy némelyeknek még mindig van bátorsága arra, hogy a korrupciót ilyen nyíltan támogassák. Merthogy a többszázezer álroki évtizedeken át vett ki a közkasszából pénzt, a - korrupt állami orvosok hathatós támogatásával - amikor pedig felülvizsgálják és kiszűrik, megbüntetik őket, akkor beindul a propaganda gépezet.

Én értem, hogy több, mint kellemetlen a valódi rokkantak számára ez a macera a felülvizsgálattal, de akkor miért nem az álrokikra haragszanak, akik miatt el kell szenvedniük mindezt ? Illene megköszönni a kormánynak, hogy a közpénzünkkel takarékoskodik.

Nem vonom 2ségbe a jogodat, hogy utáld a Fideszt, (szeretni én sem szeretem) csak legyen rá racionális okod, vagy mondd ki, hogy érzelmi alapon ítéled meg a Fidesz kormányzását. Oszt jó napot.
wahed ithnen 2012.08.11 18:09:07
@lac1:

abban szerintem spec nem hibázott a qurmány, mert amíg számos bank versenyzett egymással az ügyfelekért ( és ez cáfolhatatlan tény ), és nem volt breakfast agreement közöttük, a szerződések szövegezése nem mutatott egyezőséget, az ügyfelek szabadon választhattak melyikét fogadják el és mérlegelhettek az alacsonyabb THM és az egyes szerződési feltételek közötti választásban, a qurmánynak nem volt dolga polgárjogi szerződések túlszabályozására.

De ez messzire vezet innen, hagyjuk.
  Kezdődik. Elfogták Bándy Kata (egyik?) gyilkosát, aki beismerte tettét. A különösen megrázó és nagy port kavaró bűncselekmények után szinte mindig akad valaki, aki előáll a Btk. szigorításával, vagy egyenesen az adu ásszal: a halálbüntetés visszaállításával. Nem…..
wahed ithnen 2012.07.17 11:01:32
@genyamagyar:

Akkor valszeg a kínzás fogalmát nem egyformaképpen értelmezzük. Legyen neked igazad, fogjuk fel a tényleges életfogytiglani fegyházat tovább szigorított körülmények között kínzásnak, ahol a legkisebb engedetlenségért is 2 hét sötétzárka jár.( az megismételve már nagyon kemény tud lenni). Én voltam az Alcatrazban egy ilyen lyukban is, de csak 2 percig.

Ha ez kínzás, ám legyen, de ebből nem engedek a tényleges életfogytosok esetében.
wahed ithnen 2012.07.17 11:10:41
@Mon3: bár mindez igaz, amit írsz valóság, mindenki tapasztalhatja, láthatja, DE:

hozzáállásodban az a rémisztő, hogy te bárkit annak alapján ítélnél, ítéltetnél meg, hogy mely fajhoz, kisebbséghez, ... tartozik.

Te minden romát egy kalap alá veszel, így aki roma, az eleve bűnöző, még mielőtt megmoccanna. Ez szüremlik le a leírt gondolataidból.

Szerintem meg mindenkit el kell ítélni, aki bűnt követett el, vagy arra előkészületet tesz. Ettől még igaz az, hogy egyes bűnök esetében romák viszik a pálmát , de nem igaz az, hogy aki roma, az előbb-utőbb bűnöző lesz.
wahed ithnen 2012.07.17 11:35:48
@Brukk: " éppen a tényleges életfogyt. bevezetése vakvágány, mert szerintem az a tudat, hogy innen már nincs kiút, sok esetben kezelhetetlenné teszi a fogvatartottat.
"

Ebben természetesen van ráció, a börtönőrök alighanem hevesen tiltakoznak ellene.
A tényleges életfogyt. csak akkor működtethető, ha egyúttal a börtönőrök több jogot és eszközt kapnának az ilyen elítéltek megfékezéséhez, szükség esetén megtöréséhez. Ez olyan kompromisszum, ami vállalható. Az ilyen elítéltnek csak ahhoz legyen joga, hogy fizikai és pszichés kínzásnak nem szabad kitenni, kivéve, ha támadásának megfékezéséről van szó. A fegyház legyen kemény.
A pénznél szárazabb, racionálisabb és érzelemmentesebb dolog aligha van. Talán épp ezokból fura, ha valaki SZÍVBŐL UTÁL egy befektetésekkel foglalkozó céget. Azért még nem utálnám a Brókernetet, mert néhány éve a mesés haszon reményében szerződést kötöttem velük.…..
wahed ithnen 2012.05.09 10:11:53
@subuci81: bár a brokernetes lebutított ügynökhálózatot én is utálom, mint a szart, azért a tisztesség kedvéért tisztázzuk: a befektetett pénzedet nem ők kezelik, hanem azok a biztosítók, akik szolgáltatásait a buta brokernetes siserehad eladja.

Meg még az is ide kívánkozik: azok a Zemberek, akik egy volt óvónő, informatikus, lelkész, mérnök, bolti eladó, építőipari szakon tanuló főiskolai diák... képzettséggel rendelkező, ergo zéro pénzügyi képzettséggel rendelkező "pénzügyi tanácsadótól" pénzügyi megoldásokat vásárolnak, azok meg is érdemlik, hogy veszteséggel szálljanak ki.

A Brokernetes képzéseken minimális a szakmai anyag, 80 %-a ezeknek a képzéseknek az agymosásból, lelkesítésből, a a "nyomassuk a kötésszámot fijjug" tartalmú ösztönző szövegekből áll. Aki ezektől a Zemberektől pénzügyi tanácsadást remél az annyira hülye, hogy meg is érdemli.
wahed ithnen 2012.05.09 10:17:03
@az igazi medwe:
"ha nem az az ismerős ajánlja, aki ajánlotta, akkor eszembe sem jut."

megfogtad a lényeget. A cég értékesítési stratégiája pontosan arra alapul, hogy a célszemélyek az egyébként pénzügyileg képzetlen értékesítőikben megbíznak, így bármit elhisznek nekik a kötéskor, nem mernek kételkedni, "hülye kérdéseket" feltenni, és amikor az értékesítő mellébeszél, akkor a létező bizalom marginálissá tegye a hallott sületlenségek firtatását.
wahed ithnen 2012.05.09 10:25:44
@Lezsek:
"De, az összes pénzügyi G***-et kerülni fogom ezt megtanultam egy életre."

alapvetően hibás a hozzáállásod. Neked éppen pénzügyileg hozzáértő emberekre lenne szükséged, de nem azokhoz fordultál.

Helyette olyan kóklerekben bíztál meg, akik látszólag ingyen nyújtanak szolgáltatást neked ( te ezt akkor elhitted, mert akkor nem kellett neki közvetlenül perkálnod )

Ha te nem tudsz különbséget tenni kókler és hozzáértő között, akkor az elsősorban a te hibád. Ha te azt hiszed, hogy ingyen bármit kaphatsz ( a családodon kívül) , és ezért spórolás céljából üzletet kötsz ilyenekkel akkor komoly gondokkal küzdesz, amiért aztán nem lenne illendő másokat hibáztatni.
Rólad szólnak a hírekVeled van tele a sajtóAki a pokolra kíván jutni annakBalra a második ajtó(via)Kedves Barátaim, szeretett Nép!Az van, hogy maga alá tepert és legyőzött egy bulvárkacsa, éppen csak meg nem tolyózott. Engem, a Nemzeti Együttműködés Rendszerének motollát, a…..
Jó hír a rettegőknek, hogy az ATV hírigazgatója kérdésünkre azt válaszolta, hogy a T-Home csatornakiosztásának megváltoztatása után nem esett vissza a nézettségük. Mint Németh Szilárd elmondta, a Híradó egész héten 9-10 százalékos kábeles közönségarányt ért el, és ez…..
wahed ithnen 2012.01.09 12:12:54
@röhögő:

Nincs sciNN ? Van helyette bíbíszí, azok legalább szép angol nyelvet beszélnek, sokkal jobb azt hallgatni. sciNN-en annyi volt már a reklám, meg a töltelék, hogy már rá sem kapcsoltam az utóbbi időben.
wahed ithnen 2012.01.09 12:19:47
@CJKrisz:

inkább azt a sok kibacott sportadót tüntetnék el a pichába, nem győzöm átugrálni őket, már annyi van belőlük. Ki a facom néz sportműsorokat manapság ? Az a sk ididóta, aki sörösüveggel kezében bámulja meredten a sportadókat inkább menjen ki sportolni. De nem, ezek úgy sportolnak, hogy otthon fetrengenek, legfeljebb félkaros súlyemelést végeznek a kriglivel.

Tüntessék el az idióta sportadókat a kábelről, meg az "égboltról".