Regisztráció Blogot indítok
Adatok
értékelő

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ki meri állítani, hogy az ingatlanosok nem őszinték? Amire Irsai Olviér nevű olvasónk talált, az mindenesetre az ellenkezőjét bizonyítja. Vagy legalábbis azt, hogy kicsit szórakozott volt a lakáshirdetés feltöltője. Tévedésből bennfelejtett belső instrukcióra már volt példa…..
értékelő 2010.01.05 21:00:17
@kispista: Hogy nincs ingatlanlufi akkor, akkor hány évig is kell gyűjteni egy átlagembernek, hogy egy panellakást megvegyen? A bankok helyesítették, helyettesítik a tényleges vásárlóerőt! 10-15 évvel ezelőtti értéknél van szerintem a reális ár! (Az tény hogy más országokban ennél jóval nagyobb volt a lufi) Hogy miért nem zuhant nálunk is 50%-ot a piac, miért csak 15-20%-ot? Azért mert túl vannak finanszírozva az ingatlanok, mivel a bankok segítségével lettek megvéve egyre kisebb önerő mellett. A jelzálog olyan magas a legtöbb ingatlanon, hogy a bankok nem tudják elkezdeni a kényszerértékesítést + vásárló erő sincs jelenleg! Mivel a bankok nem akarják a lakosságot finanszírozni. Így legalább az ingatlan portfoliójuk sem romlik, így csak tőkekivonás történik Mo-ról. Hol itt a kínálat, kereslet egyensúly – ami a piacot jelenti. Nincs valóságos piac, csak a lufi ami bemerevedett! Nincs vásárló, az ár meg adott a jelzálogterhek miatt!
értékelő 2010.01.05 20:47:24
@Pirx: Max a tulajdonosok 5%-a látja tisztán a piacot, csak ezek az ingatlanok nincsenek túlárazva! Nem csak az államilag támogatott hitelek okozták a lufit. Jóval nagyobb mennyiségben vettek fel deviza hitelt a vásárlók! De a lényeg az, hogy a bank helyesítette a vásárlóerőt Magyarországon és ez okozta a lufit. Fékek meg nem voltak betéve a rendszerbe!