Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ikker

0 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sörgeek A "Csíki sör" effektus 2017.01.30 12:41:13
Megint napok óta téma a neten az Igazi Csíki Sör, ugyanis kiírták a Facebook oldalukra, hogy bezár a bazár, mert a csúnya gonosz Heineken elérte a célját és be kell zárniuk. Ismerősen hangzik? Nem véletlenül. Egy cikk formájában fakadok ki és próbálom arra bíztatni az embereket, hogy próbálják meg…..
Nemzetállam szlovák módra?   A csehszlovák revíziós törekvések és az erőszakos asszimiláció célpontjává vált magyar, illetve sváb kisebbség embertelen és kíméletlen körülmények között kényszerült elhagyni otthonát a második világháború után. A kollektív…..
ikker 2014.07.24 14:28:11
@aeidennis: Nem ugyan ezt. A német - szlovák - magyar "lakosságcsere" nem volt mindenhol egyformán kegyetlenül végrehajtott. Ráadásul Beneséket senki nem kötelezte a magyarok jogfosztására és deportálására, míg a ruszkik "elvárták", hogy a német kisebbség eltűnjön bitorolt területükről. Szerencsére még élnek svábok nálunk (nekem is vannak sváb felmenőim) ami a hazai politika akkori sikerét mutatja.
ikker 2014.07.24 16:12:02
@Tranquillius: Bocs, én úgy tanultam, hogy MO vesztesen jött ki a II. világháborúból, míg RO győztes megdicsőült nemzetként. Mi nem nagyon dumcsizhattunk szembe Moszkvával, mert meg voltunk szállva.... Diktátumként kaptuk hány "darab" németet kell deportálnunk és sikerült többször a lakosságcserét elodáznunk, szabotálnunk, míg nem volt kecmec.
És igen, mindig akadnak kirekesztő írók, hozzászólók, politikusok. Hogy nekik vannak-e szobraik az utcán vagy a szoborparkban nem tudom és ez lényegtelen is. ezen az alapon beszélhetnénk még sok egyébről is.
Amikor ott fekszel vérző fejjel a langyos aszfalton, és érted jön vijjogva a mentő, rohadtul mindegy, kinek volt igaza. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
Na persze annyira nem bréking, mert pár napja már kidobta ezt a járatpótlós térképet a BKK, de gyakorlatilag senki nem vette észre, hogy már az új logók vannak rajta. Úgy látszik el akarták kerülni az őszi nagy vihar megismétlődését és szépen csendben vezették be. Wollner…..
ikker 2014.02.27 12:36:27
Nagyon elégedett a főpolgármester 20 pontjával a Critical Masst fasisztázó Empamo (Emberibb Parkolásért Mozgalom). Az autósok hegemóniájának fenntartásáért küzdő társaság szerint Budapest nem lehet a hangos kerékpáros lobbi kísérteti terepe, azért szavaztak annak idején…..
Az egyik délutáni sziesztát, amikor a család többi tagja átalussza a kellemetlen forróságot, arra használtam fel, hogy megnézzem Mel Gibson Apocalyptoját. Több kritikát olvastunk róla, amikor megjelent, s már igencsak esedékes volt, hogy megnézzem. (Feleségem a leírásokat olvasva…..
ikker 2013.09.12 14:05:00
Az idő ismét bebizonyította, hogy Mel Gibbsonnak van igaza:

index.hu/tudomany/tortenelem/2013/09/12/megcsonkitott_holttestek_a_maja_sirokban/

Az, hogy egy film tetszik-e valakinek az szubjektív dolog. Az, hogy egy filmben öncélú-e az erőszak szintén szubjektív. Pl. a CIS, mentalist, dr. Csont etc. filmeket ezért nem nézem.
Na de azt kijelenteni, hogy egy történelmünk előtti kultúráról szóló film nem hiteles nagyon erős és a kritika határát átlépő megállapítás. Ezt a fenti link is mutatja. Több alázatot!
Gyönyörű levelet hozott a posta, ami szerint a köztévé éjszakai Híradójában Szebeni István káromkodott egy isteneset, majd bakit bakira halmoztak. Mivel a közmédia videótárába nem töltik fel az éjszakai Híradókat, sokáig nem akartuk elhinni a történteket, de az MTVA…..
ikker 2013.05.14 15:43:14
@g-dúrban zúgó kabóca: Még olvasni sem tudsz. Már nem él szegény. "Ezért Szebeni István műsorvezetőt azonnali hatállyal felfüggesztették.." - mert ugye nem a munkaviszonyát?
A kormányzat idén januárban adminisztratív eszközökkel, a hatósági árszabályozás révén, 10%-al csökkentette a különböző rezsiköltségek összegét a lakossági fogyasztók részére, a következő hónapokban pedig Lázár János nyilatkozata szerint további minimum 10, de…..
Képzeljünk el Budapest egyik legforgalmasabb rakpartján egy több hónapig tartó fotókiállítást, ahol a képeken barbibabákkal mutatják be a magyar zsidók összegyűjtését, deportálását, a magyar Ken bakaruhában gépfegyverrel a kezében erőszakolja meg a ruhájától megfosztott…..
Az éppen legfrissebb salátatörvényben a felsőoktatási törvény és a babakötvény módosítása mellett, nem különben a pénztárgépek becsipelésének amúgy kurvára elkésett szabályozási javaslata után hiphop egyszer csak megjelenik a főváros forrásmegosztásáról szóló…..
ikker 2012.12.10 13:36:38
@Grgabácsi:
A szolgáltatás minőségének megállapításához nem csak a járatsűrűség és a heringesedési tényező figyelembevétele szükséges. Itt még sok más is játszik amit nem akarok leírni, mert szerintem te is tudod.
A feleségem orvos (nem hálapénzes területen) és havi 134 ezret hoz haza. Hiányterületen dolgozik (bárhol bármikor kap állást) szakorvosként 15 éves gyakorlattal két diplomával és három nyelv kiváló ismeretével. Szerinted mennyit keresne Berlinben? Megsúgom, hogy senki ne hallja 6-13 ezer €-t. Az emberek nagy része havi nettó 100-ból jön ki (mert kénytelen) míg Belinben ez elképzelhetetlen 1500 € alatt.
A százalékos megosztás a finanszírozásban nagyon eltér a mienktől. Odakinn a saját magát kb. 70%-ban finanszírozza a közlekedés és a többiért kalapol máshol. Nálunk ez fordítva van. És nem csak azért mert a milliárdos árú Combino-kat nappali melegedőnek (nyáron hűlőnek) használják (szarozzák) a csövesek.
ikker 2012.12.10 15:14:41
ikker 2012.12.11 10:13:46
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Igazán még mindig nem értem mit akarsz mondani. Amit leírtál azzal lényegében egyetértek. Amit én kívántam jelezni (nyilvánvalóan nem egyértelműen)az, hogy a dolgoknak van egy értéke és egy érték mérője. Az érték ugye szubjektív, mindenkinek annyit ér amennyit. Az értékmérő az egy objektív dolog, jelen esetben az ár. Nálunk a relatív kis jövedelmek mellett az érték megbecsülését jelentős mértékben befolyásolja az ár, ami véleményem szerint magas. Példaként említeném, hogy a hazai kenyér értékét jónak becsülöm meg minősége és ára alapján, míg a berlini kenyéré egy xar az árához képest.
Másik példa: A négyesmetróra hazai forrásból (kocsikkal együtt) 2-300 milliárdot költünk és ezért kapunk egy olyan hiperdrágán fenntartható vonalat ami 5 percet ver legfeljebb a piroshetes buszra. Ezért ennek értéke egy kalap xar. Ha nem a világ X-edik csodáját, a nagy piramisok földalatti mását kívántuk volna megépíteni, akkor ebből a pénzből 8x ennyi metróvonalat lehetett volna építeni. Amikor az Ankarai metróépítésért felelős osztály vezetőjével beszéltem erről a témáról azt hitte viccelek amikor elmeséltem az "ár" / "vonalhossz" arányt. Tehát ennyiért nyolc új metróvonal jó értékű lenne (számomra). Nem kívánom, hogy bárki egyetértsen velem csak gondoltam elmagyarázom pontosabban mit akartam az árakkal.
Nem épül meg a kerékpárút a Külső-Szilágyi úton, határozott szerdán a Fővárosi Közgyűlés. A döntés a Kerékpáros Klub hároméves küzdelmének volt az eredménye.   Az ügyet nem ismerők számára meglepő lehet, hogy a civilszervezet egy bicikliút ellen foglalt…..