Regisztráció Blogot indítok
Adatok
JankóóHunyaaadi

1 bejegyzést írt és 24 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
4 nap Lehi tartozkodas utan nekilattunk hogy a Hemis-Zanskar turat megcsinaljuk. Nagy Balazs szerint van benn egy-ket zizis hely, de mivel nemigen esetyt mostanaban az eso ezt az utat valasztottuk.Megneztuk a Thiksey es a Hemis-i kolostorokat majd Hemisbol akklimatizacios gyakorlatkent egy 4500 as…..
Obi Tours Frakció Normandia 2009.10.21 19:00:00
Halgattam mint a sir mostanaban. Belelendultem a munkaba, no meg feldobta a talpat a netbookom igy otthon nem nagyon tudok irni. Szoval meg az elozo het vegen voltunk Gyiruval Normandiaban. Roviden es velosen. Van ott egy Nemzeti Park, affele mint nalunka Ferto-Hansag, szoval kulturpark. Inkabb az…..
JankóóHunyaaadi 2010.03.07 13:35:18
JankóóHunyaaadi 2011.03.04 15:21:58
Obi Tours Frakció Nagybani gagyi 2010.03.03 18:41:00
Tegnap este szuletesnapom leven kollega ajanlotta etterembe igyekeztunk. Igy elvetodtunk Parizs egy olyan reszere ahol meg nem jartunk. Errefele mindig talal az ember meglepot. A Pompidou kozponttol EKre, Nicolas Flamel a hires alkimista hazatol nem messze (Parizs allitolag legregibb haza) van…..
Egyszeruen nem tehetem meg hogy ezt ne irjam le rogton es azonnal! A francia munkamoralt mar fikaztam neha, de most b+ leszakadt az arcom. Olvassak el otthon pofogo es morgo hazank fiai!!! ... akik szerint nalunk minden rossz (kozbe meg mindenkinek fenyesebb autoja van mint a parizsiaknak (igaz…..
Először a kenyeret egy kicsit meg kell sütni a serpenyőben egy kis olajon. Utána megtörünk egy tojás a serpenyő szélén. A tojást ráütjük a kenyérre. Ha a sárgája lefolyik, vissza kell a kenyérszeletre. Egy perc múlva meg kell fordítani és a másik oldalt is egy percig sütni…..
Nem nagyon bírtuk már kirándulás-mentességet, így elég egyértelmű volt, hogy Provins környékén is megpróbálunk sétálni kicsit. Sikerült is, leginkább szántókon és folyómedrek susnyásában. De a hófúvás, a hideg és a hó a mezőkön így is elég kellemes sétává…..
Rajongó blog-olvasónk kérésére bármily meglepőnek és újszerűnek is hat a feladat: párizsi képeket kerestünk lassan négy hónapos archívumunkban. A hatodik kerületet választottuk sétánk helyszínéül. A városrész a bohém kicsapongások, művészi orgiák (?) kicsit…..
Ha Parizsban el az ember mint tudhattatok eddig es lathattatok az iromanyainkbol akkor az eves egy fontos elem. No aztan ha az ember evos-fozos cimboraja megerkezik a hona alatt a vilag legjobb csokiboltjait felcitalo konyvvel, amiben 6 tetel a varosban talalhato, akkor nincs eselye arra, hogy ne…..
Szoval... gyanitom hogy kierezni @i es rue_borca stilusa kozotti kulonbsegbol (no meg az ekezetek hasznalatabol), hogy melyikunk hogyan keresi a kenyeret. Okoz is ez neha egyet nem ertest kozottunk, de sosem komolyat, inkabb nevetunk egymason es hogy mit gondolunk a masik gondolkodasarol. Es hat nem…..
A Panthéonba nem túl egyszerű beköltözni. A legelső kritérium, hogy szerezni kell francia állampolgárságot. Másodsorban az ember a végrendeletében véletlenül se hagyja meg azt, hogy ittésitt a feleségem-apám-kedvesem mellett szeretnék nyugodni, mert akkor örökre elvágta az…..
Néhanapján furcsa lények költöznek a lakásunkba. De nem laknak nálunk sokáig. Évezik kicsit a dohos szagokat, aztán jobbnak látják elfüstölni innen. Az itt látható polipok sem bírták sokáig. Mi élveztük azért! Fincsik voltak!..
Buli a rue saint jacques-en. 30-án 7 órás bevásárlás. Az étkek: 11 báránycomb, 15 kiló krumplisaláta, 4 kiló dahl-lencse, 2 kiló céklasaláta, 2 kiló endivia saláta és még 2 kiló vinaigrette szószos sima saláta, 2 kiló zöldbab-rák variáció. Aztán a sajttálak, heringek és…..