Regisztráció Blogot indítok
Adatok
HRblog

13 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
hrblog A munka értéke 2013.04.10 15:08:45
Olyan téma foglalkoztat, ami nagyon időszerű ebben az értékvesztett valóságban. Több álláskereső véleményével találkoztam az utóbbi hónapokban a bérigény és egyáltalán a bérszínvonallal kérdésével kapcsolatban.  A vélemény röviden összefoglalva: " Azért…..
hrblog Akárhány új munkahely. 2012.08.28 11:35:57
Egymillió új munkahely 10 év alatt. 1,5 millióval új munkahely a következő években. Ilyen kijelentések, ígéretek látnap napvilágot a sajtóban politikusoktól. Nem is érdekel ki, melyik párt szókimondója, vezetője mondja el. Ami a lényeg: Életképtelenek vagyunk és leszünk, ha…..
Meséli munkatársnőm az új álláshirdetési trendet. Személyi asszisztens megnevezéssel keresnek vállalkozók, cégvezetők fiatal nőket. Az elvárások között ritka a pozízió megnevezéséből adódóan egyértelmű végzettség, készség. Valószínűleg azért, mert a tényleges…..
hrblog Segítsek, vagy ne? 2011.12.20 12:56:00
Elárasztanak minket a különböző segítségkérések, felhívások a virtuális és a valós világban is. Sokféle módon reagálhatunk a szomorúságra, reménytelenségre mi emberek. Én nem ítélkezem akkor sem, ha másokat ez a lelkiismereti dömping közömbössé tesz. Én teszem amit…..
Édes kis banális sztori amit leírok.Történt, hogy külföldi, EU-s munkára jelentkezett egy - életrajza szerint - világot látott, tapasztalt szakember. A szakma ez esetben mindegy. A hirdetésre jelentkezés a jelentős tapasztalatot felvonultató életrajzzal megtörténik. Hősünk 200 km…..
hrblog Próbanap legálisan 2011.05.17 11:20:00
Olvasom egy szakértő hírlevelét, melyben az álláskeresőknek tanácsatot adva azt javasolja, az álláskereső vállaljon próbanapot a kiszemelt cégnél, ahol dolgozni szeretne. Mindezt ingyen. Ezzel csökkentve a munkáltató kockázatát. A gondolat jó. Valóban versenyelőnyt jelenthet a…..
hrblog Ausztria a sláger 2011.04.29 20:59:00
Ausztria megnyitotta kapuit a munkavállalók előtt. Letelt a csatlakozásunkat követi átmeneti időszak mely alatt korlátozták a magyar munkavállalók számát a szomszédban. Május 1-től EU tagországként polgáraink szabadon dolgozhatnak sógoréknál. Ennek megfelelően egy budapesti…..
hrblog Külföldi munka 2011.03.28 12:50:00
Az utóbbi hónapokban sokat foglalkoztam álláskeresőkkel akik külföldre akartak menni dolgozni. Sikerült is néhányuknak. :) Ami meglepő volt számomra, hogy a nagy számú jelentkezőből csak az igazán elszántak, ( kb 5% ) keltek útra Ciprusra munkaszerződéssel a…..
A kormánynak pénzre van szüksége. Neki nincs. Pontosabban nem elég ami van. Ezért forrásbővítést kezdeményez.Hagyjuk most a számokat! Közelítsük meg a problémát- merthogy ez igazán probléma - más oldalról. Ez a "más" oldal, az én oldalam. A magán oldalam.…..
Olvasom, hogy az Európai Unióban csökkent a dolgozói juttatások növekedési üteme. Magyarországon viszont csökkentek ezek a költségek. Figyeljünk! Az Unióban továbbra is nő. Csak lasabban. Nálunk csökken. Egyáltalán nem lassan. A nem bér jellegű kiadások csökkenésében…..
Összesen 3,5 éve dolgozok egy embernél, először az egyik cégénél, majd kérte, hogy saját problémái miatt lépjek ki a régi cégéből és lépjek át az új cégébe. Az új cégnél (mely a réginek nem jogutódja) 2,5 éve dolgozom munkaszerződés nélkül, mert arra nem volt…..
Háromszázmilliós adócsalást derített fel a Vám- és Pénzügyőrség. http://szoljon.hu/jasz-nagykun-szolnok/kek-hirek/lebuktak-a-felpenzert-dolgoztato-szolnoki-adocsalok-312444 Miért érdekel ez minket? Mert munkaerő-kölcsönző cégekkel kivitelezték ezt a "szokványos"…..
A legkönyebb sablonos kezdet a "napjainkban". Nem szeretem a sablonokat, de most tényleg ide illik. Miért nincs olyan fordulat, hogy: "jövőnkben"? Akkor így kezdhetném a modatot. Jövőnkben a legnagyobb probléma a képzés. Ontjuk a diplomás  munkanélkülieket és…..
Megváltozott a rehabilitációs hozzájárulásra vonatkozó szabály.http://www.apeh.hu/print/adoinfo/egyebkot/rehab_stat_allomany.htmlA hozzájárulás mértéke 2010-ben 964 500 Ft/fő/év, melyet minden olyan munkaadónak be kell fizetni, amelynek 20 főt meghaladja a foglalkoztatottak…..