Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hapax legomenon

14 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Magyar a magyarnak addig barátja, amíg tud hasonulni vele... Észrevettem, hogy a magyar azokat az embereket kedveli, akik az övéhez hasonló házban laknak, hasonló ételeket esznek, hasonló helyekre járnak szórakozni, hasonló javaik vannak. Azokkal az emberekkel, akik másféle házban…..
Hapax legomenon 2012.06.13 23:29:39
Nemrég megjelent a Linux kernel új, 3.0 verziója. Az atya, Linus Torvalds szerint csak egy rutinfrissítés és a változtatások mértéke nem indokolja a verziószám ilyen jelentős változását, érdemes azonban kicsit mélyebben betekinteni a 3.0 frissítéseibe. A nemrég 20-ik…..
Képzeljük el, hogy egy más által készített, mondjuk egy website-ot üzemeltető szoftvert kell megvizsgálnunk, mielőtt élesítené a megbízónk. Tegyük fel, hogy a program eredeti írója olyan sorokat rejtett el benn, amely minden, a későbbi weboldalra regisztráló ügyfél adatait…..
Világszerte egyre nagyobb teret nyernek a nyílt forráskódú megoldások. Minden cég igyekszik költséghatékonyabb és környezetkímélőbb megoldásokkal kiváltani jelenleg használatban lévő eszközeit, a megoldást pedig a nyílt forráskódú szoftverek jelenthetik. A nyílt…..
A 2005-ben alakult Alfresco a vállalati tartalommenedzsment nyílt forrású alternatívája. Szolgáltatásai a dokumentumok, rekordok, webes tartalmak kezelésétől egészen a csoportmunka támogató eszközökig terjed. A termék más nyílt forrású szoftverekhez hasonlóan kétfajta…..
Minél nagyobb számítógépes rendszer karbantartása a feladatunk, annál nagyobb szükségünk van egy monitorozó szolgáltatásra. A piacon többféle felügyeleti szoftvert kínálnak nagy cégek, sokszor horribilis pénzekért, azt azonban talán kevesen tudják, hogy létezik egy nyílt…..
Az Open Source Ticket Request System (OTRS) szoftvert, amelyet 2001-ben hozott létre Martin Edenhofer, mára körülbelül 80 ezerszer telepítették világszerte. Az OTRS egy olyan nyílt forráskódú szoftver, amely egy informatikai, vagy akár kereskedelmi rendszer hibajelentéseit kezeli. Az…..
A Bostoni Red Hat Summit, amelyre több mint 2500 fejlesztő és szoftveripari vezető látogatott el, a felhővel foglalkozott, illetve arról, hogy bezárul, vagy nyílt játéktér marad.A közeljövőben derül ki, hogy a felhő használata milyen irányba fejlődik majd. A jelenlegi helyzetből…..
Az Attachmate a közelmúltban jelentette be, hogy 2,2 milliárd dolláros vételi ajánlatát a Novell elfogadta. A vásárlást követően az Attachmate azt is közzétette, hogy a Novellt két divízióra (Novell és SUSE) osztva integrálja saját portfóliójába.Az Attachmate Nils Brauckman-t…..
A nagymennyiségű adatok elosztott feldolgozására használható nyílt forráskódú Apache Hadoop szoftverkönyvtárt  ma sokan a 21-ik század svájci bicskájaként emlegetik. A közelmúltban a The Guardian „Innovation of the Year”, azaz az év innovációja díját is…..
Nonprofit szervezet veszi át az OpenOffice.org project működtetését - jelentette be Edward Screven, az Oracle vezető tervezője. Screven nyilatkozatában elmondja, döntésük legfőbb oka "az ingyenes irodai alkalmazások iránti megnövekedett kereslet". Hozzátette, hogy…..
On the Spot Fukusima, Japán 2011.04.19 19:48:00
Egy hónapja a többi magyar újságíróval egyidőben jöttünk el Japánból, miután négy nap alatt három robbanás volt a fukushimai atomerőműnél, és nem lehetett tudni, hogy lesz-e negyedik, ötödik, esetleg egy végzetes.Azóta a nemzetközi sajtóban néhány publicista pedzegetni…..
A nyílt forráskód mozgalmát a három operációs rendszer – UNIX, GNU, és Linux – fejlesztése alapozta meg. A nyílt forráskód a kezdetektől kéz a kézben járt a három operációs rendszerrel. A UNIX gyökerei a késői hatvanas évekig nyúlnak vissza, amikor a  Bell…..
Nem arról van szó, hogy rossz az irány, hanem arról, hogy fél órával egy törvény elfogadása előtt még azt sem lehet tudni, hogy mi az irány. Így nem lehet kormányozni. (Fotó: Index.hu) Tegnap szokatlan dolog történt: Bencsik János államtitkár a Facebookon nyíltan bírálta…..
Hapax legomenon 2011.01.28 22:26:03
Babázó Az influenzáról 2011.01.10 22:24:00
Az immunológiával foglalkozó szakemberek szerint egy bizonyos fokú átoltottság esetén elkerülhető a járvány kirobbanása.Ha bizonytalanok vagyunk, hogy felvegyük-e a védőoltást, mérlegeljük azt, hogy mivel vállalunk nagyobb kockázatot. Mekkora eséllyel lehetnek szövődményei az…..
Babázó Bukfenc babatorna 2011.01.05 12:54:00
Játékos mozgásfejlesztő torna 1-3 éves gyerekeknek pedagógus vezetésével. Érdeklődni itt lehet:http://gyerektorna.hués itt:info@gyerektorna.huA zenés, játékos mozgásfejlesztő tornán már járni tudó babákat várunk, akik megtapasztalhatják a különböző mozgásformákat. A…..
 A kívánt és tervezett gyermek megszületése érdekében nem egyszer családi összefogásra van szükség, hogy áthidalják a nehézségeket. Köztudott, hogy a magyar fiatalok egyre később vállalnak gyermeket. Az első gyermek születése átlagosan a szülők húszas éveinek…..
Hajnalban rémálmaim ébresztettek: egy hosszú, végeláthatatlan folyosón meneteltem, aminek sehogysem akart vége szakadni. Minél gyorsabban igyekeztem túl lenni rajta, annál reménytelenebbnek tűnt, hogy célhoz érek, a folyosó nemhogy keskenyedni, tágulni látszott, én meg úgy…..