Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Nico67_

0 bejegyzést írt és 262 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hello, Munkahelyi Terror blog! Készítettem itthon, első körben saját magam és haverjaim szórakoztatására, egy fiktív állásajánlatot egy fiktív cégről, a kiválasztási folyamat teljes ismertetésével. Úgy gondoltuk, jó poszt lehetne belőle a Munkahelyi Terror blogon, egyelőre…..
Eladó barlangház az egri tufafalban (im) Amerikai konyhás nappali kitömött medvékkel (tipp: Ruben Chaval Santos) Lakáshirdetés a Ewing-családdal Debrecen legdrágább albérlete (Debbenet) Amerikai fürdőszoba és PVC-fal (Debbenet) 99 milliós ház Hajdú mosogéppel…..
Nico67_ 2011.08.28 21:54:22
@kutya vacsorája: A világ az én szemléletem szerint fejlődik. Ha csak azt nézem, hogy fejlettebb társadalmakban az emberek várható átlagos élettartama növekszik, már az is szép eredmény.
A kifogástalanul működő háztartási gépet is illik néha átvizsgálni, mind higiéniai, mind energetikai szempontból is.

Az igénytelenséged mögé pedig ne gyárts ideológiát. Mond azt, hogy nincs pénzed új gépre, az sokkal egyszerűbb és az igazsághoz is közelebb áll.
Nico67_ 2011.08.28 22:11:18
@TH: De, veszélyes lehet. Ha a 90 C fokot és a vegyszereket nem is éli túl mind, azért a meleg, párás közeg a maradéknak kedvez a szaporodáshoz. Ezt akár egyszerű szaglással is ellenőrizheted, mert ha állott, poshadt szaga van a készüléknek ( nem ritkán a mosott holmiknak is) és olyan szép fekete színű elszineződést is találsz a vegyszertartályban vagy gumitömítéseken akkor már biztos lehetsz, hogy egy alapos tisztítás vár rád.
Persze azon is lehet vitázni, mennyire környezettudatos (víz, elektromos áram felhasználás) sűrű főzőmosást végeztetni a géppel, üresjáratban.

Azt már csak halkan jegyzem meg, hogy a szolárium sem egy egészséges dolog. :-DD

Na elmentem cigizni.
Nico67_ 2011.08.29 08:53:19
@magyar bucó: Ha az vagy, akkor gratulálok! Amit írtál, abból nekem nem ez jött le.
A termofil baktériumok 70 C fok körül szaporodnak, de felfedeztek már baktériumokat a mélytengerek vulkánjai közelében, ahol a hőmérséklet 800 c fok körül van, mégis életképesek.

Igen, ecet, vegyszer és magasabb hőmérséklet hatására a baktériumok nagy része elpusztul, de képzelj el egy mosógépet, aminek a belsejében, nem ritkán fél centis vízköves, zsíros trutymó van. Ne a mosódob belsejét nézd, mert az szép tiszta, szedj szét egyet és látni fogod. Ebben a trutymóban elég jól, védetten tenyészhetnek baktériumok és mivel a réteg elég vastag, így egy idő után már a főzőmosás és vegyszer, ecet sem segít.
Hogy a vízkő nem hőszigetel? Nézz csak meg egy egyszerű teaforralót, vagy fűtőbetétet. A rárakódott vízkő hőszigetelő tulajdonsága energiában mérhető és otthoni körülmények közt, laikusok számára akár egy stopperrel is ellenőrizhető. Mennyi idő alatt fűti fel a közeget egy tiszta fűtőbetét és egy erősen vízköves fűtőbetét. Meglepődhetsz még azon, hogy a mosógépek "cső" fűtőtestjében mennyivel nagyobb a lerakódás, mint a körülötte lévő csővezetékben, ezzel is szűkítve az átfolyó keresztmetszetet és megnövelve a készülék elektromos igényét. Ha nem láttál még ilyet, póstán szivesen küldök egy zacsi trutymót, kisérletezgess vele, bár ha jól gondolom és szétszeded a mósógéped ott is találhatsz eleget. :-)

A fehérje és keményítő 40 C foktól kezd ráégni például az edényre, tányérra, ezt elég jól lehet illusztrálni tányérokon, amiben előzőleg étel volt. Emiatt van a kompromisszumos mosogatási hőmérséklet, 55-65 C°fok, mert vegyszer hatására még éppen tisztítható az edény. Az öblítő fázisok, 75C fok poharak esetében, 85C fok tányérok esetében pedig a zsíroldás és öblítés részét képezik a folyamatnak. Mosogatástechnológia szempontjából nem a zsír az elsődleges eltávolítandó anyag, hanem a fehérje és keményítő, ami szemmel láthatatlanul ragad a felületre és a baktériumok kitűnő táptalaja. Tányérokon időnként látható, fény felé fordítva, ha mattos felületet látsz, akkor az vagy ráégett anyag, vagy kopott a tányérod.
Rákócziék párizsi bordélyháza után jutott eszembe (szegény fejedelmünk neve valahogy mindig a rosszlányokhoz kötődik), hogy hát száz éve Budapesten is volt jó néhány ilyen intézmény. De vajon mi lehet ma ezekkel az épületekkel? Én a magam részéről egyet ismerek, melyről…..
Hát megtörtént. Megkaptuk az első vételi ajánlatot - amit el is fogadtunk:)Az ajánlati ár: 11.500.000 Ft - azaz a meghirdetett ár. Nem sok, de ugyanez egy tipikus környékbeli jutalékkal számoló ingatlanossal 12m lett volna a vevőnek - ami mondjuk egy 12,5 és 12,9 közti irányár,…..
Nico67_ 2011.04.21 00:49:17
@Fuckup_with_marmelade:
Mondtam én, megmondtam!
:-)))
Fokhagyma, meg gyógyfüvek!
:-))
A férj meg szüksége rossz, ugye?
:-))

ennyire ráérni!
huh
:-)))
Nico67_ 2011.04.21 00:54:33
@Fuckup_with_marmelade:
Amúgy nem kell fokhagyma, elék 5 km-ert bringázni a városban, csúcsforgalomban. Mindent elnyom a szmog bűze!
Viszont szép egészséges fekete színe lesz az embernek.

:-(
Nico67_ 2011.04.21 22:15:02
@marcangoló: :-))
meg, már rég! :-))
Na, most lett elegem. Tegnap este hivatalosan is véget vetettem a kísérletnek, hogy eladjam a lakásomat.Az elmúlt két hónapban a tizenegy közvetítő cég épp csak olyan érdeklődőt nem tudott prezentálni, aki valóban egy belvárosi, közepes állapotú, harmadik emeleti garzont…..
Nico67_ 2011.04.21 10:04:37
@Doubledecker:
"Tényleg ocska szar vakkerral lehet eladni a lakást???"

Nem, ezzel régen sem lehetett lakást eladni!

Jól látod! A jó környéken, környezetben lévő, jó beosztású, jó fekvésű, igényesen felújított lakást könnyű eladni. Sőt! Egy jó besőépítészeti ötlet milliókat ér! Így a lakás már tényleg eladja magát.
Hókuszpókusz nélkül!
Nico67_ 2011.04.21 10:27:42
@Brecsi: A franchise irodákkal vigyázni kell. Ott lánca verik a vevőket, de az eladókat is. A lényeg, minden betérő, telefonáló embert a lehető legtöbb személyes adatával a rendszerbe rögzíteni, a lehető legtöbb ingatlan közvetítői nyilatkozatát aláíratni. Ezért van az, hogy egy telefon után már irodai prezentáción ülnek az emberek. Ott meg akár 10-15 lakás közvetítői nyilatkozatát aláiratják velül!
Felesleges és káros!

Tudni kell, hogy magyarországon is 1 db ingatlanpiac létezik!
Itt van jelen az eladó, a keresők és a közvetítők.
A piaci szereplők könnyen megtatálják egymást.
1 - online hirdetések ( 35% vevőkör)
2 - Offline, újság, szórólap, tábla hirdetések (40% vevőkör)
3 - Irodába beeső ügyfelek.(25% vevőkör)
Egy magánszemély az első kettőt simán tudja és a piacot 75%-ban eléri. Ha jó a lakás, akkor felesleges ingatlanos! Főleg, ha 5%+ÁFA azaz 6,25%-ért dolgozik.
:-)
Nico67_ 2011.04.21 11:08:03
@Doubledecker: Az igényes szép munkát igénylik az emberek. Szerintem ha valami jó és egyedi ötletet is varázsoltok bele, ami nem mindíg pénz kérdés, akkor hamar bele fognak szeretni.
Azért arra vigyázni kell, hogy a kontraszt, a ház és lakás állapota között mekkora. Ezenkívül fényt és tereket adjatok a szemnek!

Még egy tanács!
Bárhogyan is árultok lakást, válasszatok 1 héten két fix időpontot. Ne az eladó alkalmazkodjon a közvetítőhöz és a vevőhöz. Ilyen nincs!
Mondjatok egy délelőtti és egy délutáni időpontot, így nem kell minden pillanatban attól félni, hogy a ruhaszárítón lógó fehérneműk elriasszák az ügyfeleket. Senki ne azt mutassa hogyan él egy lakásba, hanem hagyni kell az érdeklődőt, hogy el tudja magát és a dolgait képzelni oda.
Sokszor van, hogy én csak egy időpontot adok, például péntek 10-12-ig, vagy szerda 17-19. De nem rossz a szombat 10-13 óra sem.

Néha az értékesítés 3-6 hónapot is igénybe vehet. Így ne az eladó bioritmusa boruljon fel, mert az más területekre is kihat. Annyi energiát kell belefektetni, ami nem megy más rovására. Ha valaki folymatos stresszbe tartja magát a lakás eladás miatt, akkor az hamar nyűggé válik ami rossz döntéseket szül.
Ilyenkor százezreket sőt néha milliókat is lehet bukni.
Érdeklődő hívások száma az elmúlt néhány napban: 0Zaklató ingatlanosok száma az elmúlt néhány napban: 2Folyamatban lévő ügyek: 2Ebből:egy érdeklődő még függőben (várjuk, hogy bejelentkezik-e 3. körre)egy érdeklődő ma visszaírt, hogy még mindig meg szeretné venni,…..
Nico67_ 2011.04.13 23:18:03
@Fuckup_with_marmelade:

..........................................? Saját blogod címe fel sem tűnt neked?
Nico67_ 2011.04.13 23:44:04
@Fuckup_with_marmelade: Honnan tudod, hogy milyen egy átlagos vevő? Van neked fogalmad erről?
Én tudom milyen egy átlagos vevő, mert naponta találkozom velük. De te??
Én, én, meg az Irén!!
Miért magadból indulsz ki?Még mindíg!! Már megint!!
Egyvalamit elárulok! Az átlagos vevő egyáltalán nem olyan, amilyennek gondolod!

Más:
Tőled idézet!

"Nekem úgy tűnik, hogy Niconál a magas ár csak egy tényező a sok közül, ezen kívül a potenciális eladó millió+1 más szempont alapján is elhasalhat a vizsgáján. Mondjuk mert van pofája emilt írni. Vagy hitelből vásárolni. Vagy nem bemutatni a bankszámlakivonatát, a munkáltatói igazolását és a fogairól készült panorámaröntgent."

Ez így ok?
Nya. Összefoglalva a dolgot.Ma hívott valaki és azt állította, hogy a cégének keres ingatlant. Állítólag a ****** Malom Kft.-nek keres irodát.Tömören ez volt a beszélgetés lényege:Írjak alá egy szándéknyilatkozatot ami szerint el akarom nekik adni a lakást. Ők ezt elteszik és…..
Nico67_ 2011.04.13 23:29:04
@Fuckup_with_marmelade: Ez mindegy, de iroda céljára most úgy 10 M körül adnak. Mi is néztünk 12M-ig lakásokat. Ki is választottunk párat és most várjuk a pontos feltételeket. Ez egy lehetőség, nem érdemes rögtön elvetni. A részleteket kérd írásban.

Nem csalás, pályázat. Erre adnak pénzt.

Ez olyan, mint pár éve, amivel a IX. kerületi önkormányzat élt. 12M Ft-ig vettek kétszobás, tégla építésű, egyedi fűtésű lakásokat a külső kerületekben. Ezt utána a rehabilitált területről kiköltöztetett, főleg roma származású lakóknak ajánlották fel cserébe. Amíg a külső kerületek fel nem lázadtak. Viszont a 10 M Ft-ért árult lakást is simán 12 M-ért vették. De voltak feltételeik. Viszont mindíg pontosan fizettek!
Nico67_ 2011.04.13 23:34:39
@Fuckup_with_marmelade:
"Ja. ahogy írtam, a kérdéses cég profilja élelmiszeriparhoz kapcsolódik. "

És annak a cégnek nem lehet irodája, vagy nem tarthat fent irodát és lakást egyben, ahol a vidéki ügyfelek, dolgozók megszálhatnak, dolgozhatnak? Tudod, hogy hány vidéki cég tart fent lakást iroda céljából? Sokan.
Rossz az aki rosszra gondol?
Nico67_ 2011.04.13 23:37:16
@Fuckup_with_marmelade: Hogyne lenne kockázat, de amíg a pontos feltételeket nem ismered, addíg ne nyilatkozz rosszindolatúan!
A hiteles vevő "szűrése" is pont emiatt szükséges, hogy elkerüljük a hibákat!
Előbb megismerjük a feltételeket és utána nyilatkozunk. Ne kötekedj!
Jól megkaptam N-tól. Idézem: "Magatokban kialakítottatok egy szakmát, teljeskörű munkaköri leírással és azt próbáljátok ráhúzni egy számotokra ismeretlen szakmára! Jelen esetben az ingatlanközvetítőre. Miért? Mert a ti érdeketek ezt kívánja? Hát ez nem így…..
Nico67_ 2011.04.12 23:38:38
@marcangoló: :-)))
Szerződést bárki írhat!
:-))
Nico67_ 2011.04.13 00:01:13
@Fuckup_with_marmelade: Felőlem belemászhatunk az enneagram elméletbe, beszélgethetünk az érzelmi intelligenciáról és a metakommunikációról is.

A Hippokratészi elméletet azért szoktam felhozni, mert az az átlagos értelmű ember számára is aránylag érthető. Sokkal érthetőbb, mint az ösztönös, érzelmi, vagy gondolkodó triászban lévő típusok említése.

10 másodperc alatt senkit nem lehet megismerni. Ha neked ez sikerül és ebből a 10 másodperces benyomásból következtetéseket vonsz le, akkor gartulálok!
Nico67_ 2011.04.13 00:19:03
@marcangoló: Az élet nagy úr, neked ezt kéne tudni.

Átfogalmazom:
az élet alakítja
így jó?
Ma megpróbáltuk. Második körre jött az egyik érdeklődő (immáron családdal), előrébb hozták a lakás megnézését, borultak a terveink.A gyerekek pont akkor végeztek a bölcsiben/oviban, úgyhogy igen komoly dilemma volt, hogy mi is történjen. Én nem tudtam elmenni értük, így a…..
Nico67_ 2011.04.09 21:18:46
@Fuckup_with_marmelade:
:-)
De azért megpróbáltam. Kicsit sajnáltatni magam!
:-))
Nem sikerült.

Amúgy a halál az fontos esemény, van ahol ünneplik!

Visszatérve az ingatlanra:
Létezik vakszerencse, de nem ez az általános. Az ingatlanárak soha nem látott mélységben vannak és még mi sem tudjuk, hogy esni fognak vagy stagnálnak. Egy biztos! Rohamos áremelkedésre senki se számítson.
Így aki a mai piaci helyzetben az eladás mellett dönt, ott valahol szorít a cipő!
:-))
Az előrelátást pedig nem keverném össze a pesszimizmussal, főleg úgy, hogy én optimista vagyok.
Van is errre egy mondás: Jobb félni mint megijedni!
A fejetlenül meghozott döntések juttattak minket oda, ahol vagyunk. Jó példa erre a bedőlt hitelek nagysága!
Mi ez, ha nem meggondolatlanság, fejetlenség, az előrelátás képességének teljes hiánya?
Erre nem lehet azt mondani, hogy optimisták voltak!
Az optimizmus és előrelátás, előre gondolkodás megfér egymás mellett.
:-)
Nico67_ 2011.04.09 21:23:41
@marcangoló:
A piac hamar szabályozná magát, hidd el.
A munkaerőnek oda kell menni, ahol a munka van. Ez Európa versenyhelyzetének egyik legnagyobb hátránya. A másik a nyelvi különbözőségek.
Nico67_ 2011.04.10 00:05:37
@Fuckup_with_marmelade: Köszi :-))))

A házépítéssel kapcsolatban.
Mi is építkeztünk, terveztünk, szuper lett és amikor elkezdtünk benne élni, akkor jöttek elő azok a dolgok, amiket nem láttunk előre.
Akik megvették, 1 éven belül rájöttek a "hibákra".
Túl kicsik lettek a gyerekszobák. 7,5 nm-esek. 2 db.
Aztán volt egy szülői háló, az jó lett, de mi előnyben részesítjük a külön alvást, így az nekünk szintén nem kedvezett. A földszinti fürdőszoba nagy lett, és fürdőként soha nem használtuk, csak háztartási helyiségként, annak meg nagy volt.
Az előszobában, ha zoknit akartam cserélni, akkor 36m-t kellett lakáson belül gyalogolnom. Így lett lenti és fenti ruhatáram. A galériás nappali páratlan lett a maga nemében, csak a tetőablakok tisztítása volt kissé nyűgös. Nagyon hiányzott a pince vagy a garázs. Ezt egyiket sem tudtunk építeni, a telek adottságai miatt.
Szóval sok kis apróság, amit először nem láttunk, vagy nem gondoltunk fontosnak. Tudod, ez olyan dolog, hogy most nem kell, de két év múlva nélkülözhetetlen.
A téli kert építésen én is gondolkozom, de azok akiknek van, lebeszélnek. Ezért már gondoltam mobil üvegfalakra, amit nyáron el tudok távolítani, így akkor nyitott a terasz. Viszont a teraszt most sem használjuk, inkább lemegyünk a kertbe.
:-))
Nyertünk egy Carrera játék versenyautópályát :)Ez persze még nem egyenlő a lakás eladásával - de azért csak jó érzés :) Apró örömök az életben :) (nem is olyan apró... évek óta tervezzük, hogy veszünk egyet, csak nem volt elég helyünk hozzá :)A .com-os hirdetésünk…..
Nico67_ 2011.04.07 23:44:00
@Fuckup_with_marmelade: Akkor ezen is el van írva a neved?
Vegyél te is bedőlt hitelestől. Óccsó. Megéri. Még államilag támogatott hitel is jár hozzá. Csak arra figyelj, nehogy egy még éppen fizetni tudótól vásárolj. Főleg ne olyantól, aki esetleg még néhány hónapig bírja, és csak utána dől be. Csak azért, hogy így majd más…..
Nico67_ 2011.04.06 22:22:42
@Fuckup_with_marmelade: Hát nem gyorséttermet akarok nyitni. A hodály köröndnél leszünk, lehet parkolni, vannak szép villák és lakások.

Ma voltam az Erzsébet téren! Hát az a tulkot, aki a belváros forgalmát szabályozta. 5 kilómétert kőröztem, mire találtam az uticélomtól 500 méterre parkolót. Mindezt este 7-kor, úgyhogy fizettem még 475 Ft parkolási díjat.
Én oda többet be nem teszem a lábam. De ahogy látom, más sem. Sorra csuknak be az üzletek, nincs csak csóringer túrista, de az éttermek is elég üresek voltak.
Modernkori gettó!
A 300-400 ezer forintos négyzetméter árak leestek 220-280 ezer forintra.
70-90 nm-es lakást már lehet 18-24M Ft között venni.
:-O
Nico67_ 2011.04.06 22:47:25
@Fuckup_with_marmelade:
Amúgy én azt mondom, hogy akinek pénze van, az ne vegyen ingatlant, hanem inkább igya el, mert még egy halott sem tudta az ingatlanait, se a pokolba, se a mennyekbe magával vinni. ( igen, se pénzt, se aranyat nem lehet, meg még sokminden mást sem. )

:-)))
Nico67_ 2011.04.07 09:33:04
@Fuckup_with_marmelade:

Villany minek? Süt a nap!

Másik:
A pénz egy dologra jó, hogy idegesítse a tulajdonosát.
A tulajdonostol.com küldte ma reggel ezt a linket, azonnal belaktam. Szerintetek? (Gáz, de nem tudom beilleszteni a wordpress oldalba... letiltották a futtatását... azért ide berakom, hogy ilyen is van, ráadásul szó szerint néhány perc alatt összehozható, teljesen hülyebiztos) Ide…..
Nico67_ 2011.04.03 17:32:05
@Fuckup_with_marmelade: Mi ismerjük. Szokott az ingatlan.com-os magánhirdetéseknél megjelenni, ha valaki linket kér.
Mi is hasonlót tervezünk az oldalunkra. Jelenleg az alaprajz.com-ot használjuk, de ez sokkal jobb.
Én már múltkor említettem a floortour-t, úgy látszik, csak senki sem figyel.
Önjelölt ingatlanyistaként fotóboltoljunk egy kicsit. Te melyik képre kattintanál ha lakást keresnél? :) A döntésednél kérlek vedd figyelembe, hogy a .com-on a képek hangyap*csnyi méretben jelennek meg... Btw. Imádom Scratet... van itthon belőle kettő - valahol. A gyerekek…..
Nico67_ 2011.04.01 19:00:04
@cirioedina: arról nem beszélve hogy férfi vagy női név-e, ugye

:-))
Nico67_ 2011.04.01 19:03:19
@Fuckup_with_marmelade: Minden egyes lépcsőfok megtétele (felfelé menet) állítólag 4 másodpercel hosszabbítja az életet. Ezt jó lenne, ha kihangsúlyoznátok a hirdetésben!

:-)))
Tudom, tudom... minek filozofálok ezen ennyit. Ez van. Mondjuk úgy, hogy szakmai ártalom. Szeretek grafikonokkal tökölődni. Szeretem a grafikonokat - és a statisztikákat. Csak az zavar amikor nem értem mi miért történik, mi befolyásolja a dolgokat. Itt van pl. egy hirdetés. Vagyis…..
Nico67_ 2011.03.31 00:52:13
@Fuckup_with_marmelade: Akkor nem tudom.
Elmentek síelni, csak ez lehet. :-))
Amúgy, szerintem neked elég lenne egy kattintó is, aki kattintás után felhív, időpontot egyeztet, majd megtekintés után 2 nappal megveszi a lakást a hirdetett áron.

Kezd ez az egész irreálissá válni. Te most kattingatókra vágysz, vagy ingatlantúristákra. Az se jó, ha sokan kattingatnak, meg az se ha nem?

Nem tudom miért érzem, de te még mindíg a hirdetést akarod eladni.
Szerintem most már foglalkozhatnál a lakás eladással is. :-)))

jó, jó, vicc volt, csak nem tudtam kihagyni....
Nico67_ 2011.03.31 08:50:06
@Fuckup_with_marmelade: A tábla mindent visz, hidd el. De azért jó ott lenni a neten is, mert akkor előszűrőként rá is tudnak pillantani, illetve ha láták, akkor a rokonságnak meg tudják mutatni és a vélemnényüket ki tudják kérni. Jó ha ott van.
Visszatérve az eredeti problémádra. Ne csinálj a látogatottságból nagy ügyet, a piac mindíg ilyen. Vannak hullámvölgyek is, nem lehet naponta 200 érdeklődőt várni. Néha az embereket más köti le, most pl. lehet hogy a tavasz és szerelem. Majd 9 hónap múlva a nagyobb lakás, mert bővülni kell.
Bizonytalanság van, teljesen normális, ha az emberek a híreket olvassák a hirdetések bogarászása helyett.
Összefoglalva: ne idegeskedj! legyen elérhető a lakáshirdetés és várj nyugodtan. Majd jön az az egy, aki megveszi! Türelem!
Vannak dolgok, amiket nem lehet siettetni, ilyen egy otthon kiválasztása is!
Tele van. A hócipőm is. Még az is, ami nincs.  17 ember látta tegnap a .com-on a lakás adatlapját. Pedig kategóriájában az elsők között hozza ki a rendszer a kerületi lakások között a hirdetést. Nincs eldugva. Nagyon nincs. Még kíváncsiságból sem sasolják. Most…..
Nico67_ 2011.03.27 17:38:27
@Fuckup_with_marmelade:
Sajnos ez már politika.
Én konzervatív gondolkodású vagyok. Én azt vallom, azt támogassuk aki dolgozik vagy dolgozni akar. A szocialista világnézet, amikor a szegénységet támogatjuk úgy, hogy közben hibernáljuk a helyzetet, mert elveszik a szavazóbázis. Ezt úgy lehet megtenni, hogy a dolgozóktól elvesszük és odaadjuk a szegényeknek. Így nincs értelme dolgozni, mert a segély az magától jön. Ebbe szoktak a szocialisták belebukni. Mikor már nincs kit lehúzni, akkor mindíg kikerülnek a hatalomból.

De most kicsit csalódott vagyok. Itt egy konzervatív gondolkodású párt és szociálisan elkezd érzékennyé válni, azok kárára, akiket támogatni kellene. Nem lesz így 1 millió munkahely, mert az az 1 millió ember nem fog elmenni dolgozni. Miért menne? Hogy az idáig támogatott léhűtőket továbbra is támogassák? Vagy ha elmegy, akkor elmegy az országból is. Messzire. Hiszen ott várják. Csodálkoznak, hogy nincs orvos az országban? Csodálkoznak, hogy a mérnökök elmennek? A képzési rendszerünk egy vagyont emészt fel, mégsem sikeres. Miért?

Hát ezért nem fognak a lakásárak rohamosan növekedni. Mert lassan nem lesz, aki lakást vegyen. Az a pár kalandor, aki meg marad az országban, az lassú üzemre vált, nem fog beruházni, nem fog kockáztatni.
Nico67_ 2011.03.30 18:57:30
@XPS: Hát félelmeim nekem is vannak, de a szocialistákat jobban utálom, így felőlem akár királyság is lehet, csak a Szocik vissza ne jöjjenek. Ennyi kárt még a törökök sem okoztak, mint ők.
Tegnap aktiválták a hirdetésünket az ingatlan.com-on. Néztem a statisztikát: 16 látogató. Ebből 15 valószínűleg mi voltunk. Siralmas. Meg se találják.Na majd holnap.Néztem az ingatlanbazárt is, ott 4 nap alatt 3 látogatót sikerült begyűjteni. Teljesen felejtős. A kiemelés meg…..
Nico67_ 2011.03.30 01:46:41
@Fuckup_with_marmelade: Nem vesztettél semmit...
Nico67_ 2011.03.30 01:50:55
@Fuckup_with_marmelade: Szerinted ki tárolja? senki, hehe
Arra fognak hivatkozni, hogy a táblára hívtak, ott nem szerepel a közvetítő ne zaklasson felirat.
Amúgy a törvényt bemásolta, és világosan leírja: a telefon hívás kivételével semmit sem szabad.
Amúgy a törvény kötelezően előírja nekünk, azt a lehetőséget, hogy bitosítsuk számodra a leiratkozás lehetőségét. Hád nézd meg az adatvédelmi tájékoztatónkat, az oldalunkon. Ajánlott levél a székhelyre, azt onnan mire eljut az adatfeldolgozóhoz, meg amíg foglakozik is vele. Szerinted?
Nem fenyegetőzni kell, hanem okosabbnak lenni!
:-)
A lakás még diszperzitszagú (Hány nap alatt tűnik el? Mennyit kéne szellőztetni???). Viszont állat. Semmi különös, viszont teljesen semleges. Teljesen. Na jó, Ton Schulten képek vannak benne -imádom!- de ennyi kell. Ton Schulten jó. Ebbe a lakásba Ton Schulten kell... (nekem meg…..
Nico67_ 2011.03.24 19:02:25
@Solid214: Tehermentes?
Nico67_ 2011.03.24 21:28:16
@Solid214: Az jó. Akkor próbáljatok meg egy nagyobb cserét. Sok egyedülálló középkorú vagy idős ember, vagy bedőlt hiteles lakik családi házban. Ilyen házakat kellene néznetek a környéken, és arra cserélni. Azért a környéken, mert aki ott lakik, az általában nehezen költözik el onnan, főleg ha idősebb. Szórólapozzatok a környéken, lehet hogy valakit ez érdekelne. Minimális költség!

"Kedves tulajdonos! Saját részre családi házat keresek a környéken. Cserébe egy teljeskörűen felújított háromszobás lakást lakást és készpénz adok."

Valami ilyesmivel szórjátok be a környékbeli családi házakat.
Nico67_ 2011.03.24 21:33:53
@Fuckup_with_marmelade:
Ez korrekt!
A kérdés már csak az, hogy a beköltöző roma családot ki fogja kiköltöztetni. Akkor meg a magyar gárdát kell majd megbízni?

Vicc
Nem kommentálom túl a dolgokat.Kb. 20e Ft anyagköltséggel (kb. 20l festék, 1-2 kiegészítő amit később magunkkal viszünk) elkészült a nagy mű. Az igazi beleszeretős ékszerdoboz! A lakás, ami mindenki álma :) Kihangsúlyozom, hogy csak festéket és takarítószereket…..
Nico67_ 2011.03.24 08:48:14
@Fuckup_with_marmelade:
Ez olyan apró finomság, amit sokan nem vesznek észre! Én néha direkt fotózom le a cuccaimat, hogy lássák, ott voltam. :-)))
Így nem érhet az a vád, hogy loptam valahonnan a képeket, és hogy a lakásban soha nem jártam.
Amúgy nincs annál idegesítőbb, amikor az általam készített fotók és alaprajz más ingatlanos hirdetésében tűnik fel. :-) És hidd el, ez nagyon sűrűn előfordul. Így néha még arra is figyelek, hogy a szerződésem az asztalon jól látszódjék. :-)))
Kivételt képeznek a kizárólagos szerződések lakásai, ott azért odafigyelek. :-)

Amúgy az asztalkán lévő régi tv helyett egy új lcd jobban illene a lakáshoz. Az nagyon belerondít az öszhangba, meg bumfordi.
Akkor inkább vigyétek onnan.
A napfényes képek szuperek lettek, itt lehet kicsi csalódás fogja érni a vevőjelöltet, nyílászáróügyileg.
A konyhabútor és előszoba olyan félig kész benyomást tesz rám, a pepita padlóburkolat, a hiányozó ajtók, így olyan mintha elfogyott volna a pénz a felújítás során. Így, hogy minden látszik, ellentétben van a szobákban található minimalizmussal.
A nappaliban található csillár szinte sugározza, hogy a legfelső emeleten vagyunk.

Szerintem vegyes lesz a kép. Van aki észre fogja venni az esztétikai tuningot és a hibákat fogja keresni, de biztos sokan lesznek akik beleszetretnek, és a "tiszta lakás- gondos tulaj" a vétel irányába tereli őket. Itt már csak az a kérdés, hogy a negatívumokat és hiányosságokat mennyire árazzák be.
 Ez azért elgondolkoztató... majdnem 45e cég... ők osztoznak a teljes piacon.... Tényleg az a jó ha minden bokorban ott lapul egy ingatlanos? Jó, tudom. Ha nincs ennyi cég, akkor munka nélkül maradnak az ügynökök és mehetnek Zepter porszívóval vagy üdülési joggal házalni.…..
Nico67_ 2011.03.12 00:34:07
@Fuckup_with_marmelade:
net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=A0100108.TV

(Ekertv) 2001.CVIII. törvény és 2008. XLVIII (Grt ) Törvény

Nézz utána!
Nico67_ 2011.03.12 09:10:47
@telkoe: Látom komoly szövegérétsi problémákkal kűzdesz.. Egy kicsi diszlexiád azért van, látom. Erre utal a sok helyesírási hibád és a szövegértési nehézségeid. Olvasod a szavakat csak nem tudod egységként kezelni?

Hihetetlen. Vagy:
Téged valami elég komoly sérelem érhetett a múltatdban, ha ennyi harag van benned. Komolyan, inkább fordulj szakemberhez és ne vetítsd ki másokra utálat vagy gyűlölet formájában ezt.

Ezzel kezdtem:
"Magatokban kialakítottatok egy szakmát, teljeskörű munkaköri leírással és azt próbáljátok ráhúzni egy számotokra ismeretlen szakmára! Jelen esetben az ingatlanközvetítőre. Miért? Mert a ti érdeketek ezt kívánja? Hát ez nem így működik. "

Ez idáig érthető?
Nico67_ 2011.03.12 09:31:11
@XPS:
:-)
Szerinted 100-ból 40 ember miért fordul közvetlenül ingatlanközvatítőhöz? Miért köt kizárólagos szerződést és miért nem a hirdetési oldalakat bogarássza?

Valószínű azért , mert megvan ugyan az a rossz véleménye a magánszemély eladóról és vevőről, mint nektek a közvetítőkről.
Ennek megértéséhez semmi hallucinogént nem kell szedni.
Csak olvasni kell ezt a blogot.
Miről szól? A valóságról? Vagy az eladó fantáziájáról? Hány ember járt a lakásban és hány vette meg közülük? Milyen trükkökkel lehet még több érdeklődőt becsábítani, hátha beleszeret? Aki nem szeret bele csalódik! Kiben? Az eladóban.
Az eladó indított egy blogot. Én kiványcsi lennék azon érdeklődők véleményére, akik már látták a lakást.
Lehet meglepődnél.
(halkan azért megemlítem, hogy ez a 40%-os arány a jövőben nőni fog! )
Megy a nyuszika az erdőben a Medve háza felé és hangosan gondolkodik: Milyen szép dolog a barátság, nekem nincs porszívóm, a Medvének van, biztos kölcsönadja egy órára... Bár, a múltkor is, amikor elkértem a fűnyíróját, mintha dörmögött volna valamit maga…..
Reggel ledobtuk a gyerekeket az oviban / bölcsiben (Figyelem: nagyon jó ovi/bölcsi van a lakótelep mellett! Körzetesek előnyben :)), hazajöttünk, összeszedtük a festőfelszerelést, fúrót, baltát, kalapácsot, vésőt, maszkolószalagot, kajajegyet - és nekiindultunk.Útközben…..
Nico67_ 2011.03.09 12:54:30
Nico67_ 2011.03.09 12:57:00
Eldőlt. Jövő héten indul a projekt. Nekiugrunk. Csak, hogy jobban érezzük magunkat. Ha benne laknánk, semmi gond nem lenne (a rendetlenségen kívül persze, ami azért két eleven gyerek mellett néha igencsak khm. szóval zavaró). Vagyis lenne gond, nem is kevés. Minden vevőjelölt…..
Nico67_ 2011.03.06 16:22:44
@Nico67_: bocs, VIII. ker.
Nico67_ 2011.03.07 23:46:06
@dithke: Jövőbeni hirtelen áremelkedésre az ingatlanpiacon nem lehet számítani.
Ezt csak a " nagyok" hirdetik, hogy az emberek kezdjenek befektetni ingatlanokba is. Kell egy kis ösztönzés.

:-)

Mi a helyzet? Ahol a munka, ott a pénz, ott megy a lakáspiac. Na most mi van akkor, ha se munka, se pénz?
Ingatlanboom? Kétlem.
Azt kellene tudomásul venni, hogy az előrehozott fogyasztásnak köszönhetően, eddig voltak túlárazva a lakások! Most a 20-30%-os árcsökkenéssel csak a keresleti piacot követjük.
Másképp: A hitel az egy fogyasztásnövelő, gazdaságélénkítő eszköz. De az előrehozott fogyasztásnak megvan a böjtje! Ez van most.
Tegnap eszméletlenül pörgős nap volt. Csak úgy zúdultak a hozzászólások. Kaptam hideget - meleget, de azt kell, hogy mondjam, a blogra látogató ingatlanosok hozzáállása több volt mint pozitív. Rengeteg tippet / ötletet adtak, valóban segíteni próbáltak. Őszintén.…..
 Néhány kép a behavazott környékről. Persze amilyen pechem van a napnak esze ágában se volt kisütni, délutánra pedig semmi sem marad a hóból. Mindenesetre lőttem néhányat. Just for fun :)(a képeken a lakás előtt lévő park látható - nincs is annál jobb mint este kiülni a…..