Regisztráció Blogot indítok
Adatok
cherrymaja

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Renly táborában nyitunk, a katonák izgágáskodnak a mezőn, hogy mi értelme kardod csörtetni a sötétben az nem tiszta, de mit értek én a hadviseléshez. A király Catlyn Starkkal tárgyal a sátrában, csak egy testőr védi, a manusgádzsi Brienne, mondjuk Catet elnézve elég is, tán…..
comment:com Meghalt Andy Whitfield 2011.09.12 06:29:00
39 éves korában meghalt a Spartacus: Blood and Sand (Vér és homok) című sorozat főszereplője, Andy Whitfield. A színész Walesben született 1972-ben, 1999-ben költözött Ausztráliába, ahol ezt követően élt. A Spartacus előtt ausztrál sorozatokban szerepelt, egy kisebb szerepe a…..
Eric enyhe pánikhangulatban közli Pammel, hogy megölte Russell kedvesét, majd –mivel a kis incidens komoly ok a bujdosásra – úgy döntenek, hogy a rég látott sikítóbajnok, azaz Ginger otthonában keresnek menedéket. Mielőtt azonban elindulhatnának, szembetalálják magukat a…..
Vastagbőr Tíz helyre ezren 2011.08.19 14:31:00
Napi abszurd: Utcaseprő bére: bruttó 130 ezer, 30 ezer catéria, BKV-bérlet (9800 ft). Pályakezdő diplomás közalkalmazott bére (bértábla, H1): bruttó 129 500 forint. (Semmi gond, 3 év múlva felugrik a H2-be és meglesz a bruttó 136 ezer!) 10 utcaseprői helyre 1000-en (!)…..
  Van egy sztorija a magyar egészségügy helyzetéről? Megváratták, félrekezelték, megalázták, vagy ellenkezőleg, csupa jót tapasztalt? Küldje el történetét a praxisblog@yahoo.com címre, vagy használja megújult kórházértékelőnket!   Tisztelt Praxis blog!   Egy…..
cherrymaja 2011.08.18 15:58:22
@Peetee: Hát egyelek meg, már épp kezdett lemenni a vérnyomásom, de Te egyből felhúztad 120/70 fölé az okosságaiddal :D
Mint ismert, megint kiszivárgott valami tervezetféle az oktatási államtitkárság háza tájáról, amelynek az a leglényege, hogy ne angolt tanuljon a gyerek elsőként az iskolában, mert az úgyis ragad rá, mint a kosz. Helyette valami jó kis újlatin, szláv, sőt, akár a latin nyelvvel…..
cherrymaja 2011.08.18 15:46:29
A nyilatkozatban potn az áll, hogy tisztában vannak vele, mennyire irreális elképzelés lenne azt elvárni minden ált. sulitól vagy gimitől, hogy kötelező és kizárólagos jelleggel latint oktassanak. Az újlatin nyelveket (spanyol, olasz, francia) már eddig is nagyon sok helyen tanítják, tanították.

Én személy szerint egyetértek azzal, hogy valamilyen nehezebb nyelvvel kell(ene) kezdeni a nyelvtanulást, már csak a saját tapasztalataimból is kiindulva: 8 osztályos gimnáziumba jártam, ahol ahol az évfolyam egyik fele az angolt, másik fele a németet kezdte el emelt óraszámban tanulni 5. osztálytól elkezdve. Én a németes félben voltam, az angolt csak 7. osztálytól kezdtük el tanulni, és onnantól nagyon hálás voltam ezért a felosztásért: a mi évfolyamfelünkből szinte mindenki letette a középfokú német ÉS angol nyelvvizsgát, míg az angolos évfolyamfél tagjainak elsöprő többsége csak angolból vizsgázott, szenvedett a némettel, utálta, feleslegesnek tartotta (a "fontos" nyelvet már tudja, minek melózzon egy kevésbé népszerű másikkal?). Ez nem elmarasztalás, lehet hogy én is így tettem volna a helyükben - ettől függetlenül jobban jártam azzal, hogy egy nehezebb nyelvvel kezdtem. Persze aki igazán akarja, bármilyen nyelvet meg tud tanulni bármely tetszőleges sorrendben. Csak szerintem a törvényalkotáskor - nagyon realistán - nem a diákok feltétlen szorgalmára apellálva kell döntéseket hozni...
Egyébként szerintem az is kívánatos lenne, hogy a gimi elvégzésekor a diákok legalább erős középfokon (ha nem felsőfokon) bírják az angol nyelvet. Erre elégnek kell lennie 5 év tanulásnak, ha az angoltanár nem kifejezetten impotensek.
Lassan, de biztosan haladunk előre Sándor és pereputtya történetében, ha minden igaz, legalábbis a címből erre következtetnék, ma a flanszia király lesz terítéken, hátha hozzá lehet adni Jánost vagy Cézárt, és akkor ő is megnyugszik. Az epizód címe nem mellesleg az is…..
Minenki kedvenc sorozatgyilkosa szeptembertől már a Facebookon is hentel: elindul a Slice of Life című játék a közösségi oldalon, lehet egymást gyilkolászni Dexter-módra. A játék leírását böngészve nem vagyunk arról meggyőződve, hogy ez a legtutibb ötlet, ami valaha…..
cherrymaja 2011.07.29 14:05:58
@Beyonder: Nem...a True Blood volt az. Nem Dexter adta neki az ihletet:)
Egyik kedves kommentelőm, Mother of Invention javasolta a poszt témáját: miért nem tudnak a nők méltósággal megörgedni? A kommentekre bízom ennek eldöntését, de azért összefoglalom saját gondolataimat. A képen egy természetes külsejű, plasztikát elutasító hollywoodi…..
cherrymaja 2010.03.07 02:09:42
@Niurka: Hogy te mekkora egy seggfej vagy:-D Belőled soha ne legyen feleség! Kívánom, hogy keféld csak magad elégedettre -ameddig te lehetsz a csini szerető- aztán később, 50 éves korodban, gyermektelenül, 3 macskával a lakásodban ébredj rá, hogy emberi értékek is léteznek a világon, nem csak szexi harisnya.
(Amúgy mielőtt elkezdenél személyeskedni: 22 vagyok, 176 cm/56 kg, szőke haj, még szerintem is kisportolt, és persze kapcsolatban. Ezt természetesen nem neked mondom, hanem csak úgy, MAGAMNAK:-D)
Sárdobáló Fiatal orvosok 2010.03.04 07:00:00
Ez a vendégpost egy hatodéves, szigorló medikus írása. Írásom célja, hogy röviden betekintést nyújtson az orvostanhallgatók és a rezidensek-szakorvosjelöltek jelenlegi helyzetébe. Ezen keresztül szeretném a kívülállóknak megmutatni, miért volt tüntetésünk, miért lesz még…..
cherrymaja 2010.03.04 10:36:14
Szerintem a legtöbb kommentelő nem nagyon látja, hogy mi megy a felsőoktatásban! Hány évesek vagytok??? Én 22, és mondhatom, nem azzal van baj, hogy orvosokat képez ki az állam nagy pénzen, hanem azzal, hogy ugyanígy államilag finanszírozott a szabad bölcsész, a filmesztéta, a germanisztika-szakos, a média-marketing-kommunikáció-anyámkínja-suakos hallgatók helye is.. tudjátok, mit tanulnak egyes ismerőseim kommunikáción? Graffiti-elemzést! Politológián címertant! Művelődésszervező (azaz lébecolómester) szakon szalvéta- és egyéb evőeszközök szép és helyes elrendezését! Látom, hogy akinek sok államilag finanszírozott éve van, az sokszor direkt csúsztat, hogy ne kelljen hamar dolgozni, és a diákhitelt kizárólag bulizásra veszik fel... ez nem baj? Ezekért nem kár? Orvosból pedig igenis óriási hiány van, a vidéki kórházakban egész osztályokat zárnak be orvoshiány miatt, de rezidenshelyekre nem pályáznak, mert:
- nem akkreditáltak, tehát el kellene küldeni az általuk fizetett munkaerőt máshova dolgozni
- nincs pénzük 5 évig fizetni valakit, aki közben más kórházban gürizik, utána pedig kötelezettséget vállalni arra, hogy 4 évig nem zárják be őket és továbbra is tudnak a kezdő dokinak helyet, állást, fizetést biztosítani.
Tehát nem is pályáznak. Inkább bezárnak egy újabb osztályt.

Ami az autókat illeti, a kölcsön, hitel és lízing kifejezést ismeritek? Mert a legtöbb kezdőnek nem kápéből van ám autója...

És tegye fel a kezét az, aki 10 év kemény tanulás után, úgy, hogy naponta emberek életéért felel, túlterhelt, még nincs családja (mert nincs e pénz, se idő, és a diplomásoknál ez általában nagyon kitolódik) kedves és bájos lenne minden egyes emberhez havi 90 ezres fizuért.
cherrymaja 2010.03.04 10:51:33
Mielőtt valaki gúnyolódva megkérdezné: igen, orvostanhallgató vagyok én is. És nem, 18 évesen, tojáshéjjel a fenekemen nem tudtam mindazt, amit most látok, fogalmam sem volt az egészségügyről, mert nincs orvos a családomban (ha lett volna, biztosan lebeszélt volna erről a pályáról), én csak annyit tudtam, hogy szeretem a bioszt és a kémiát, nem ájulok el a vértől, és nem tűnt rossz gondolatnak, hogy emberek megsegítésével foglalkozzak életem hátralevő részében. Szerintetek mi egyebet lát, ért egy 18 éves, a gimi védettségéből a nagy életbe tekintgető gyerek? Addig az volt a legfontosabb, hogy tudja elemezni az Anyegint, tudjam a segesvári csata évszámát, ki tudja számolni két kiskocsi összeütközésekor keletkező érőket, a deltoid átmérőjébeől mit tudom, már mit ki tudja számolni...életszerű dolgok ezek? Nem. Szükségem volt azóta rájuk? Egyszer sem. De ezekhez ért egy 18 éves végzős gimis. Nem a fizetéskalkuláláshoz, GDP-hez, lakáshitelhez, meg a "miből tartom majd el a családomat" kérdéskörhöz. Olyan nagyon messzinek és megfoghatatlannal tűnik olyankor az a 10 év, amikorra majd ezekkel szembesülsz! Szóval kérlek, ne szidjátok azokat, akik későn döbbennek rá a kijózanító valóságra, mert ettől nem rossz emberek ám. És szerintem orvosira kizárólag a majdani hálapénzért senki nem jelentkezik! Amúgy szerintetek mennyit kap egy radiológus, labororvos, aneszteziológus, aki csak a háttérben munkálkodik és nem is találkozik betegekkel?:-D
A sebészek és szülészek arcátlansága pedig engem is felháborít!!! Szintúgy a profoké, akik - gondolom -iszonyatos summákat zsebelnek be, de mindez nem látszik meg sem az oktatás minőségén, sem a gyakorlati oktatások felszereltségén (ill. annak hiányán)!