Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nylon smile

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az új KRESZ nyomatékosítja, hogy a kerékpárosoknak kötelező a bicikliutakat és biciklisávokat használni. Pedig a régi alapján is büntettek már a rendőrök bringást az Andrássyn, mert az úttesten közlekedett. A bringásügyvéd szerint ebben az esetben, egy gázoló autós is…..
nylon smile 2010.01.04 01:19:29
sztem teljesen felesleges a mentalitásban keresni a hibát. nyugaton ugyanannyi faszfej autós-bringás van mint itt. a probléma budapesten abból adódik, hogy ha csinálnak is bringautat, akkor azt szarul, de nagyon. lsd andrássy, és lásd a múzeum körút kálvin és astoria közötti új szakasza. nemtudom ki járt már azon, de hogy életveszélyesebb mintha kamionok között szlalomoznék az száz. kb 20 méterenként kiálló csatornafedélek, vagy utólagos autó feljárók amik 10-20 centire állnak ki a földből, a bringás sáv közepén. amikor átadták, boldogan hajtottam fel rá, és fél perc múlva majdnem akkorát estem, hogy ráboruljak az út autósok használta részére. eltelt fél év, és semmi változás. így ki várja azt, hogy azon látni fognak bringásokat?
és sajnos akármilyen fájó is, de egyetértek azokkal akik soha nem szállnának bkv-ra. nemcsak a tisztaság és a kiszámíthatóság hiánya, de az aluljárókban buszon villamoson tapasztalható bűnözés az, ami visszatartó. Én speciel ezért járok két éve bringával még télen is, mert ahol sok az ember, ott lesz olyan is, aki belédköt, vagy leszarja hogy téged zavar az adott tevékenységével. nekünk bringásoknak meg igenis tudni kell, hogy hiába ad elsőbbséget a kresz, lassítani kell és körülnézni. már rég nem élnék, ha nem néznék körül a bringaút és úttest találkozásánál vagy épp a zöld lámpán való áthaladáskor...
szval amig nem csinálnak sok helyen sok és megfelelő minőségű bringautat, addig marad ez az egész, hiába fog a fél város kerekezni. balesetek, konfliktok tömegeit kapjuk csk, azért, mert a tervezők leszarják.