Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bernie_Madoff

371 bejegyzést írt és 232 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Burzsuj A vonatok Ferrarija 2012.04.30 13:30:00
A budapesti metrókocsikat gyártó Alstom megcsinálta a vonatok FerrarijátOlaszország olyan szempontból mindenképpen szerencsés, hogy társadalmának 20. századi közös tudatát nem katasztrófák sora, hanem olyan dolgok formálták, mint a jó foci, a divatközponttá válás, vagy éppen…..
Bernie_Madoff 2012.04.30 21:04:43
@nandras01: oké, golyó helyett lövedék, s helyett h. A ma olvasószerkesztői a kommentelők:)
Gyönyörűen ki van világítva a több mint 70 éves háborús műemlék Robert Capa is Burberry esőkabátot viselt az észak-francia partoknál a D-Dayen, mikor lefotózta a partraszállást, meg az a lakástulajdonos is, aki nem sokkal távolabb, a náci német hadsereg által felhúzott 30…..
Az igazi jövedelmi különbség nem gazdag és szegény, hanem gazdag és mocskosul gazdag között van Hétszeres, nyolcszoros vagyoni különbség egy társadalom a legszegényebb és a legmagasabb jövedelmű 10 százaléka között már soknak számít, feszültségeket okozhat. Pedig ez a…..
Tojás alakú sonka - egy a millió féle közülAzt hiszem, wagyu marhának lenni pompás dolog lehet. A japán vérvonalú marhák csodálatosan zöld füves mezőkön, kristálytiszta levegőn legelnek, sört isznak, a legfinomabb táplálékot kapják, klasszikus zenét hallgatnak és még…..
"A szökőkútnál megtaláltok" Mint a gnúcsordák a szavannákon a folyó felé, úgy vándorolnak a burzsujok egyik helyről a másikra a belvárosban esténként. Jól behatárolható a mozgásterük, aminek egyik sarokpontja a DiVino a Bazilikánál. Aki sokat jár a felkapott…..
Ilyen retrospektív kiállítása még nem volt Newtonnak Párizsban Egy ideje gyűjtöm az indokokat, hogy miért is kell elmennem Párizsba. Meglátogatnivaló barát van, plusz étterem is, amit muszáj kipróbálnom (a kínai Tong Yen, kíváncsi vagyok hogyan fog eltorzulni a fejem a rettenetes…..
Kilátás az Operára és a Harbour Bridge-re illetve 0-24 rendelkezésre álló komornyik a lakosztály legfontosabb extráiAusztrália legdrágább szállodai lakosztályának legizgalmasabb része a wc. Tényleg a világ urának érezheti magát az a vendég, aki a 9000 dolláros, automatikusan…..
"Ár érdeklődésre" - áll a Sotheby's oldalán, ahogy az a hasonló házak hirdetéseinél lenni szokott Titkos ösvények a kertben, pálmák, narancsfák, ciprusok, eukaliptusz, ókori görög és római büsztök a ballusztrád tetején, középkori ikonok, neoklasszicista…..
Janukovics különgépe végül csaknem 20 milliárd forintnyi hrivnyával növelte az ukrán költségvetési hiányt Mindig minden politikus túlbecsüli az időt, melyet végül a hatalomban tölt. A narancsos forradalmár Viktor Juscsenko például megrendelte magának a kontinens egyik…..
Kilátás egy barcelonai félsziget szállodájának 26 emeletéről - az Eclipse bár nagyon ott van Egy barátom – mellesleg 2 diplomás, világjáró értelmiségi – Moleskine notesze hátuljában vezeti, mik a legkülönlegesebb helyek, ahol már pisilt. Megvolt neki a Grand Canyon,…..
Bernie_Madoff 2012.02.20 11:58:20
@Таганская: jaja, természetesen olasz-osztrák határ:) javítottam!
Siemensfalva valahol AusztriábanNem is olyan rég mi is megírtuk, hogy bárki kibérelheti magának Lichtensteint éjszakánként 70 ezer dollárért, azaz úgy 15,4 millió forintért. Na persze az árban nincs benne, hogy mind a 35 ezer lakos könnyes szemmel, zsebkendőt lengetve üdvözli a…..
Muránói csillár, festett falak, újság, ristrettoBírom az olyan életutakat, mint Francis Ford Coppoláé. Miután beírta magát a filmtörténetbe olyan mozikkal, mint a Keresztapa sorozat vagy az Apokalipszis most, manapság leginkább fantasztikus borokat csinál Kaliforniában illetve…..
"Igen, viszonyom van, na és?" Róma, Párizs, Berlin és London olyan volt a ’20-as években, mint valami fülledt, zajos dzsungel. A háború utáni sokk után a gazdag amerikaiak úgy közlekedtek az európai nagyvárosokban és a tengerpartokon, mint ha egy intellektuális…..
Vajon miért jó rohadt hideg pezsgőben fürödni? Sosem értettem az olyan akciókat, mint „egyél 2000 dolláros szendvicset, mert valami arany biszbaszt raktunk bele”, vagy „Valentin napi 100 ezer dolláros Martini, mert gyémánt van az alján”, így aztán nem értem…..
Ilyen lakás egy parkolóház tetején sincsNap mint nap látom a Szervita téren a sokemeletes parkolóházat, ami helyére Zaha Hadid gigantikus technoamőbát álmodott, és minden alkalommal bántja a szemem. Zaha Hadid ötlete sok helyen működne, ott talán kevésbé, de ha már muszáj ott…..
Az amerikai gazdasági hegemóniának előbb-utóbb vége, a gazdasági erőfölény a Föld keleti féltekénél lesz, írta és nyilatkozta megszámlálhatatlanul sok közgazdász értelmiségi az elmúlt években. De már látszik, hogy ez az átmenet azért nem lesz olyan gyors és egyszerű,…..
A belváros a divathétre érkezőkkel és a vasárnapi Inter-Milan meccs szurkolóival telt meg, nem is lehetne két ellentétesebb csoportot egymás mellé rakni A milánói divathét azért még a legelvetemültebbeknek is nagy ünnep. Felhajtás, kiöltözés póz, modor, egyéniség,…..
Gyémántos névjegykártya, darabja 380 ezer forintért A jó névjegykártyák sokáig megmaradnak a pénztárcámban, ami nagy szó, mert a tárcám alig nagyobb, mint egy névjégykártya, csak valamivel vastagabb. A legjobbat az Artificial Grouptól kaptam, úgy néz ki, mint egy…..
Bernie_Madoff 2012.01.11 17:25:15
@559: Egy rokonom kapott tőle egy ilyet, még annak idején, persze már nincs meg. Rákérdezek majd nála, hogy is kapta pontosan. Úgy tudom egyébként, hogy Aczél imádott kártyákat hagyni mindenféle "jókívánságokkal" színészeknek, színésznőknek, direktoroknak, íróknak. Érdekes figura lehetett, persze nem csak ezért...
A Kijev osztály inkább egy romboló és egy anyahajó keveréke volt, ettől függetlenül pompás lehet pezsgőfürdőzni a radarszobában A szovjet anyahajók sosem voltak olyan menők, mint az amerikaiak, a Birodalom valahogy mindig jobban kedvelte a hatalmas, jégtáblák alatt suhanó…..
Ami szép, az szép Annyi jó bort ittam az ünnepek alatt, hogy tegnap este egy shirazt lötyögtetve szenvedélyes röpirat fogalmazódott meg bennem a szőlővásárlás, mint befektetés mellett. Ráadásul még az alkoholra sem lehet fogni a lelkesedést, hiszen ma reggel sem gondolom…..
Bernie_Madoff 2012.01.02 17:25:39
@bush84:
1. A bornak nincs ára, ez igaz. A szőlőterület viszont most olcsó, ezt a szintet minimum biztosan tartja, de valószínűleg felfelé várható elmozdulás, és ennek ma örülni kell. Erről szól a poszt.

2. Ha nem érzed ki az iróniát a posztból, a hiba a te készülékedben van
Bernie_Madoff 2012.01.02 17:32:32
@gézabátyám: a poszt nem szántóról, hanem szőlőről szól. Igaz, itt is kb. 5 százalék a kamat. Ez attól jó üzlet, hogy bolondbiztos, ma sokak szerint még a bankbetét sem teljesen az. Viszont, aki szereti a bort, annak még hobbi is. Erről van szó, nem többről.
17 éve a kijevi divatélet nagyasszonya, valamit nagyon tudhat Nem is olyan nagyon rég, még újságíró voltam, mikor együtt kávéztam (fenéket, ő fröccsözött) egy volt szovjet diplomatával egy óbudai kiskocsmában, aki ukrán gazdasági témákról világosított fel (vagy…..
Szövet két kihalás szélén lévő állat szőréből és nemesfémekből (a kép csak illusztráció) Miközben nálunk üres a belváros, és csúnya karácsonyi fogyasztási adatokra számíthatunk a KSH-tól januárban, Romániában azért akadnak még nagyvonalú burzsujok. Persze…..
Épp egy prezentációra tartottam ma, amikor hívtak telefonon, hogy belekerültünk abba az 5 blogba a világon, akik idő előtt megkapják a Giorgio Armani Holiday Collection 2011 image filmjét. Rögtön Melinda jutott eszembe, hogy pont most nincs itthon, amikor egy ilyen nagy eseményt…..
Bernie_Madoff 2011.12.15 22:20:55
@Androsz: Az összes komment kamu! Az összes! Én is!! Érted?
Róma legdrágább lakása 2028 éves Az első csók egy buja kertben Róma közepén, amit három nap és három éjjel díszítettek fel a pápa látogatására, társasjátékozni Augustus császár egykori kőszínházában, bújócskázni ókori római szobrok mögött. Úgy tartják, a…..
Igen, ez is egy karácsonyfa Az amerikai gazdaság szinte már egészségtelen mértékben függ a fogyasztástól, a fogyasztás pedig a gazdagok költésétől. És mikor költenek leginkább a leggazdagabbak (is)? Nyilván karácsonykor, így a 2011-es GDP nagyon függ attól, hogy mennyire…..