Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bartkozoltan

0 bejegyzést írt és 41 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Beindul a szokásos év végi dömping, ami akár karácsonyi ajándékként is felfogható. Tegnap is egy új adás, ma is, és vajon mit hoz a holnap? Egyelőre a mait spoilerezem le: egy régi vendég újra felbukkan és elmondja, amit legutóbb nem hagytunk neki (the plot thickens). Ez a vendég Bányai Fanni, aki…..
Ipari szinten megy a Fekete Lemez ünneplése, az újrakiadás és a feldolgozáslemez (és még tonnányi más merch) mellett már közös cipőre is jut kapacitás. A jól ismert koponyás mintát felvonultató csukák a Vansszel közösen kerülnek a piacra. Az értékesítés vasárnap kezdődik, képeket tudunk mutatni...
bartkozoltan 2021.07.22 08:39:02
Komoly árkülönbséggel árul jegyeket egy koncertre egy floridai koncertszervező. A három punkzenekart felvonultató június 26-i bulira a már beoltottak tizennyolc dollárért, azaz bő ötezer forintért lazán befürgülhetnek, de aki oltási igazolvány nélkül óhajt részt venni az eseményen, annak ezer (!!!)…..
bartkozoltan 2021.06.03 11:21:43
Tartozom annyival – magamnak –, hogy írok végre erről az albumról. Nagyon kevés olyan magyar lemez van, amit világszínvonalúnak tartok, ez az egyik. Jó magyar bandák és produkciók vannak és voltak, de két tényező mindig is hátrányba taszított minket: a roppant gyenge hangzás és az elszigeteltségünk.…..
Manapság (a felgyorsult világban, blabla) nem csak a zenészeknek kell több vasat tartaniuk a tűzben, hogy egyről a kettőre jussanak. Így lett nekem is – a főállásom mellé – egy vállalkozásom néhány éve (a családi hagyományt követve a vendéglátás területén). Mivel számomra a magyar bor is fontos,…..
A New York-i kvartett, a Vrsty december 4-én a Spinefarm Records gondozásában jelenteti meg "Cloud City" című EP-jét, melyről most a Shameless című tétel klipje nézhető meg a hajtás után. A zenekar a djentes metalcore és az R&B énekstílusában hisz: nos, ha ez a metal jövője, akkor részünkről…..
bartkozoltan 2020.11.18 11:12:07
Bocsánat....  ..
bartkozoltan 2020.03.31 09:49:04
:)
FRISSÍTVE A NYERTESEKKEL A POSZT VÉGÉN! Több okból is rendhagyó a mai válogatás. Hogy korábban érkezett egy nappal, azt többen észrevettétek biztosan. De különleges, mert egyrészről kizárólag magyar képeket tartalmaz, másrészt teljesen szubjektíven válogattam, csak úgy ami megtetszett vagy amiről…..
bartkozoltan 2019.12.07 19:47:05
Az egykori Black Sabbath-énekes vezette Headless Cross (Tony Martin - ének, Dario Mollo - gitár /Vodoo Hill, The Cage/, Magnus Rosén - basszusgitár /Hammerfall/, Eddie George - billentyűk /Magnum/, Danny Needham - dobok /Venom/) jelenleg a birminghami RB stúdióban próbál a jövőre megjelenő…..
Friss videót készített a tavaly megjelent, meglehetősen bikára sikerült nagylemezéhez, az I Loved At Your Darkesthez a Behemoth. A Sabbath Materre készített klip, melyet alább találtok meg, természetesen továbbra sem egy misejáró csapat vizuális koncepcióját öleli fel. Talán az érzékenyebbek néhol…..
bartkozoltan 2019.07.25 11:43:36
Harmadik nagylemezéhez érkezett a 2007-ben megalakult kecskeméti Nova Prospect: a HammerWorld magazin novemberi számának CD-mellékleteként látott napvilágot a "Jövő kilátással" című korongjuk. A 2015-ben megjelent "Szemben az óriás" is remekül sikerült (lemezkritika ITT) és a friss anyag…..
Szavazást nyitottak az angol Metal Hammer olvasói között, akik a hétezer voks alapján úgy döntöttek: a valóban kiemelkedő Metallica-lemez, a Master Of Puppets lett a csapat életművének a legjobb szelete. Ezt a Ride The Lightning és a hamarosan díszdobozos formában is megjelenő…..
Október 26-án negyedik albumával készül a hazai rock zene egyik üstököse, a Nomad. A csapat "Új remény" címmel érkező lemezéről a Piros és zöld lámpák a legújabb és egyben a második klippes dal...
bartkozoltan 2018.10.10 11:22:09
:)
A Ghost Prequelle című lemeze egy jó kis korong lett, be kell látni, érezhetően a csapat sem veti meg, ha van lehetőség egy kis népszerűségre. Nem lehet tőlük elvitatni, hiszen csak akkor lehet szeretni (vagy pont, hogy utálni) valakit, ha van hozzá alapanyag, a Ghostnál pedig ez…..
A Road jó ideje Magyarország egyik legnépszerűbb zenekara, ezt nehéz vitatni. Az, hogy a kezdeti party rockzenéből az utóbbi időben kicsit modernebb, sötétebb vonalra váltottak át, én örömmel fogadtam, korábban is már a súlyosabb tételeik jöttek be, ezt pedig az Emberteremtővel…..
Kátai Tamás friss lemezzel készül május 4-én a avantgarde metalos Thy Catafalque projektjével. A Season of Mist kiadásában megjelenő korong a "geometria" címet kapta és többek közt olyan zenészek közreműködésével készült, mint Horváth Martina (Nulah, Niburta), Vasvári Gyula (Perihelion), Misha…..
Megérkezett a Mytra második lemezének első előfutára, az Initium címre keresztelt dal és frankón jól sikerült videoklip. A 2014-es Beta egyelőre még cím nélküli folytatásán a barcikai proggerek továbbra sem terveznek finomkodni, de erről talán mindenki jobb, ha a saját…..
bartkozoltan 2018.01.08 10:31:35
How Much Blood Would You Shed To Stay Alive címmel a decemberi-januári, 300. jubileumi HammerWorld magazin egyik extra CD-mellékleteként jelent meg a Slayer-iskolát követő, budapesti thrasher Archaic második nagylemeze...
bartkozoltan 2017.12.20 11:15:10
IDDQD Checkpoint 3x09: Amiga 2017.05.21 22:53:56
Először is egy szolgálati közlemény: tovább szeretnénk pimpelni a podcastet, ezért kilőttünk egy Patreon-oldalt, vagyis mostantól pár fityinggel lehet támogatni a Checkpointot, hogy még pöpecebb lehessen. Csomó új tervünk van, és a pénzt visszaforgatnánk a podcastbe illetve a támogatóknak. Itt írtam…..
bartkozoltan 2017.05.25 09:48:22
@enpera: Gyanítom, hogy tényleg ez volt a cél. Egyébként érdemes volna összehasonlítani, hogy miért lett vége a hasonló gépcsaládoknak szinte ugyanazon időben, hiszen az Atari ST, Acorn Archimedes (bár az más platform) majdnem egyszerre múltak ki. A japánoknak meg ugye ott volt a Sharp X68000. Nekik az volt az Amiga.
A hazai doom felhozatal máig egyik legerősebb bandája, azaz a Wall Of Sleep ismét meghatározó tagcserén esett át. A több, mint tizenöt évvel ezelőtti megalakulás idején ugyanis még Holdampf Gábor volt az énekes. Az alapítótag Gábor azonban nagyjából nyolc év után kilépett a…..
bartkozoltan 2017.05.12 10:21:27
A nu metal kifejezéstől sokaknak feláll a hátán a szőr, pedig mint minden éppen felfutó, kvázi divatos irányzat, sok embert terelt a rock- és metalzene irányába (köztük a cikk íróját is). Mint minden korszaknak, a nu metal érának is megvannak a maga sztárzenekarai, slágerei, (több esetben túlélői)…..
A Russian Style Folkestra is úgy néz ki, a jó értelemben vett pihent együttesek közé tartozik, szerencsére emellé az igényesség is befigyel. Ha szereted a Rammsteint, már most kattinthatsz is a videóra, de ha a jó feldolgozásoknak is híve vagy, hasonlóan kell eljárni. És igen, a…..
Jövő pénteken, azaz február 10-én érkezik az Overkill új albuma The Grinding Wheel. Két dalt korábban már mutattunk a lemezről, most itt egy harmadik is, melynek címe Goddamn Trouble, és amihez van egy videó is. Alább mindjárt le is csekkolhatjátok. Az új lemez producere…..
2016 sem volt éppen gyenge év a rock és metalzene világában, de ahogy elnézzük, 2017-ben sem fogunk egyáltalán unatkozni. Olyan nagyoktól várható friss termés, mint a Tool (?), a Mastodon, a System Of A Down, vagy Marilyn Manson és még hol a lista vége! Ezekből a lemezekből szedtünk össze párat,…..
Bevallom, ami felhajtás és a hírek szintjén lezajlott az elmúlt hónapokban a Metallica új lemeze körül, az már engem kezdett a legszárazabb székrekedésnél is néhány dagadó hajszálérrel erőltetettebb műsorra emlékeztetni. Ezért is kerestem magam mellett kajtató kezeimmel önkéntelenül a wc papírt…..