Regisztráció Blogot indítok
Adatok
somlói galuska

0 bejegyzést írt és 158 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Aki életében kettőnél többször járt autószerelő műhelyben, biztosan hallotta már a címben szereplő mondatot. Ez már a múlté, nagyon nem így kell azt. Vélemények az azonos című írásunkról...
Belsőség Búcsú a japántól 2011.01.16 08:15:00
Nincsenek könnyes memoárok, sajnálkozás vagy jajgatás, elvégre én döntöttem úgy, hogy megválok tőle. Most azonban, ahogy a régi papírok között turkálok, rádöbbentem: ennyi időt még egy autóval sem töltöttem együtt. Elmosolyodtam egy kicsit: nocsak, öt és fél év? Nem…..
somlói galuska 2011.01.16 09:20:02
@ChPh: ott tagadta, hogy ő lenne a szerző..ki is lett javítva..
Üdv! Az indexen találtam rá a blogra, gondoltam megosztom veletek is a tapasztalatomat, amit már az index fórumon megosztottam. Szerintem érdemes elolvasni, és tanulságos lehet nagyon sok pályakezdő, friss diplomás fiatalnak, ugyanis ahogyan HR-es köröktől visszahallom, a jelenség…..
somlói galuska 2011.01.04 17:50:21
@gyvy: sőt..nem kötelező dolgozni se...vagy 20-22 éve:))
Így nézett ki, amikor elhoztam. Nem volt szalonállapotú, de nem is tűnt különösebben vészesnek Egy éve vettem meg a Yamaha RD 250-est, és azt hittem könnyű menet lesz. Egy kis pucolgatás, néhány apró prücök cseréje, aztán mehetünk is, vinnyogva pörgő motorral, illatos kék…..
somlói galuska 2011.01.02 09:17:41
A békéscsabai Rudas Tamás egy vagyonvédelmi cégnél dolgozott őrként. Elmondása szerint munkával kapcsolatos nézeteltérése támadt a főnökével, aki ennek következtében  ki is rúgta őt. A fizetését azonban nem  kapta meg. Két hétbe telt, mire legalább a pénzének…..
Rutinos Hiénázó vagy kezdő, a Sebességhiéna játékában mindenki egyforma eséllyel indul. Illetve mindenki, aki megérti az egyszerű szabályokat és tisztességesen játszik. Először azonban lássuk a nyereményt: egy remek, boros szakácskönyv Így főzneka  borászok címmel,…..
somlói galuska 2010.12.18 18:33:34
@buga jayson: szerintem nyertél:)
Tavaly nyár közepén sikerül összeszervezni a nagy fogyasztástesztet. Nem volt egyszerű. Öt kisfogyasztású autót kellett kérni az importőröktől, őt munkatársat kivonni a napi munka alól, egy forgató stábot leszervezni aznapra. Sikerült. Bár lehet, hogy sokan csak a nagy…..
somlói galuska 2010.12.11 20:32:24
Most elégtételt vehet azokon a srácokon, aki a grundon fociztak, míg ön a szobában távirányítós kocsikkal játszott. Ezt ŐK, tutira nem tudják. A nyeremény: Blaupunkt GTx693, 260W MAX / 55W RMS (4Ohm), 3 utas koax, 16x24cm + Audison Teniszpóló kék színben hímzett Audison logóval.…..
somlói galuska 2010.12.11 11:27:12
Idén télen már tilos konyhasót (nátrium-kloridot) használni a parkok, terek és járdák fagy- és csúszásmentesítésére egy kormányrendelet alapján. Ezzel a fákat és egyéb lágyszárú növényeket kívánja a törvényalkotó megvédeni. Bár az úttesteket ugyanakkor továbbra is…..
Orbán Viktor beszédével ma kezdetét vette a parlamentben a 2011-es költségvetés vitája. A kormányfő szinte alig szólt a jövő évi számokról – ezt inkább a szavakban szintén erős Matolcsy Györgyre bízta -, ellenben olyan keretbe igyekezett helyezni a mostani politikai…..
somlói galuska 2010.11.15 22:17:48
@vakvarju: "Érdekes, amikor levitték az ÁFÁ-t 25 %-ról 20 %-ra nagyon sokan húzták a szájukat, hogy ez az 5 %-os ÁFA csökkentés nem ér semmit. Akkor miért jelent olyan nagy problémát, hogy ismét 25 %-os az ÁFA?"

Talán azért, mert az áfa csökkentést nem éreztük meg, azt gyakorlatilag benyelték a kereskedők,és azzal, hogy megemelik 5%-al, olyan, mintha már 30% os lenne.
Bár a három induló közül a spanyol CAF adta a legalacsonyabb árat, mások szerint pedig a Skoda - Vagonmas konzorcium volt a fő esélyes, végül mégis a "nevető harmadik", a Siemens és a Newag csapata nyerte a varsói metrótendert. Ezzel eldőlt, hogy ők szállíthatnak 35…..
Nincs vidámabb dolog, amikor az ember elindul munkába, és ezt látja. Pláne, ha ez a munkába indulás majdnem délben van, mert hajnal négyig írt. Először a Skodát láttam meg, mivel ez egy nálam lévő tesztautó volt. Már csak meg kellett volna csinálni róla a külső fotókat, és…..
Ember és lelketlen számítógép küzdelmének megrendítő lenyomata a pénteki nap költője, Bíró Péter levélverse. Ha párezer év múlva bárki kiváncsi lesz a XXI. századi fogyasztó általános létállapotára, elég lesz elolvasni ezt a költeményt. Kedves Péter, irodalomból…..
Autófília Egy Benz kálváriája 2010.09.28 10:10:00
Sokak életében eljön a pillanat, amikor úgy dönt, kell egy Mercedes. Kinek hamarabb, kinek később, de eljön. Ha gazdag az illető, akkor viszonylag könnyű helyzetben van, elmegy egy kereskedőhöz, és megrendeli álmai autóját 20-30-40 millióért, megvárja amíg megérkezik, majd…..
somlói galuska 2010.09.28 18:19:02
@zsoci: Milyen húzatópadon húznak helyre nagytetőt?? :))
A kikötővárosok izgalmasak: népek, kultúrák és szokások keverednek. Európa egyik legszórakoztatóbb települése Hamburg. Évszázadok óta zajlik az áru- és pénzcsere. És ahol árus meg hajós van, ott nők is vannak. St. Pauli a város piroslámpás negyede volt, és még ma is az,…..
somlói galuska 2010.09.26 10:28:26
@misinator:
szerintem ott nincs is motorszám.(pontosabban van, csak nem jegyzik sehol)
Csak alvázszámot néznek.
  Még közel sincs vége az idei MotoGP szezonnak, mi több, az igazi tűzijáték még csak most kezdődik. A világbajnoki címeket ugyan lassan borítékolhatjuk az illetékeseknek, azonban az érmekért még keményeket fognak meccselni.   Egy kis játékra invitálom az olvasókat.…..
somlói galuska 2010.09.07 14:46:51
Így adta ki. Ez az univerzális válasz minden miérttel kezdődő kérdésre, ami kommentekben érkezett, és bizonyára érkezni fog az ötszáz dolláros autóvásárlás történetére. Ha nem azon az augusztusi napon érkezünk, nem az a hirdető veszi fel hamarabb a telefont, nem haverkodunk már telefonon össze…..
Lehet, hogy nem Magyarország a világ legbiztonságosabb országa, de úgy tűnik a vendégszeretet nem felejtettük el. A héten kétszer is írtunk Kunióról, a japán világutazóról, akinek pont Budapesten lopták el motorját. A fiú átvágott egész Eurázsián, hogy…..
Jó rég írtam utoljára Dezsőről, a Svédországból általam ideráncigált, 48 éves Ponton Mercedesről, volt is okom rá. Mármint arra, hogy ne írjak. Amikor ott, Härnosändben, a március eleji dermesztő svéd éjszakában megtolta Dezsőt a finn kamion, akik ott voltak, mind arra…..
somlói galuska 2010.08.21 12:39:45
@Lacc78: Én nem ismerem,nem is érdekel ki ő és mit csinál,az írással értettem egyet,nagyjából..de ne OFF-oljunk:))
somlói galuska 2010.08.21 12:56:38
@Winkler Róbert: :DD
na igen...nem egy "mindenkereskedésbentízdarabvanbelőle" kategória:))
somlói galuska 2010.08.21 13:01:53
@min: nem vagyok szakértő, de azt látom a saját autómon is, hogy hiába jó javítás után a szín például egy sárvédőn, az évek múlva el fog ütni az ajtó színétől.
Hát mit képzel a T. állampolgár, hogy csak úgy tápanyaghoz juttatja az amúgy rendszeresen gondozott köztéri fákat? Főleg, amikor már a kutyák is felszedik maguk után a pisát. A rend őrei nagy erőkkel csaptak le rá és társára, az eljárás során pedig lekésték az utolsó…..
A mai Meleg Méltóság Menete különösen melegre sikerült (képek és videók később). Szokásához híven Gyurcsány Ferenc is megjelent felesége, valamint Szabó Zoltán és Vadai Ágnes társaságában. Most, hogy dübörög a Nemzeti Együttműködés Rendszere, nem kaptak privát…..
somlói galuska 2010.07.11 09:37:07
@is: ne tépd a szád..a TÉNYEK senkit sem érdekelnek.

(mármint az, hogy a képviselőknek ingyenes a tömegközlekedés.képviselői igazolványt kell felmutatni ellenőrzéskor)
Mivel a rendőröknek is ingyenes, valószínűleg az Őrezred tagjai is ingyen utazhatnak.

Szánalmas próbálkozások ezek, a jobboldali média részéről, de ez kell a népnek.Remélem valamelyik bulvár lap is megjelenik hasonló főcímmel.
Csak hogy teljes legyen a népbutítás.
somlói galuska 2010.07.11 15:07:11
@isssti: nem vártam mást az ilyen kis csicskáktól mint te, hogy beugasson egy teljesen más sztorit. Azt írtam a gyengébb felfogásúaknak hogy: NEM KELL JEGY A KÉPVISELŐKNEK. E nyilvánvaló tény figyelmen kívül hagyásával keletkeznek ilyen xar blogok, amibe bele tudsz te is ugatni, de nem azt írod:bocs tényleg, igazatok van, hanem fújod a szádba adott szart.fújjad kocsog:))

u.i: csak hogy én is másról ugassak, nehogy azt gondold, hogy 2002 ben (amikor te még takonnyal etted a kenyeret valószínűleg)nem lehetett volna elszámoltatni, vagy nem lett volna mit...valaki a fidesztől el is mondta, hogy börtön lesz pár embernek, ha nem ők nyernek..de nem lett. nem azért mert nem volt ÜGY. Ezen kéne elgondolkodni a szelektív emlékezetűeknek.
A cég névváltása miatt az eredeti levél Pannonja Telenorra cserélődött, ezen a néven még úgysem volt panasz. A jelenség amúgy teljesen hagyományosan pannonos: külföldön letiltják az előfizetést, ha a roamingdíjak miatt megnövekedett számlát nem fizeti be 24 órán belül. VZ…..
somlói galuska 2010.06.15 13:22:13
@Circus: buta vagy.

"A Pannon GSM Távközlési Zrt. 2010. május 18-án megváltoztatta a nevét Telenor Magyarország Zrt.-re[1] és ezzel felvette a Telenor márka-identitást. A Pannon 2003 óta a Telenor tulajdonában van, 2006 februárja óta a kék Telenor logót használja arculatában. A névváltoztatásra azért kerül sor, hogy egyértelműbbé tegye a márka nemzetközi jellegét, és biztosíthassák ügyfeleik számára az ezzel járó előnyöket. "
somlói galuska 2010.06.15 13:31:30
@Pittykapitany: na igen...csoda, hogy haza talált ennyi ésszel:))
Én kitenném valami lakatlan szigetre egy hétre, hogy megérezze milyen az igazi elszigeteltség:))
Most, az esőverte szerkesztőségben ülve éppen eszembe jutott, mekkora mázlijuk is volt a rendezőknek a múlt hétvégi AlfaCity100 találkozóval. Mintha a Jóisten is kegyeibe fogadta volna a tisztaszívű alfásokat: hétágra sütött a nap, kellemes szellő fújdogált. A komáromi…..
somlói galuska 2010.06.06 15:34:06
@nem kéne...: Nem szemét gazember, csak szerintem kevesen ítélik meg reálisan az olasz autókat.Hiteles az lenne, ha ki tudná az ember próbálni 15 éven keresztül, új korától kezdve az autókat.Amit egy ember nyilván nem tud megvalósítani.
Az én véleményem az, hogy jól beleégett az emberek többségének az agyába, hogy "szarolasz". Ez meg onnan ered, hogy amikor elkezdték behordani a "nyugati" autókat, az olcsó autókat vették meg olaszban, "millió" kilométerrel, óra vissza 119 000-re és eladni jó áron.Majd a lelkes "új"autós csak azt észlelte, hogy 180 000-nél szétesik már az autó, meg mindig kell cserélni valamit.Ráadásul az olaszok azért nem annyira lelkes szervizlátogatók, mint a germánok, és ez is nyomot hagy egy autó életében.
Ami valós problémája az olasz autóknak, az általában a kísérletezés miatt van/volt. példa: motor elöl, váltó hátul.Az elv jó, de gyakorlatban ez sok problémát okozott.
A lényeg: ha összehasonlítanánk a jelenleg kapható autók közül az olaszokat németekkel, ugyanabból a kategóriából, felszereltséggel(mert ugye a tekerős ablak elektromos motorja nem tud elromlani:DD ) és használnánk 0km től 250 e km-ig nem hiszem, hogy jelentős különbség keletkezne szervízköltség terén. 250e km után, meg már úgyis csak bónusz minden km-er.Nem hiszem, hogy az örökkévalóságnak gyártana bármelyik gyártó.
somlói galuska 2010.06.06 23:29:12
@Egy nő a semmiből: "de én hiányolom belőlük a német szerelési minőséget:)"

Megtennéd, hogy felsorolsz pár példát, konkrétumot,különbséget?
somlói galuska 2010.06.07 00:28:59
@Egy nő a semmiből: nem volt szándékomban beléd kötni, csak érdekelt, hogy egy nő, aki nyilván nem szerelő, milyen szerelési minőségbeli különbségeket tud felsorolni:)
Nekem is volt német autóm alig költöttem rá..majd lett egy olasz autóm, anyagi okokból..mivel lényegesen olcsóbb volt mint német kategóriatársai, és arra se kellett többet költeni, mint az előző németre.(ezek 12-13 éves autók voltak,3-4 évig használtam)
Most Alfám van, 1/4 áron vettem az új árához képest 5,5 éves korában.Erre 100ezreket költöttem már, de azért mert relatíve drága hozzá az alkatrész..féktárcsák, betétek,lengéscsillapító,kuplungszett... de ezek mindenhol kopnak..a kérdés az, hogy nálad lesz-e csere érett.
2db helyzetjelző izzó hibám volt eddig 2,5 év alatt.ennyit az elektronikai hibákról:)) de azért lekopogom...hátha csak mázlista vagyok:DDkopppp koppp
jah és tartom magam a fél 4 körüli hozzászólásomhoz:)