Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mandarinrece

0 bejegyzést írt és 45 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ma végre kiderült milyen jó hírrel áll ki a budapestiek elé Horváth Csaba főpolgármester-jelölt: "Az MSZP 2013-ig bevezetné a díjmentes közösségi közlekedést Budapesten. Az ingyenes közösségi közlekedést azok vehetnék igénybe, akik legalább négy éve állandó…..
mandarinrece 2010.05.02 00:31:07
@megmondtam?megmondtam: te komolyan azt gondolod, hogy az ellenőrök ma többe kerülnek, mint az összes bevétel, vagy csak nagyságrendileg azonos a két összeg?

Van a BKV-nak 500 ellenőre és 200 körüli pénztárosa. Ezek bérköltsége összesen egy évben nincs 2,5 milliárd forint. Ennyit lehetne spórolni a teljes ingyenességgel - persze Horváthcsacsi javaslatában ez sem lenne megspórolva, hisz a vidékieknek továbbra is kéne pénztáros és ellenőr.
mandarinrece 2010.05.02 00:32:06
@megmondtam?megmondtam: ja, az külön aranyos, hogy a VEKÉ-sek a hülyék, hisz nem lenne csőd a 68 miliárd kivétele, mert az állam betenné. Te magadnál vagy? Olvasgass már egy kicsit Görögországról, hogy milyen az, amikor egy állam elkezd csődbe menni. Biztos, hogy ez a posztkádárista út a megoldás?
mandarinrece 2010.05.02 00:56:50
@Devil: "BKV fejlesztesre penzt nyugodtan lehetne szerezni"
Idegesen nem is lehet... 8))

Ilyet egyébként bármikor lehet mondani, ettől még igaz, h a BKV csődbe menne ha a Főváros egyoldalúan (az állam előzetes elköteleződése nélkül) meglépne egy ilyet....!
Ha a MÁV-csoportban pontosan betartják a karbantartási, vizsgálati előírásokat, valószínűleg nem engedhették volna pályára a súlyos, bár szerencsés kimenetelű balesetet okozó személykocsit. Talán a sors fintorának is tekinthető, hogy a hegyeshalmi vasúti fővonalon hétfő…..
Mandiner blog BKV: Nekik jár 2010.03.24 08:55:00
  Regőczi Miklós szimultán (a Magyar Nemzetben és a Népszabadságban megjelent) nagyinterjúival új lendületet vett a BKV-ügy. A közlekedési vállalat volt vezetője nevét és arcát adta a régóta sejtett-tudott tényhez: valóban az MSZP-SZDSZ kifizetőhelye volt a BKV.…..
A show folytatódik, a dominók dőlnek tovább ... Istenem, de szeretnék ilyen interjúkat olvasni a pártfinanszírozásról, a Strabagról, az autópályépítésekről, a Kőröshegyi völgyhídról, a MÁV-ról. Antal Attila és Balogh Zsolt után Regőczi Miklós is dalolni kezdett, mint a…..
Az MSZP az Országos Választási Bizottsághoz fordul, mert sérelmezi, hogy az MTV döntése értelmében a Fidesz és a KDNP egyaránt saját időt kap a választás előtti „bemutatkozó” műsorban. Amikor először meghallottam a televízió döntését, magam is hajlottam arra,…..
mandarinrece 2010.03.24 08:06:34
@török gábor: azért az interjúkban van újdonság, hisz az MSZP országos pártvezetése is érintetté vált a BKV-lopásban. Ez azért lehet kihatással az MSZP eredményére még az előzmények után is, ahogy a két legnagyobb napilap párhuzamos címlapinterjúja már önmagábn is elég erős hatás.
Az országos listák benyújtásával ma végre lezárul a jelöltállítási szakasz, érdemes tehát egy gyors összegzésben megnézni, az egyes pártok mennyire voltak sikeresek a nulladik fordulóban, illetve mekkora támogatottságra lenne szükségük ahhoz, hogy április 11-én listás…..
  A Népszabadság vezércikkében nehezményezi, hogy a BKV-nál tapasztalható káosz kapcsán nincs egyetlen döntéshozó, aki magyarázatot adna arra, mi történik a cég buszjárataival. A lap úgy fogalmaz: Némaságba burkolóztak a szocialista potentátok is, akiknek hivatali…..
mandarinrece 2010.01.08 14:38:41
@elfelejtette: Ja-ja, az alábbi videón az első kérdés ma "különös" aktualitást nyert: kinek a sajtófőnöke volt a ma előállított volt négyesmetrós szóvivő, H. Éva?

www.youtube.com/watch?v=rm3afGsEvnc

Csak nem Hagyó Miklósé? Hogy-hogy nem tudta erre a választ Steiner Pál? Jó kis videó, érdemes megnézni...
mandarinrece 2010.01.08 15:06:58
Horváth Éva egyébként számos szerződésben is érintett volt:

www.mno.hu/portal/658754

Milliókért ellenőrzött mosoly
Újabb BKV-s botrány: Hagyó Miklós szóvivőjének élettársa is jól járt
2009. augusztus 27. 06:00

Magyar Nemzet
Közel harmincmillió forint értékben kapott két megrendelést a BKV-tól a Stop.hu internetes hírportál főszerkesztőjének, Mátay Lászlónak a cége 2007-ben. Mátaynak az a Horváth Éva az élettársa, akit a napokban menesztettek a közlekedési cégtől, miután kiderült, hogy Hagyó Miklós szóvivője is egyben.

Ha tetszett a cikk, ossza meg ismerőseivel

Sokmilliós szerződéseket kötött a BKV a Stop.hu internetes portál főszerkesztőjének, Mátay Lászlónak a cégével még 2007-ben – derül ki a lapunk birtokába került szerződésekből. A főszerkesztő által jegyzett FFVD (Fotó, Film, Video és Dokumentumfilm) Bt.-vel először 2007. április 27-én kötött megállapodást az akkor még Antal Attila által vezetett közlekedési társaság a gyermeknapi „mosolyellenőr” akció megszervezésére. A dokumentum szerint a Deák téri központi rendezvényért, illetve a járműveken bevetett mosolyellenőrök 10 és 16 óra közötti munkálkodásáért mintegy bruttó 11 millió forint járt – írja a Magyar Nemzet csütörtöki számában, melyből további részleteket is megtudhat az ügyről.
Subba BKV humor 2010.01.07 16:31:00
Pubi lőtte ma nekünk ezeket a képeket, szerintem elég erős!                                                                 Egy kis…..
Napi találós kérdés: most hány (volt) BKV-vezető ül az előzetesben? Egy újabb strigulát húzhatunk be, mert tegnap a minden bizonnyal Fideszes rendőrség bevarrta Szalainé Szilágyi Eleonórát, a BKV volt HR-igazgatóját. A gazdaságvédelmi nyomozók őrizetbe…..
 Még karácsony előtt történt, hogy találkoztam egy régi, baloldali-szavazó korú ismerősömmel. Leültünk egy félórára beszélgetni erről-arról, érdeklődött a fizetésemről, mondtam, mennyi, hümmögött, majd hozzáfűzte, hogy na látod, ezért háborított fel, hogy…..
Itt a Homáron igen sokat lehet olvasni az utasok előadásában arról, hogy a BKV alkalmazottai hogyan alázzák meg/verik át/inzultálják a Naiv Ügyfeleket. Arról már sokkal kevesebbet találni, hogy ez az egész hogy néz ki a másik oldalról. Arról pedig még soha nem posztoltunk egy…..
 A tegnapi Munka Törvénykönyvét szó szerint betartó, még nem, de igenisBKV sztrájk után én balga naivan úgy gondoltam, a mai napon legalább ahajnali órákban eljutok, ahová szeretnék, nevezetesen edzésre, amihatkor kezdődik. Rendszerint a 4.40-es 240-es buszra szállok fel,…..
mandarinrece 2010.01.07 10:45:18
reakcio.blog.hu/2010/01/07/horvath_csaba_rendbe_tette_a_bkv_t

A BKV, mint sikersztori, ez az igazi böszmeség!
Bundi fater BKV 2010.01.04 19:09:00
A tavalyi évi BKV-botrányok után sokan azt gondolták, hogy azok hatására rendeződni fognak a viszonyok az ország egyik legnagyobb állami cégénél. Ezzel szemben teljesen elszabadult a káosz az év első napjaiban. A kollektív szerződés megújításának elmaradása miatt a cégnél a…..
Azt mondták, tegnap azért került sor a buszvezetők szabotázsára, mert végleg elvesztették lojalitásukat a BKV felé. De ez csak szöveg, a valóságban még sosem volt ekkora egység a tömegközlekedési cégnél.Bár a buszvezetők eddig sem álltak a BKV szellemi - erkölcsi…..
Az utóbbi időben kezd nagyon elharapódzni a gyakorlat, hogy ha egy közlekedési cég – a tisztánlátás kedvéért nekifutok még egyszer: közfeladatot ellátó közlekedési cég – alkalmazottai sérelmeznek egy szakmai vagy bérezésbeli problémát, akkor nekiállnak…..
Az Index.hu úgy értesült, hogy a BKV szuperkontroll csoportokat hoz létre, amelyek szerda hajnalban üzemkezdettől kivizsgálják majd, hogy valósak-e azok az indokok, amelyek alapján a buszvezetők nem állnak ki a hibásnak talált buszokkal a garázsból.Kontroll Csoport! Éljenek a…..
BuheraBlog Fertőz a BKV.hu! 2010.01.06 15:15:00
23:52: A kártékony kódokat eltávolították a galériákbólZ hívta fel rá a figyelmem, hogy a bkv.hu galériája egy rendesen összekuszált JavaScript kódot is tartalmaz (GPL licensz alatt ;), ami aztán valahogy egy orosz domainről próbál levadászni további futtatható kódokat. A…..
Ilyenmegolyan BKV trilogy 2010.01.05 22:23:00
Nos tehát a BKV trilógia harmadik, egyben befejező epizódja. Ma délutáni 139-es túrám még csak nem is hasonlított egyik, ezt megelőző utamhoz sem. Az okok a végtelenségig nyúlnak, ezekből pár szemelvényt emelnék csupán ki, amelyek nagy részben meghatározták az utazás…..
Vasmacs By Bus 2010.01.06 12:05:29
Reggel, miközben a híreket hallgattam, azon gondolkodtam, hogy mennyire kaptam volna agyvérzést gimiben, ha szarakodik - még annál is jobban - a négyes busz közlekedése, mint ahogy. Alapvetően utáltam a buszozást, egyrészt a buszmegállóban való ácsorgás miatt, másrészt a tömeg…..
Kirúgott néhány sofőrt a BKV, mert a "szuper kontrollcsoport", amit a közlekedési káosz felszámolására hoztak létre, úgy látta, hogy akadályozzák az autóbuszok forgalomba állítását. öbb buszsofőrnek és műszaki szakembernek is felmondtak a BKV-nál, mert a havazás…..
A BKV civilgyilkos zsákmányszerző vezérkara törvénytelen eszközökkel elkezdte megfélemlíteni, konkrétan kirugdosni azokat a dolgozókat, akik nem hajlandóak elégtelen műszaki állapotban lévő járművekkel kifutni.Geréb Ágnes börtönnel fenyegtése környékén ez a második…..
A napokban megnéztem a két parlamenti képviselőnk következő ciklusra szóló programjait Elszomorító volt látni, hogy egyikük sem fordít nagy hangsúlyt a választóik tájékoztatására három hónappal a választás előtt. Arató Gergely programja helyén csak egy X betűt…..
Reggel, tanulva a televízió és a különböző portálok által harsogott hírekből korábban mentem ki a végállomásra, hogy valami busz majd jön. A 6:15-ös 254E az orrom előtt ment el, de ráértem. A következő történt: A 182-es megállójában gyűltek az emberek. Bejön egy 182-es,…..