Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Semleges

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Megszűnik Makovecz Imre 1983-ban alapított építészirodája, a Makona.  Az Inforádió riportere épp a római La Sapienza Egyetemen szerzett díszdoktori címe miatt beszélgetett az építésszel, és csak egész véletlenül említette a cégét, amire rögtön jött a válasz, hogy azt…..
Semleges 2010.01.27 09:58:26
@Bruno: Írod: "Nem értek valamit. Ha a megrendelő nem fizet akkor az Áfa a legnagyobb veszteség? Mert szerintem ez nem igaz. Szerintem Makovecz finoman szólva csúsztat."
Hol élsz?
Azt az ember még lenyeli és túléli valahogy, hogy a megrendelő nem fizet, és elkezd pereskedni. Pár év perlekedés, és vagy nyer, vagy bakfitty. De hogy emellett a meg nem kapott fizetség után az APEH könyörtelenül még a sarcot is beszedi, s ha nincs miből azt befizetni, akkor árvereztet, az már valóban mindennek a teteje.
Az APEH felé ugyanis szigorú fizetési határidők vannak, és nem fogadja el, hogy a majdan beérkező pénzből kapja meg a részét.
Magam is jártam már úgy, hogy három hónap késéssel kaptam meg a számlám ellenértékét, és a családi kosztpénzből kellett az EVÁt befizetni, mert azt persze várta az APEH.
Szóval arra kérnélek, ne fikázd az öreget, hanem használd azt a valamit, ami a két füled között van...
Kedves blog-olvasók! Süle Tamara vagyok, jelenleg a 2006-os őszi tüntetésekről (és különböző értelmezéseiről) írok szakdolgozatot. Kutatásom témájához szeretnék segítséget kérni! 2006. október 23.: forradalom, tragédia vagy bohózat?Szeretnék a történtekről új…..
Semleges 2010.01.11 13:40:21
Nem vagyok teljesen semleges. Az öszödi beszéd és az MSZP-SZDSZ kormányok addigi tevékenysége már korábban is kiverte nálam a biztosítékot, s ezért is mentem el feleségemmel a 2006 október 23.-i FIDESZ naggyűlésre.
Mivel Badacsonyból vonattal jöttünk haza aznap, hátamon a megpakolt hátizsákkal és kezemben a csomagokkal álltam végig a beszédeket, amelyekben semmiféle uszítás nem volt. Ezt ötven fölött három diplomával a zsebemben vélhetően meg tudom ítélni.
Az Orbán beszéd és a FIDESZ program végén - tudván, hogy az Astoriánál lezárták a metró lejárókat, lassan elindultunk a Deák tér irányába, reménykedve, hogy valahogy csak sikerül elindulnunk csomagjainkkal III. kerületi lakásunk felé. Hát csalódnunk kellett.
Az egykori Filmmúzeum mellett furcsa kopogó hangokat hallottunk.
Rendőrlovak patáinak csattogását és lövéseket. Mint utólag kiderült, gumilövedékeket és könnygáz gránátokat lőttek közénk, békés hazafelé igyekvők közé.
Feleségem unszolásának engedve - ő már korábban megérezte a könnygáz szagát - behúzódtunk többedmagunkkal a Dohány utca felé nyíló kis átjáróba. Jól tettük. Mindkét oldalon patkócsattogás, majd csend.
Utólag azt olvashattuk a hivatalos nyilatkozatokban, a kormányközeli sajtóban, hogy rengeteg időnk lett volna eltakarodni onnan. Hát ez is szemenszedett hazugság volt. Még egy perc sem telt el az utolsó beszéd és az elbocsátó szép üzenet után, hogy lőni kezdtek és kergetni az embereket. Hogy egész pontos legyek, egy hivatalos rendőrségi forrást idézve: 17 másodperc.
Végül gyalog, hátamon a húszkilónyi hátizsákkal, kezemben a csomagokkal, sikerült mintegy három óra alatt hazaérnünk a Pók utcai lakótelepre.
Ami pedig a lövöldözést illeti, kisebbik fiamat is meglőtték. Másfél-két hét kellett, mire a belső combján begyógyult a gumilövedék okozta seb. Ha pár centivel odébb találja el, vagy nincs a zsebe papirzsebkedőkkel kipárnázva, akár fel is szakíthatta volna az artériát.
A rendőröket nem gyűlölöm helyből, apám 40 évig dolgozott (nyugdíjba vonulásáig) a népszórakoztatónál, ahonnan őrnagyi rangban szerelt le. Rengeteg rendőr ismerősünk van, így egyszerűen felfoghatatlan számomra az a brutalitás, amivel találkoztunk, illetve amit láttunk a különböző híradók felvételein.
Az indító blogbejegyzésedben szereplő "bohózat" csak és kizárólag a kormányzat és a rendőri vezetés tevékenységére, minősítésére használható, bennünket, áldozatokat ne hergelj ilyesmivel.