Regisztráció Blogot indítok
Adatok
political.capital

21 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
79nap Folytatás: PC-blog 2010.05.04 11:57:00
A 79nap blog bezár. Köszönjük az eddigi érdeklődést.Folytatás az új PC-blogon. ..
Részvétel Ami a részvételt illeti, kis híján sikerült negatív rekordot dönteni: a nem végleges 46,61%-os adat már biztosan magasabb, mint az 1990-es 45,54 százalékos második fordulós részvételi arány. Az alacsony részvétel – amellett, hogy a választók többsége…..
Már csak percek vannak hátra a kampánycsendből, de ezt az időt is érdemes hasznos politikai tartalmakkal tölteni. Zenei válogatásunk önkényes és a legkevésbé sem politikamentes. Hamarosan eredmények, addig tehát: Divatos volt az idei kampányban a rendszerkritika, akár vádként,…..
79nap Igazolt hibák 2010.04.19 20:55:27
Bár hamar cáfolható volt, hogy komolyabb szervezettség állna az igazolással szavazó sorban állók mögött, az e körül kialakult diskurzust szokás szerint a szekértábor-szemlélet határozta meg. A lényeg közben elsikkadt, pedig a múlt vasárnapi eseményeknek számos tanulsága…..
political.capital 2010.04.20 17:56:09
@ralf: A külföldön szavazók a saját választókerületük jelöltjei és területi választókerületük listái közül válogathatnak. Elektronikusan küldik ki a külképviseletekre a szavazólapokat, amiket helyben nyomtatnak. Belföldön ennek megoldása azért volna jóval macerásabb, mert nem néhány ezer, hanem több tízezer ember szavaz igazolással, így az összes településen fel kellene tankolni a többi kerület szavazólapjával. Ez rendkívül bürokratikus és költséges volna, növelné a hibázás esélyét, és választási alapelvet is sértene, történetesen a „választás eredményének gyors és hiteles megállapítását (1997. évi C. törvény a választási eljárásról, 3. § f) )”, mivel ezek a szavazólapok napok alatt juthatnának csak el a saját választókerületükbe (szélsőséges esetben 176 kerületből 176 kerületbe vándorolnának). Nyilvánvaló ugyanakkor, hogy az elektronikus szavazás az összes említett problémára megoldást jelentene, a beruházási költségek pedig hamar megtérülnének.
László Róbert
79nap Válasz az MDF-nek 2010.04.16 19:00:00
Válasz és emlékeztető az MDF mai közleményével kapcsolatbanSzabados Krisztián nyilatkozata 2010. január 25-én:A Political Capital 2010. január elseje óta nem ad tanácsot az MDF-nek - közölte cikkünk megjelenése után a Hírszerzővel Szabados Krisztián, a Political Capital…..
 A nyilvánvaló eredmények mellett kiemelkedő siker a választás első fordulójának eredménye a Fidesz-KDNP és az LMP javára. A választóit kevesebb, mint egy év alatt megduplázó Jobbik nem tudott második lenni, az MSZP viszont megmenekült a harmadik helyezéstől. A kétharmad…..
Szabados Krisztián a tv2, Krekó Péter a Lánchíd Rádió választási műsorában elemzi az eredményeket...
79nap Néhány érdekes adat 2010.04.09 17:45:00
Összegyűjtöttünk néhány fontos és/vagy érdekes adatot, amelyekre érdemes lesz visszatérni vasárnap este. Első táblázatunkban azok az egyéni választókerületek szerepelnek, ahol az európai parlamenti választáson a Fidesz 51% alatt teljesített ÉS a Jobbik megelőzte az MSZP-t.…..
A választások előtt nyilvánosságra hozott legutolsó közvélemény-kutatási adatok alapján a három biztosan bejutó párt mellett az LMP-nek nagyobb az esélye a küszöb megugrására, mint az MDF-nek. A részvétel az előző két választásnál várhatóan alacsonyabb lesz, a…..
 Április 11-hez közeledve mindenki számára egyre egyértelműbbé válhat: a jelenlegi választási kampánynál a tavasz eleji időjárás jóval több érdekes és váratlan fordulatot, izgalmat és akár beszédtémát szolgáltat.Habár minden kampány bővelkedni szokott az előre…..
79nap Szexbotrányok a kampányban 2010.04.01 17:04:00
 Bár Magyarországon eddig nem tűnt túlságosan hatékony lejárató eszköznek a politikusok magánéleti ügyeinek kiteregetése, a jelenlegi kampányban mintha mégis nagyobb szerep jutna az ilyen jellegű ügyeknek – különösen a Jobbik vonatkozásában. De mi köze általában a…..
79nap 42 perc kampányvideó 2010.03.29 17:11:00
  A bejegyzésben a teljesség igénye nélkül igyekeztünk összegyűjteni az idei választás kampányfilmjeit, izgalmasabb támogató videóit. A korábbi választások idején is mindig volt egy-két olyan kampányfilm, amely megpróbált kitörni a kutya-gyerek-politikus…..
Mint az a jelenlegi kampányból is világosan kiderül, egy párt lehetőségeit nem csupán az egyes kampányeszközök (hirdetések, kezdeményezések, jelöltek, stb.) alakítják, hanem az az imázs is, ami kampányáról kialakult. Érdemes szót ejteni arról is, hogy a kampány imázsának…..
Bár az ajánlószelvények leadásának pénteki határideje óta sok apróság változott, a lényeg, miszerint öt politikai erőnek van esélye bejutni a parlamentbe, továbbra is fennáll.  Az elemzés folytatása a Hírszerzőn...
Nem szűkült tovább érdemben a politikai kínálat: ahogy négy éve, úgy idén is öt politikai erőnek maradt esélye megugrani az ötszázalékos küszöböt a jelöltállítási időszak után – feltéve, hogy a ma délután négyig leadott szelvények kellő számban érvényesnek…..
79nap Újra a visszalépésekről 2010.03.01 09:54:00
Újra leírjuk: „Itt az idő, hogy a magyar közvélemény felkészüljön: a választások első fordulója mindent fel fog borítani a magyar politikában.” Korábbi elemzésünkben ebből a kiindulópontból vetettük fel a kérdést: mihez kezdenek a szocialisták, ha a Jobbik…..
Itt az idő, hogy a magyar közvélemény felkészüljön: a választások első fordulója mindent fel fog borítani a magyar politikában. Az első forduló eredményének ismeretében válik majd nyilvánvalóvá, hogy teljesen új pártszerkezettel állunk szemben, amely az eddigiektől eltérő…..
Együtt, környezetünk biztonságáért! - dr. Orosz Sándor - Budapest 3. vk A csepeli érdekek és értékek képviselője  -  Podolák György  -   Budapest 30. vk. Rendet, biztonságot a fejlődő Csepelen!  -  dr. Avarkeszi Dezső -…..
Holnap három órától élőben kommentáljuk Orbán Viktor évértékelő beszédét itt a blogon. ..
Nem változott érdemben a pártok támogatottsága 2010 első hónapjában. Továbbra is minden szocialista szavazóra körülbelül három fideszes jut, míg a Jobbikot már egy nagy intézet sem méri 10 százalék alatt a biztos szavazó pártválasztók körében. Az MDF és az LMP bejutási…..
Érkeznek a szlogenek, alább található a frissített lista. Újbudán a tények beszélnek - Bp. 17. EVK - Józsa István  Európa balra van - Bp. 10. EVK - Szabó Zoltán  Nekem a harmadik az első - Bp. 4. EVK - Kiss László  Új arc, új hang, maradandó értékek - Bp.…..
79nap Szocialista szlogengyűjtő 2010.01.29 10:50:00
A 2010-es a szlogenek változatosságának kampánya. A Fidesz egyetlen plakátra sűrített annyi szlogent, amiből két ciklust is le lehetne tudni, EP-, önkormányzati választástól, talán még egy népszavazás is beleférne. Az MSZP is rengeteg szlogent használ, de szétszórja őket 176…..