Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nrgmedia

9 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
- Szerződések fajtái - Szerződések buktatói Legutóbbi bejegyzésünkben (ha lemaradtál volna róla: http://ingatlanugyek.blog.hu/2014/02/06/hol_es_hogyan_hirdessem_meg_eladni_kivant_ingatlanom ) eljutottunk odáig, hogy a hirdetéseink már futnak a jobb weboldalakon, és…..
Cikksorozatunk az ingatlanok egyre nehezebb eladásában kíván segítséget nyújtani. Ha megvan az első rész alapján meghatározott ár, felmerül a kérdés: hol és hogyan érdemes hirdetni?  Múlt héten abban segítettünk, hogy hogyan állapítsa meg ingatlana piaci árát. Ha az…..
Batár Zsolt fotográfus háza modern vonalaival úgy épül bele a festői környezetbe, ahogy azt nem sokan gondolnák. Hiszen az erdőbe a klasszikus formákat szokták vinni, nem pedig a manapság menő szögleteseket. Akinek azonban aggályai vannak, az nézze meg a képeket, szerintem meg lesz…..
Ingatlant eladni az utóbbi években - ha nem is lehetetlen, de - igen nehéz feladattá vált. Cikksorozatunkban gyakorlati kérdésekre gyakorlati válaszokat adunk egy gyakorló szakember segítségével.   Hazánkban jelenleg több százezren szeretnének jó áron megválni ingatlanuktól.…..
Sajnos, lassan egy éve, hogy szerkesztőségünkben minden kollégánknak naponta többször kell szembesülnie azzal, hogy emailen vagy telefonon érkeznek hozzánk panaszok, melyben az ügyfelek azt kifogásolják, hogy előzetes értesítés nélkül, cégünk elektronikusan kiszámlázott…..
  Kedves Ügyfelünk!   Örömmel értesítjük, hogy elindult az Ingatlanbazár reklámkampányának első eleme! Jelenleg a Neo rádió reggeli Bumerángjában Boros Lajos és Bochkor Gábor mellett hallhatja spotunkat. Kampányunk további részleteiről később számolunk be.…..
  Tisztelt partnereink!   Bár reggel még havazott, de a tavasz itt van, ez most már biztos. A tavasz pedig magával hozza – remélhetőleg – az ingatlanpiac élénkülését. Erre szeretne az Ingatlanbazár rásegíteni, ha lehet, minél hatásosabban. Most tervezzük az…..
nrgmedia 2010.03.19 20:49:58
Köszönöm a tippeket!
Sorjában:
A 4es, 6os villamoson mi is gondolkodunk, most megerősítést is kaptam.
Tv és újság. Mindkettő rendkívül drága, és ha konkurensünk tv-reklámjának hatását nézem, akkor nem biztos, hogy megéri. Ha viszont nem országos újságokat használunk, hanem a helyi (akár ingyenes) lapokat, akkor az már érdekes lehet. Gondolkodunk ezen is.
Road Show. Felmerült már ez is. De olyan céllal, hogy az ingatlanosoknak adjunk valami pluszt. Pl. Google oktatás egy megfelelő szakértőtől, hitelpiaci előadás, együtt gondolkodás stb. Ez valamikor útjára is fog indulni.
Katusssnak külön köszönöm a kedves szavakat, örülök, hogy ilyen érzelmeket táplál irántunk. Remélem kellően tudjuk viszonozni :) A felvetett problémára a válaszom:
Próbáljon (bár tudom, hogy már nehéz) nem ingatlanos fejjel gondolkodni. Ha egy vevő ingatlant keres, akkor szinte mindig tudja, hogy hol keresi. És az sem életszerű, hogy nem tudja az illető, hogy 30 vagy 50 milliót akar rászánni... Minden tettünk arra irányul, hogy a felhasználó a lehető legszűkebb - az igényeinek megfelelő - listákat kapja, hiszen így lesz neki a legkönnyebb megtalálni a megfelelő ingatlant. A közeljövőben ezen problémák egy csapásra meg fognak szűnni az oldalunkon - erről később.
Tudom azonban, hogy a megbízások vadászásához kellenek a teljes listák. Van is az oldalon lehetőség az ingatlanosoknak ezeket látni. Ha megkeresi üzletkötőjét (vagy akár engem) akkor meg fogjuk tudni mutatni, hogy hol. És egyben megvizsgáljuk annak okát is, hogy miért van kevesebb megkeresése, hiszen a gyakorlat a fejlődésünket mutatja.
Kedves Ügyfelünk!   Amennyiben Ön eddig manipulálta ingatlanjainak feladási dátumait, kérjük, figyelmesen olvassa végig a következőket. Ha nem, akkor köszönjük figyelmét.   Az már tudvalevő, hogy az Ingatlanbazár február 1-től eltörli a frissítést. Ennek okát…..
nrgmedia 2010.01.29 16:04:23
Igen, elismerem, hogy a 10% kevésnek bizonyulhat. Nem is állítottuk még be senkinek. Jelenleg is gondolkodunk a megoldáson, azt ígérhetem, hogy a rendszert kijátszani nem akarók nem fognak kárt szenvedni. Hadd mondjam azonban el azt, hogy a levél hatására néhány iroda egyből leállt a napi törlés-feladás importjával. Azaz, máris javítottunk az oldal minőségén, és máris segítettünk azokon az irodákon, akik nem éltek ezzel a csalással. Ez volt a célunk, hiszen hétfőtől eltöröljük a frissítést az oldalon.
Az, hogy egy ingatlannak a feladási dátuma régi, egyáltalán nem zavarja a látogatót. rengeteg felmérést, mérést, statisztikát csináltunk, és mondhatom, hogy egy tiszta lista sokkal inkább felhasználóbarát. Sokkal inkább zavaróbb az, ha néhány naponta át kell rágnia magát ugyanazokon a hirdetéseken, mert azok újra és újra frissülnek. És ugye azért kellett a dátumokat újra és újra frissíteni, hogy egyáltalán megtalálhatóak maradjanak.
Az, hogy a rendszert kijátszók élelmesek...hm. Igen, mondhatjuk ezt is. De mondhatjuk azt is, hogy kárt okoznak a többieknek. Nem is kicsit. És én ezt nem hagyom.
Pénzlehúzás? Mi nem megemeltük a frissítés árát, hogy még többet hozzunk be belőle, hanem eltöröltük. Ugye könnyen belátható az is, hogy a frissítés már pénzlehúzás kategória, hiszen már igazi előnyt nem hoz, mert nagyjából mindenki előfizet rá. Viszont muszáj előfizetni rá, mert aki nem teszi, az elsüllyed a mélybe. Mindenki ítélje meg, hogy melyik az igazi pénzlehúzás.

Én azt gondolom, hogy ezeket a lépéseket, amiket teszünk pont az ingatlanpiac érdekében tesszük. És valljuk be őszintén, hogy kevés annyira negatívan megítélt szakma van ebben az országban, mint az ingatlanos. Tehát aki ebben segíteni szeretne nekünk, annak véleményét, kritikáját szívesen veszem.

Üdvözlettel:
Rózsavölgyi Péter
nrgmedia 2010.01.29 16:26:18
@Ingatlaci:

Kérem, hogy kattintson az Ingatlan.com csoporton belülre is. Amit Ön linkelt, az a cégcsoport látogatószáma, amibe az utcakereső.hu, az ingatlanmagazin.com és egyebek is beletartoznak.
Az ingatlanok.hu látogatószámával pedig nem kívánok foglalkozni, szerintem mindenki tudja, hogy honnan is jönnek oda látogatók.
nrgmedia 2010.02.03 13:38:09
Próbálok sorban válaszolni a felvetett kritikákra, kérdésekre.

10%-nyi korlát

Mivel nem az a cél, hogy bárkit is korlátozzunk napi munkájában, egységesen nem vezetjük be. A bejegyzés azonban meghozta az eredményt: számos iroda, akinek valójában szólt az üzenet, azonnal leállt ezzel a gyakorlattal. Megvizsgáltuk azt, hogy az Ingatlanbazáron kik azok, és hányan vannak, akik irreális mértékű új ingatlant adnak fel havonta. Ez kb. a hirdetőink 5%-a. Ők nem ritkán naponta letörlik a teljes adatbázisukat, majd újra feltöltik azt. Őket figyelmeztetni fogjuk, ha nem állnak le ezzel, akkor náluk egyedi korlátozást vezetünk be. A többi hirdetőnket semmilyen szankció nem érte, és nem is fogja. Az, hogy ezt ügyeskedésnek, csalásnak, heccnek hívjuk, mindegy. A lényeg, hogy ezek az irodák naponta több száz, több ezer ingatlan feladási dátumával manipuláltak, és Önöket hozták hátrányos helyzetbe, Önöknek okoztak kárt! Hirdetőink 5%-a nem okozhat kárt a többi 95%-nak!

Kiemelések

A frissítés helyett minden partnerünk számára annyi kiemelést biztosítottunk, ami lehetővé teszi, hogy az ingatlanjai közül a legjobbakat mindig a listák élén tartsa. Akik ezt valóban használják, azok az eddigi hatékonyság, hívásszám többszöröséről számolnak be. Kérem, hogy aki ezt eddig nem használta, az tegye meg. Ha valaki szeretné kipróbálni az új rendszerünket, vagy felvilágosítást kérne róla, kérem, keresse meg üzletkötőjét, vagy ha nincs neki, akkor engem. A rendszer használatáról, tanácsokról és kritikákról születni fog egy újabb bejegyzés.

Látogatószám

Ingatlacitól elnézést kérek, tényleg igaza van. Elfelejtettem, hogy az ingatlan.com pont január 1-jén megdöntötte a látogatási statisztikáját… A látogatószámok egyébként megérnek egy külön bejegyzést, később vissza is térek rájuk.

Fejlesztés

Szeptember 1-től egy teljesen új Ingatlanbazár fog megjelenni, melyet Európa egyik legjobb fejlesztői csapata készít. Olyan megoldásokkal, melyek egyedülállóak lesznek ezen a piacon. Később egy önálló bejegyzésben be fogom mutatni azt, ami eddig látszik belőle. Annál is inkább, mert kíváncsiak vagyunk az ingatlanirodák tanácsaira, kritikájára.

Méri ezt mondja:

„Ugyanis akkor adunk el valamit, ha elöl van a hirdetések listájában.” Akkor biztos örül az új rendszerünknek, mert azzal a legjobb ingatlanjait folyamatosan ott tudja tartani. Remélem kipróbálta már, vagy ki fogja próbálni. Azt gondolom (de javítsanak ki, ha nem így van), hogy pont azért kellett mindenkinek azzal foglalkoznia, hogy újra meg újra előre tegye (akár törlés-újrafeladással) a legjobb ingatlanjait, mert a frissítés a korábbi formájában már nem ért szinte semmit. Minden hirdetést újradátumozott ugyan, de néhány óra múlva kivétel nélkül hátra csúsztak a jók és a kevésbé jók is, mert olyan mértékű volt a frissítés, ami lehetetlenné tette, hogy egy-egy jó ingatlan mérhető ideig maradjon a lista elején.

Pasibólvagyok-nak

Nagyon sokban egyetértünk. Az előrehelyezéssel annak idején az volt a baj, hogy minden portál ész nélkül adott töménytelen mennyiségű frissítést a partnereknek. Ezáltal annyi lett belőle, hogy elvesztette az igazi értelmét. A mostani rendszerünk ennél már sokkal okosabb. Remélem, ha kipróbálja, Ön is így fogja gondolni. Ha nem, akkor kérem, hogy ossza majd meg velem az észrevételét. A duplikáció kiszűrésének mikéntjén elkezdtünk dolgozni, de nem akarjuk elhamarkodni, hogy ne legyen sértő. A duplikácónál ugye meg kell különböztetni azt, ha egy adott iroda teszi fel többször az ingatlant, vagy ha ugyanaz az ingatlan van több irodánál. A kettő egész más hozzáállást igényel. Ráadásul nem sikerült még tökéletes megoldást találni rá sehol.

Reklám

Tudjuk, hogy fontos. Az új modellel nagyon sokat dolgoztunk, ennek eredménye, és az idei elhatározásunk lehetővé teszi, hogy az eddigieknél jóval hangsúlyosabb reklámkampányt indítsunk. Ennek tervezése jelen pillanatban is folyik.

Végül

Örülök, hogy ennyien figyelemmel követik a nálunk történteket. A bejegyzések azt jelzik számomra, hogy sokakat foglakoztatnak ezek a változtatások, ami mindenképp jó. Továbbra is várom az építő jellegű kritikákat, szerintem inkább beszéljünk róla, az visz előre.
Számos telefont is kaptam azoktól, akik támogatják az általam leírtakat, sajnos ők nem kommentelnek. Tervezem, hogy a közeljövőben hozzunk össze egy olyan fórumot, ahol egy kávé mellett mindenki elmondhatja a fentiekről, amit gondol. Mi nyitottak vagyunk minden pozitív ötletre.
Akik ismernek engem (és több száz ingatlanirodában jártam már az ország minden területén), azok tudják, hogy mindig az ingatlanosok érdekeit tartottam szem előtt, és ha kéréssel fordultak hozzám, akkor mindig igyekeztem segíteni. Ráadásul a Bazár csoport épp 20 éve szolgálja ki az ingatlanosokat. Azt gondolom, hogy a frissítés eltörlése olyan lépés, mely segíti a piacot. Persze az évek óta megszokott modelltől eltérni mindig veszélyes. Hiszem azonban azt, hogy jól tettük, és ebben megerősít az a sok szóban és telefonon kapott visszajelzés, melyek szerint ugrásszerűen nőtt a visszajelzés az oldalunkról azon irodákban, ahol az új rendszerünket megfelelően használják.

Üdvözlettel:
Rózsavölgyi Péter
Ingatlanbazar.hu Üdv 2010! 2010.01.07 10:47:00
Tisztelt Ügyfelünk! Nehéz éven vagyunk túl, és még nem tudni, hogy az előttünk álló vajon könnyebb lesz-e.? Az ingatlanbazar.hu-nál a válság éve egyúttal a fejlődés éve is volt. Biztos sokan emlékeznek, hogy személyesen jártunk Önöknél, sok kérdéssel. Az ezekre adott…..