Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szebi62

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Varánusz Kövér: ide köpjetek! 2012.04.22 05:20:00
Ki gondolta volna, hogy a SkiccPali ügy ekkora lenyelhetetlen békát jelent a nemzeti együttműködőknek. Küszködnek vele, mint apóka a szalonnabőrrel, a feje még kint van, ám a lábujjaival már a hánytatópontot birizgálja a ner nyelőcsövében. Csoda, ha az inger hatására…..
Bianchim életében sorakoznak mostanában a megható pillanatok. A restaurálás utáni hazahozatal Karesztől ugyan már 2003 nyarán megesett, de az autó motorikusan borzalmas volt egészen tavaly télig. Bálint itt még nincs egy éves, a kép az akkori Motor-Presse irodája mellett készült…..
szebi62 2010.01.10 19:59:20
Ez a történet eszembe juttatja az én első autómat, ami egy Fiat 500-as volt. 18 évesen vettem, teljesen analfabéta módon. Meglátni és megszeretni....
Érdekes egy jószág volt, kifizettem egy kör után (a volt Merkur telep mellett), és elindultam vele Siófokra. Valahol a Thököly úton esett be először a fékpedál. Aztán Siófokon már úgy álltam meg, hogy a barátnőm húzta a kéziféket, én váltottam vissza és nyomtam a pedált, hogy világítson a féklámpa.
Miután a siófoki szervízben megjavították a féket, újra Pest, majd megint vissza a Balatonra. Az érdi emelkedőn megállítottak, hogy elgurult a dísztárcsám. Nagyon csodálkoztam, ugyanis olyan nem volt az autón. Miután körbejártam, kiderült, hogy a fényszórót hagytam el, valami más autó lámpáját gyömöszölték bele egy műanyag kerettel. Nem is találtam meg többet. Nyár volt, nappal, egy fényszóróval is tovább lehetett menni. Mikor megérkeztünk, kiszállva az autóból konstatáltam, hogy az egész hátulja úszik az olajban. Furcsa volt, mivel az olajnyomásjelző lámpa nem gyulladt ki. Kiderült, hogy eltűnt az olajszint jelző pálca. Visszagyalogolva párszáz métert, megtaláltam az utca sarkán. Újra szervíz, olajteknő le, letört darab ki.
Miután visszakaptam, konstatáltam, hogy a csavarok felét kihagyták belőle, így újra szervíz visszaszerezni a csavarokat. A Ráday utcában volt valami kis autósbolt, ahol kaptam hozzá eredeti fényszórókat, így azt többé nem hagytam el. Legközelebb Siófokon egy nagy eső után hajtottam vidáman, élveztem, hogy az úton megállt víz ingyen alvázmosást végez, mikor hirtelen a mellettem levő ülésre betört a víz, pillanatok alatt úszott az egész belső. Karosszériás felvilágosított, az autó alja kátrány és angyalhaj kevekékéből lett összetapasztva. Kijavította amit muszáj volt, hogy tudjam használni amig bevonulok. Valamivel később Pestre indulva Szabadinál nagy kerregéssel megálltunk. Újabb gányolás, a féltengelyt hozzáhegesztették a menesztőhöz, az meg nem bírta tovább a rángatást. Talán ez volt az egyetlen alkalom, amikor nem jutottam el a 500-sal ahova indultam. Ezek után megismerkedtem a siófoki autóklubosokkal, és ők szép lassan megtanítottak megjavítani a kicsikét. Volt mikor szelepállítás után csak dödögött, kiderült, leszakadtak a szelepfedél merevítők, és így a szelepfedél kitámasztotta a szelepeket. Kiszereltem a váltót, mivel a könyvtárban talált könyv szerint csak az első két fokozat szinkronmentes, de kiderült, hogy az enyémben nyoma sincs semmi szinkronnak. Mivel eszetlenül szereltem vissza, majdem sírtam mire sikerült visszatenni, később jöttem rám, hogy a Dacia rombusz alakú emelőjével minden erőlködés nélkül fel lehet emelni a váltót a helyére. Egy későbbi utamon a Thököly út macskakövén a szélvédő robbant be. Véletlenül kaptam egy szinte új ragasztott szélvédőt, elolvastam, hogy kell betenni, már majdnem benn is volt egészen, csak még két milliméter... és elrepedt. Az viszont igaz, hogy a repedés kevésbé zavart mint a tejfehér berobbant üveg.
Ez így folytatódott hosszú éveken keresztül, volt, hogy a belvárosi lakásunk halljában szereltem a motort, a munkahelyemen már csodálkoztak ha nem gyártottam valami újabb alkatrészt, de ennek ellenére a mai napig is ez az egyetlen autóm ami hiányzik, és sajnálom, hogy már nincs meg. Mikor már két gyerekünk lett, muszáj volt venni valami nagyobbat, ő meg a végén bekerült a házunk terasza alá, és mikor eladtuk a házat ott is maradt.