Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Openminded

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
w Hé, paraszt! 2010.01.11 12:00:00
Kedves barátaim – illetve maradjunk inkább az ismerősnél –, ezúton üzenem, hogy megkaptam a rénszarvast. És a szamarat, a pizzát, a forró csokit, meg a felkérést, hogy csatlakozzak a moszkvai maffiához. Nagyon kedves, igazán, azelőtt sohasem kaptam rénszarvast, és…..
Openminded 2010.01.11 15:14:02
A virtuális rénszarvasokat kiközösítő :) szerző sorait olvasva 2 dolog jutott eszembe:

1. Már megint hiányzik a tolerance ... ez annyira jellemző a mai társadalomra ....

Btw ha az ember beregisztrál egy közösségi oldalra, akkor tudomásul kell vegye, hogy a rajta kívül még beregisztrált user-ek lehet hogy az oldal más funkcióit (is) használják, mint ő ... azaz tolerance kellene - a másik érdeklődése, irányultsága felé .... nem kell megérteni ... csak tolerálni (megjegyzendő: fészbúkos ismerőseim bizonyos hányada játszik valamelyik gondozós/harcolós játékkal és az ezekkel kapcsolatosan felugró üzeneteket mindennemű dühöngés nélkül tekerem át ha nem érdekel ... ez ennyire 1szerű!!!)

2. Ami még gond: manapság "divatosabb" a probléma megoldása (már ha az probléma egyáltalán mert jelen esetben szerintem erről szó sincs) azaz tényleges, érdemi cselekvés helyett fennhangon vartyogni hogy "jaj de szar", meg "jaj ez meg minek vaaan ..." ... Pedig mint azt már olvashattuk, a szerző vélt vagy valós "sérelmeire" egyszerű megoldások vannak (pl. a post-ot elhelyező személy üzeneteinek üzenőfali blokkolása, ismerős törlése, önmagunk törlése az oldalról)

Az író mentségére legyen szólva, maga a user is beállíthatja, hogy kik láthassák bejegyzéseit ... az hogy valaki nem szűri a külvilág felé mondandóját: nos ennek okaiért nem a közösségi oldal a felelős ... viszont az író talán nem árt ha önvizsgálatot tart: milyen "ismerősökre" tett szert ... (tippeket nem adnék ... már csak a tolerancia okán sem)

A közösségi oldalak valójában a kommunikáció egy formáját testesítik meg ... így nem kell ezekbe többet belegondolni ... és az hogy ki milyen funkcióit használja -- nos az nem más, mint ízlés dolga, mely nem kell eredményezze mások ilyen jellegű megítélését ...

Tanulságok:

- ami nem probléma azt ne tedd azzá
- ami nem lényeges, abból te se csinálj lényegesnek tűnőt
- az élet rövid ahhoz hogy ilyen apróságok miatt az ember vergődjön
- és ami a legfontosabb: tolerancia :) így könnyebb elviselni a mindennapokat ugyanis nem vagyunk 1formák :).