Regisztráció Blogot indítok
Adatok
TarzanBorz

0 bejegyzést írt és 80 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A késkészítők és gyűjtők világában megannyi késfajta ismeretes és mindenkinek vannak kedvenc típusai, amelyekre külön figyelmet szentel és minél szélesebb gyűjteményt szeretne felállítani belőle. Az egyik ilyen közkedvelt típus a hagyományos, kézzel készített vadászkés.  Cikkünkben összefoglaltunk…..
TarzanBorz 2020.08.25 08:42:21
A jó partizán otthonában elbarikádozza magát, és családját, majd várja a betolakodni vágyó koronavírussal fertőzött szomszédokat és amúgy jóindulatú áentéeszeseket. Íme a fegyvertára: liszt: a közeledő koronazombik közé dobva fullasztó ködfelhőt generál. Amíg ők a liszttől fulladoznak,…..
TarzanBorz 2020.03.05 21:30:51
@élhetetlen: " csak egy kis megértés kellene még."
Egyetértek. Ez a kis megértés kellett volna, és akkor ez a blogposzt ami alatt kommentelünk nem jött volna létre.
TarzanBorz 2020.03.06 20:28:58
@Attilajukkaja: én csak visszaütöttem
Hosszú évek óta gyűlölöm a karácsonyt. Sokáig elfojtottam magamban, mert szégyellnivalónak éreztem, olyannak ami nem fér bele a társadalmi konvencióba, ami egyfajta különcség, ami miatt fekete bárány vagyok. Aztán ahogy teltek az évek és egyre több embert ismertem meg különböző szférákból, úgy…..
Nem tudom magamban tartani tovább mindazt, melyet nap, mint nap megélek női létem által. Csodálatos érzés aktív résztvevőnek lenni abban a folyamatban, melyben a férfiakhoz való viszonyulásunk, elhelyezkedésünk az alárendeltből mellérendeltté válik, szépen lassan. Boldog vagyok, hogy ebben a női…..
TarzanBorz 2019.10.07 09:41:31
@tildy[UK]: Az udvarias férfiak egymást is előre szokták engedni. De életemben nem találkoztam olyan nővel, aki kinyitotta volna nekem az ajtót. Az udvarias emberek köszönni is szoktak előre másoknak. Ha én nem köszönök előre egy nőnek ma Magyarországon, tízből tíz nem köszön, ha én köszönök előre, akkor tízből három-négy vissza sem köszön. Nyugaton ez annyival rosszabb, hogy már a férfiak is ennyire udvariatlanok, kivéve UK, mert ott azért még vannak udvarias emberek. Az udvariasságot meg az emancipációt összekeverni ostobaság, mint ahogy az is az, ha nem akarunk tudomást venni a genetikai különbségekről férfi és nő között. Véleményem szerint mindenkinek lehetőséget kell adni arra, hogy meg tudja valósítani magát, de talán el kellene gondolkodni azon, hogy nem véletlen, hogy az összes sportban külön választották a női és férfi versenyeket. És lehet, hogy nem azért, mert a férfiak félnek, hogy nem terem nekik babér, hanem mert szerették volna, hogy legyen sikerélménye a nőknek is. Ez persze nem azt jelenti, hogy egy férfi ne vegye ki a részét a házimunkából, hanem csak azt, hogy összemosni a férfiak és nők közti különbséget hatalmas ostobaság.
TarzanBorz 2019.10.07 14:25:49
@Lángharcos: " Nem tudom, én szoktam tartani az ajtót bárkinek, akinek le vannak foglalva a kezei"
Azt gondolom, félreérted. Itt azokról az esetekről van szó, amikor nincsenek lefoglalva a kezek, oszt mégis tartja az ajtót az ember fia. Mert az ember lánya sohasem. Egyetlenegyszer sem nyitja ki nekem egy nő az ajtót sőt egyszer nem enged előre, hanem betép előttem, ha kinyitom az ajtót, eszébe nem jut, hogy nem kéne előreengedjem, mert ő egy egyenrangú fél. Férfiak közt előfordul, hogy elkezdenek udvariaskodni, de 1-2 mp múlva az egyik bemegy. Az a nő, aki az egyenrangúságot akarja jelezni, nem az udvarias viselkedést veszi át a férfiaktól, hanem azt, hogy hogyan ne vegyünk tudomást a másikról.
Hangsúlyozom, ezt a magyar nőkre értem és csakis az ajtón előreengedés-köszönés viszonylatában.
Aki szeretett volna mostanában bármilyen szakmunkát elvégeztetni a ház körül, az biztosan tele van ilyen történettel. Aki meg nem, az sok ilyet hallott. Szobafestő ígérgetés lvl egymillió, hónapok óta a kanapén alvó, mégis igen kitartó lakástulajdonossal. Történetem egy budapesti, mindössze 42…..
TarzanBorz 2019.08.14 14:04:53
@gyongyi70: Szuper, köszi. Egy valami gondolat még kimaradt amit nem említettél és ezt ugyan most neked írom, de nem neked szól.
Azért, mert valaki valamit nem csinál meg, hanem szakemberrel akarja megcsináltatni, arról ne kezdjük el kitalálni, hogy adócsaló, meg ügyetlen, akármi, nota bene béna tök. És mivel semmit nem tudunk róla, ne kezdjük el győzködni vég nélkül, hogy csak az a megoldás, hogy ő csinálja meg.
TarzanBorz 2019.08.14 14:39:46
@gyongyi70: Szép választ írtál, azt gondolom ez lenne a kiindulási alap mindenkinek. Tanácsot lehet adni, ajánlani is dolgokat, azzal nincs probléma, sőt, még a posztoló is lehet, hogy örül neki.
"De, persze nem vagyunk egyformák." ezt kell szem előtt tartani mindenkinek és nem ítélkezni.
TarzanBorz 2019.08.14 21:33:01
@CCnick: Ördögöd van, tényleg nem az volt.
Tudod az óvodában nem adnak a gyerekeknek fogalmat jelnek. A kedvedért: fogalom az a valami amit egy gyerek nem tud lerajzolni.
Mondhattad volna, hogy nem volt sakk a jelem, vagy Rubik kocka, vagy ördöglakat például, de ez kábé annyira volt frappáns visszavágás, mit az alábbi viccben:

Cirkusz érkezik a faluba. A bohóc minden este kihív egy önként jelentkezőt a porondra és megkérdezi:
- Mondja kend, maga a szamár eleje?
- Nem.
- Akkor maga a szamár hátulja?
- Nem.
- Netán maga a szamár közepe?
- Nem.
- Akkor kend maga a szamár!
Így megy ez minden este. Teljes a falu szégyene. Végül elhatározzák, hogy ez így nem mehet tovább, szólni kell Józsi bácsinak, a tréfák és frappáns visszavágások nagymesterének, csak ő mentheti meg a falu becsületét.
Eljön az utolsó előadás. A bohóc kihívja a porondra Józsi bácsit, a tréfák és frappáns visszavágások nagymesterét.
- Józsi bácsi, a tréfák és frappáns visszavágások nagymestere, maga a szamár eleje?
- Nem.
- Akkor Józsi bácsi, a tréfák és frappáns visszavágások nagymestere, maga a szamár hátulja?
- Nem.
- Akkor netán Józsi bácsi, a tréfák és frappáns visszavágások nagymestere, maga a szamár kozepe?
- Nem.
- Akkor hát Józsi bácsi, a tréfák és frappáns visszavágások nagymestere, maga a szamár.
- Hm... Tudod mit Bohóc! A k*rva anyádat!

Szerintem ne kezdj elme-párbajba senkivel, mert nincs hozzá fegyvered.
Van egy térkép, aminek az értelmezése sokaknak gondot okoz. Illetve nem is okoz gondot, mert minden skrupulus nélkül értelmezik félre, és teszik közkinccsé a hozzá nem értésüket. Ha ezt a térképet történetesen nem én csináltam volna a Wikipédia számára, akkor is tudnám, hogy ahol Dzsemdet Naszr,…..
TarzanBorz 2019.07.29 08:20:34
TarzanBorz 2019.07.29 08:31:30
@DarthVader: teljesen igazad van, ha vigyem tovább a gondolatot :D
Darth=Dárt : a démon és az árt szó összevonásából jött létre, míg a
Vader=vödör: pedig a sisak formára utal
így Darth Vader magyarul egy ártó démon vödörrel a fején...

bocs :D
Néhány hete ismét Debrecenben jártam, ahol igyekszem útba ejteni a Zsibit minden esetben. Ez a rendkívül színes vásári forgatag mindig magával ragad egy kicsit és általában szoktam is találni érdekes dolgokat (persze azért megtörténik, hogy üres kézzel távozom).Most is szerencsével jártam, hiszen a…..
TarzanBorz 2019.07.17 01:20:35
Nagy gond manapság a programozó hiány, pörög a fejvadászat meg a munkaerő közvetítés. Csak úgy záporoznak ránk az önéletrajzok (nemzetközi nevén CV-k, amit szívínek kell ejteni), ahol jobbnál-jobb szakemberek kínálgatják lenyűgöző szaktudásukat és hirdetik makulátlan szakmai előéletüket. Mindenkit…..
TarzanBorz 2017.04.24 18:51:23
@vu2: LOLOLOLOLOLOL
TarzanBorz 2017.04.24 19:12:17
@Lucifer Morningstar: "Nem ő volt az egyetlen. Van belőlük éppen elég, ha visszaolvasol, nem én vagyok az egyetlen aki összefut ilyen zsenikkel."

Nem vitatom, de ettől még vannak jó programozók. Mint ahogy minden szakmának van krémje és alja és egy vastag átlagos szakija, úgy a programozók sem kivételek. Én csak az általánosításért emeltem a billentyűt...
Sok CV-t olvasok mostanság, és ellentétben @Duplaxiii-vel, az a véleményem, hogy nincsenek jó programozók az álláskeresők piacán. De még elfogathatók is csak elvétve. Ha jót akarsz, ismerettség révén kell elcsábítani (ha lehet), mert igazából nem keres munkát.
TarzanBorz 2017.04.25 08:04:37
@Hizdahr zo Loraq: >30 éve programozok papír nélkül és csak 1x kerestem magam munkát, de abból se lett semmi, mert végül egy ismerős felhívott .... :)
„Jajj de fog ez holnap fájni” – mondta egy kígyómozgásban ide-oda tekergő nő a rogyasztott lábbal rugózó párjának a Papp László Sport Aréna küzdőterének leghátsó sorában, péntek este fél tíz magasságában. Közben a pultnál otthonról kiszabadult családapák próbáltak udvarolni a büfés lányoknak olyan…..
TarzanBorz 2017.02.27 10:06:13
@Rák Attantam: :))))))
TarzanBorz 2017.02.27 17:36:20
@TarzanBorz: Érdekes, estére visszajöttek a hozzászólások. Nahát.
TarzanBorz 2017.02.28 09:06:11
Nyakunkon a nyár, kezdődik a strandszezon Te pedig épp azon agyalsz, hogy a sok edzés ellenére még mindig akad egy kis felesleg deréktájékon? A jó hír az, hogy még van 1,5 heted, amíg beköszönt a naptári nyár, ami most úgy tűnik 30 fokos meleggel fog érkezni. A rossz hír viszont az, hogy ebben a 1,5…..
TarzanBorz 2016.06.14 00:46:17
@zsocasos: Rich Piana vállaltan csinált mások által (pld.tudomány) egészségtelennek mondott dolgokat. Szóval vele példálózni nem biztos, hogy jó ötlet.
Azt írod:
"Inkább koplalj ha értéktelen kajáról van szó, az marad a hiénáknak, de zabálja ha értékes hús van terítéken. Hiszen ne feledd, hogy már csak 1,5 heted van. Nem fér bele a csalónap és az éjszakai „csak benézek a hűtőbe, nincs e valami könnyű kaja”. Emellett, viszont hatványozottan figyelni kell a fehérjebevitelre, nehogy átess a ló túl oldalára. A felépített izmokat nem kellene pont a célegyenesben leamortizálni."

Aki napi másfél órát edz, méretes izomtömeget növelt már és ezzel nincs tisztában, az ki az?

@háténimmár:
A leírtak alapján és ha a sok edzés és megfelelő izomtömeg mellett csak az a gondod, hogy hogyan adj le másfél kilót egy hét alatt kétszeres edzésmunkával és egy kis (upsz, bújtatott reklám) zsírégető tablettával, akkor neked szól ez a cikk. Ha nem, akkor meg megint csak oda kanyarodunk, hogy kinek is?

Egyébként meg
@gwr: +1
TarzanBorz 2016.06.14 20:55:39
@háténimmár: Értem, tehát neked sem szól ez a cikk. Az a baj, hogy te nem értetted meg mi a baj ezzel a cikkel és ráugrottál egy olyan mondatra, amiről azt gondolod, hogy te a létezéseddel megcáfolsz, pedig sajnos nem. :(
Nem, a cím egyáltalán nem túlzás. Sőt, inkább a finomítása annak a vérfagyasztó ámokfutásnak, amelyet Friderikusz Sándor rendezett az önmagáról elnevezett műsor keddi adásában. A program egyetlen témája annak a Kiss Lászlónak a szerecsenmosdatása volt, aki a jogerős ítélet szerint tettestársaival…..
TarzanBorz 2016.04.13 12:06:10
@Amorphis: teljesen egyetértek veled. Annyit fűznék hozzá, hogy ehhez a gondolkodáshoz ész kell. Akinek nincs, az ott megáll, hogy habzó szájjal a fejét követeli az embernek. A posztíró meg olyan szinten csekély értelmű, hogy azt már számítógép-elvonással kellene büntetni.
Aki már avatott szemmel néz körül a magyar YouTube közösségben, egész biztosan egyet ért abba, hogy leginkább a fiatalabb korosztály találja meg számítását az online tartalmak közt.…..
TarzanBorz 2015.08.06 23:04:17
A Hír24 infója szerint Rékasi Károly kedden, a 22. kerületben szenvedett motorbalesetet - az információt később a Barátok közt sajtósa is megerősítette. A portál infói szerint a baleset elég komoly volt, a színészt a Honvédkórház intenzív osztályán ápolják, és az…..
TarzanBorz 2015.07.01 09:31:46
@mlas45: " Hát pedig kereszteződésben nem előzünk..."

Hát persze, hogyne. Te nem előzöl, mert te okos vagy. A hülyék meg azt gondolják, hogy azért vannak a szabályok, hogy azok mentén lehet közlekedni ugye?
Egyébként én is nagyon vigyázok a kereszteződéseknél és lehetőleg kerülöm az előzéseket.
De ennek ellenére nem írok Általános Igazságot olyanra, amire nem áll meg.
TarzanBorz 2015.07.01 10:13:46
@Rozs Hc Got Döme: Ezzel teljesen egyetértek. Naponta látok ilyet többször, hogy alárendelt útról kis ívű jobbraforduláskor csak balra néz az okos.
Természetesen közterületen! Lehetőleg száz négyzetméteres, hét emelet magas óriáshálón, ha egy mód van rá, akkor mindenképpen a fővárosban, az újpesti lakótelepen. Nem vagyok marketinges, szóval nekem elsőre inkább az olcsóbb, célzottabb hirdetések ugranának be ilyen…..
Közel másfél évtized után megválik szeretett kaliforniai házától a Knight Rider és a Baywatch Magyarországon is igen népszerű sztárja. Mielőtt eladná, megmutatjuk! David Hasselhoff még 1991-ben vette meg a kaliforniai Encinóban található házat, akkor meglehetősen izmosnak…..
Írtunk már arról, hogy miért is fejlődnek olyan könnyen a kezdők amikor súlyzós edzésre adják a fejüket: az új, és szokatlan inger hatására az izmok, izületek és a központi idegrendszer is fejét vesztve próbál alkalmazkodni a terheléshez. Ez a néhány hónapig tartó időszak…..
TarzanBorz 2012.06.08 10:45:24
@Void Bunkoid: ez nem nyelvtan, ez elírás. Nem mindegy, hogy kankó vagy kénkő
Durva Nem értem a rinyát 2011.01.07 21:16:00
Mindenféle állampolgárok könnyei fürdetik Magyarország utcáit, tereit, amióta a Fideszes többségű kormány bejelentette, ráteszi a kezét a magánnyugdíj-pénztárakban felhalmozott zsetonra. Nézzük sorba, hogy az isten adta nép miket pityereg..."A Fidesz ellopja…..
Mint bizonyára mindannyian hallottatok (sic!) már róla, az iWiW új, redizájnolt felületei a hét közepén élesedtek. Azt hiszem, nem lenne fair huszonötödszörre is túlságosan mélyen összehasonlítgatni az iWiW-et a Facebookkal. (Már ugye egyre kevésbé érdemes...) Aki belép ma az…..
A Kisvárdai gyermek osztályról szeretnék írni!Kisfiamat fulladással utalta be a házi orvosunk.A gyerekosztályon felvették és rögtön a röntgenbe küldtek minket.Az eredménnyel irány az osztály.Ez még a nap folyamán megismétlődött kétszer!  Következett a steroidos kezelés…..
TarzanBorz 2010.11.23 21:21:14
@Dr.laikus PhD: Ezek szerint, ha egy főorvos 5 teljes nap alatt nem tud diagnosztizálni egy félrenyelést, az nem hiba.
Khm. Igazad van, nem hiba, tragédia.

"Mindent megtettek..."
Hát nem, nem tettek meg mindent. Nem gyógyították meg a gyereket.
Zsíír Blog Igyál, hogy fogyj! 2010.10.27 16:54:00
Mostohán kezelt témakör a fogyással kapcsolatban a napi folyadékbevitel. Általában csak mellékesen említik meg a különböző diéták kapcsán, hogy igyál napi több liter folyadékot. Pedig a szervezet egészséges működésének és a fogyásnak is kulcsfontosságú eleme a helyes…..
TarzanBorz 2010.10.28 08:13:44
@dávidzoli: Hja, a sok tudás csak megzavarja a tiszta gondolkodást :)
A svájci Blick online lap beszámolója szerint kedden, helyi idő szerint délután négy után nem sokkal, Las Vegastól 50 mérföldre, a nevadai sivatagban motorbalesetben elhunyt Steve Lee, a Gotthard énekese. Lee nem egyedül motorzott, a társaságában volt barátnője és zenekarának…..
Átlagos személygépkocsi-használat mellett Budapesten nincs gazdasági racionalitása az autó fenntartásának. Ennél ugyanis költségtakarékosabb a közösségi közlekedés, a kerékpár, szükség esetén a taxi vagy az autóbérlés igényeinkhez igazított mértéke.Magyarországon egy…..
TarzanBorz 2010.09.19 20:48:03
@Hack.Elek: Teljesen egyetértek. Aki kiszámolta annak fogalma sincs arról, hogy milyen a város egyik végén lakni, míg a másikon dolgozni, az egyik gyerek óvoda, a másik iskola, egyik szülő viszi reggel őket, másik hozza este őket, autóval a közlekedés 1 óra reggel, 1 óra este. BKV-val 2,5 reggel 3 este.
És aki azt hiszi, hogy a családok kis része él így, annak fogalma sincs a peremkerületek közlekedéséről.
TarzanBorz 2010.09.19 20:55:26
@Turk Hava Yollari: Hja ez nálam úgy néz ki:
autó:
lakás-iskola (3,5 km) 5 perc
iskola-óvoda (3 km) 5 perc
óvoda-cég (45 km) 30 perc

bkv:
lakás-iskola 1 átszállással 30 perc
iskola-óvoda 0 átszállás 15 perc
óvoda-cég 2 átszállás 1 óra 30 perc
w Apa mosdik, anya szül 2010.06.11 04:30:00
Jó pár éve nem hallottam már azokról a debil jehovistákról, akik nem engedélyezik a vérátömlesztést se maguknak, sem a gyereküknek, mert nekik van egy olyan hiedelmük, hogy az nem ér. Viszont egyre zajosabbak azok, akik egy másik egészségügyi téveszmét hirdetnek, tudniillik,…..
Bosszantó és zavarbaejtő dologra hívja fel Salix a figyelmünket. A tanító néni néha helyesírási és szövegalkotási problémákkal kűzd, levélírónk pedig tanácstalan a megoldást illetően.Kedves Ellenőrző, Apró ügy nagyon, lehet az is, hogy túldimenzionálom - akkor majd jól…..
TarzanBorz 2010.02.03 12:52:19
@Nascor: Lehet, hogy most borsódzik a hátad a mammuttól, de nekem van olyan könyvem, amelyben még így írták. Pontosan nem tudom mikor változott meg, de valamikor az ötvenes évektől már mamut a helyes.
TarzanBorz 2010.02.03 13:06:36
@Az igazi Vaszilíj Zajcev:
Emlékeztetnélek egy blogbejegyzésedre:

"Hiába van igaza az embernek, nem ordíthat állandóan, nem oszthat ki kénye-kedve szerint embereket, egyszerűen azért, mert akkor szinte az egész napja ezzel telne el. Sajnos a posztolónak nincs annyi esze, hogy ezt belássa ..."

Átnézve a hozzászólásaidat a blogokhoz, az utolsó mondatodat kicsit módosítom:
Sajnos "Az igazi Vaszilíj Zajcev"-nek nincs annyi esze, hogy ezt belássa ...

Viszont megmutattad nekünk, hogy egy kivételesen modortalan bunkó is képes helyesen írni.

Neked is szép napot!