Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zsuzs87

22 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Okmányos meghitelezés / Akkreditív Akkreditív: valamely bank (nyitó) a vevő megbízásából kötelező ígéretet tesz az eladónak (kedvezményezettnek) arra, hogy amennyiben az eladó az előírt határidőn belül az előírt okmányokat benyújtja és azok mindenben megegyeznek az…..
Ajánlati tevékenység Ajánlat: a szerződés előkészítése. A bécsi egyezmény alapján tárgyaljuk.  Bécsi Egyezmény: szabályozza az adásvételi szerződés megkötésének módját, valamint az eladónak és a vevőnek az ilyen szerződésből származó jogait és…..
Tanulás Nemzetközi ügyletek 2007.06.27 13:05:00
A nemzetközi kereskedelem intézményi környezete:A külkereskedelem állami szabályozásának eszközei: - A külkereskedelem szabályozása nem autonóm döntés kérdése. - A külkereskedelem állami befolyásolásának eszközei lehetnek mindenekelőtt autonóm eredetűek, ha egyoldalú…..
Tanulás Pénzügyek 2007.06.27 13:04:00
1; Mutassa be a csereformák fejlődését!A pénz a csere egy eszköze. Őskor: A;1 balta 1 kecske: A balta nem biztos, hogy cserélhető kecskére, de a kecske biztos baltára. A primitív cserefolyamatban is megjelenik a pénztulajdonság. Egyszerű vagy véletlen csereforma. B; Kifejlett csere:…..
Tanulás Nemzetközi pénzügyek 2007.06.27 13:01:00
A nemzetközi elszámolások csoportjai, eszközei és formái. A valuták átválthatósága.A nemzetközi elszámolásoknakkét fő csoportja van;1)     Gazdasági műveletekkel kapcsolatosEzek a tartozásokkal és követelésekkel kapcsolatos elszámolások.1. nemzetközi…..
Tanulás Operációkutatás 2007.06.27 13:00:00
Lineáris tér: olyan halmaz, amelyben értelmezve van:- összeadás és a skalárral való szorzás és ez a halmaz zárt erre a két műveletre nézve,- az összeadás és a skaláris szorzás a halmaza zárt halma, mindkettő kommunitatív, komponens, asszociatív, disztributív- minden elemnek…..
Tanulás Menedzsment - I. Zh-ra 2007.06.27 12:58:00
Vezetés, ahogy mások látják: Vezetés – asszociációs rendszerben; Emberi kapcsolatok rendszere; Változó megjelenési formája van; Üzleti világ multikulturális. USA – motiváló vezetés. Németország – szervezés. A németeknek sose voltak nyelvi és motivációs…..
Selejtezés, hiány, káreseményEgyenlegek: Br. ért. T, terv szer. Écs: K, értékhelyesb: TE= érékelési tart. KE1. Hulladék (bontási anyag), alkatrészek raktárba vételeT 2 AnyagokK 1 Tárgyi eszközök2. Könyv szerinti nettó érték – hulladék = kár – terven felüli…..
Tanulás Számvitel I. - fogalmak 2007.06.27 12:53:00
0. Számlaosztály olyan technikai elszámolásokat tartalmaz, melyek az üzleti év eredmé nyét, a saját tőke összegét nem befolyásolják.1- 4. számlaosztály tartalmazza a mérleg elkészítéséhez szükséges adatokat.1. számlaosztály tartalmazza az immateriális javakat, tárgyi…..
Tanulás Mikroökonómia - jegyzet 2007.06.27 09:38:00
A marginalista közgazdaságtan része.A közg. a gazd-ra tesz fel kérdéseket mikro szempontból. Egy fogyasztó, vállalat, miért úgy választ, miért úgy dönt.Mivel foglalkozik?A gazdaság szerplőinek a termelés, elosztás, csere folyamatában hozott alternatív gazd-i döntéseivel…..
Tanulás Makroökonómia - jegyzet 2007.06.27 09:36:00
Neoklasszikus pénzelmélet: a forgalomban lévő pénz mennyiségének változása határozza meg az árszínvonalak változását. Mennyiségi pénzelmélet: Fisher féle forgalmi egyenlet. M*V=P*Y. M*V: áruvételre kiadott pénzmennyiség. P*Y: a megtermelt áruk árösszege.…..
A termékek létrehozás a szolgáltatások nyújtása általában feltételezi az előzetes: anyagi és emberi munkaráfordításokat; tárgyiasult és az eleven munkaráfordításokat. A gazdasági teljesítményt kifejező bruttó típusú mutatók: tartalmazzák az anyagi ráfordítások…..
A makrogazdasági teljesítményeket úgy kapjuk meg, hogy a mikrogazdaság egységeinek eredményeit összegezzük. H A nem tisztán nettó jellegű teljesítménykategóriák halmozódást is tartalmaznak. I A bruttó és félbruttó teljesítménykategóriák azért tartalmaznak…..
Tanulás Nemzetközi magánjog 2007.06.27 09:34:00
Nemzetközi jog: államon belüli jog, kollíziós jog (kollízió: összeütközés). Kódex: Azon jogszabályok gyűjtőhelye, amelyek a külföldi elemet tartalmazó, és az állami szuveneritással kapcsolatban nem lévő, magánjogi jogviszonyokat (polgári jogi, munkajogi, családjogi)…..
Zárthelyi  Jog: magatartási norma, melyet a társadalomban kialakult legerősebb hatalom, az állam alkot, és amelynek végrehajtását állami szankcióval, végső soron fizikai kényszerrel is biztosítja. Visszaható hatály tilalma: jogszabály a kihirdetését megelőző…..
Vizsgakérdések(Negyedik kontroll lap) Határozza meg a kötelem általános jellemzőit!-         mellérendelt jogviszony-         relatív szerkezet (konkrét, meghatározott…..
Vizsgakérdések(Harmadik kontroll lap) Jellemezze általában a polgári jogi jogviszonyokat!-         mellérendeltség és egyenjogúság jellemzi a feleket-         szabad…..
Vizsgakérdések(Második kontroll lap) 1.      Mit értünk jogharmonizáció alatt?Jogközelítési tevékenység, a közösségi jog fényében a nemzeti jogok hasonlóvá tétele, a nagy eltérések kiküszöbölése. 2.      Mit ért…..
Vizsgakérdések(Első kontroll lap) 1.      Miben különbözik a szokás és a jogszabály?A jogszabály kitűntetett szerepű magatartási norma, ami az államszervek közreműködésével létrejött, megszervezett és kihirdetett szabály, míg a szokás állandó…..
Trópusi (forró) övezet mezőgazdasága: Trópusi egyenlítői öv: az északi és a déli szélesség 10. fokáig terjed. Egyetlen évszak van, a forró és fülledt csapadékos nyár jellemzi. Trópusi esőerdő. A Föld globális biológiai egyensúlyában jelentős szerepet játszik az…..
 1.Fejezet 1.)  Melyek a földrajzi munkamegosztás létrejöttének alapvető feltételei?§         a különböző területek más-más tevékenységre specializálódjanak§         egymással…..
Tanulás EU tanulmányok 2007.06.27 09:13:00
1925:Európai Egyetértés Szervezete: Német Wilhelm Heile hozta létre. Célja volt, hogy a Németországot ért háborús sérelmeket próbálja kezelni. Úgy próbálta elérni ezt, hogy politikusokat ill. fontos közéleti embereket próbált maga mellé állítani. – Nagyon…..