Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Wunder Gusztáv

10 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
globalicum Klasszikus bohóctréfa 2011.07.25 12:09:00
Adrenalintermelés csekély kockázattal, vagyis infarktus okozása extrémsport biztosítással nem rendelkezők részére..
Wunder Gusztáv 2011.12.08 02:08:25
Wunder Gusztáv 2011.12.08 02:09:11
 "A kor szokásainak megfelelően először egy prostituálthoz vezetik, aztán viszonya lesz a cselédlányukkal. A kiszolgáltatott tanyai lány pedig, mint valami kísértet, vissza-visszajár – még Édes Anna alakját is átszínezhette. Kosztolányi szégyenkezik majd…..
Június 1-jén, este hét órakor a Szegfű utcai Cseh Centrumban, a Kalligram-est keretében bemutatták – sok más könyvvel egyetemben – a Kosztolányi kritikai kiadás legújabb, spanyol műfordításokat tartalmazó kötetét. A könyv a Kritikai Kiadás negyedik tagja, sajtó alá…..
A 82. Ünnepi Könyvhét előtt néhány nappal megjelent a Kosztolányi Kritikai Kiadás legújabb, az Esti Kornélt (1933) közreadó kötete. A Kosztolányi Kritikai Kiadás harmadik tagja, az Esti Kornél-kötet Veres András és Tóth-Czifra Júlia szerkesztésében készült el. Mint a…..
A Kosztolányi – újragombolva címen megrendezett irodalmi estnek a Hadik kávéház adott otthont május 27-én, péntek délután. A hangulatos esemény két nagyobb szakaszra volt osztva. Az est első felében Arany Zsuzsanna és Szegedy-Maszák Mihály köszöntő és bevezető szavai…..
 "a következetes l'art pour l'art a »politikával« szemben nemcsak közömbös, hanem valóban politikaellenes is. Ha ugyanis valamilyen műalkotásban a formán túl a tartalom is lényeges, akkor a mű többé-kevésbé, de elkerülhetetlenül már világnézeti, azaz…..
 (A terjedelmes műből ezúttal azokat a részeket emeljük ki, melyek Desiré mester dekadenciájáról, Huysmans A különc című regényéről és annak hőséről, valamint Wilde Dorian Gray arcképe címet viselő remekművének sátáni gentlemanjéről, Lord Henryről szólnak. –…..
Halott barátom, aki valahaAz erkölcsin túl az öncélu szépetHitted: a Mű hétmérföldnyire lépett,S dogmád belepte az idő moha.Sötét kor volt. Sötét a Dunapart,S halálra várók sora állt a parton.S irtad - szerencse, kisidőre! -: Pardon.S bűnöd szégyelted: ilyet nem…..
 A magyar „elő- és utószóirodalom” jó része a legutóbbi két esztendőben különös fordulatot vett. A polgári – hazai és külföldi – írók műveinek megjelenésénél valahogy úgy fest a dolog, mintha egyes kiadók nem bíznának eléggé abban, hogy e…..
"Nem! Nem! - mondom magamnak - nem lehet ez igaz, nyilván a szemem téved, csak hallucináció lehet, nem valóság. Nem lehet valóság, hogy három évtized után újra kiásták ezt a már életében is oszladozó tetemet: »Az írástudatlanok árulásá«-t. Nem lehet valóság,…..
"Ki tagadná, hogy nagy művész volt, megszállottja a szépnek? Kritikusnak sem akárki: esztétikai érzékenységének skálája hallatlanul sokrétű, a legkülönfélébb ízlés-áramlatok befogadására s velük egy-egy kritikájában igen intenzív azonosulásra képes. Az elemzésben…..
 Deziré egyik legközelebbi barátja a szabadkai Fenyves Ferenc volt. Már az önképzőkörben is együtt voltak, sőt, együtt szerkesztették az Előre című diáklapot is, olyan más munkatársakkal, mint a kevésbé ismert Szabó-Batancs István, vagy a későbbi orvos-író Munk Artúr,…..