Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Quietly Confident

0 bejegyzést írt és 32 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem lehetek egyedül a rossz beidegződéseimmel, mert nagy szakirodalma van a témának. F. Várkonyi Zsuzsának van néhány, pszichológiát népszerűsítő könyve, amelyben segítő, jobbító szándékkal, érthetően ír azokról a láthatatlannak tűnő, mégis létező dolgokról, amiket…..
w Zsidók és hülyék 2007.09.13 05:00:00
Evidenciákat ismétlünk ma is. Hiába, alig csengettek be, álmos még a társaság. Gyűlölettörvény kéne már megint, ide mindig az kéne, nagy nemzeti folyamszabályozás. Mert sok a csúnya beszéd, az uszulás, a zsidózás és cigányozás. Nem kell lámpavassal keresni a gyűlöletet…..
Csak holnap kerülnek bejelentésre a meccsmotort és a játékosok fejlődését érintő változások, de a gazdasági változásokról szóló cikk már megérkezett, így nem árt, ha egy kicsit utánaszámolunk, mennyit nyertünk a nagy pénzosztáson.Az világos, hogy most igen jelentős…..
w Vackor néni busza 2007.06.13 06:00:00
Szaftos hörögnivaló készülődik, máris ünnepelhet a hörgipar. Be lesz itt zárva több száz iskola. Megö-hö-lik a falut, húgybasüppesztik, véknyába tipornak a falunak ezek, mert gyűlölik a puszták népét, mert ezek azok. Pedig igen, be kell zárni, mégpedig sürgősen. Viszont…..
Quietly Confident 2007.06.13 17:42:49
halkan jegyzem meg: az ötvenfős falusi iskolának talán nem is feltétlenül csili-vili, interaktív nyelvi laborra lenne szüksége. nem lesz mindenkiből bróker vagy blogger ugyanis. ismerek olyan embert, aki nem rohan azonnal az idegennyelvű könyvesboltba, ha megjelenik kazuo ishiguro új regénye, és nem azért, mert tanyasi fajankó, aki képtelen felfogni, hogy ehhez jegyet kéne vennie a sárga buszra, hanem mert úgy érzi, enélkül is teljes életet él, esetünkben mint kiváló szakács. igaz, ő még elcsípte az igényeihez mért szakoktatást, mielőtt arra a szocialista-liberális oktatásügy lecsapott. az ötvenfős falusi iskola tán beérné azzal is, ha a megfelelő feltételeket megteremtve biztosítáná az alapvető ismertetek átadását. sem adyhoz, sem az alapvető gazdasági ismeretekhez nem kell digitális tábla. pedig elsősorban ezek szükségesek ahhoz, hogy felnőtt életében a hajdani diák ne legyen funkcionális analfabéta, és ne tegye tönkre magát az átgondolatlanul felvett fogyasztási célú hitelekkel. még halkabban: nem lehet, hogy inkább arra lenne szükség, hogy idejében felismerjük azokat a tehetségeket, akinek a képességeinek\igényeinek nem felel meg a falusi iskola? nem lehet, hogy kevesebb busszal megúsznánk, ha csak őket buszoztatnánk be a legközelebbi betondzsungelbe? pazarlás lenne, olvasom. és ez a kulcsszó, a reformdüh mindent elér, ami azonnali anyagi haszonnal nem, legfeljebb hosszútávú társadalmi haszonnal járna ...
w Foglalod a kurvanyádat 2007.06.11 06:00:00
Aggaszt már régóta egy dolog, vagyis egy fogalom, pontosabban egy imaginárius fogalom. A nemzeti oldal. Meg minden egyéb megnyilvánulás, amikor a nemzeti kifejezés alatt olyasmi értetik, amiben én nem vagyok benne. Ugyanis egy pillanatig sem éreztem magam soha kevésbé magyarnak, mint az…..
Quietly Confident 2007.06.13 17:08:49
Ismét csak nem értem a vak indulatot. Ahogyan nem értem azt a tendenciát sem, ahogyan TWA, akinek írásait annak dacára is sokszor, élvezettel olvastam, hogy nézetei, gondolatvilága olyannyira eltér az enyémtől, lassan a kocsmai asztalcsapkodók igénytelenségének színvonala alá süllyed. Pedig a megfejtés egyszerű, és még csak különösebb indulatra sem okot. Nemzeti érzelműnek magyarul a nacionalistát hívják. Nem kell megijedni a szótól, bár 42+17 év tudatos, kitartó agymosása próbálja a szélsőjobbhoz kötni. Vannak francia, holland, olasz, angol, sőt brit nacionalisták is, csak az ő társadalmaikban a kifejezést nem kötötte félévszázadnyi propaganda a Dunába lőtt zsidók vagy ábrándos szemű ezoterikus-nagymagyarországpólós-turulhívők szarvas-patás gúnyrajzához. A definíciók azért definíciók, hogy vitatkozni lehessen rajtuk, de a nacionalizmus, amennyiben megmarad a demokratikus, jogállami keretek között, ugyanúgy egy lehetséges társadalomszervezési elv, mint a liberalizmus, vagy a szociáldemokrácia. Kurvaanyázni a nacionalistákat (amellett, hogy az én értékrendemben maga a kifejezés sem fér bele a kultúrember fogalmába), nem más, mint lesüllyedés a Nemzetőr, a SzentKorona, vagy éppenséggel a Népszava vagy az ATV című ... khm ... sajtótermékek szintjére. Hogy mitől 'nemzetibb' egy magát nemzeti érzelműként meghatározó polgártársunk? a válasz nyilvánvaló: valamivel fontosabb helyet foglal el értékrendjében mindaz, amely a nemzet közép-európai* fogalmában gyökerezik, annak szimbólumaival, gyökereivel, szellemi felépítményével együtt. Ugyan, nem zár ki a magát nemzeti oldalnak nevező embercsoport senkit, sehonnan, 'lárifári!', mondhatná az őszödi Cicero. Egyszerűen egy olyan közösségi élményt él meg, amelyet a hozzá hasonló gondolkodásúak társasága ad neki. És mint minden közösség, úgy az ún. 'nemzeti oldal' is hajlik az olyan túlzásokra, amelyek demonstrálják összetartozását, és kiemelik a más közösségekhez képest őket meghatározó vonásokat. Nem kell mindenhol ropogós nyilascsizmákat, pláne köztársaságrontó, misztikusan gonosz orbánviktort sejdíteni. Egyszerű az egész. Egy olyan ember, aki rendszeres kapcsolatot tart a családtagjaival, együtt ünnepli vele az évfordulókat, és értékrendjében keimelt helyet foglal el a családi összetartozás, okkal mondja magát a ritkán látott, ignoráns unokaöccshöz képest 'családias érzelműnek'. Legalábbis én valahogy így látom, bár kétségtelenül hamarabb határoznám meg önmagamat családcentrikusként, mint 'nemzeti érzelműként'. Talán TWA is jobban tenné, ha a nacionalisták, a hívők, és úgy általában az ő világképétől eltérő gondolatokat forgatók néhol frappáns, ám általában mégis zsigeri fikázása helyett visszatérne azokhoz a szintén frappáns, de mélyebben átgondolt publicisztikákhoz, amelyek a hozzám hasonló olvasókat is az ő nézeteiktől eltérő, ám megfontolásra érdemes gondolatok felé fordította. Különben nem nagyon marad hang, ami nem ugyanazt a mocskot szórná, mint a mindkétoldali propagandamédiumok ...

*e kérdésben javaslom Kende Péter (nem, nem a baloldali propagandista, hanem a Párizsban élő társadalomtudós) kitűnő munkáját, 'A köztársaság törékeny rendje ' címűt, melyben több más, figyelemreméltó gondolatkör mellett, a francia (nyugati) típusú, állampolgári nemzetfogalom, és a közép-európai etnikai-nyelvi-kulturális nemzetfogalom különbségeiről is értekezik.