Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Csiri-Biri Boszi

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Amikor otthagytam az első barátomat, nagymamám fejcsóválva sóhajtozott. "jaj-jaj, lányom, férjhez kellett volna menni hozzá." Csakhogy, mama, már más időket élünk, nem KELL férjhez menni 18 évesen, és nem KELL elviselni gyerekfejjel a házasság és a család adta…..
Csiri-Biri Boszi 2010.04.01 10:36:45
Az egész történetben nem a szexen van a hangsúly, meg azon, hogy van- vagy nincs orgazmus és ebben apának mennyi munkája van, hanem az anyának a gyerekei iránti felelőssége a legfontosabb. Az, hogy a gyerek tudat alatt - ha akarja, ha nem - az otthon látott mintákat viszi tovább, mert neki ez a normális. Kisfiú azt látja, hogy anya beledöglik a munkába és a háztartásba, miközben apa a tökeit vakargatva tévét néz, akkor ez lesz neki az alap, az elfogadható és ezt a viselkedést és a dolgokhoz való hozzáállást viszi tovább, anélkül, hogy ez tudatosodna benne. Ezért kellene anyának kiszedni a gyerekeit ebből a közegből és egy megfelelő FÉRFI mintát és egy kiegyensúlyozott családmodellt mutatni. Ugyanis ez is a szülői felelősségek közé tartozik... felkészíteni az életre, hogy a lehető legjobban megállja a gyerek a helyét és normális értékrenddel rendelkezzen. De ha ezt nem látja otthon, akkor honnan fogja megtanulni az a szerencsétlen kölök???
Személyesen ismerek olyan férfit, aki utálja az apját, mert végignézte egész életében, hogy az anyja boldogtalan, kiégett, reményt vesztett, mert apa ott is csak magával volt képes foglalkozni. Csak az ő hobbijai, csak a cége, csak a haverjai, egy idő után csak a szeretője volt a legfontosabb, míg anya otthon nevelte a gyerekeket és mosta a gatyát. Ismerősöm ezt pontosan látta, utálta az apját az önzése miatt... most 3 gyerekes apa, akinek boldogtalan a felesége és ő csak a hobbijával, a barátaival, a munkájával, időnként a szeretőjével foglalkozik és nem látja a párhuzamot az apja és saját maga között. Pontosan ugyanaz a puhapöcs lett belőle, mint amilyen az apja! Néha megölelgeti anyát, azt mondja neki, hogy szereti és azt sem tudja, hogy ez mit jelent, mert számára ez annyi, hogy nem lesz hétvégi apuka, a közösség megbecsült (fasza csávó imidzset tudatosan építi és tartja) marad, várja meleg étel és tiszta ruha.
Valóban erről szól az élet? Ezt a példát kell mutatni a gyerekeknek? Hogy akár így is le lehet élni egy életet... és még támogatókat is lelsz hozzá...
Azt hiszem legfőképpen erről szólt a bejegyzés... nem a szexről... legalábbis számomra.
A rakodópart alsó kövén ültem, néztem, hogy úszik el a dinnyehéj meg a sok szemét, közben olvasgattam Ingrid Bergman életrajzát és elviseltem, ahogy a Viking nevű német turistahajóról özönlenek lefelé az emberek és rajzanak körülöttem, amikor... Amikor színes pöttyökre…..
Az álláskeresés márpedig kalandos. Ez kiderülhetett ugyebár eleddig is, ám az emberre mindig - de tényleg mindig - várnak valamiféle meglepetések. Amelyekre nemhogy felkészülni nem lehet, de még álmodni sem lehet róluk. Csak megélni őket. Amikor az egész őrült…..
Csiri-Biri Boszi 2010.01.11 16:51:22