Regisztráció Blogot indítok
Adatok
két évi vakáció

125 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Két évi vakáció 2013.05.15 11:08:00
Micimackó gondolt gondolt gondolt, és egyszer csak előállt egy hatalmas nagy ötlettel. Mi lesz ha a nagy vizsga után hazarepülünk?!....Megérdemli végül is a sok tanulás után a kikapcsolódást... Ami még az ötlethez kellett az a repülőjegy és a szabadság. Csodák csodája minden…..
Két évi vakáció Coromandel 2012.12.28 09:12:00
Már alig vártam a Coromandel félszigeten legyünk. Már mióta elindultunk és nem fürödtem egy rendeset... Itt mindig jó az idő, meleg víz, és hát ezért is, meg azért is ,hogy Aucklandtől két órára van ahol durván az ország lakosságának a fele él, szabályszerűen…..
Két évi vakáció Tauranga 2012.12.27 10:24:00
Tauranga, voltunk már itt, igaz ömlő esőben. Egyik legnépszerűbb kiwi üdülőváros, de ami még ennél is fontosabb itt terem meg Új Zéland kivi termésének a fele. Ne is beszéljünk az abszolút Új Zélandi sárga kiviről...nyamm.... Megnéztünk egy farmot, és szomorúan hallottuk…..
Két évi vakáció Bay of Plenty 2012.12.26 10:05:00
A Bay of Plenty nagyon szép, fölég így Karácsony táján. Egész Pohutukawa erdők vannak a tengerpart mellett. Igazi úgymond Új Zélandi őserdők. Szinte csoda, hogy ezeket is nem égették le hogy farmokat építsenek helyette. A Harcos Maoriknak köszönhetjük ezt is, és nem a telepesek…..
Idén úgy döntöttünk egyszer s mindenkorra átvesszük a Kiwi karácsonyt. Amúgy is mindig csak szenvedünk Karácsonyi hangulatot erőltetni magunkra. A karácsonyhoz sötét, hó és hideg kell alapozásnak, a többi csak azután jön.. így alapozás nélkül fölösleges…..
Mint már lassan szokássá vált itt, az idén is tartottunk előkarácsonyt. Mint már nagyon rég megbeszéltük, töltött bárány volt a menü, méghozzá Húsvéti bárányból Karácsonyra. Errefelé a nyár a tél, a tavasz pedig az ősz, és még itt Új Zélandon sem lehet tavaszi…..
Ha még van akinek nem újságoltam el. Sikerüüüüüült a vizsgám!!!!!!! December elejétől újból gyógyszerész vagyok, régi kedves patikámba, meg ha csak gyakornok, de akkor is gyógyszerész. :-))) Még egy pár vizsga azért hatra van..., de a nehezén túl vagyok, legalábbis…..
Két évi vakáció Pilóta 2012.11.11 09:30:00
Robi szülinapját idén kicsit nem rendhagyóan ünnepeltük meg. Elmaradt a szokásos buli. De azért nem esett éjszakára idén sem, végül is a 28 egy nagyon fontos szám! Repülni vittem ki Palmerstonba a Manawatui repülő iskolába. Már olyan rég láttam repülni a kis…..
Két évi vakáció Waimangu 2012.10.21 07:56:00
Mint úgy általában szokott itt errefelé a hosszú hétvége második napján rákezdett az eső. De még volt annyi szerencsénk hogy a Waimangut meg tudtuk nézni csak szemerkélö esöben, és így legalább nem voltak sokan. Annak idején azért mentünk a Wai-o-Tapuba inkább mert ott…..
Mialatt tanultam, még augusztus legelején a Tongariro kitört. Nem volt nagy dráma csak egy kis követ pöfögött a vulkán. Errefelé mindenki erről beszélt, főleg hogy az egyik legnépszerűbb turistaút közelében volt a kitörés. Gondoltuk mi is elegyünk katasztrófaturizmusra, és…..
Kimondhatatlanul jó érzés volt hogy itt volta hétvége és nem kellett tanulni, csinálhattam minden amit a vizsga miatt már olyan rég nem... Ha már így, gondoltuk megnézzük a fókákat a Red Rocksnál. Igaz naptár szerint már Antarktisz felé kellene lenniük félúton, de hát a télen…..
Aki nem tanult és nem dolgozott egyszerre, nem is tudja értékelni igazából a szabadságot. Én sem tudtam eddig... Amikor egyetemista voltam vallásos meggyőződésem volt hogy a négy hét szessziónál nincs rosszabb. A világ legrosszabb munkája is jobb lehet a reggeltől hajnalig…..
Két évi vakáció Tongatapu 2012.09.23 08:31:00
A Lifukai reptéren régi ismerősökkel találkoztunk :-)) A bálna fényképészekkel az első szállásunkról. A Rejtő Jenő alak persze most is panaszkodott... :-)) Megígértük nekik ha újból találkozunk leborulunk egymás lábai elé. :-))) Ezúttal nem a mi kis repülőnkkel hanem a…..
Két évi vakáció Matafonua Lodge 2012.09.19 08:15:00
Ahogy megérkeztünk a második szállásunkra már rohantunk is lecsekkolni a halállományt, már megint versenyfutásban voltunk az apállyal. De a látvány mindent kárpótolt. A víz kristálytiszta a halak meg a korallzátony gyönyörű volt. Versenyre kelhetne Seychellel...Hmm...Vagy…..
Isteni jó volt a tenger morajlására ébredni ha rajtam múlik, délutánig kis sem kelek az agyból. Miután felkeltünk, csak átbotorkáltunk a sziget túloldalára és meglepetésünkre még mindig vártak a reggelivel. Hát igen ezért szeretik sokan Pattinál, azt csinálsz amit akarsz nincs…..
Két évi vakáció Tonga-érkezés 2012.09.15 20:09:00
Még arra sem volt időm ráeszméljek vége a vizsgának itt a várva várt szabadság máris a repülőn találtam magam. Tonga és a bálnak volt a cél és hát a már hónapok óta áhítattal várt NEM CSINÁLUNK SEMMIT, DE AZ ÉGVILÁGON SEMMIT... :-)) Kissé meglepődtünk mikor a pilóta…..
Két évi vakáció Rejtély 2012.08.06 10:56:55
Ha bárki is csodálkozna hova tűntem el … Hát, nem untam meg a blogot ... csak ...Vége van a két évi vakációnak... :-(( És hát mit is jelent ez nekem?... Azt amit már egyszer kijelentettem, hogy sohasem fog megismétlődni … Már megint honosítok! ... Igen!!! ... Már…..
Két évi vakáció Húsvét 2012.08.06 10:16:04
.....
Két évi vakáció Ohakea Airshow 2012.05.28 12:47:00
Karenéktöl tudtuk meg, hogy az idén az Ohakeai katonai bázison legi show lesz, hasonló a Mastertonihoz, amiről a tavaly lemaradtunk. Gondoltuk csak megér az egész egy üveg bor árat, így hát mi is elmegyünk, nem hagyjuk ki. Közben kiderült Andiék is jönnek... még akkor sem kaptunk…..
Két évi vakáció Art Deco 2012 2012.04.19 11:33:00
  Art Deco. Hűha, már nagyon vártam. Tavaly mikor először voltunk eldöntöttem, idén hosszabb időre is lemegyünk, és a ruhánkra is több gondot fordítunk. Nem ritkán látni olyat, hogy egy egész város meseországgá válik.Igaz addig addig álmodoztam, egész évben, milyen lesz…..
Két évi vakáció Patuna farm 2012.03.31 10:07:00
  A nagyon gondolkodó bejegyzés után egy jó kis időre eltűntem. Nagyon keményen gondolkodtunk... Tépelődtem is rajta, illik-e ennyi idő után egyáltalán még feltenni a régi eseményeket a blogba. De volt két dolog amit nem volt szívem kihagyni. Ama nevezetes „Cris…..
Két évi vakáció... Itt a vége, és most hogyan tovább..? Maradjunk, menjünk?...Hm...Hm... és ha megyünk az hová legyen... Haza?! Hol van az?!... Brassóban?... Budapesten?... Vagy akár Karlsruheban?!... Európában bárhol? Hm...Vagy Ausztrália? Ott melegebb van, de tele van pókokkal.…..
Két évi vakáció Édes nyár 2012.02.15 11:18:13
   Ajánljuk szeretettel a mi kis szobahőmérőnket mindazoknak akik, az otthoni igazi tél láttán, az itteni nyárról álmodnának. Mikor idejöttünk, hihetetlennek tűnt mikor meséltek a 2-3 napig tartó évszakokat. De mostanra már megértünk egy ilyen telet és sajnos egy…..
Új Zélandon minden egyes régi tartománynak megvan a maga ünnepe. És mikor is lennének ezek az ünnepek ha nem a nyár közepén. Végül is a hosszú hétvége az nyáron jön a legjobban, nemde?Az éves lóversenyek erre a hétvégére esnek. Ez általában nagy dinóm-dánommal jár. A fél…..