Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Medstud

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
EDM Revolt - Dive Into The Deep 2011.05.30 07:23:00
 Revolt - Dive Into The Deep ..
Medstud 2011.05.31 12:56:35
Rabyn osztja meg velünk kétségeit azzal kapcsolatban, hogy lehet-e tanulás és munka mellett olyan átlagot produkálni, hogy a hallgató ösztöndíjat kapjon. Sokan tekintenek a tanítóképzőre úgy, mintha egyszerűen feleségképző lenne, pedig nagyon sok teljesítenivaló tárgy van,…..
Medstud 2010.01.16 17:13:07
@magyarlaszlo: És még egyszer mondom, én nem a tanítók munkáját nézem le, hiszen minden az alapoknál kezdődik, és ha valamit ott elrontanak, azt nehéz helyrehozni egy gyerek életében.
Csak szomorúan olvastam az Ön megvetését az orvosokkal szemben. Kérem gondolkodjon el ezen, mert teljesen én sem látok bele a maga hivatásába, magának pedig fogalma sincs az enyémről.Valótlant pedig ne állítson (gondolok itt arra, hogy aki csak seggel, az is el tudja végezni az egyetemet).
Medstud 2010.01.16 15:03:10
@magyarlaszlo: Ne haragudjon,de nem értek azzal egyet, hogy el lehet jutni magolással. Már az első évben se lehet ész nélkül tanulni. A másik pedig, hogy igen, vannak esetek amikor meghalnak emberek orvosok gondatlanságából adódóan, de én éppen ezért TANULOK és nem seggelek, ahogy maga mondaná...

"Praktizálni meg éppenséggel teljesen hülyén is lehet. Erről néhány igen szívhezszóló könyv is megjelent, a vonatkozó perekről nem is beszélve."

És maga esetében mi a legnagyobb hiba amit elkövethet? Elfelejti beírni az ellenőrzőbe az intőt?
Én nem kritizálom a tanárok munkáját. Akkor maga miért teszi ezt az orvosokkal? Mert ha már így hasonlítja, mennyi hülye orvos létezik, akkor elárulom magának, hogy a tanítók között még több...csak az olyanokról nem lehet hallani, aki elszámol valamit, mert az senkit sem érdekel. Képzelje nem az orvosi latin a legnehezebb tantárgy az egyetemen, mert azt tényleg be lehet seggelni. Ellenben az anatómiával és a pathológiával, hogy csak néhányat említsek. Szabadidejében pedig ajánlom hogy lapozgassa Szentágothai János Funkcionális anatómia című köteteit.És ha sikerül beseggelnie akkor akár praktizálhat is...nem igaz?
Medstud 2010.01.16 17:07:17
@magyarlaszlo: Köszönöm a tanácsát, de már túl vagyok rajta. Foglalkoztam gyerekekkel és állítólag nem is rosszul. Nem a levegőbe beszélek.
Ellenőrző Próba, szerencse? 2010.01.10 09:14:00
Mesterm levelét adjuk most közre, amelyből megtudhatjuk, hogy bizony nem mindig a tudás számít, hanem a szerencse, illetve adott esetben a pofátlanság. Egyik csoporttársa kisírta magának a plusz pontot, azzal a szöveggel, hogy a balti államok helyett a balkániakat írta le, és…..
Medstud 2010.01.10 13:59:27
Egyetértek a sráccal és ez nem egyedi dolog, szinte minden egyetemen így van. Nagyon sok tényezős dolog maga a diploma. Kell hozzá szerencse, tudás, pénz és még sorolhatnánk. Nem azon az 1-2 ponton múlik, hogy valaki jó szakember lesz-e, de a tanárok és profok "feladata" sajnos, hogy mégis ettől tegyék függővé.
Én is orvosira járok amúgy, nekünk 3 vizsga van ebben a félévben, Biokémia, Anatómia szigorlat (csak 2-3 ezer oldal, könyvtől függ), Élettan. Ezek csak a fő tárgyak 1 félévre. Ez kb. napi szinten 3-4 óra tanulás az egész félévben, azért, hogy TUDD, betűről betűre, minden kis szar eret, vénát, ideget...az egész szervezetet.
Szabadon az egyik könyvből:
"Az AP- komplex L-adaptin alegysége képes az amfifizin nevű fehérje megkötésére. Az amfifizin SH-3 doménje segítségével kötődik a dinaminhoz,ami a membrán foszfatidil-inozitol-4,5-biszfoszfát komponenséhez kötődik."
Nem is ez a lényeg, hanem, ehhez még hozzá jön a rezidensképzés években és már ott tartunk, hogy 8 éve tanulok, de még nincs fizetésem, amikor meg rezidens leszek végre, 12 órás műszakért kapok majd 90 ezret, hurrá!
Persze lehetne mondani, hogy ha nem tetszik hagyd ott, meg minek kezdtél bele, stb. De nem erről van szó, hanem a szaktudás értéke -akár években kifejezve, pénzben, amiben akarod-, plusz a lelkesedés, empátia, érdeklődés (ami miatt jelentkeztél) nem arányos a "megbecsüléssel".