Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pfs

45 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az Ubuntu-fejlesztők az Ubuntu 10.04 Release Candidate különböző verzióit adták ki, ami LTS verzió, vagyis a gyártó Canonical az asztali (desktop) verzióhoz 3 év, a szerver változathoz pedig 5 év támogatást és frissitéseket biztositanak. A kész verzió április 29.-én jelenik…..
Kezdetben rögtön leszögezem, nem kifogásolom, nem ellenzem, nem támadom, kritikáim csupán épitő jellegűek és tipikusan olyan hibákra mutatnak, amit ha nem saját maguk tapossák ki az utat ennyi idő alatt, hanem 1 profi partner segitségét veszik igénybe, elkerülhetőek lettek volna.…..
 Hamarosan, a menetrend féléves ciklusa szerint, április végén érkezik az új Ubuntu 10.04 verzió, ami ráadásul LTS, tehát 3 éves garantált frissités & támogatást fog kapni, ezáltal céges használatra javalott. Nemrég jelent meg az Ubuntu új lógója, de nemcsak…..
Bár régóta ígérjük, hogy lesz ilyen is - mégis ez az első sörbeszámolónk. Nem akarunk persze az erre szakosodott, tematikus blogokkal versenyezni - de úgy érezzük, tudunk újat mondani a sörmárkák terén. Magyarországon ma méltánytalanul periférikus helyet foglalnak el a piacon…..
 Index cikket olvastam - http://www.hg.hu/cikk/design/8577-a-szakacskonyv-esete-az-emancipaciovalaz otthoni konyhában szerintem forditott emancipáció történik épp ebben a nők uralta világban...megjegyzésem a cikkhez:Távol-Keleten készültek az első szakácskönyvek, a…..
Tesztautót egyeztettünk a Kiával. Gondoltam, megkérdezem, mikor jön a Venga. Kia Andrea erre csak annyit mondott: - Ne is kérdezd, az egyiket már el is lopták a kettőből. Az udvarunkról, próbarendszámmal. Aztán ahogy beszélgettünk, kiderült, hogy valójában ez már a harmadik autó…..
pittiblog megújulva, de nem kész 2010.01.06 10:37:00
röviden: az előző, eddig ismert oldalak megszűnnek, ezalatt az új és végleges alatt vonom össze a magyar nyelvűeket.Megjegyezni, csak annyit kell: pitti.blog.huEzen éred el, minden “félig” hivatalos irásaimat is a fenti cimsorból, kiegészitve másik elfoglaltságommal.…..
pittiblog hogy történik... 2009.12.14 17:56:00
1 szimpla félreértés következménye: “...ja és bocsánat , szánom bánom, igazán sajnálom, meghajolok előtted, és esténként önmarcangolásba, és vezeklésbe kezdek, mivel nem nőttem fel a feladathoz , hogy informtikai egyéb fájlkezelés , és mint egyéb normális user mindent…..
  Na jó bevallom, nem a sajátom... ;-)megint találtam 1 érdekes oldalt, amivel most Twitter felhasználóneveket értékelhetünk tweetvalue.com:Ezenfelül 3 különböző button-t is beépithetünk oldalunk vagy blogunkba...  ..
 twittersheep.com-on ird be a Twitter felhasználónevedet és ezt kapod:  ..
 Szegényes hírértékkel bírt számomra az elmúlt hét, bár annál több meglepetést okozott 1 másik projekt, de végül a keleteurópai hírek csak eljutnak Nyugatra. Fel fogom gyorsítani és a Webisztán "Norc"-ra vonatkozó cikkét összefoglalom németül, mert bosszant a…..
 Véletlenül tévedtem ide, (webvaluer.org) amikor vizslattam a linkelt oldalakat és meglepett, hogy a blogom neve többet ér az INDEX-nél. Gyorsan összeállítottam egy magyar vonatkozású domainek és blogok tizes listáját. Íme, mai napi 233.- Ft-os árfolyamon számolva:…..
   Múlt héten már volt szó  1 új Google kezdeményezésről, amit itt kissé részletesebben bemutatnék:  M-Lab (Measurement Lab) Ez több, eddig is működő K+F projekt, amit a Google csupán csokorba gyüjtött, biztosított hozzá szabad szerver kapacitást, majd…..
 mi is történt a héten informatikailag? Nézzük...  Gmail Offline - ez az a funkció, amit eddig én is hiányoltam, habár a Google Documents-hez már eddig is használtam. Nos, kiváncsi voltam, mit csinál a sokezer mailemmel, mennyi helyet foglal, kiváltja-e az…..
  Na, az alábbiak,  "azafajta" összeollózott cikk, most szándékosan és kitettem a linkeket is, amolyan "LastFm - Music for Dummies". lényege, hogy használjátok a YouTube listák helyett és kiméljük a sávszélességet... ;-) Töltsd le a szoftvert és…..
  Webisztán poszthoz mellékelem e képet, hogy nézett ki a kocsi Bécs-ben...     ..
  Úgy látszik végre az IT piacon is tovább gyűrűzik a válság, bár egyelőre csak a nagyokról szólnak a hirek. A magyar piac ennél sokkal összetettebb a sokezer kis IT cégeivel, ez az alvállalkozós "kényszer"-helyzet ugyanis másképp működik hallottak és látottak…..
  Mit lehet manapság 1.000,- Ft-ért, azaz ezer forintért vásárolni? Ez a "válság" idejében akár jogos kérdés is lehetne, bár magyar nyelvismeretem, ezt afféle közhelynek is ismeri. Néhány Nokia fejlesztő, (lehet unalomból, lehet hogy "világmegváltás"…..
  letölthető a Moonlight 1.0 Firefox plugin, ami a Silverlight (Adobe Flash alternativa) linuxos változata. Ezzel már élőben követhetjük Obama beiktatását kb. 18 órakor és a jövőben wmv file-okat is lejátszhatunk vele. Nemrég kiderült, hogy a beiktatás élő netes…..
  Előbbi post-hoz még annyi tartozik, hogy én személyem szerint másképp fogalmaztam volna meg a kérdéseket. De teljesen nyilvánvaló, hogy vki megbizásából készül, lesz belőle hivatalos statisztika, amire majd megvetéssel mutogatnak, linkelnek... A 8. és 10. kérdést ki…..
  Már buzditottam mindenkit, hogy vegyen részt az idei desktoplinux.com szavazáson, amely a  ZDNet csoport tagja, tehát nyilván vmi reprezentativ eredmény kell hogy szülessen. A jan. 16.-án indult szavazáson 4 nap után 3930 szavazat részvételével az alábbi eredmények…..
  "...A Mumbai rendőrség egy speciális egysége fogja felderiteni városszerte a nyitott WLAN/WiFi/vezetéknélküli hálózatokat, ezzel reagálva a tavalyi Ahmedabad és Mumbai merényletekre, ahol terroristák ezeket és a helyi mobilhálózatokat használták támadásaik…..
  Évforduló van... Pont 4 éve használom a gmail-es címemet, erről jut eszembe, hogy nemsokára 11 éve a yahoo-s email címemet is... Wow! Ennek kapcsán nézzük Maxatee szavazását: és hajrá, még mindig lehet szavazni... és íme néhány kapcsolódó kép:…..