Regisztráció Blogot indítok
Adatok
SNC

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
zamat Mrs. 2010.06.01 13:26:00
Házasodni jó. Nemcsak, azért, mert végigcsókolóztunk a szertartást, mert dögös volt a pasim a macis pólójában, mert szimultán kézszorítással koncentráltunk, hogy ne röhögjük ki az anyakönyvvezető kedvenc versét, vagy azért, mert azóta akkor is fura gyengédséget érzek, ha…..
- A kabóca márpedig madár! - állította rendíthetetlenül kamaszkorom pasija, és hiába kerestem hisztérikusan a cicegő ellenpéldát a kempingben, nem tudtam bebizonyítani mekkorát téved. Bár hang után mentem, gőzöm sem volt róla milyen bogarat keressek. Hát, valahogy így voltam a…..
SNC 2010.04.19 14:06:15
- Minél frissebb a hal, annál jobb - diktálják az ösztönök és az elmúlt évtizedek alatt agyunkba ragadt rémtörténetek a súlyos gyomorfertőzésekről. Nem szívesen piszkálom meg ezt az ősigazságot, de finomítani azért muszáj rajta: a mélyhűtött hal is lehet friss. Sőt, a…..
Nem bírjuk jól a riogatást. Irritáló, ha az orrunk alá dörgölik a környezetszennyezést, hogy mi nem jut majd az unokáinknak, vagy azt, hogy az egyébként egészséges hal fogyasztása sem teljesen veszélytelen. Pedig én most épp riogatni készülök. Nem mintha vészmadárnak…..
Soha nem értettem, hogyan tud bárki megenni egy felcicomázott sütit. Én még az ajándékba kapott marcipánfiguráimat sem kóstoltam meg soha. Olyan lett volna, mint letörni egy szobor sarkát vagy leégetni a kedvenc plüsstigrisem farkát. Nézni viszont szeretem a hatalmas tortákat, még…..
SNC 2010.03.11 11:13:01
@BeckZsu: Teljesen egyetértek, sajnálom a sok energiát és egyáltalán nem kívánnám megenni.
A képeket viszont jó volt nézegetni.
zamat Mi a junk food titka? 2010.01.29 09:00:00
A tavalyi volt a tizedik karácsony, mikor a nagyi megtartotta magának a habos, csokis sütije receptjét. - Majd egyszer. - hangzott ismét a dühítő válasz. Számtalanszor feltúrt konyha, ronggyá lapozott szakácskönyvek, remények és feleslegesen összecsokizott edénykupacok után…..
zamat A finnyásság fejlődése 2010.01.21 11:00:00
Az unokaöcsém háromévesen kezdett barátkozni a zöldborsóval. A tányérjából kipöccintett szemet ujjai közé szorította, mesélt neki, nyomkodta, majd bedugta az orrába. A következő borsószemmel még mélyebbre tolta az elsőt. Aztán jött még egy. Meg az utolsó. Az ügyeleten…..
SNC 2010.01.21 15:00:27
@Tuvalu: Szerintem szenet szeretett volna írni, mivel a ceruzabetétben grafit van, az meg szén , nem?

"Normál légköri nyomáson a szén grafit alakban létezik" - from Wikipédia
zamat Az ötödik alapíz: az umami 2010.01.20 10:00:00
A japánok szerint az umami életre kelti az étel természetes ízét. Az umami egyensúly: feleslegessé teszi a fűszert, kellemes utóízt hagy a szájban és mély benyomást a lélekben. Az umami az édes, sós, keserű, savanyú sorban az ötödik. A fehérje íze.  Több mint száz…..
SNC 2010.01.20 13:22:07
@Dontpanic: Nekem is újat mondott,köszönöm. Sajnálatosan allergiás vagyok a fehérjékre meg a szójára. Lehet h ez az "ötödik íz" a felelős? Ebből azt hiszem én kimaradok :-)
Nincs pénze csokira? Kevés a tojás a sütihez? A macska megcsócsálta a húst? Sebaj, minden alapanyag helyettesíthető. A nagyszülők háborús tapasztalatai alapján összeszedtem néhány trükköt, mert a gazdasági válságban sem árt a kreativitás.  Rengeteg jó indokunk lehet…..
Tökéletes tízórait alkotni nem egyszerű. Tudni kell, mit szeret a gyerek, mi egészséges, kell hozzá idő, fantázia, és ha minden összejön, még akkor is simán landolhat a kukában. Kinek kéne anya sebtiben összegányolt szendvicse, ha a suli büféjében van pizza, muffin, fánk vagy…..
Az első kezembe került Good Food magazinban volt egy rövid jegyzet arról, hogy mit kell fejben tartania egy wannabe gasztrobloggernek. Az egyetlen dolog, amire emlékszem az, hogy mindig lesz valaki a közösségben, aki a bloggernél jobban ért a témához. Remélem, most is így lesz.Dolgozom…..