Regisztráció Blogot indítok
Adatok
smone (törölt)

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy dolog biztos. Ha az új vizsgarendszer a gyakorlatban beindul, valamivel kevesebb mozgástér marad a trükközésre. Már csak ezért is érdemes tényleg jól felkészített autóval vizsgára menni, mert az alkalmatlan minősítés összehasonlíthatatlanul rosszabb – és…..
smone (törölt) 2010.01.10 19:26:11
@pszihoapu: Vagyonadó
-Minden állampolgár anyagi helyzete, leellenőrizhető évekre, évtizedekre visszamenően statisztikai, APEH, TB, adatok, bevallások alapján. Így nyomon követhető, hogy milyen legális jövedelmek alapján tehetett szert az általa birtokolt ingatlanokra, ingóságra(műszaki cikk, lakberendezés, antikvitás, műtárgy, stb.), gépjárművekre. Ilyen módon az APEH megbízott ellenőrzési szervei, egyrészt a nyilvántartások alapján, másrészről a helyszíni felmérések alapján egy listát -értékfelméréssel egybekötve, vásárlási időpontokkal, melyhez köthetők a beszerzési árak- tudnának készíteni.
Így pontosan kiszabható vagyonadót lehetne kivetni, azon ingó és ingatlan vagyontárgyakra, amelyeknek fedezeti hátterével nem tudnak elszámolni a tulajdonosaik. (A 30milliós, mai értéken számolt ingatlan értékek, nem feltétlenül tükrözik a valóságot, hiszen ami a mai besorolás szerint, ilyen értéket képvisel, az lehet, hogy 20-25évvel ezelőtti bekerülésen, adózott, legális jövedelemből került felépítésre.)
Ez alól nem tud kibújni senki.
Bizonyos vagyok abban, hogy ilyen módon is több100 vagy 1000mrd Ft-al gyarapodhatna a költségvetés.

-Ide vonatkozó probléma (szerintem ez sem véletlen), hogy a jelenlegi modell palettákon szereplő középkategóriás autók, tehát nem a vagyonos személyek által vásárolt modellek többsége (1800-2200cm3-es diesel és 1600-2000cm3-es benzines), átlépi a 168LE-s határt.
Ezen modellekhez a gépjárműadó 2x összegét rendeli vagyonadóként!
Tehát, ha valakinek van 3db 168LE alatti teljesítményű autója, mondjuk 20milló Ft értékben, az nem fizet vagyonadót, akinek van 1db 170LE-s autója 5millió Ft-ért, annak vagyonadó címén évi 87.000-et fizetnie kell.
Ezt az adónemet, ebben a formában –vagyoni helyzettől függetlenül- nem alkalmaznám, hanem a fent (Vagyonadó) említett módon és személyekre vetném ki!