Regisztráció Blogot indítok
Adatok
GCsabi

2 bejegyzést írt és 33 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mivel nagyon aprócska kis sziget ez a miénk, az újévi fesztivál mérete elmarad a nagyvárosokéhoz, de azért mi így is nagyon élveztük a napot :)  Egy kis háttér információ magáról az ünnepről: az eredeti szokás szerint a Buddhákra öntött vizet kis poharakba gyűjtötték…..
Sokan sokszor hajlamosak csak a sikertörténeteket meghallani a külföldi munkavállalás kapcsán, pedig jócskán akadnak árnyoldalak is. A mai posztból kiderül, a londoni munkavállalás is jócskán szolgálhat nehéz pillanatokkal, legyen szó a munkáról, a magánéletről (bérelt…..
GCsabi 2013.04.19 10:06:04
@zej: "De az ilyen miért nem próbálkozik Ausztriával a magyar határhoz közel?"

nyelvtudás nélkül itt is a szar munkát, a lehúzást kapod, ratyiból van itt már elég, ne küldjetek többet :)
nincs ingyenebéd sehol, azért fizetnek, amit nyújtani tudsz
Lassan közeledik a három hónapos itt tartózkodásunk, így el kellett kezdenünk foglalkozni a vízumunkkal. Otthon a budapesti nagykövetségen azt mondta a thai ügyintéző kislány, hogy egy évre szól a vízum, de az útlevélbe mindig 3 hónapra érvényes pecsétet fogunk majd kapni,…..
Ati időközben sikeresen letette az oktatói vizsgát, mint ahogyan arról a facebook-osok néhány képről már értesülhettek. Elég kemény, 3 napos vizsga volt, az első nap az elméleti résszel, mely egy 110 kérdéses teszt volt. Délután egykor ment be a vizsgaterembe a 46 diák, Ati…..
Az utolsó élménybeszámolóm óta eltelt egy hét, azóta történt pár dolog, igyekszem a legérdekesebb történéseket megosztani veletek :) A hét legjobb híre: megvettük az oldalkocsis motort :) Egy skót srácé volt, az oldalkocsi majdnem új, nemrég csináltatta a motorjára, de nem…..
Képzeljétek, sikeres volt a tegnap esti projekt :DDD Lucifer egész éjjel kint aludt a házikójában :) Nem mondom, hogy nyugodt voltam, többször felébredtem azzal a gondolattal, hogy kimegyek és megnézem, minden rendben van-e vele. Egyszer meg is tettem, még mielőtt lefeküdtünk volna…..
Tegnap végre megkaptuk a kulcsot az új házunkba :D Hurrrráááá Végre lesz Lucifernek saját kis háza, meg mi is ki tudunk pakolni a hátizsákokból. Atinak elkezdődött sajnos egy egynapos tanfolyam, az elsősegély, így egyedül kell ma elboldogulnom - illetve kettesben Luciferrel…..
GCsabi 2012.10.13 04:04:04
@Kohtaodream: nemtom még azt se, mikor megyek
tán nov eleje-közepe, pár hónapot maradok, nemtom mennyit ebből Taón
ház nemkell, nekem elég egy szoba

amúgy mennyi a vityilló monnyuk 2 hónapra?
Holnap dél körül elhagyjuk egy időre kis hazánkat.... Egyik szemem sír, a másik nevet. Mára még volt pár elintéznivaló: néhány odakint hiánycikknek vélt élelmiszer beszerzése (pl. kolbász, vegeta, pirospaprika, stb). A csomagolással nagyjából végeztük, a poggyászlista: -…..
 Megvan a jegy, adott az időpont, hurráá, kezdődhet az agyalás, hogyan töltsük minél hasznosabban.Szállás az első és utolsó bangkoki napokra, vonatjegyek Suratba, szállás a szigeten... alapesetben nem feltéltlen kell előre foglalni, de egyrészt a Rambuttri Village nagyon…..
 Többször sikerült már eljutnunk Thaiföldre, de mivel a munkám miatt csak január-februári időszakban érek rá, erősen vadászni kell a jó árú repjegyekre, mivel ez az időszak sajnos a főszezon arrafelé.Az Emirates légitársasággal nagyon meg voltunk elégedve, így november…..
Ha már úgyis többször megkapta a kérdést Bangkok Charlie emailben és Facebookon, akkor itt a jó alkalom, hogy következzen néhány Last Minute szilveszteri tipp Bangkokra Természetesen talán mondani sem kell, hogy lesz buli a Khao San Roadon, tehát a hátizsákosok Mekkájában, ki sem…..
GCsabi 2011.12.31 15:24:24
Heti kedvenc reklám következik. Egyszerű, olcsó, de hatásos. Ja, és persze kellően ütődött. Szabad fordításban az érthetőség kedvéért. "Hé, nővérem, a sült krumplira mennyi a kedvezmény? Ötven százalék...á...az annyira uncsi. Mi? Hogy hat? Darab? Dehogy, hatvan…..
GCsabi 2011.12.24 14:34:33
Hihetetlen! Megint naponta esik, fél óra-órát esténként, és ilyenkor lemegy a hőmérséklet akár 25 fokig is! Brrrrrrrr! Na meg a víz is... Kellemes 28-29 fok, majd jön a zöld szörnyeteg, hideg áramlat vicces látótávolsággal, a normál áramlattal szemben, majd eltűnik...…..
Épp néhány hete volt szó az akkor éppen feszültebbé váló Thaiföld-Kambodzsa viszonyról, most viszont újra beszélni kell róla, mert a helyzet nem javult, sőt. A hétvégén a thai-khmer határon, Preah Vihear térségében dörögtek a fegyverek, de rendesen. A két ország hadserege…..
GCsabi 2011.02.08 09:08:08
@Bangkok Charlie:
a sárga ingesek most még nincsenek annyian, de mi csak két hét múlva megyünk :)

őszintén szólva nem is a dolog thai része miatt "izgulok", tavaly ott voltunk, amikor a Királyi sétányon állt a bál, a Panfa kikötő felé menet ott mászkáltunk a tömegben, nem volt gáz

lehet várok pár napot a kambó e-visammal :)

Charlie, összefuthatnánk egy kávéra
GCsabi 2011.02.08 22:41:01
@Blende79:
csakhogy mi nem repcsivel megyünk Kambóba, és így nem kell vacakolni a határon(állítólag)
A karácsonyfa szerepe Thaiföldön alapvetően dekorációs háttér fotózásokhoz. Legalábbis a kisebb-nagyobb plazákban ezt látni decemberben, ahol a thaiok nagy előszeretettel fényképezik egymást a karácsonyfák előtt. A jelenség epicentruma természetesen Bangkokban van, a…..
GCsabi 2010.12.31 20:42:23
Hűű, de rég! Bocsi, bocsi, itt vagyok!Szóval, ott vesztettem el a fonalat, hogy Stefannal összehozott megint a sors... Na mindegy, levizsgázott...Utána kaptam két nap szabadságot, mi legyen, hát gyerünk le Phuketre! Meglátogatni Editet és Attilát, plusz megtudtam, hogy Máltáról ott…..
Igazán emlékezetesre sikeredett az idei Loy Krathong Bangkok Charlie számára, bár sikerült mind emberhalál, mind Bangkok felgyújtása nélkül megúszni. Pedig, majdnem.Ha Loy Krathong, akkor mindenképpen valamelyik buddhista templom, mert bár angol nyelven csábítja a turistát sok…..
 Na, megvolt... Elég kellemetlenül éreztem magam... Egyet nem értek: miért szólt az egész tanfolyam arról, miért ócska a PADI ahelyett, hogy miért jó az SSI? Nagyon fájó pont ez nekik... Nem értem. :-D Az egész tanfolyam reggel kb 10-től fél 6-ig tartott! És akkor most…..
 Beindult a szezon! Tanfolyamok, merülések... Már a Maffia Wars-ot is abbahagytam a Facebookon, mert szerencsére nincs időm ilyenekre... Jaj, volt egy nagyon vicces tanítványom! Gerhard, a német üzletmber, 66 éves, és nagyon lelkes. Rég láttam embert ennyi vizet inni orron…..
Mondjuk így, valami ismét elkezdődött Bangkokban. Seh Daenget – hivatalos nevén Khattiya Sawasdipol - , a vörösök oldalán álló rebellis tábornokot fejbelőtték este 8 óra körül. A renegát tábornok egy sarokra volt a Silom kereszteződéstől, de természetesen a piros,…..
Dóri kalandjai Máltán Érkezés 2010.04.16 22:18:00
 Nos, kis izgalom után (pont ilyenkor kell kitörnie egy vulkánnak? Délelőtt jött el a gépem, délutánra ígérték a teljes légtérzárlatot. Izgultam, nehogy otthon ragadjak...) megérkteztem Máltára. Süt a nap, gyönyörű az idő, de senki sem ugrik oda hozzám, hogy de jó,…..
 Nos, április 16-án repülök Máltára, ahol már várnak a Starfish Divecenterben. Meglesz, amit Thaiföldön eléggé hiányoltam: roncsmerülés, sajtok, vörösbor... Tavaly egy hetet már eltöltöttem ezen a csodálatos szigeten, már akkor eldöntöttem, hogy ide vissza kell jönnöm.…..
 Két napja beszéltem egy párral az divecenter előtt, és tegnap visszajöttek beíratkozni, így ismét OWD tanfolyamot tartok! Király! Kell a pénz a hazaútra, mert a repjegy átírás 15500 THB... Francba, az összes megtakarított pénzem erre ment el. Nem baj, megyek Máltára! Addig…..
 Két nappal ezelőtt Koh Taora érkezett Giga (Csabi) és párja Anna, mivel olvasták a blogomat, és gondolták, ha már erre járnak, benéznek. Csabi gondolkozott a tanfolyamon is, de mondta, hogy nem szeretné tanulással tölteni az idejét. De hát nem is kell! Gyertek el…..
GCsabi 2010.03.18 08:51:57
Üdv Dóri

Épségben hazaértünk, már itthonról írunk, bocsi a késésért, de kint a net gyorsasága csapnivaló :) próbáltam írni ide, de nem ment
Tettem fel néhány képet a merülésről és az esti avatóbuliról ide:
indafoto.hu/giga

Köszönjük szépen a fantasztikus élményt, a nyaralás meghatározó története lett belőle, Anna mindenkinek ezt meséli, és nagyon büszke magára, én meg rá, és a bátorságára :)
Ha jövőre ott leszel, akkor valszeg talalkozunk ismét, tervezem a tanfolyamot is.

Jó utat hazafelé, Fullmoont ki ne hagyd, ha itthon vagy jelenkezz.

Üdv: Anna/Giga
 Egy hívást sem kaptam az elmúlt napokban, így ráérek Ericcel gyakorolni a divemaster feladatokat. Egyre ügyesebb, de nekem kéne néhány tanuló... Jó lenne keresni is lassan.Talán körbe kéne járnom megint a bázisokat, mert turista van a szigeten rengeteg. Csak olyan régóta nem…..