Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gierigh

0 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hoze Jogi basz 2011.04.24 15:09:00
Húsvéti kalandok - mai jogi nyelven. J. Krisztus, ács foglalkozású, 33 éves názáreti lakos egy 12 tagú társasággal együtt a Jeruzsálem külterületén található ismert pihenő- és szórakozóhelyen, a Gecsemáné Kertben vacsorázott. A társaság tagjai a későbbi vádlott…..
Gierigh 2011.04.24 20:18:27
Hoze Politika 2010.09.13 02:56:00
Mikor takarodik már el az MSZP?Kéremszépen, figyelem én itten a sajtó híreket vadúl, és egészen egyszerűen botrány az, amit e országunk tönkretevő, totális züllésbe taszító MSZP nevű maffiavállalat csinál, még túl azon, hogy jelentősen megbuktak az áprilisi…..
Gierigh 2010.09.14 17:24:37
@Mr. Hyde: Ilyen 'apróságok' eddig is előfordultak és a hasonló megjegyzéseket általában hasonlóan nem odavágó válaszok követték:) Néha eszembe jut, hogy aki szeret és tud írni, az tanuljon már meg -és vegye a fáradságot- olvasni is:)

A cikkhez csak annyit, hogy mondani mindent könnyű. Te sem mész ki megcsinálni, nem várhatod, hogy más megtegye. Ahogy mivel a magyar átlagember a maga szintjén is szétzülleszti az országot (más kérdés, hogy ebben benne van a rendszer, az oktatás keze), nem várhatja a politikusoktól sem, hogy felemeljék, vica versa.
Hoze Publi ciszta 2010.07.11 03:04:00
Mi ölte meg a rock and rollt?Létezett évtizedeken át egy életformával járó zenei közösség, melyet rock and roll-nak szólított a köznép, ki ki magához társítva hozzárendelt saját szubjektív véleményét. Egyazon dolog, aki bármennyire is jártas a zene világában,…..
Gierigh 2010.07.13 17:33:47
Hű, kicsit visszamenőleg kell megint válaszolnom. Vagy ha nem is kell is úgy fogok.
@Shellyke: Persze, az intelligens megbeszélés lenne az ideális út, de ha erőszakkal támadnak az emberre akkor ugyan sokat szavakkal nem lehet elérni. Lásd cigányok. Nem hiszem, hogy előfordult már a világtörténelem során, hogy egy cigány megszólít vkit az utcán és megszólal, hogy 'neharagudjmár, én nagyon utálom a magyarokat. te mit gondolsz?'....:) Szóval van helye az erőszaknak, csak tudni kell, hogy hol. Amit leírtál világ az szép és jó, tőlünk nyugatra működhet is akár, nálunk hellyel-közzel, tőlünk keletre semmiképp... nem egyszerű itt két világ közt na.
Hoze Gyorshír 2010.01.24 08:31:00
Nem is volt balhé tegnap. Bár én szinte biztos voltam ebben, a hc igazából olyan nép aki csodájára jár a magunk féle faszfejeknek. Rengeteg "elismerés" jött ugyan a Napiszar oldal szerepeltetése által, vagy tv-s mókáink által, de a legdurvább beszólás a "hát ez…..
Hoze Publi Ciszta 2010.01.20 23:05:00
Hogyan legyél darker?Pete olvasó javallotta privátban, ugyan ejtsek már szót egy kis 'how to be' jelleggel arról, hogyan 'keletkezik' egy emberből darker.  Elvégre senki sem platformba születik, hadi-sminkbe, és abszcint se folyik  a köldökzsinoron át bele. Nem is…..
Gierigh 2010.01.21 12:37:46
Ha már mindenki itt szorizgat meg kritizál, én mért ne.
Szép elgondolásnak hangzik, de nehezemre esik elhinni, hogy az a rakás ember akik magukat darknak vallják világszerte, vagy akár csak az országban, mind -vagy akár nagyrészt- átérezzék ennek töredékét is. Nem hiszem, hogy mindnek lenne bármi alkotói intuíciója, vagy egyáltalán oka társadalmon kívülinek éreznie magát. De ha jól gondolom erről már volt neked is bejegyzésed (a magyar dark sekélyességéről), meg itt is írtak előttem hasonlót.
Egyetlen gondom az, hogy akárhogy is nézem, de ez nagyon külsőségeken alapuló stílusnak tűnik. Az elgondolás és ízlésvilág sok emberben megvan, mégsem nevezzük őket darknak, csak azért mert nem úgy néznek ki? Jogos, mert egyébként a dark egy túlduzzadt stílusfolyam lenne, nem underground. De így meg az egész -számomra, aki magam darknak vallom szerény megjelenésem ellenére- egy kicsit nevetségessé válik: mert így attól lesz ez dark a másik meg nem, hogy mit visel, és nem hogy mit gondol, érez, tesz, stb. A ki-mit-visel kérdésben meg a két dolog ami számít az a szépérzék és a pénz, és egyik se ér sokat a másik nélkül, ergo ott tartunk, hogy a dark már társadalmi kiváltság?:D Mert ugye -általában- a sok zseton nem esik le csak úgy a semmiből, azt a társadalomból szokás kisajtolni, amit meg általában társadalmilag elismert munkával lehet megszerezni (najó, a nagyon sokat csak ellopni lehet...), tehát a dark máris egy társadalmilag elismert személlyé válhat, hogy legyen elég pénze darkul kinézni, hogy ne csak a gondolkodásmódja és világszemlélete legyen dark, vagyis máris a belső vesztett valamit a külsőért vívott harcban?:D Bocs, hogy túlmagyaráztam, csak elragadtak a gondolatok. Költői kérdés: ki a dark, aki ugyanabból az összegből darkul fog kinézni vagy művészeti tevékenységébe fekteti?.... (Sugallat a helyes válaszhoz: ha valaki átlagos nyárspolgárnak öltözve flangál, magán -és esetéeges dark ismeretségi körén- kívül ki tartja darknak? a) válasz: attól még dark -> így rohadtsok dark császkálna a világon... b) válasz: senki -> így viszont a darkság attól lesz darkság, hogy a cikk szerint figyelmen kívül hagyott társadalom annak látja e, ergo ellentmondásba keveredett azon állításával, miszerint a társadalom véleményét figyelmen kívül hagyja.)
Csak ennyit akartam. A cikk attól még jó, az életérzést jól megfogja, csak azért írtam ezt a sok badarságot (nem, nem fikázásból), mert én nem jutottam vele egyről a kettőre, miszerint mitől lesz valaki dark. A fent említett dolgok miatt ez hogy úgy mondjam nem tiszta:)
Gierigh 2010.01.22 13:37:17
@-Hoze-: Csakugyan elég bonyolult lett. Látod, miután megírtam már nekem is eszembe jutott egy pár olcsóbb alternatíva amit te is említettél a cikkben, úgyhogy reakcióm legfeljebb tényleg a darkboltos darkokra lehet igaz. Ha igaz egyáltalán, de mindegy, lényegtelen végülis.

@sidsaboteur: Nem hülyeség amit írsz, de szerintem ezt az egész kérdést két féle képp lehet megközelíteni. A te megközelítésed alapján a világon élő x-milliárd embernek x-milliárd stílusa van, és legjobb, ha egyiknek sem adunk nevet, hiszen nem lehet kategorizálni keretek nélkül. A másik lehetőség, ami manapság az elterjedtebb, hogy kategorizálunk bőszen: vannak jobbosok meg balosok meg pankok meg skinek, vannak rockerek meg diszkósok meg repperek meg darkok, satöbbi. De ezeknek a szavaknak nincs értelme ha nem szabunk neki határokat és kritériumokat. Egy más kérdés, hogy ezek a határok és kritériumok nem kőbe vésett parancsolatok, hanem inkább irányító célzatú pontok. A cikk értelme sem az, hogy dark biblia legyen, hanem hogy ilyen pontokat adjon azoknak, akik még csak ismerkednek a stílussal. Hülye példa, de épp olyan, mintha egy hülyegyerek épp igyekezne skinheaddé válni: leborotválja a fejét, de ha nem tudja, hogy neki most kit kell utálnia és mit szoktak az ilyenek hallgatni ésatöbbi, akkor kínos helyzetekbe kerülhet leendő skin ismeretségi körében.
Dark mint stílus szerinted nincs, csak életérzés. Akkor minek hívod azokat, akik dark stílusú ruhát viselnek? Mert a stílus pl egy olyan szó, ami vonatkozhat csak öltözékre, külsőre is. Igen, van életérzés is, el is lehet különíteni a kettőt, tehát az is igaz, amit te írtál. Épp csak most van egy olyan öltözködési stílus ami az életérzéshez gyakran társul.
Hoze Programajánló 2010.01.20 14:49:00
Disorderlies, Dr.Melancholia, S.C.E.L.Dürer Kert01.23. szombat.Korábban már kint volt az ajánlója, most megint itt van, last minute, szokásosan eseményhét előtti szerdai napra időzítve. Lényeg: szombaton a Dürer Kertben lép fel a fenti három együttes, Riki Church bandája, az én…..
Hoze Közérdekű 2010.01.11 01:41:00
Csúszik a rendelés......plussz még nem is biztos, hogy végül erről az oldalról rendeljük meg. (Korábbi platform-ruha rendelésre felhívás ITT) Kezd kissé megbízhatatlannak tűnni ez az oldal: 1 hete 3 db levélre egy büdös válasz nincs (totál perfect angollal ment, vázolva mindent…..
Hoze Szeksz 2010.01.10 01:32:00
A magyar pornós mentálPornó nagyhatalom vagyunk, ki kell mondani. Magyarországra jut a legtöbb 1 főre eső pornószínésznő, a mi pornószínészeink nyerik meg állandóan a nemzetközi pornós díjakat, illetve a mi rendezőink az aranyászok (Kovi bácsi évek óta tartja is). +18-as…..
Gierigh 2010.01.10 19:44:12
Íme életem első blog-kommentje (bár gondolom ez a nagy hír legfeljebb nekem történelmi jelentősségű fordulópont).
Egy ideje olvasom ezt a blogot, és most jött el az a pillanat, hogy már nem bírom szó nélkül hagyni, milyen jó dolog felfedezni valahol, hogy léteznek emberek akik ennyire hasonló következtetésekre jutnak, mint én. Ezzel a cikkel teljesen egyetértek, nekem még egy aspektus szúrja a nagyvilágban a szemem: nem csak erről az explicit pornóról kéne talán szót ejteni, hanem arról is, ami ténylegesen a mindennapi emberek életében is végbemegy, azokéban is, akik életükben egy playboyt nem vettek a kezükbe de még a kirakattól is elfordultak:) Nem kell pornót nézni, elég körültekinteni az utcán vagy metrón vagy akárhol ahol nagy számban létezik a fiatal, és belegondolni, mit mondtak volna egy ilyen lányra-srácra pártízévvel ezelőtt. Minek a pornó, ha már gyakorlatilag egy kivétellel talán de minden intimnek minősíthető testrészt meg lehet tekinteni úgy, hogy az illető teljesen fel van öltözve?... Persze ehhez nagyban hozzájön a médianyomás, ördögi kör, de szerintem ez mindenképp említendő ilyen témánál. Önreklám gyanánt majd -ha nem felejtem el és nem leszek ilyen lusta:)- begépelem és linkelem egy novellám ami épp a témáról szól:)
Ami kicsit más, de csak nem keresem elő a régi témát hogy oda írkáljak: amit a dark kultúra hazánkbeli hanyatlásáról írtál, szerintem félig-meddig marhaság, feltéve, hogy minden embert darknak veszel, aki úgy gondolkodik és annak tartja magát. Közhely, de a külső ugye nem minden, és ami lényegesebb a témában, hogy -szerintem- ebben az országban igenis minden szubkultúrának vannak "komoly" követői, csak általában amit magából a szubkultúra tényleges életéből látnak, azok a "divat-követők", így inkább maradnak szép csöndben a seggükön darkok, emok, tudomisénmik. Attól még azok.
Talán ennyi elég mára. Jó a blog, remélem egyszer lesz alkalmam találkozni, vagy inkább megismerkedni Veletek, ha egyszer nem csöndben a seggemen ülő dark leszek:)
Gierigh 2010.01.11 12:30:04
Köszönöm a szívélyes fogadtatást:)
@-Hoze-: Nem is erről beszéltem. Csak felvetettem a -szerintem reális- lehetőségét annak, hogy manapság sok mentalitását, ízlésvilágát, stb tekintve a szubkultúrához tartozó emberről lehet, hogy te sem tudsz, pedig élnek és virulnak. Csak épp vagy nem tudják, hol keressenek hasonló gondolkodású embereket, mert ahol kereshetnék, olyan darkokat látnak, akiknek legfeljebb a vakolata dark, tippre -ahogy te is írtad emlékezetem szerint- kinövik hamar. Vagy épp egyszerűen nem kifejezetten társasági emberek. Vagy találtak máshol más olyan darkokat maguknak akikről nem tudsz:D Vagy tudomisén. A lényeg, hogy szerintem vannak még bőven. Kell, hogy legyenek:) Az más kérdés, hogy ha valaki a mostani helyzetben nem külföldről akar úgy is öltözni, akkor már lassan társadalmi kiváltságnak számít a dolog (értsd: darkshop...).