Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Buer

0 bejegyzést írt és 71 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hoze Elemzés + Blog 2011.04.07 18:06:00
Buszos kalandokA mai nap az történt hazafelé, valami extra kómás buszsofőrt fogtam ki, jó 30 embertársammal együtt. Először kezdeném magával a buszvezetők fajának bemutatásával, mielőtt e anekdota felcsendül. Több féle alfaj is létezik ugyanis ezen csodás szakmán belűl, már…..
Hoze Körkép 2011.04.03 18:37:00
Bevesszük e?Régebben is szerettem volna írni erről a témáról, ám úgyvoltam vele, kivárok. Hátha csillapodik az egésze. Nevezetesen ez a fenenagy Válság hisztéria, mizéria. Mondják is ezt úton, útfélen, "válság van", "válság így meg úgy", "jaj most…..
Hoze Doktor úr megmondja 2011.03.25 00:59:00
Na ilyen az alkohol-érzékenység:  Kissé orvosi témájú cikk következik, ilyen talán még nem is nagyon volt itt a H.B.-n. Próbálván sajnos érintettként sajátosan előadva mindezt: Hát elmesélem most nektek őszintén, milyen alkohol-érzékenynek lennem. És rohadtmód nem…..
Buer 2011.03.26 23:37:06
Már ne is haragudj, de attól, hogy olyan körökben mozogsz mármint rockszakma stb.) még nem kötelező inni. Ismerek olyan országosan is ismert zenészt, aki 20 éve nem iszik alkoholt, mégis eljár bulizni, szórakozni, koncertekre, iszonyat nagy partiarc alkohol (és drogok) nélkül is. Akaraterő kérdése az egész. Az meg, ha valaki nem fogja fel, hogy alkoholérzékeny vagy és úgy itat, nem neked gáz, hanem annak a személynek az értelmi képességeiről árul el sokat. Sokan szidják itt a náci, hungarista, (ki minek nevezi őket) barátaidat, de most azért mindenki láthatja, hogy azért ők sem akkora sutyerákok (félreértés ne essék, most nem a magam nevében használom ezt a jelzőt, meg alacsonyítom le az értelmi képességeit/geiket, csak a többi kommentelő közül sokan ilyennek tekintik itt őt/őket ), hanem ő/ők is, ahogy gondolom másik is felfogják, hogy ez komoly dolog, és nem itattak volna, ha tudtak volna róla. Nem kell ezt szégyellni, meg semmi. Aki nem fogja fel, az annyira sík hülye, hogy nem is érdemes vele barátkozni.

Nekem is van olyan baráti köröm, ahol híres zenész is van (nem egyezik meg a korábban említettel, azt annyira nem ismerem, hogy barátomnak tartsam), nevet nem említek, mert nem szoktam hirdetni úton-útfélen, de az ország 10 legismertebb rockzenekara közül az egyikben játszik, ráadásul nem pár éve van a szakmában. Lehet még te is ismered személyesen is, de az általad sokat emlegetett Riki és Linda igen, ráadásul elég jól. Na, ő is iszik mint a gödény, meg úgy ált. mindenki a társaságban, de van egy olyan srác is ott, aki soha semmi alkoholt nem iszik. Egyszer sem piszkálta senki emiatt. Sőt. Pedig neki nincs is alkoholérzékenysége, pusztán csak nem szereti az alkoholt. Nem lett kevesebb senki szemében. Pedig sokan azt nézik ki abból a társaságból, hogy tahók, stb.

Szóval ez azért nagyrészt rajtad múlik, és nem a társaságon. A társaság és az életforma nem jár kézen fogva. Tudom, mert tapasztalom, és nem a kis ismeretlen köreimből indulok ki, hanem a kemény zenészi körből. Csak mindenki jobban szereti ráfogni a társaságra ezeket a dolgokat. Én is arra fogom, ha töményezek velük, miközben tudom, hogy azt nem bírom. Pedig ha utána jobban belegondolok, csak arról van szó, hogy valahol mélyen én nem akartam megállni, és nem annyira ők erőszakolták belém, mint amennyire első látásra tűnik. Mert aki nem akar inni, az nem is fog. Aki meg akar, csak olyan, mint te, hogy ilyen betegsége van, az kérje meg a barátait, hogy ne tukmálják. Aki tényleg a barátja, az fel fogja fogni. Sőt.

Na, nem lelki fröccs akart ez lenni, meg nem is kell megfogadni, csak én így látom és gondolom. Kicsit túl hosszú is lett, ettől sokkal rövidebbre szántam. Nem rólad szólt nálam ez a hozzászólás, hanem általában az ilyen helyzetekre.
Hoze Blog 2011.02.20 17:13:00
Elfelejtettem fürdeni, hajaj - rovat.Azon kapom magam, lassacskán a blog átterelődik a Facebookra. Ennek nem tudom mi oka van, főként hogyan kezdődött, de tény, hogy azért nincs itt cikk, mert valamiért átszoktam oda. Nem szép dolog, ugye ugye. Jöjjék hát onnét most egy…..
Hoze Anyádat rovat 2011.02.09 16:04:00
Már a megállókban is tilos cigizni...Beszarás. Be-sza-rás. Ez most egy mérges cikk lesz, előre harangozom. Valamiért nagyon nincs pénze a fővárosnak, hogy újfent az átlagpolgár szopatását, és bírságolását helyezte előtérbe: február 1-től ugyanis 'szigorúan tilos az…..
Hoze Aktuális 2011.01.31 16:46:00
Na akkor polgárháborúzzunk!Érdekes irányba halad a világ, széttekintve a jelenlegi helyzetben a nagyvilágban, hatalmi harcokat illetően. Most úgylátszik, már nem az van, nem az a sikk, hogy két egymástól független (=más) ország dúl háborút egymással, mint annak…..
Hoze Munkásparaszt - rovat 2011.01.03 16:20:00
Honvédség, hullamosó, McDonald'sIlyen prímán telt a mai nap, ezeket a helyszíneket kerestük fel legalább is Draven barátommal, a végső megoldás jelszavaként. Merthogy az idei év is úgy indul, hogy semmi munkalehetőség, és a már sokszor felsorolt 'visszahívós' félék, hát az…..
Hoze Blog 2010.12.23 17:26:00
FinishEzaz! Kész! Vége! Bevásároltam végre mindenkinek karácsonyra. Jó utolsó pillanatra hagytam, ilyen tán még nem is volt, hogy mostantól 4 napja még senkinek SEMMI sem volt meg. De ezzel vége az őrületnek. Őszintén mondom, két nap alatt is be lehet vásárolni, csak…..
Hoze Észrevétel 2010.12.17 13:28:00
Manapság már nem divat "zsidó"zni.Nyugalom, közel sem olyan iromány jön, mint azt egyesek hinnék. Mindössze egy észrevétel, egy tényszerű megállapítás, és ami mögötte van.Arról van szó, a magyar köznyelvbe, úgy 2006 ősze óta (Gyurcsányék tüntetés szétverései)…..
Hoze Jee 2010.12.14 10:28:00
A hét hülyélye mindenkor hülyéi - rovatElnézést, mert kicsit maradozott mostanában a Hét hülyéje rovatunk. Egyszerűen nem volt aktuális alany, aki meg lett volna, az ismerős volt, és már kicsit elegem van ezekből a "hogyan járassuk le egymást jól, és aztán…..
Hoze Vélemény 2010.12.13 14:54:00
Gyémánt sörAz elmúlt időben vettem észre a drasztikus megállapításom: A sört mint terméket, italt, (nem is mint szobabiciklit) árát azt ÚGY FELEMELTÉK A FRANCBA, hogy csak na. A legtöbb - főleg kisboltban - már 250 Ft alatt ki se jön - és még akkor is…..
Hoze Yee! 2010.11.17 16:38:00
Hozé úr kukázik - rovat Kéremszépen ez úgy ahogy van hihetetlen. Nem véletlen mondom én, és meséltem itt olykor, miért jó a 12-edik kerületben lakni: ahol egyes sznobáriás barmok azok úgy ahogy van szinte használatlan vadi új cuccokat dobnak ki a francba. Jó példa erre a…..
Hoze Reklám 2010.11.17 08:59:00
Elvis Predatorék a Hammer World-önAjánlásomra Elvisék pár nappal ezelőtt itt bemutatott friss videóklippjük jelenleg a Hammer World magazin online hasábjain van, EZEN A LINKEN (lentebb), kritika pedig a rovat részen. A Viva Tv-nek kicsit meredek lett a klipp, ezt jelezték is…..
Hoze Körkép 2010.10.12 01:07:00
A "Segélyügyi" központTulajdonképp teljesen nyugodt szívvel hívathatná így magát az Állami Foglalkoztatási Szolgálat (www.afsz.hu) nevű elsőszámú hivatalos magyar munkaügyi központ. Mert munkaügyinek épp lófaszt munkaügyi - köze nincs hozzá. Patinás honlap ide vagy…..
Buer 2010.10.12 10:27:02
Na igen... Undorító amit az ilyen intézményekben művelnek. Munkát nem talál az ember, csak segélyt...
Az a poén, hogy vidéken sem jobb a helyzet.
Egy történet:
Én egy kisvárosban lakok, a lakosok száma nem éri el a 8000 főt. Anyum végső kétségbeesésében bement a helyi munkaügyi központba, hátha tudnak segíteni. Neki egyszerre elmondták, hogy miket kell még behoznia, mert ráérnek. Mindig van sor, de nem hosszú. Munkalehetőség viszont alig van az egész megyében, nemhogy a környéken. Anyám kereskedelmi szakközépben végzett, mindig is kereskedelemben dolgozott. Próbált ő nem csak a munkaügyi irodára hagyatkozni, de sehová se vették fel a kora miatt. Aztán nyílt a szomszéd városban egy turi, ahová eladót kerestek. Anyám nagy lelkesen beadta oda az önéletrajzát, majd ment a munkaügyi központba (mert be kell számolni hetente a keresésről és annak eredményéről). Ott közölték vele, hogy oda feleslegesen adta be, mert már küldtek ki oda embert, és meg is van, hogy kit vesznek fel. Olyat, akinek nincs kereskedelmi végzettsége. Anyum felháborodva megkérdezte, hogy és miért a p... f...ért nem őt küldték ki, amikor neki van szakmai tapasztalata is + ugye a végzettsége is megvan hozzá? Erre persze nem tudtak mit mondani... Jah, azt azért tudni kell, hogy itt kb. mindenki ismer mindenkit, a munkaügyi központban dolgozók tudják, ki az, aki belép az ajtón és mit akar. Szóval sokkal személyesebb, mint a nagyvárosokban, de mégsem működik az egész....
Természetesen anyumnak is azonnal segélyt adtak...
Hoze Blog 2010.10.07 10:11:00
Sznobériás virágküldő szolgálatokNézem itt a netet kéremszépen éppen szépen - gondolkodtam, hogy de jó lenne Vivinek valami baszottnagy virágcsokrot küldeni neten keresztül, biztos örülne neki. (Pláne hogy kicsit összebalhéztunk, de mindegy) Látni ugye ilyet filmeken is,…..
Buer 2010.10.07 13:10:32
Kíváncsiságból beírtam a google-be, hogy virágküldés, kapásból az első találat (www.viragneked.hu) olcsóbb, mint amit belinkeltél. Mondjuk ez is drága, de legalább nem 70000 ft-os csokrokat találtam rajta, hanem 10-20 között is akad rózsacsokor. Az már más kérdés, hogy kinek mi tetszik meg mennyit költ rá. Én biztos nem rendelnék ennyiért csokrot. Amúgy jó az ötlet, meg szép gesztus lenne, ha megfizethető lenne.
Buer 2010.10.07 13:14:33
Hm, egy másik: www.escada.hu
Mondjuk spec. amik itt vannak, (meg az előzőnél is ez a helyzet) nekem nem nagyon tetszenek. De kinek mi. Hátha találsz valami jót és megfizethetőt.
Hoze Blog 2010.09.16 03:03:00
A lelki prostikLéteznek kérem úgynevezett pszichiáterek. Szakmabéli lelki prostituáltak, doktori címmel. Feladatuk jelentősége, kihasználatlan depressziós öregasszonyok és egyébb sérült embereken élősködni, ízletes súlyos pénzekért cserében. A módszere jelentősen ugyanaz:…..
Buer 2010.09.16 14:42:26
Tudod, a háziorvos be tud utalni pszichológushoz, akkor teljesen ingyenes. Az, hogy valakinek van rá pénze és inkább magánúton megy el, az már az ő baja.
Nem kellene csak az egyik oldalt nézni. Se negatív, se pozitív irányban. Megértem, hogy a te személyes tapasztalatod nagyon negatív. Nyilván a saját esetedben igazad is van. De ez nem mindenkire és mindenre érvényes.
Nekem is vannak tapasztalataim, bár nekem csak a rokoni/baráti körömben jártak kezelésre. Pozitív is van, meg negatív is.

A pozitív: a szomszéd lány (régen barátok is voltunk) gyógyszerfüggő volt, állandóan öngyilkos akart lenni, végül notórius hazudozó is lett. Elkezdett drogozni is. Teljesen szétesett. Egy olyan szakemberhez került, aki át tudta látni a problémáit. Megtanította neki, hogy hogyan küzdjön meg egyedül is a gondjaival. Most már teljesen normális a csaj. Ez alatt azt értem, hogy nem akar minden nap meghalni, nem szed semmit sem, nem hazudozik (vagy legalábbis nem minden második szava az). Amúgy meg maradt az, aki volt - a külvilág számára egy külön. Feketében jár, festi magát, verseket ír, zenél, néha fest. Szóval nem egy begyöpösödött valakivé formálták. Sose kapott gyógyszer a kezelés alatt.

A negatív: az egyik közeli rokonom a válása után alkoholista és depressziós lett. A háziorvosa beutalta pszichológushoz. Egy hozzá nem értő, lelketlen, pénzért dolgozó faszkalaphoz került (mint sajnos az emberek 80%-a). 6 évvel ezelőtt sikeresen felakasztotta magát.

A pszichológusok többsége olyan, amilyennek te leírtad. De akad kivétel. Én csak ennyit akartam mondani az előbb is. Most már látod, miért gondolom így.
Hoze Kritika 2010.09.11 09:06:00
Miért szar film az Alkonyat?Újonnani bodyterembe lejárogatásom érdekes folyománya, hogy mialatt a futógépen rohanok 20 percen át , alkalmam nyílik ezalatt az (általam eddig soha meg nem vásárolt) ott lévő helyi Bravo és Popcorn magazinokat tanulmányozni. Mégiscsak jobban telik…..