Regisztráció Blogot indítok
Adatok
peti342

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Fiatal pár nászútra érkezik a gyönyörű Hawaiira. Boldogok, vigyorognak, mint a tejbetök, örülnek egymásnak és csodálatos látványnak. Mert hát a látvány az aztán fantasztikus, magas hegyek között hol a tenger hupikék, túrázni indulnak, ahol más párokkal is…..
peti342 2010.01.31 13:10:47
Számomra kifejezetten tetszett a film. Tény és való, hogy lassú a tempó, és a film első fele arról szól, hogy bemutassák a szereplőket és lépésről lépésre építgetik a viszonyukat. A színészi játék és a karakterek simán elvitték a hátukon ezt a részt (Olyphant és Zahn nagyszerűen játszott, és meglepő módon Milla Jovovich is).
SPOILER!
Rengeteg kommentelőtől olvastam, hogy mennyire ellentmond a fordulat az előkészítésnek, például azzal, hogy a film első felében a Zahn-Jovovich páros a másik párra gyanakszik. Nos, kétszer is megnéztem a filmet, és szó sincs ellentmondásról és hibáról. Az összes részlet stimmel (egy egészen kis piszkos trükk azért van, amikor a gyilkosok egyes szám harmadik személyben beszélnek magukról, de hát egy sorozatgyilkos esetében talán ez elfogadható néha), a nézők egyszerűen csak belesétálnak a csapdába, és az eléjük tett részleteket abba a rendszerbe rendezik össze, ami nekik a legkézenfekvőbb (gyilkosság történt, új és idegen + kissé veszélyes a környezet, jópár fura / veszélyesnek tűnő figura felbukkan, és itt van ez az enyhén balfék, gyanakvó ifjú férj meg a felesége: tipikus áldozatkarakterek, nyilván ők a jófiúk). Ha megnézed a filmet azzal a szemmel, hogy na, ezek a gyilkosok, akik éppen az új személyiségük megformálását gyakorolják, stresszelik magukat az utolsó gyilkosságuk miatti lebukás miatt, és közben az új áldozataikat keresik, nos, a filmben így is minden tökéletesen rendben van. Amikor Zahn és Jovovich egymás között vannak, egyszer nem mondják ki másokra, hogy azok a gyilkosok: vagy arról beszélnek, hogy a másikok gyaníthatnak-e valamit, van-e esély a lebukásukra, vagy pedig arról, hogy megfelelő áldozatok lehetnek-e. Olyphantékkal kapcsolatban inkább az a problémájuk, hogy megfelelő áldozatok lesznek-e, mivel láthatólag kissé kattantak, és Olyphant valószínűleg egy kamugép, így az összeszedett információkból lehet, hogy nem fogják tudni jól lemásolni a személyiségét, miután megölik. Az első párossal kapcsolatban szó sincs arról, hogy rettegnének tőlük, és azért nem veszik fel őket. Zahn először picit elbizonytalanodik, hogy megfelelő áldozatok lesznek-e (a férfiből csak egy kigyúrt mellkast és egy agresszív tetkót lát), de aztán gyorsan döntenek, hogy elviszik őket, csakhogy ekkorra már késő, a marcona páros férfitagja felhúzza magát a hezitáláson, és elutasítja a fuvar felajánlását.
Én nem láttam trailert, úgy néztem meg a filmet. Lehet, hogy a trailer miatt nem voltak ilyen-vagy olyan elvárásaim, és ezért az alapján tudtam értékelni a filmet, ami. Nekem tetszett, bár nyilván ez sem hibátlan. Sok nézőt annyira csúnyán behúzott a csőbe, hogy aztán csak köpködnek a nagy fordulat hibás voltára, pedig ebből a szempontból egy fikarcnyi hiba sincs a filmben.
A Kalandtúra blog igen közel áll a 3-án a Tátrában szerencsétlenül járt hegymászókhoz (az iKaland társaság túravezetői írják), vagyis a tegnapi beszámolójuk tele van első kézből származó információkkal. Nem másolom ide az egészet (azt érdemes itt elolvasni), de a…..