Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ccvv

0 bejegyzést írt és 414 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Németország (NSDAP - Reichsleitung), 111 perc, ff. német Rendező: Leni Riefenstahl Producer: Leni Riefenstahl A rókaképű Rudolf Hess felmegy a dobogóra Hitler mellé. Vigyáz, nehogy úgy tűnjön, hogy el akarja lopni a show-t a nagyfőnök elől. De arcán azért ott a letörölhetetlen, sunyi mosoly.…..
ccvv 2017.02.14 12:42:18
@MaxVal BircaMan ELEMZŐ: ...Majd jobboldali propagandát, ugye.
Bizonyos szempontból az Egy napom… sorozat (eddigi darabjait itt olvashatod) különkiadása következik ma, amiben Csodabogár írja le egy napját. Azért különkiadás, mert Svédország, Németország és Svájc után Magyarországon él, tehát egy hazatért határátkelő egy napjáról…..
ccvv 2016.12.11 09:17:43
@Mrs. Clayton: nagy pohár kell... amolyan 3.75 decis :D
Az Autodesk és a Carnegie Mellon Egyetem Exoskin nevű új technológiájával közvetlenül a bőrre nyomtathatók ékszerek. Az egyelőre fejlesztési stádiumban lévő megoldás az ékszernyomtatás mellett más területeken szintén hasznosítható lesz: fitneszmérők, okos szemüvegek,…..
‹⊗› Extra érdekességekért és semmire sem jó hülyeségekért érdemes a blog Facebook-oldalát is lájkolni. ‹⊗›   Azt ugye tudjuk, hogy aki nem egykerekezik a Szent István körúton, az vagy csíra, vagy lány, meg hogy 1000 köbcenti alatt egy motor legfeljebb csak egy lendkerekes játékautóval veheti fel…..
Ahogy nő a Föld népessége és terebélyesednek mind nagyobbá és nagyobbá a városok, úgy csökken le egyre jobban az ott élők személyes élettere is. Sok helyen már most is csak függőleges irányban lehet terjeszkedni az építkezésekkor, és hamarosan eljöhet az az idő, amikor közlekedni is így fogunk. A…..
Az egyik legidegesítőbb, ha a kis, kerti veteményesünket kártevők pusztítják el. Nem feltétlenül kell vegyszerekhez nyúlnunk, ha meztelen csigák felzabálják a kertet, többféle ház praktika is létezik ez ellen. Bálint gazda szerint a növények köré hamut, tojáshéjat vagy sót kell szórni, ez ugyanis…..
Mihail Tal, a rigai varázsló Aztán mégis mit varázsolt? Röpke egy évig volt világbajnok, ráadásul Mihail Botvinniktől vette el ezt a megtisztelő címet, aki csupán háromszor bukta el titulusát az élete során. Botvinnik nagy valószínűséggel még a moszkvai metrón is képes volt elveszíteni a…..
A betegség az élet sötét oldala, a kínosabbik, a terhesebb állampolgárság. Ugyanis minden ember kettős állampolgársággal születik, egyaránt polgára az egészség és a betegség birodalmának. Bár mindannyian szívesebben használjuk az egészség útlevelét, előbb-utóbb…..
ccvv 2016.03.13 22:01:38
@Franciadrazsesz: próbálta már? Aki igen annak van joga gyúlölni. Aki nem, annak is.
ccvv 2016.03.14 11:23:58
@Franciadrazsesz: tudja, én sem kívánok mást, csak örömöt, boldogságot, hosszú életet. Csak hát láttam több barátomat szülőjét, no meg a háromnegyed családomat a rák különböző fajtáiban meghalni, kishíján magamat is. Volt akit hirtelen, volt, akit hosszan, volt akit sok szenvedés után, volt, akit mégtöbb után, a legtöbbjüket úgy, hogy lett volna miėrt élniük még - az első unokára várva, gyereke válásakor mellette állva, nem is sorolom. Ha valaki eljut a gyűlöletmentességig – jó. Ha gyűlöli, mégjobban érthető.
Most szakadt ketté a Fidesz. Nem, nem hullik darabokra, nem oszt senki lapot Tóbiásnak vagy Gyurcsánynak, az ő szekerük ettől függetlenül gurul vagy rohad el félúton. A Fidesz nevű halmaz azonban aligha lesz egyben tartható 2018-ban. Lesz egy rész, amelyik megmarad Fidesznek, ez lesz a visszataszító…..
ccvv 2016.03.05 06:58:49
@BircaHang Média: Üdvözlöm!

Magánpénztãrak: lett volna lehetőség, hogy nyugdíjas korban valahonnan legyen nyugdíja az embereknek. Az állami nyugdíj, hogy is mondjam...csekély lesz. Remélem, a többi állírása jobban megalapozott.

Üdv.

Ccvv
ccvv 2016.03.05 10:13:37
@BircaHang Média: Jaaaj, ne legyünk már se demagógok, se trollok, jó?
Egy jó fénykép olyan, mint egy koktél. Veszel pár kiváló minőségű alapanyagot, és a megfelelő mennyiségben vegyíted őket, ezáltal valami újat, valami jobbat kapva eredményül. Bizony, nem elég, ha megtanultad profin beállítani a fényképezőgépet, és kiretusálni a képeket, valamint összerántottál egy…..
ccvv 2016.02.26 06:27:38
@BircaHang Média: őrület, hogy ön mindenhez ért!
Sajnálattal közlöm, hogy amit mondott, az a sebészet: kell venni egy minél élesebb kést, a többi jön magától. Vagy nem? Nem. Nézzen már magába. És adjon több tiszteletet mások mesterségének. A fotózásnak óriási irodalma van, középiskolákban, egyetemeken tanítják, nem csak a net van tele jószándékú amatőrökkel és profikkal.
Persze, ha veszünk egy középkategóriájú gépet, meg süt a nap, akkor jó lesz a kép. Jó éles. Meg élénkek a színei. Mint a lúdláb kilencszáznyolcvanháromban a Süni cukrászdában: jó édes. De sajnos az kevés egy jó fényképhez. A jó fotós ugyanis Szmena 8M-mel is tud jó fotót csinálni.
Amit ön írt, az ugyanis a fotózás igen keskeny szelete, a dokumentáció: veszünk egy közepas gépet és nyomjuk a gombot. A többi jön magától. Főleg, ha nem csak a saját kėpeinket nézegetjük, hanem másét is, meg olvasunk, tanulnk is hozzá. Ja, akkor már nem csak magától.
ccvv 2016.02.26 08:44:39
@BircaHang Média:
Már ne is haragudjon, de amit mondott, az csak azt húzza alá, amit fentebb írtam. OlvasGATni lehet ALAPVETŐ ismereteket??? Ez a fenti párhuzamba illesztve olyan, mint olvasgatni arról, hogy vannak vénák, meg artériák, amiket lehetőség szerintvne vágjunk át.
Azt pedig nem írtam, hogy megfelelne a lagolcsóbb gép. Azt írtam, hogy egy valódi fotós ki tudja hozni az adott gépből a maximumot, illetve azt, hogy a jó fotó nem feltétlenül attól lesz jó, hogy éles meg tarka...
A lényeg pedig pont nem az, amit leírt. Ismételten elnézését kérem, de feltételezem, hogy önnek van egy minimum középkategóriás gépe, fotóz, a többi pedig jött magától. Tanulni pedig nem tanult, mert nem volt ideje/pénze/kedve rá.

Peace

Ccvv
ccvv 2016.02.26 12:50:35
@BircaHang Média: De, lett volna. Mi több, nem vitte volna el a szemét a 'szines-szagos' eredmény, jobban kiderültek volna a hibák, a következő fotókon pedig a megoldásaik. Én is tudom, hogy sokkal könnyebb nyomni a gombot és örülni az egyenletesen jó dokumentalista szinvonalnak, de ismételtem mondom, az csak egy szelete a fotózásnak. (Én amikor tanultam, volt a kezemben Szmena Szimbolon kezdve a Zorkíjon és Zeniten át Minoltáig, Nikon F4s-ig elég sok gép, közben Pentacon six, Hasselblad, satöbbi. Nem ártott meg. És ezt nem azért írom, mert hú, milyen májer vagyok már, igazi Linhof Technikát rángattam, hanem, hogy elhitessem, hogy az élet nem félmilliónál és a cserélhető objektíveknél kezdődik.)
Egyenes kérdésre egyenes választ. Ön tanult bármilyen szervezett formában fotózni?

Üdv,

Ccvv
Terjed a blogoszférában egy fényképsorozat, amelyen a fényképész (Viktorija Pashuta) jellegzetes és drága álomautók stílusában öltöztette be modelljeit. Pashuta kisasszonynak amúgy nem ez az első ilyen tematikus sorozata, korábban készített már sorozatot netes böngészőkről és szociális háló…..
ccvv 2016.02.18 11:39:41
@Ződ2000: gépjármű. Mint a Jeep meg a Hummer. Istenem, a megcélzott VW nem csak hogy nem szuper, nem sport, de még csak nem is kocsi, hanem mikrobusz!..
Szinte mindenkin volt már gipsz valameddig. Kificamodott boka vagy törött kéz miatt tudjuk mit jelent a gipsszel élni. Nehéz, nem higiénikus, viszket és ha ellenőrzés van, várni kell, lecserélni. Gondoljunk csak bele, lassan sofőr nélküli autóban utazunk, de még mindig gipszet teszünk a törött…..
Kiss László, a világszinten elismert edző és sportember, egy kommunikációs háborúban úgy lett szereplő, valamint Hosszú Katinka karaktergyilkosságának egyik eszköze, hogy nincs felvértezve azzal a tudással, amely megvédte volna őt. Így csak végrehajtó volt a Magyar Úszó Szövetség oldalán. Lemondása…..
ccvv 2016.01.09 12:04:14
@consul: Bocsánat, nem akarok trollkodni, de ki is van kiért? H.K. Nem a világ legjobb úszónője éppen? Nem érte és a többi versenyzőért van a szövetség? Sajnos amikor efféle cikkeket olvasok, gyakran eszembe jut az Autóklub. :(
Az élet császára vagy? Beutaztad a fél világot? Tudod, hogyan kell cipővel kinyitni egy palack bort, kés helyett elég egy fél macska, amikor ketté akarsz vágni egy lepedőt? A családod felnéz rád, mert fejből tudod a bejgli receptjét? Ki kell, hogy ábrándítsunk, rohangál…..
ccvv 2015.12.15 00:08:14
@baloo784: vitorlázó nőgyógyászok? És minden családba kell egy vitorlázó autószerelő és egy vitorlázó fogorvos is!
Birtokunk Első disznóvágásunk 2015.12.12 20:52:42
Múlt hétvégén megtörtént életünk első, és talán leginkább vidéki életre jellemző nagy eseménye: levágtuk két disznónkat. (Összesen hárman voltak, így egy nőstény még az ólban várja további sorsát.) Egy kisebb testű nőstényt (Tika), valamint a legnagyobb testtömeggel bíró ártányt* (Hurka) vágtuk…..
ccvv 2015.12.13 22:12:22
@rnz: mármint kifeJezés...

Egyébként gratula a szép melóhoz, kedvem lenne egy kis kóstoláshoz! :)
Ha hiszik, ha nem, Tímár Péter három év múlva hetven éves lesz. Már építészeti egyetemistaként fényképezett, képei kiállításokon szerepeltek. Előbb fotókollázsokat, szekvenciákat, képelemek ismétléséből, variálásából születő új képminőségekkel, kézzel…..
Na, és akkor az előző és az azt megelőző poszt Hondái után jöjjön a mesterhármas harmadik tagja, egy Honda SH 50. Különben is, gyakran vagyok gondban, amikor egy Honda kerül terítékre, mert nem mindig tudom, miről lenne érdemes írni. Persze a blog rutinos olvasói nyilván emlékeznek arra, hogy a…..
Bár az egeket veri az aszalt gyümölcs ára a boltokban, ennek ellenére csak kevesen próbálkoznak az otthoni aszalással. Pedig az aszalás az egyik legősibb tartósítási eljárás, amihez nemhogy tartósítószer, de még hatalmas szakértelem sem kell. A legolcsóbban természetesen…..
Ma megmutatom nektek, mennyire egyszerű dezodort készíteni házilag. 3 összetevő kell, és rengeteget spórolhatunk. Emellett gondolok az egészségetekre, ebben semmilyen káros, vagy rákkeltő összetevő nincs. 3 evőkanál kókuszzsír 2 evőkanál szódabikarbóna 2 evőkanál…..
Ez most más lesz. Most mi állítunk ki autókat, s várjuk, hogy jöjjenek a nézők, lehetőleg jó sokan. Volt már ilyen az Oldtimer Expókon – akik még emlékeznek a TC-standokra – de most nem úgy csináljuk. Összesen ötven körüli autó lesz kint, jelen pillanatban 52 sor van tele az…..
ccvv 2015.06.18 12:12:25
@Csikós Zsolt: De szép. Apámnak is volt, csak fehér(es), nekem is lett, bár "csak" V70, szóval szép. Ezt egy szakértő mondta!
Ezt tényleg nem vettem volna észre, ha nincs rajta az a bazi nagy EV-matricázás. Á, valaki csak hülyéskedett, ez egy legkorábbi fajta Toyota RAV-4, ilyenből sose volt elektromos. Aztán leszálltam a bicikliről és alaposabban körbejártam. Oppá, hol is van a kipufogó? Mi ez a…..