Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Healthful

11 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 04-06. hét: hossz: 0,75-1 cm   07-08. hét: hossz: 2-2,5 cm                    súly: 4 g   09-12. hét: hossz: 7-9 cm            …..
Healthful A TERHESSÉGI VITAMINOK 2010.01.11 08:52:00
Ebben a bejegyzésemben Dr. Czeizer Endre által írt cikket adom közre,amely a jelenlegi várandós gondozás alapjául szolgál a vitaminok bevitele terén.Számomra nincs favorit készítmény. Ha a várandós táplálkozása változatos,azaz mindent megeszik,akkor a betöltött12. terhességi…..
  9.hónap   A magzat súlya tovább gyarapszik. A magzat elől fekvő része lejjebb száll az Ön medencéjében és általában fejjel lefelé helyezkedik el. A…..
  8.hónap   A magzat szeme már nyitva van és a méhben lefelé mozog. A növekedés továbbra is erőteljes.   A 32. hétre lesz a tüdeje elég fejlett ahhoz, hogy ha megszületne, nagy esélye volna az életben maradásra, speciális ellátás mellett. A kisfiúk heréi…..
  7.hónap     Növekedése felgyorsul, már nyújtózkodik, rúg és változtatja a helyét. Gyakran érezheti már, hogy a kis kezével és lábával megérinti Önt, amikor erőteljes mozgást végez.   A 28. héttől a magzatnak már egyre kevesebb helye van mocorogni. …..
 6.hónap  A magzat ekkora már teljesen kialakul, de bőre ráncos és vörös, gyakorlatilag nincs alatta zsírréteg.Szopja a hüvelykujját és Ön egyre gyakrabban érzi a mozgását. A 23. héttől képes a baba a fájdalomérzékelésre. Bőre ráncos, sokat kell még…..
              5.hónap   Az orvos már észlelni tudja a magzat szívdobogását. A magzatmozgás még kifejezettebbé válik. A 18. héttől kezd el a baba testén hőszabályozó zsírréteg képződni. A szem…..
            Ilyenkor már egyértelművé válik,hogy fiú vagy lány születik-e. Gyermeke nagyon gyorsan nő. A köldökzsinór nagyobb és vastagabb lesz,hogy ezzel is biztosítsa a megfelelő vér-és tápanyagellátást a magzat…..
     3.hónap   A magzat lába és keze elkezd növekedni és nemi szerve kezd kialakulni. Szája nyílik és záródik, és a láb- valamint a kézujjak körmei fejlődnek.          A 10 hétre fejlődik ki teljesen a…..
 2.hónap A második hónap során az embrióból magzat lesz,.. A gyomor és a máj kifejlődőben vannak, míg más szervek tovább növekednek.            Az ötödik héten a baba 2 mm. Kezd kifejlődni a gerince, agya, izmai,…..
        Ebben az időszakban a röntgensugárzás, az alkoholfogyasztás és a dohányzás, vagy egyes gyógyszerek alkalmazása komolyan veszélyeztetheti a méhen belüli fejlődő magzatot.         1. hónap Az első…..