Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Palmer, Laura (törölt)

0 bejegyzést írt és 50 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Feri tényleg beváltja a rendszerváltás álmát, és megcsinálja a 10%-os MSZP-t ... Nem elég, hogy 4 éves miniszterelnöksége, pártelnöksége a 43%-os MSZP-ből egy szupercuki kis pártot csinált (30-44 közötti korosztályban 4% az MSZP) több nagy pártra elegendő platformmal,…..
Vastagbőr Van némi különbség 2010.03.03 17:01:00
Mostanában nem trendi erről és úgy általában ilyesmiről beszélni, de a magyar népdalcsokor igenis kincs. Nem talmi, hanem olyan igazi, amit nem lehet pénzben mérni. Hosszú idő óta, szájról szájra, nemzedékről nemzedékre öröklődik. Éneklünk az újszülöttnek, hogy ne…..
Palmer, Laura (törölt) 2010.03.04 00:11:35
@Horizont: Pedig arról szerintem a szülők is tehetnek, hogy egy majd' húszezres város és vonzáskörzete nem tud összehozni 8 rézfúvós gyereket/fiatalt (felnőtt is járhat zeneiskolába, de amennyiben szakmája/érettségije van, jóval költségesebbé válik a dolog). sajnálom, nagyon szép ez az összeborulás, és tényleg jó a poszt, de őszintén szólva a hócipőm is tele azzal, hogy minden kultúra témájú posztra hasonló reakciók érkeznek, de a nem értelmiségisznob kiállításokon alig lézengenek, ugyanígy a művészfilmeken (na, nem Bp.-en, mert ugye ott nagyszámban képviseltetik magukat a tarisznyások) vagy irodalmi esteken, minőségi koncerteken és még sorolhatnám a lehetőségeket.
Szeretem a népzenét, és valóban szerencsések vagyunk, hogy Kodály Zoltán, Czuczor Gergely és még sokan mások az idejüket áldozták azért, hogy a népdalörökségünk lejegyeztessen. Éppen ezért vagyok elkeseredett, ha azt kell tapasztalnom, hogy manapság már inkább csak beszélünk arról hogy mik az értékek, de azokat nem tartjuk meg és nem teremtünk újakat.
Vastagbőr De sietős ... 2010.03.03 09:01:00
Január középén jelentette be a Bajnai kormány, hogy ők olyan szentek, hogy moratóriumot hirdetnek - saját magukra: "A választások előtti 4-6 hétben már nem hoz fontosabb, a személyi ügyekkel, az állami vagyon átruházásával, támogatási szerződésekkel kapcsolatos…..
Budapest - Szeged vasútvonal, 190 kilométer. 1938-ban egy 328-as gőzmozdony a 701-es gyorsvonatot 140 perc alatt húzta el Budapestről Szegedre - írta a delmagyar.hu   30 évvel később, 1968-ban az M40-es (Púpos) ezer lóerős dízelmozdony 152 perc alatt teljesítette ezt a távot.…..
Palmer, Laura (törölt) 2010.03.02 12:29:01
@ermi50xn6j2:
A Cargo mellesleg 80-90 milliárdos haszonnal üzemelt, ha jól emlékszem.
Mindenféleképpen kell a vasút. Kényelmes és környezetkímélő. Az sem véletlen, h 2 buszjárat van Szegedre. a vonat kényelmesebb. Minden Szegedi ismerősöm azt választja, akinek nincs autója.
Kell a MÁV állami kézben, költeni is kell rá, de az irányítását szakértő gárdára kellene bízni.
Amúgy meg ha megszüntetjük, akkor vesszen a Volán és a BKV is. Mi a szarnak ennyi busz/villamos/troli, a helyükre inkább fessenek nekem kerékpárutat. Felidegelt ez a poszt... Eléggé szar lett a vége, nem csak Budapest létezik az országban.
Palmer, Laura (törölt) 2010.03.02 12:57:46
@tururú:
Pont ez a baj. Jónéhányszor mentem Békéscsabára autóval, a 44-es csurig van mindig. A vonatot leginkább már csak a diákok és a nyugdíjasok használják, és sajnos csak azért, mert nincs autó. Drága, és koszos, remélem, kiszedik az élről a genyókat, és végra 1938 után valaki megint fog foglalkozni ezzel a manapság MÁV-nak nevezett hígfossal.
A HVG eheti (8. szám) lapszámában közzétették a parlamenti képviselők jövedelemlistáját, amely a 2009-es vagyonnyilatkozatokon alapul. A 379 főből kerületünk országgyűlési képviselői igen előkelő helyen állnak. Simon Gábor (MSZP) Kőbánya 26.…..
Palmer, Laura (törölt) 2010.03.02 00:06:27
@Ne szavazz a 4 mutyi pártra, Fidesz-Mdf-Mszp-Szdsz: @Legelő Őse:
Pont ez bajom nekem is. Vártam volna tőlük egy gigantikus webkettes kampányt egy rakat youtube-videóval, fészbukos f@szságokkal, tudomisén, minden csatornán keresztül, ami nem a klassziksit. Szerettem volna egy értelmes, ténylegesen liberális európai programot magam előtt látni, de csak ülnek a fenekükön. Most hirtelen a miniszterelnök-jelöltjük neve se jut eszembe (azt tudom,h "S"-sel kezdődik, mindegyis). És semmi, csak hallgatás.
Palmer, Laura (törölt) 2010.03.02 00:13:39
@Legelő Őse:
Elég indie-s, az meg annyira nem a szüvem csücske, de amúgy tényleg nem rossz. na, ha 4 év múlva kilátunk a béka hátsója alól, megalapítom a hepibendet, hacsak szeretnéd te kivitelezni... :)
Palmer, Laura (törölt) 2010.03.02 12:42:35
@Kvazimir:
Nem kellett volna a Fideszes urat felhozni, meg se kellett volna említeni, és a bejegyzés remek lenne, mert így ténylegkicsit "éljenafidesz" íze van. Az első fele teljesen jogo, gondolom nálatok a 10-ben sem igen lehet észrevenni, hogy ezek az aranyemberek milyen áldozatos munkával keresték a kenyerüket.
Még mindig nagy a csata a vasárnap esti filmek utáni sajátgyártású műsorok között és egyre inkább úgy tűnik, hogy a két szoros és egy sima körből utóbbit az okozta, hogy az RTL Klub akkor a Csonthülye 2. című filmmel hatalmas előnyt szerzett. Ugyanis ezúttal sem volt…..
Csütörtökön, a kommunizmus áldozatainak emléknapján hiányoltuk az MDF megszólalását. Aztán megkaptuk. Bár estefelé kiadtak egy pár soros nyilatkozatot is, ezzel nem foglalkozott senki, mert a Klubrádiós szereplés minden képzeletet felül alulmúlt. Herényi szavait, miszerint…..
Palmer, Laura (törölt) 2010.03.01 20:20:20
@Sörömpőőr: Dédnagyapám évekig volt hadifogságban. A legbékésebb ember volt a Földön, de ugye be kellett vonulnia. A felesége 3 kisgyerekkel maradt itthon, a férfiak egy része odaveszett, másik része vmi "nemvészes" táborban pihent, a maradék meg nem győzött szaladgálni, hogy segíteni tudjon. Ugyanis ők segítettek az itthon lévő csonka családoknak, hogy el tudják magukat tartani, és le bírják adni a terményadót is. Tudod, ezek az emberek semmiről nem tehettek. A többi dédnagyapámat amúgy már meg sem ismerhettem...
Ja, és wikipédiával ne gyere baszki, amikor azt mindenki szerkesztheti. értelmes ember onnan nem tájékozódik.
Akarsz úgy kinézni, mint akire rá élvezett egy kristálycsillár? A legújabb őrület a punetti dekoráció, a "vagazzling". A gyönyör kapuját öntapadós kristályokkal díszítik körül, a videóban látható módon. Alig várom, hogy én is kirakathassam a…..
Palmer, Laura (törölt) 2010.03.01 09:40:59
@zéka:
1. Én néha iszom vodkabombát, pedig soha életemben nem voltam szoliban.
2. Ez a "discos hulladékok" megnevezés eléggé korlátolt hozzáállást enged sejtetni. (pedig az sem vagyok-vagyis nem tudom, ez a definíció pontosan mit takar).
3. És ezt sztem azok teszik fel, akik mondjuk tűzoltónak/nővérkének/lónak/mittoménnek öltöznek, mert nincs fantáziájuk.
4. ez a subba bazz

Amúgy remélem a köv. poszt a Gecy csilli-villi, frissen gyantázott kis picsuja lesz...
Palmer, Laura (törölt) 2010.03.01 09:44:25
@EnZo75: Óriási ez a latex búslakodó!
Amúgy az a hölgyemény a mellékelt ábrán nem a dundika vagy hogyishívják azt az igen sokoldalú nőszemélyt?
Palmer, Laura (törölt) 2010.03.01 09:50:38
@EnZo75:
Tüzes csacsi, pajkos kacsa, puha bari, buja pipi...
Nemá'... Ez újraértelmezi a gyerekkorom.
Amúgy a világító, ugráló makkot végképp nem tudom mire vélni.
Dobolyi volt hétfő reggel a Mokka vendége, ahol nemcsak a makaói útról kérdezgették, hanem a 2 millió forintba kerülő mongóliairól is. (Veres Jani repjegye 1,1 millióba került, a neten 250 ezerért találtam, de az a fránya közbeszerzés de megdrágította ...) Dobolyi szerint…..
Palmer, Laura (törölt) 2010.02.23 09:38:16
@volánrulz: Sajna csak lószarvihar lesz belőle, kattognak kicsit még a kétmillás úton, és ennyi.

Amúgy szegény Szandi nem egy okos, de a kiruccanásaiért azért keményen küzd. Én inkább elégítenék ki orálisan egy lovat, mint ezt a verest...
tvblog Megint a Frizbi nyert 2010.02.22 20:08:25
Lehet, hogy be kell rendezkednünk egy össznépi csikicsukira? Ki tudja, majd kiderül, hiszen vannak, akik szerint hiába a premier utáni fellángolás és a harmadik résszel szerzett győzelem, a második résznek köszönhetően megbukott a Frizbi Hajdú Péterrel. Van egy olyan…..
8ker Parkolási kiváltság II. 2010.02.22 14:43:00
 Az csak egy dolog, hogy a szép új önkormányzati honlap még mindig hiányos - többek között nem rakják fel a testületi és bizottsági ülések jegyzőkönyvét - de hogy a szocialista frakcióvezető honlapján meg elérhetőek, az több mint vicces.De most nem is ez a lényeg,…..
Palmer, Laura (törölt) 2010.02.22 22:54:08
@histar007: Ezeket a számokat az asztmások, és allergiások is (így köztük én is) szeretik ám nagyon. És ha használod, hát fizess, ne sírj, ha megengedhetsz magadnak évi 300ezret.
Amúgy mindegyiknek kéne x hely a legközelebbi parkolóházban (meg még persze kéne x parkolóház és egy halom P+R, de most nem erről van szó) + 1 (max. 2) hely az esetleges vendégeknek, és csókolom.
"Miért is ne? Várhatóan nem mi leszünk azok. Ráadásul akik lesznek, azok már megint nem jöttek el az antifasiszta tüntetésre. Pedig tudhatnák, hogy "Magyarországon megjelent a verbális fasizmus, ez ellen minden demokratikusan gondolkodó embernek tiltakoznia kell, mert a sok…..
Palmer, Laura (törölt) 2010.02.16 09:34:34
@Aullah: Gyakorlatilag mindenhol fel van osztva, még Pesten is. Nálam pl. csak UPC van, itt 2,5-et fizetek 2 Mbit-ért, otthon Invitel van csak (a város egy egészen kicsi részén van T-kábeles net ugyanannyiért) 6/1Mbit.
Azért egy 1Mbit/sec-os net nem nagy faszaság manapság... Ráadásul 6 rugóért...
Subba Magyarország, 2010 2010.02.08 08:00:00
  Négy hónapos terhes, takonyrészegen ordibáló cigányasszony...
Palmer, Laura (törölt) 2010.02.08 15:54:11
@SárgaEminenciás_sargacsik.hu:
Lehet, hogy már más leírta neked, azért ha mégsem,én megteszem. Ezek nem fognak a jobbikra szavazni soha. Te melyik országban élsz, he? Kolompár vagy az egyik helyettese (mittudomén) egyenesen be akarja tiltatni a Jobbikot. Ja, és mielőtt megkapnám mástól, a hideg kiráz attól a f@sz párttól. (én nem akarok Tesco helyett Turulba járni)
Na, vajon hol készültek ezek a fotók?       Helyben kialakított bolt, ahol lehet vásárolni, 10 ezer kötetes könyvtár, kilenc (!) sportpálya és a tornaterem. Színházterem, tornaterem és a szakkörök tartására alkalmas melléképületek (fazekas kör,…..
Palmer, Laura (törölt) 2010.02.08 11:09:01
@zero:
Pont ezt mondom. "Hotel Terminus". BME kollégium volt 7 éve - most nem tudom, mi a helyzet . Ablaknál 0,5, ajtónál 1-1,5 centis rés, fűtés szar, szétrohadt kábelek (ergo te sem tudsz fűteni, mert kib@ssza a biztosítékot), víz nincs a szobákban, de a wc legalább közös, 1. szint munkásszálló (ezért volt a földszinten egy késdobáló jellegű vendéglátóipari egység, ami legalább olcsó volt). Kaptál egy 180 cm hosszú ágyat, egy széket, 50 cm-nyi asztalt, és egy ~30 centi széles, 180 magas szekrényt. festés utoljára cirka 20 éve. Hely: Gyöngyösi utcától nem messze ==> gyakorlatilag csak metróval közlekedhetsz, így a BKV-bérlet elengedhetetlen. Mérnök kollégium. Senki azért megy oda annyit szpni, h aztán elmenjen politikusnak (arra teljesen megfelelő egy "vásárolt oklevél" vagy pl. egy andragógia szak igen nagy kihívást jelentő elvégzése), hanem azért,h aztán értékes! része legyen a társadalomnak. (na jó, nyilván trükközik majd az adójával, de ez manapság már szinte elvárás kishazánkban :) )
Palmer, Laura (törölt) 2010.02.08 14:19:25
@Arcady:
Nézd! Egy részeg biciklis meg egy kis pech??!! Nos, volt már pár fékezésem, mert ittas kerékpározó csalingázott előttem, de sose kaptam egyet se el. Gondolom, volt ott egy kis gyorshajtás is, mert ha felborítasz egy talaj bringást miközben szabályosan közlekedsz, nem varrnak be 1,5 évre. Ja, hogy nem ment el a tárgyalásra. Minden marha tudja, h kötelező a megjelenés. (Meg ugye érdekedben is áll. Úgy gondolom, h azt az 1-2 alkalmat mindenki kibírja az életében, de lehet, tévedek.)
Szóval, ne haragudj kérlek, de ha a kedvesed ilyen satu volt, meg is érdemli. Balfaszokra és bűnözőkre hadd ne költsünk már évi 2,5 millát. 210000 havonta, baszki! A legtöbb családban 4 emberre nem jut ennyi összesen.
Hidd el, ha mondjuk a koleszok ilyen állapotban lennének egytől-egyig, csak a hevifájterek tépnék a szájukat. A probléma az, h ők kellene, h az utolsók legyenek a sorban, mert már eljátszották a becsületüket. Ennyi!
Pezsgett az átigazolási piac szerdán, egymás után jelentették be, ki hová igazol, illetve kit mely "csapatok" udvarolnak körül. Mesterházy Ernő: leigazolva. A nap szenzációja Mesterházy Ernő leigazolása volt, aki tegnaptól már a Gyorskocsi utcai bv csapatát erősíti,…..
Palmer, Laura (törölt) 2010.02.04 12:03:27
@Seduxen:
Legyen igazad, de én akkor csak akkor leszek nyugodt, ha 2 év múlva a Fókuszban ezeket látom majd, ahogy Győzikére tombolnak a szürke egyenruciban a Csillag börtönben megrendezett karácsonyi koncerten. Na, akkor fogom csak a tenyereimet összecsapkodni, miközben pattogok a fenekemen.
Hála James Cameronnak most már tudjuk, mitől javul meg a világ! Ez a béke, környezetvédelem és a kritikusok halála.A Konzervatórium blog ma vette a bátorságot, és közölt két negatív kritikát a csodálatos, korszakalkotó Avatar című filmeposzról, mely megváltoztatja a…..
Palmer, Laura (törölt) 2010.01.28 01:11:24
@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa:
Teljesen igazad van. Amúgy tudtommal ugyanez a cirkusz ment, amikor megjelent a hangosfilm, meg a színes váltotta a fekete-fehéret. Nagyon jól kijönnek a 3D-s effektek, amiért megéri elmenni moziba. Ennyi.
Az Avatar világraszóló sikere után a stúdiók csak 3D-ben tudnak gondolkodni. A Warner úgy döntött, hogy a Harry Potter következő része is ilyen módon érkezik a mozikba, sőt a már elkészült Titánok harca is 3D-ben kerül a filmszínházakba.  Ez azt jelenti, hogy Louis…..
Megnéztük az Évtized Filmjét. A hihetetlen képi világ, az akcióban gazdag cselekmény, a fordulatos történetvezetés, a nézőt órákon át a székhez szögező grafika elevensége, a plasztikus kidolgozottság, a film világának egyedisége és a lélegzetelállító kamerakezelés teszi…..
Palmer, Laura (törölt) 2010.01.26 20:00:21
@Platon: Modjuk a vége tényleg meredeken hepiendes. De igazából én úgy jöttem ki, hogy "basszus, ez naggyon jól nézett ki, és azonnal beülnék megnézni mégegyszer" (pedig dög fáraadt voltam).
Kim Ki-duk már megfelel nekik? :)
Palmer, Laura (törölt) 2010.01.26 20:16:19
@Platon: POnt ezt beszéltük utána mi is. Hogy nem a torrentezést kell beszüntetni, hanem ilyen filmeket csinálni, amit csak moziban élvezet igazán nézni. Egy 3D-re készített film még BR-verzióban sem fogja visszaadni azt, amit a moziban kaphatsz. Mi is kivártuk az IMAX-et, és megérte. A skótok ajánlom, h szánjanak rá 1500-2000 Forintot, mert megváltoztatja a véleményüket.
Palmer, Laura (törölt) 2010.01.26 20:44:16
@victor vacendak: A kigyúrt fiúk inkább mellettem domborítsanak. :) (na jó, nem is szeretem a kigyúrt fiúkat...) Itt amúgy a diák 1500, a sima 1800. Ennyi a normál is, ezért van, h IMAX-re 1,5-2 hetet kell várni. Amúgy esélyes, h 3D-s lesz a Twilight 3, de az se lesz elég. Az alapok gyérek ott nagyon. Viszont az Avatart én nem folytatnám. (Persze úgyis megnézem első körben, ha kijön.) T4-et is vártam nagyon, aztán mekkora szr lett...
Ez a poszt elsősorban nem arról szól, hogy lehessen-e dohányozni a vonatokon. Hanem ettől kvázi függetlenül arról, hogy hogyan hoz döntést ebben a kérdésben a MÁV Start, illetve hogy hogyan változtatja meg a döntését túl későn, majd hogyan válaszol a MÁV a sajtónak egy erre…..
Palmer, Laura (törölt) 2010.01.25 00:11:11
@victor vacendak: Ez nem teljesen igaz, mert az én testemen hólyagok jelennek meg időnként, ha nagy a légszennyezettség, és évről évre durvább az allergiám, ami vidéken még nem jött elő (ebből gondolom, hogy nem a cigitől lehet - meg mert az orvos is mondta mellesleg). És mégsem akarok senkit sem kitépni a kocsiból, akiről látom, hogy csak azért ül benne, mert egy lusta, elkényelmesedett here.
Palmer, Laura (törölt) 2010.01.25 00:36:37
@victor vacendak: Még nem láttam, hogy bárki nekirontott volna ilyen alpári módon a dízelautó-tulajdonosoknak, mint ahogyan az itt is történt. A lényeg, hogy ne vegyenek egy kalap alá a segg dohányosokkal (mint ahogy én sem fikázom azt, aki akkor használja az autóját, amikor arra ténylegesen szüksége van). Inkább arra szülessen értelmes ötlet, hogy hogyan tudunk továbbra is dohányozni a vonatokon úgy, hogy azzal a t9bbieket ne zavarjuk, mert általában semmi sem jó. Ne legyen külön dohányzó kocsi, m kihasználatlan, a peronon se dohányozzanak, mert ha wc-re kell menni, büdös lesz a nép... Amúgy sztem a fülkés kocsiknál nem lenne nagy dolog kiszedni 1-2 fülkéből a székeket, és jól záró ajtókat felszerelni pl. De úgyis csak a kifogásgyártás megy, meg a köpködés...
Palmer, Laura (törölt) 2010.01.25 02:26:05
@sony: Nem azért a két fillérért, de ha a nemdohányzó beül a dohányzó fülkébe, engem pedig megkér, hogy inkább menjek ki, itt pedig az a baj, ha kint dohányzom, az azért már eléggé basztatás...
Amúgy azt nem gondolod ugye komolyan, hogy egy mondjuk 10-15 kocsiból álló vonaton van olyan dohányos a Földön, aki elmegy a vonat végére. Itt, ahol a szart is kilopják a valagadból, majd nyílván otthagyom a cuccom 20-30 percre, mivel a nemdohányzók egészen biztosan nem hagynák meg az utolsó kocsit, h ne kelljen a világ végére menni. Az a baj, hogy nemdohányos részről nem látok semmi kompromisszumkészséget...
Meg persze sok a vadparaszt dohányos is, de inkább azokat kéne basztatni a fsz szokásaik miatt, és nem általánosítani.
Első válogatásunk idén mivel is kezdődhetne ha nem egy elsőségért folyó tisztességes, Éva névhez méltő viaskodással. "Ez volt az iwiw első Éva Klubja.Vannak más klubok is...Érdekességképpen ---AZ ÉVÁK KLUBJA ÉVÁK--- nevű nyíregyházi társaság vezetőitől ezt a…..