Regisztráció Blogot indítok
Adatok
NyelvBirodalom.hu

53 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Várjátok már a Télapót? "Hangolódjatok" ezzel a vidám dallal ANGOLUL is! :)  http://www.nyelvbirodalom.hu/nyelvtanulas/angol-gyerekdalok/551-santa-santa-high-in-the-sky..
Új online játékok a NyelvBirodalomban! A Cambridge nyelvvizsgaközpont jóvoltából a (haladó) nyelvtanulók játékos módon gyakorolhatják az ANGOLT A1-C1 szinteken. A játékokat az Online nyelvgyakorlás rovatunkból később is eléred majd. Gyere és próbáld ki Te…..
Hogy van ANGOLUL a kör, négyzet, téglalap, háromszög és a többi forma? Aki még nem tudja, gyorsan sajátítsa el a cikkünkben található játékos módszerekkel! Hallgass dalokat, csináld utánuk, nyomtass ki egy könyvecskét, játssz a számítógépen vagy anélkül!…..
1100 km-t utaztunk egy olyan országba, ahol előtte még sose jártunk. Sok (nyelvi) meglepetés ért minket. Kíváncsi vagy, hogy mit hallottunk ott? Olvasd el legfrissebb blogbejegyzésünket a…..
Ezzel az aranyos és elgondolkodtató mesével kívánunk Neked boldog új évet a NyelvBirodalomból! A mese angolul van, hogy minden alkalmat megragadhass a nyelvgyakorlásra. :)"Two little boys were at play one day when a Fairy suddenly appeared before them and said..."Tovább a…..
Németesek! Egyik regisztrált tagunk jóvoltából rengeteg új feladatlapot tölthettek le a NyelvBirodalomból. Sok kép, sok játék és szórakozás. Elsősorban általános iskolásoknak valók, de némelyikkel ovisok is próbálkozhatnak, felső korhatár pedig nincs! ;) A feladatlapokat…..
Rengeteg ÚJ epizódot találsz az ANGOL mesefilmgyűjteményünkben! Olyan mesefilmeket válogattunk gyermekednek, melyek különösen alkalmasak a nyelvelsajátításhoz, nyelvtanuláshoz. Most már nem lehet gond, hogy mit fogtok csinálni gyermekeddel a közelgő hosszú, téli estéken. :)…..
A pici gyerekek sokat foglalkoznak testrészeik megismerésével, érdeklődnek a téma iránt. Használd ki ezt az érdeklődést, és ANGOLUL is vezesd be gyermekedet a testrészek világába. Természetesen csak játékosan!Gyerekdalok a testrészekről, mondókák, kreatív ötletek…..
Segíts gyermekednek, hogy NÉMETÜL is elsajátíthassa a testrészek neveit! Pici korban ugyanis különösebb nehézség nélkül megy a "nyelvtanulás". Dalok, mondókák és kreatív tevékenységek során a gyerekek magukba szívják az idegen nyelvű kifejezéseket is:Németezzünk…..
A gyerekek kivétel nélkül szeretik az állatokat. Ha egy nagyobb állattól, lótól, zsiráftól, elefánttól vagy a szomszéd kutyától meg is ijednek, a kisebb állatokat, rovarokat, gyíkokat, csigákat mindegyik apróság érdeklődve figyeli ...Mondókákon, gyerekdalokon, érdekes…..
Sokan kértetek tőlünk letölthető feladatokat gyermekeitek részére, így most ilyeneket készítettünk Nektek. Az ANGOL és a NÉMET nyelvet gyakorolhatod az egyszerű, képekkel ellátott feladatlapokkal, melyek a 4-9 éves korosztályt célozzák.A feladatlapok…..
A játékos és észrevétlen nyelvtanulás jegyében meghirdetjük újabb nyereményjátékunkat! Szeretnél matricás készségfejlesztő csomagot nyerni az angol nyelv gyakorlásához? Hallgasd meg a kvízkérdéseknél belinkelt angol gyerekdalokat, és válaszolj az…..
Kisgyermekkorban még biztosan nem fontos az ábécé ismerete a nyelvtanuláshoz, később azonban, az olvasás és a (helyes)írás tanulásánál már nem lehet megúszni.Felnőttként is adódhatnak olyan alkalmak, amikor hirtelen betűznöd kell például egy nevet vagy e-mail címet, így…..
A gyerekek nyelvoktatásában az "állatok" témakör igen hálás, hiszen kisebbek és nagyobbak is szívesen csatlakoznak bármilyen tevékenységhez, ha az az állatokhoz kapcsolódik.Online feladatokat, vidám gyerekdalokat, csodálatos ismeretterjesztő anyagokat gyűjtöttünk Neked…..
Többen is írtatok nekünk, hogy szeretnétek német gyerekdalokat, mondókákat. Most gyűjtöttünk néhány újabbat, és közzétettük őket a Német gyerekdalok között. A videók alatt megtalálod a pontos szöveget is. Neked melyik tetszik a legjobban? :)…..
7 díjat sorsolunk ki 2011. június 7-én azok között, akik velünk játszanak és helyesen válaszolnak kérdéseinkre. A helyes válaszokhoz csak néhány gyerekdalt kell meghallgatnod. Nem árt, ha tudsz picit németül, de ha még teljesen kezdő vagy, akkor is…..
Németezzünk rovatunk legfrissebb bejegyzésében minden erőbedobással a húsvétra készülünk. Húsvéti versek gyerekeknek, húsvéti gyerekdalok, kreatív ötletek, a helyhatározók gyakorlása és még egy mese is belefért a cikkbe. Nem fogtok unatkozni a tavaszi szünetben. :)…..
Angol és német letölthető feladatok HÚSVÉTRA! Egyszerű, játékos feladatokat és kiszínezőket készítettünk Neked, melyeket a húsvéti készülődés során fel tudsz használni akár otthon gyermekeiddel, akár pedagógusként a kis tanítványaiddal. A feladatokat regisztrált…..
Közeledik a húsvét, ideje felkészülnöd! Akár szülőként, akár nyelvtanárként hasznosnak találhatod kreatív ötletgyűjteményünket és húsvéti gyerekdalainkat.Angolozzunk! 19. rész - Jön a nyuszi! >>>Kellemes húsvéti ünnepeket kívánunk a…..
Hamarosan itt a húsvét. Szeretnéd franciául is várni a nyuszit? Hadd ajánljunk egyszerű húsvéti mondókákat, és hadd adjunk egy-két kreatív ötletet! Ne kerüld el a konyhát sem, a receptet és a szókincset mi adjuk! :)Francia kuckó! 4. rész - Kellemes húsvéti…..
Te mit tervezel a nyárra? Úgy gondolod, hogy túl korai még a téma? Ne hidd! Sok nyelvi tábor kedvezményt ad, ha időben jelentkezel.Olvasd el, hogy mire figyelj, ha nyelvi táborba szeretnéd küldeni gyermeked, és ne felejtsd el megnézni az országos nyelvi tábor adatbázisunkat is!Nyári…..
A gyerekek a világgal való ismerkedésükkor elsőnek a testrészeiket fedezik fel. Kicsiknél és kicsit nagyobbaknál érdemes lehet ezzel kezdeni a francia nyelvvel való ismerkedést is!A Francia kukcó legfrissebb bejegyzésében a testrészek neveinek…..
Nálatok mit hoz a nyuszi? Játssz velünk és nyerj értékes nyereményeket a nyelvtanuláshoz!Mennyire ismered a NyelvBirodalom portált? Minél jobban, annál nagyobb az esélyed a nyerésre! 12 nyertest sorsolunk ki 2011. április 19-én azok között, akik helyesen válaszolnak kérdéseinkre.…..
A gyereknevelés az egyik legnehezebb és legfelelősségteljesebb szakma(?) a világon. A szülőnek folyamatosan olyan döntéseket kell meghozni, melyeknek a jövőre nézve jelentős kihatásuk van.Ha a szülő elbizonytalanodik, segítséghez fordul. Te kitől szoktál tanácsot kérni? A…..
Megérkezett a tavasz, élvezheted a jó időt! Most újult erővel folytathatod az angol és német nyelvtanulást is! :) Ehhez kínálunk ötleteket a NyelvBirodalomban!Gyermekedet leginkább a játékon keresztül tudod megfogni. Legfrissebb Angolozzunk! bejegyzésünkben megtanulhatod a…..