Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Chester_HUN

12 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az elmúlt néhány évben már megszokhattuk, hogy egy-egy buszgyár, vagy új autóbuszok forgalmazásával foglalkozó cég, egy tesztbuszt küld körbe az országban, amelyet aztán a Volán társaságok illetve városi közlekedési vállalatok néhány napig tesztelnek. Idén sem lesz ez…..
2010 márciusában jelentek meg az első képek a Kravtex Kft. új, 18,75 méter hosszú, teljes hosszban alacsonypadlós autóbuszáról, a Citadell 19-ről. Ezt követően április közepe táján a média számára lett bemutatva a jármű, először Győrben, majd pedig április 26.-án…..
2009 júniusának első szombatján ismételten Ausztriában kirándultam. Az utazást, csakúgy mint a Steyr-linz-i kirándulást az egyik magyarországi áramszolgáltató szervezte, a programot itt is a Kisalföld Volántourist biztosította. Ezen a napon Puchberg am Scneeberg, Bécsújhely…..
Az 1990-es években, több volántársasággal együtt, a Kisalföld Volán is elkezdte a kiöregedett járműveit, új, korszerű autóbuszokra cserélni. Jó néhány évtizedig csak Ikarusokat vásárolt a győri székhelyű cég, de az 1998-as évben ez a több évtizedes múltra visszatekintő…..
2008 októberének egyik szombatján volt szerencsém meglátogatni két Felső-ausztriai várost, Steyr-t és Linzet. Az előző cikkben már megismerkedhettetek Steyr tömegközlekedésével, most Linz következik. Steyr-ből kora délután indultunk Linzbe. Nagyjából egy-másfélórányi…..
2008 októberének egyik szombatján volt szerencsém meglátogatni két Felső-ausztriai várost, Steyr-t és Linzet. Az utazást az egyik magyarországi áramszolgáltató intézte, a programot a Kisalföld Volántourist szolgáltatta. A járművünk az FKU-449, vagyis egy MAN Lion’s Coach…..
Chester_HUN 2010.02.14 19:43:35
Chester_HUN 2010.02.15 15:18:49
@balakaa: Lesz még ilyen, csak türelem;)
A ’80-as években, a különböző gyártók távolsági és turista buszai, egyre magasabb kényelmi felszereltséggel gördültek ki a gyárakból. Mivel az Ikarus is igyekezett a piacon megjelenő magasabb igényeknek a kielégítésére, egy új típuscsalád fejlesztésébe kezdett. Ezen…..
Sankt Pölten Alsó-Ausztria tartományi fővárosa, Bécstől kb. 65 km-re nyugatra, a Traisen folyó partján található. Valamivel több mint 50.000 fős lakosságával a tartomány legnépesebb és legnagyobb városa. A városban 1910-től, rövid 1945-ös megszakítással, egészen 1976-ig…..
Chester_HUN 2010.01.26 17:19:20
@DRtorgyi: Több szem többet lát;) Javítva, köszönöm szépen!
A rendszerváltás után, a 90-es évek elején, a Kisalföld Volán, a többi volánhoz hasonlóan, új, korszerű járművekkel kívánta lecserélni az Ikarus 200-asokat. Erre a célra az Ikarus 400as autóbuszcsaládot jelölték ki.   Az első 400asok 1994-ben érkeztek a Volánhoz. Ekkor…..
Puchberg am Schneeberg Alsó-Ausztriában, mint ahogy arra a neve is utal a Schneeberg lábánál található. Ez a 2600 lakosú városka kedvelt kirándulóhelye a magyaroknak. Ez nem csoda hiszen a város nagyon rendezett, remek hegyi levegője van, valamint rengeteg túraútvonal kezdőpontja.…..
  Mosonmagyaróvár, Győr-Moson-Sopron megye harmadik legnagyobb városa, az osztrák és szlovák határtól néhány tíz kilométerre található.  Lakossága 30000 fő körül mozog. A közlekedésben már az ókor óta fontos szerepet játszik, ma Győr-Moson-Sopron megye…..
Győr-Moson-Sopron megyében, hasonlóan a többi megyéhez, a 70-es évek közepe táján kezdtek megjelenni az utakon az akkor még modernnek számító Ikarus 200-as típusú autóbuszok közlekedni. Szűk negyven évvel ezelőtt azonban senki sem gondolta hogy még 2010-ben is fontos szerepet…..